-
Εγώ θα έλεγα να σταματήσετε να παραπονιέστε για την κατανάλωση. Είναι φυσιολογική μέσα στην πολη να είναι κοντά στο 8. Έχω c3 1,2 82 ps και μέσα πολη ρουφάει στο χαλαρό 7,5. Μην ξεχνάτε ότι έχετε 100 και 125 άλογα. Μόνο τα πετρέλαια καινε το πολύ 5,5.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Καταρχάς , πετράν το δουλεύεις εκτός πόλης? Σε ποια περιοχή αν επιτρέπεται?
Εντός πόλης με κίνηση στο κέντρο κτλ δε πέφτει κάτω από 8, περιμένω άτομα εδώ να πουν αν τους έτυχε..
Σε ταξίδια εκτός Αθηνών προφανώς και μου έπεσε στο 6,3 και το ζόριζα απίστευτα, άρα το 6 είναι εφικτό.
Και έχω δοκιμάσει κάθε τύπο αμόλυβδης, με έκο ή χωρίς...Καλημερα Φιλιππε. Ναι εκτος πολης περισσοτερο κινουμαι. Επαρχια.. Θηβα μενω και κινουμαι γυρω γυρω.. πολη ελαχιστα θα ελεγα.. και καταναλωση γυρω στα 6 lt/100km βασει αντλιας. Στο trip βγαζει 5,7.
Εννοειται οτι αν παω πολη (π.χ Αθηνα) ανεβαινει.Το ΕCO δεν το εχω δουλεψει ακομα αλλα θα το κανω για να δω αν οντως ριχνει την καταναλωση..
Βενζινες μονο V-Power εχω βαλει και ενα γεμισμα στην απλη της AVIN αλλα χθες το γυρισα για πρωτη φορα σε 100αρα της AVIN να την δοκιμασω και την παρατηρω ακομα αλλα δειχνει πολλα υποσχομενη και μου εχει αφησει καλες εντυπωσεις. Θα επανελθω με εντυπωσεις μετα απο μερικα χλμ..
Αυτο που λεει παντως ο barimagas εχει δικιο.. Καινε παιδια.. Turbo κινητηρες ειναι..
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Εντός πόλης με κίνηση στο κέντρο κτλ δε πέφτει κάτω από 8, περιμένω άτομα εδώ να πουν αν τους έτυχε..Ναι, παρακαλώ, τι θα θέλατε ?
Αν δεν βλέπετε διψήφια μέση κατανάλωση, απαξιώ καν να συζητήσω
-
Καλημέρα πετράν! Πάντως σίγουρα πρέπει αν ισχύει αυτό που ανέφερε ένα παλικάρι πιο πάνω, ότι ίσως μπουκώνει εντός πόλης σχετικά γρήγορα και τρώει ένα τσικ παραπάνω. Αν το αφήσω 5 μέρες χωρίς έστω ένα μικρό άνοιγμα πάει στο 8.3, με το που το βγάζω στην ευθεία τις επόμενες μέρες για την ίδια διαδρομή για δουλειά είναι στο 8...
Αμαρίνε, έβλεπα διψήφια και μάλιστα μεγάλη στο παλιό βιτάρα μου
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εγω θα ελεγα παιδια να μην γενικευουμε τα πραγματα..Αυτα ειναι γενικευσεις και δυστυχως θα ελεγα ατυχιες για οσους τους ετυχαν.To περιεργο ειναι πως περιμενει κανεις σε μια νεα γενια να εχουν λυθει προβληματα της προηγουμενης με τριγμους η αξιοπιστιας η στο φινιρισμα και οχι να παρουσιαζονται εκ νεου.Στο Fiesta 2013 το facelift,υπηρχε θεμα με τη σκουρια σε σωληνακια σε καποιες περιπτωσεις ας πουμε.
Οταν ειχε βγει το 1.2 TSI,καινουριο τοτε,ειχε θεμα με την καδενα που κροταλιζε,αργοτερα προεκυψε ζητημα με το ρελαντι που σε καποιες περιπτωσεις εσβηνε ο κινητηρας,λυθηκαν αυτα στην πορεια με updates/αντικατασταση,απλα ξενερωνεις οτι αγοραζεις ενα καινουριο μοντελο και βλεπεις απο την αρχη προβληματακια νεοτητας που ΘΑ διορθωθουν μετα στο επομενο facelift κλπ.
