-
Τότε γιατί το έχει στο Focus ? Καθαρά κίνηση μείωση κόστους είναι, ποιον αερισμό να επηρεάσει εκεί που είναι....
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Τότε γιατί το έχει στο Focus ? Καθαρά κίνηση μείωση κόστους είναι, ποιον αερισμό να επηρεάσει εκεί που είναι....Μαζί σου.. Απλά δεν ασχολήθηκα και εγώ περαιτέρω.. Θέλω να δώ τώρα μήπως υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιούνται οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες.. Και επίσης μήπως του βάλω αισθητήρες παρκιγκ μπροστα.. οπότε το project καπάκι το άφησα..
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Μαζί σου.. Απλά δεν ασχολήθηκα και εγώ περαιτέρω.. Θέλω να δώ τώρα μήπως υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιούνται οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες.. Και επίσης μήπως του βάλω αισθητήρες παρκιγκ μπροστα.. οπότε το project καπάκι το άφησα..Επειδή το έχω ήδη ψάξει εγώ και άλλο ένα παιδί στο Fiestamaniacs, θέλει σένσορες στο τζάμι (που δεν πωλούνται μόνοι τους), θέλει κομπλέ καλωδίωση από πάνω μέχρι τιμόνι και μετά στη κονσόλα, θέλει προφανώς τα αντίστοιχα controls, συν προγραμματισμό. Έτσι, ενώ στην παραγγελία κοστολογούνται 100-150-200€ (?), δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως μικρό ποσό, για να το κάνεις εκ των υστέρων, και εφόσον καταφέρεις να βρεις μόνο τους σένσορες, αν θυμάμαι καλά έβγαινε κάπου στα 400? 500? €, κάπου εκεί....
Για αισθητήρες, μπορείς να βάλεις από απλούς του εμπορίου με 50-60€, ή τους 'καλούς' που προτείνει η Ford με περίπου 200€.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Μαζί σου.. Απλά δεν ασχολήθηκα και εγώ περαιτέρω.. Θέλω να δώ τώρα μήπως υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιούνται οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες.. Και επίσης μήπως του βάλω αισθητήρες παρκιγκ μπροστα.. οπότε το project καπάκι το άφησα..
Επειδή το έχω ήδη ψάξει εγώ και άλλο ένα παιδί στο Fiestamaniacs, θέλει σένσορες στο τζάμι (που δεν πωλούνται μόνοι τους), θέλει κομπλέ καλωδίωση από πάνω μέχρι τιμόνι και μετά στη κονσόλα, θέλει προφανώς τα αντίστοιχα controls, συν προγραμματισμό. Έτσι, ενώ στην παραγγελία κοστολογούνται 100-150-200€ (?), δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως μικρό ποσό, για να το κάνεις εκ των υστέρων, και εφόσον καταφέρεις να βρεις μόνο τους σένσορες, αν θυμάμαι καλά έβγαινε κάπου στα 400? 500? €, κάπου εκεί....
Για αισθητήρες, μπορείς να βάλεις από απλούς του εμπορίου με 50-60€, ή τους 'καλούς' που προτείνει η Ford με περίπου 200€.
Σε ευχαριστώ για την έτοιμη απάντηση!!! Πολλά τα λεφτά.. Για το mk8 έγινε αυτή η έρευνα? Απλά σκεφτόμουν ότι επειδή στην παραγγελία με 121€ χονδρική σου έβαζε το πακέτο με Φωτοχρωματικό καθρέπτη, Αυτόματη μεγάλη σκάλα προβολέων και τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, υπέθεσα ότι το κόστος αυτό είναι για την αλλάγή καθρέπτη απο τον απλό στο φωτοχρωματικό, καί ότι οι υαλοκαθαριστήρες θα παίρνουν άπο έναν ήδη εγκατεστημένο 'ανενεργό' αισθητήρα. Το λέω γιατί στο παρμπίζ έχω 3 σημεία που έχουν αισθητίρα καμερα κ ότι άλλο είναι εκεί που δεν γνωρίζω.