-
Μα οι τριγμοί αφορούν το νέο μοντέλο, που δεν έχει σχέση με το παλιό στο εσωτερικό! Αυτά θα λυθούν σε βάθος χρόνου και σίγουρα με κάποιο face-lift (αν και εφόσον υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό).
Τελικά καλά λένε κάποιοι να περιμένει κανείς τουλάχιστον 1 χρόνο μέχρι να περάσουν οι 'παιδικές ασθένειες' στη γραμμή παραγωγής. Όσο QC test και να γίνεται, τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν [emoji848]
-
Λοιπόν για τον συναγερμό που σταμάτησε να δουλεύει .. τελικά όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα των πίσω παραθύρων/πορτών (για παιδιά - αυτό δίπλα στο κουμπί για τους καθρέφτες), τότε ο συναγερμός δε λειτουργεί. Κάποιος άλλος φίλος το είπε εδώ και το τσέκαρα και στο δικό μου.
Συναγερμός ΜΑΤΕ, τοποθετήθηκε εκ των υστέρων από αντιπροσωπεία στο Μαρούσι. Οπότε υποθέτω είναι θέμα εγκατάστασης..
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Λοιπόν για τον συναγερμό που σταμάτησε να δουλεύει .. τελικά όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα των πίσω παραθύρων/πορτών (για παιδιά - αυτό δίπλα στο κουμπί για τους καθρέφτες), τότε ο συναγερμός δε λειτουργεί. Κάποιος άλλος φίλος το είπε εδώ και το τσέκαρα και στο δικό μου.Συναγερμός ΜΑΤΕ, τοποθετήθηκε εκ των υστέρων από αντιπροσωπεία στο Μαρούσι. Οπότε υποθέτω είναι θέμα εγκατάστασης..
Σχετικά με τους τριγμούς σου ανέφεραν κάτι το είδαν;
-
To focus υστερεί λίγο σε κουμπώματα, υλικά και συναρμογή σε σχέση πχ με το Golf. Στο δικό μας focus mk3, στη θέση των αισθητήρων και της κάμερας για το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος ψηλά στον μπροστινό ανεμοθώρακα, το πλαστικό είναι πάρα πολύ φθηνό και το κούμπωμα του επίσης κακό, δίνοντας τριγμούς όπως και τα πλαστικά που ντύνουν τις μπροστά κολόνες δεν έχουν καλή εφαρμογή(ίσως ευθύνεται και η τοποθέτηση του συναγερμού της αντιπροσωπείας). Tέλος οι ταμπλάδες των πορτών δεν εφαρμόζουν τέλεια με τη λαμαρίνα δίνοντας ενοχλητικούς θορύβους. Κάτι αντίστοιχο είχα εντοπίσει και στο προηγούμενο fiesta, μικροπροβλήματα συναρμογής ήταν εμφανή σε όλη την καμπίνα
-
Σε θεμα καταναλωσης, μετα απο 1500χλμ ειμαι στο 7.0. Καθημερινα μετακινηση Γλυφαδα-ΓΝΑ και ενα ταξιδι 250χλμ. Μετραει πολυ το βαρος του ποδιου.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Λοιπόν για τον συναγερμό που σταμάτησε να δουλεύει .. τελικά όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα των πίσω παραθύρων/πορτών (για παιδιά - αυτό δίπλα στο κουμπί για τους καθρέφτες), τότε ο συναγερμός δε λειτουργεί. Κάποιος άλλος φίλος το είπε εδώ και το τσέκαρα και στο δικό μου.Συναγερμός ΜΑΤΕ, τοποθετήθηκε εκ των υστέρων από αντιπροσωπεία στο Μαρούσι. Οπότε υποθέτω είναι θέμα εγκατάστασης..
Εμένα με Gemini δεν δουλεύει όταν έχω αλαρμ αναμένα. Εντόπισα ένα άλλο θεματάκι που εκτιμώ είναι θέμα προγραμματισμού. Όταν πατάω διπλά το button ξεκλειδώματος να ανοίξουν κ τα παράθυρα το λαμπάκι του συναγερμού μένει αναμένο και μετά απο λίγο ξεκινάει να βαράει. Wtf τόσο δύσκολοι έχουν γίνει οι συναγερμοί?
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Μα οι τριγμοί αφορούν το νέο μοντέλο, που δεν έχει σχέση με το παλιό στο εσωτερικό! Αυτά θα λυθούν σε βάθος χρόνου και σίγουρα με κάποιο face-lift (αν και εφόσον υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό).Αυτο ακριβως θελω να πω,επειδη το εσωτερικο ειναι ολοκαινουριο θα επρεπε να μην υπαρχουν θεματα τριγμων οπως υπηρχαν στην προηγουμενη γενια.Δεν μιλαμε για τριγμους μετα απο 2-3-4 χρονια η καποια χιλιαδες χιλ αλλα εξαρχης.
-
Βλεπω κατι St- Line στο δρόμο και ειναι λουκουμια!
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Μα οι τριγμοί αφορούν το νέο μοντέλο, που δεν έχει σχέση με το παλιό στο εσωτερικό! Αυτά θα λυθούν σε βάθος χρόνου και σίγουρα με κάποιο face-lift (αν και εφόσον υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό).
Αυτο ακριβως θελω να πω,επειδη το εσωτερικο ειναι ολοκαινουριο θα επρεπε να μην υπαρχουν θεματα τριγμων οπως υπηρχαν στην προηγουμενη γενια.Δεν μιλαμε για τριγμους μετα απο 2-3-4 χρονια η καποια χιλιαδες χιλ αλλα εξαρχης.
Πριν ένα μοντέλο το βγάλουν στην αγορά δεν το παίρνουν δοκιμαστές και το οδηγούν σε δρόμους με διάφορα σαμαράκια για να δοκιμάσουν την ανάρτηση, το δέσιμο του αυτοκινήτου; Εκεί δεν ακούνε αυτούς τους τριγμούς; Εκτός αν το γνωρίζουν και είναι θέμα κόστους οι τριγμοί. Δηλαδή για να εξαλειφθούν να πρέπει ξέρω εγώ, να βάλουν περισσότερο μονωτικό υλικό ή κάτι άλλο που θα ανεβάσει το κόστος...
-
Παντως οταν μπηκα μεσα στο Φιεστα μου εδωσε την εντυπωση πολυ φθηνων πλαστικων και προχειρα προσαρμοσμενα.
-
Εγω παντως που μπαινω καθημερινα μεσα μου δινει την ακριβως αντιθετη εντυπωση...
Και οχι μονο σε μενα αλλα και οσοι εχουν μπει μεσα εχουν παθει πλακα απο την ποιοτητα του ταμπλο, των πλαστικων και γενικοτερα την ποιοτητα του αυτοκινητου.. ηχομωνοση, κυλιση στο δρομο, κ.α. -
Μακαρι να ειναι ετσι γιατι σαν πακετο ειναι ωραιο. Ο 3υλινδρος πως ειναι? Θορυβωδης και τραχυς?
-
Δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια απο 3κυλινδρους. Πρωτη φορα δλδ μπηκα σε αυτοκινητο με 3κυλινδρο.
Μια χαρα ειναι. Σε καμια περιπτωση θορυβωδης ακομα και οταν πιεστει ψηλα δλδ βγαζει ενα ωραιο μπασο ηχο. Τραχυς επισης δεν θα το λεγα. Μια χαρα ακουγεται. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια απο 3κυλινδρους. Πρωτη φορα δλδ μπηκα σε αυτοκινητο με 3κυλινδρο.
Μια χαρα ειναι. Σε καμια περιπτωση θορυβωδης ακομα και οταν πιεστει ψηλα δλδ βγαζει ενα ωραιο μπασο ηχο. Τραχυς επισης δεν θα το λεγα. Μια χαρα ακουγεται.Για τρικύλινδρος, σχετικά καλούτσικα ακούγεται ο ΕΒ, οι πρώτοι ακούγονται μονίμως σαν να ρέταραν, σαν diesel, ενώ είχαν και αρκετούς κραδασμούς. Τώρα μετά από τόσα χρόνια, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.
Στο ΜΚ8 υπάρχει το καπάκι του κινητήρα ή όχι ? Στο ΜΚ7.5 όσοι το προσθέσαμε έκοψε αρκετά από τον ήχο του κινητήρα....
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Στο ΜΚ8 υπάρχει το καπάκι του κινητήρα ή όχι ? Στο ΜΚ7.5 όσοι το προσθέσαμε έκοψε αρκετά από τον ήχο του κινητήρα....Όχι δεν υπάρχει. Στην αντιπροσωπεία που ρώτησα μου είπε το παλικάρι στην υποδοχή να μήν το βάλω αφού δεν το έχει για καλύτερο αερισμό..
Ford Fiesta 2017