Για τους αισθητήρες παρκαρίσματος, θα το σκεφτώ σοβαρα, απλά με κολλάει λίγο το λύσιμο δέσιμο που πρέπει να γίνει. Θεωρητικά θα χρειαστώ και κουμπάκι μέσα? Η δουλεύουν κ χωρις?
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Για τους αισθητήρες παρκαρίσματος, θα το σκεφτώ σοβαρα, απλά με κολλάει λίγο το λύσιμο δέσιμο που πρέπει να γίνει. Θεωρητικά θα χρειαστώ και κουμπάκι μέσα? Η δουλεύουν κ χωρις?Εφόσον είναι μόνο πίσω, δεν χρειάζεται κουμπάκι, ενεργοποιούνται με την επιλογή της όπισθεν.
-
Η έρευνα ήταν για τα δικά μας ΜΚ7.5, οπότε δεν ξέρω αν στο ΜΚ8 υπάρχει ήδη όλη η καλωδίωση, και απλώς λείπουν σένσορες και διακόπτες, όπως π.χ. γίνεται με το cruise control. Πάντως σίγουρα το κόστος για να το κάνεις μόνος σου είναι πολλαπλάσιο από το να το παραγγείλεις εξ'αρχής, και είναι κάπου εκεί, 3-4 φορές παραπάνω. Για να δεις τι χρειάζεται, πρέπει να πας με το VIN σε αντιπροσωπεία ή σε μαγαζί Ford, να τρέξετε το VIN για να δείτε τι υπάρχει, μετά ένα VIN με μοντέλο που έχει αυτό που θες, και να συγκρίνεις ανταλλακτικά που λείπουν. Και ειδικά για σένσορες στο parebrise, δυστυχώς δεν βγαίνουν μόνοι τους, έρχονται μαζί με το parebrise (ή τουλάχιστον έτσι ίσχυε μέχρι πρόπερσι για το ΜΚ7.5), αλλά και μεταχειρισμένοι είναι πανάκριβοι.
Για μπροστινό παρκοραντάρ, υπάρχουν δεκάδες επιλογές μοντέλων και τιμών, αναλόγως τι θες και πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις. Με 2 ή 4 μάτια, με οθόνη ή χωρίς, με διακόπτη ενεργοποίησης (π.χ. στο πεντάλ του φρένου) ή χωρίς, με πλήκτρο on/off ή χωρίς κλπ. Υποθέτω όμως ότι δεν εννοείς τους αυθεντικούς, γιατί σε αυτή τη περίπτωση πέφτεις σε αυτά που λέω πιο πάνω για τους αισθητήρες βροχής/φωτός, άρα ανεβαίνει πολύ το κόστος.
-
Επειδή το αμάξι έχει πίσω αισθητήρες, ραντάρ παρκαρίσματος στην οθόνη και κάμερα μαμά, ιδανικά θα ήθελα να κουμπώσουν στο υπάρχον σύστημα αν γίνεται και χωρίς κάποιο κουμπί. Αν έχω διαβάσει καλά, ενεργοποιούνται με την όπισθεν και σβήνουν μετά τα 5km/h. Αυτο θέλει τους μαμά άραγέ? Όπως και να έχει μάλλον και λόγω νεότητας του μοντέλου θα πρέπει να μιλήσω με αντιπροσωπεία. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
-
Να ρωτησω κατι παιδες... μιλατε για μπροστα αισθητηρες παρκαρισματος αν ειδα καλα.. που θα με ενδιαφεραν και εμενα να πω την αληθεια..
Αλλα... διαβαζω οτι θα ενεργοποιουνται οταν βαζεις οπισθεν?? Εχει νοημα αυτο?? -
Αν μιλάμε για το εργοστασιακό σύστημα, τότε:
ΜΠΡΟΣΤΙΝΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΌ ΣΉΜΑ
Οι αισθητήρες είναι ενεργοί όταν το κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται σε οποιαδήποτε θέση εκτός από τη θέση στάθμευσης (Ρ) ή τη νεκρά (N). Όταν εκπέμπεται ήχος από το σύστημα στάθμευσης με ηχητικό σήμα, το ηχοσύστημα ενδεχομένως να μειώσει την καθορισμένη ένταση ήχου.
Όταν το όχημά σας πλησιάσει ένα αντικείμενο, ακούγεται ένας προειδοποιητικός ήχος. Καθώς το όχημά σας πλησιάζει πιο κοντά στο αντικείμενο, ο ρυθμός εκπομπής του ήχου αυξάνεται.Ο προειδοποιητικός ήχος ακούγεται συνεχώς όταν το αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση 30 cm ή μικρότερη από τον μπροστινό προφυλακτήρα.
Το σύστημα απενεργοποιείται όταν η ταχύτητα του οχήματος φτάσει τα 12 km/h.
Θα πρέπει να ελέγξεις αν η μονάδα ελέγχου διαφέρει μεταξύ μόνο πίσω και πλήρους συστήματος (αν δηλαδή έχει ήδη τις υποδοχές), πιθανότατα δεν υπάρχει καλωδίωση, και προφανώς δεν υπάρχουν οι αισθητήρες. Α και μετά θα θέλει ενεργοποίηση, αλλά αυτό είναι 2' υπόθεση. Από μια γρήγορη ματιά 5' που έριξα, πάνε περίπου 100€ οι σένσορες, κανά 50αρι η καλωδίωση, συν εργασία και ενεργοποίηση, λογικά θα πάει κανά 250αρι ? κάπου εκεί....
-
Εκ παραδρομής το έγραψα εγώ, γιατί δεν πρόσεξα ότι μιλάμε για τους μπροστά (νόμιζα ότι μιλάμε για πίσω). Οι μπροστά αισθητήρες (οι εργοστασιακοί - τουλάχιστον στο Kuga) είναι μόνιμα ενεργοποιημένοι (σε μικρές ταχύτητες - 14-20 χ.α.ω) και το κουμπί χρησιμεύει για την απενεργοποίησή τους.
Τώρα, για aftermarket εγκατάσταση δεν ξερω τι γίνεται.
-
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρινο!!!
-
Στο kuga ο διακόπτης απενεργοποιεί την ηχητική προειδοποίηση για όλους τους αισθητήρες μπρος-πισω, στην οθόνη όμως εξακολουθούν να εμφανίζονται οι ενδείξεις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εκ παραδρομής το έγραψα εγώ, γιατί δεν πρόσεξα ότι μιλάμε για τους μπροστά (νόμιζα ότι μιλάμε για πίσω). Οι μπροστά αισθητήρες (οι εργοστασιακοί - τουλάχιστον στο Kuga) είναι μόνιμα ενεργοποιημένοι (σε μικρές ταχύτητες - 14-20 χ.α.ω) και το κουμπί χρησιμεύει για την απενεργοποίησή τους.Τώρα, για aftermarket εγκατάσταση δεν ξερω τι γίνεται.
Ωππ και εγω δεν διαβασα οτι ειχες γραψει για πισω...
Παντως αυτη ειναι η λογικη εξηγηση να δουλευουν παντα σε χαμηλες ταχυτητες...
Με ενδιαφερουν και εμενα ... καποια στιγμη θα το ψαξω...
-
Σε Fiesta 1.4 6ετίας που το οδήγησα για ένα διάστημα (60.000χλμ είχε), δεν έτριζε. Τα πλαστικά μου φάνηκαν καλά. Το τιμόνι έκοβε καλά, έμπαινε καλά στις στροφές, απορροφούσε καλά σαμαράκια κλπ από το δρόμο αν και φορούσε 195/50/15 ελαστικά, το κιβώτιο ταχυτήτων είχε πολύ καλή αίσθηση στις αλλαγές ταχυτήτων. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το μέγεθος του τιμονιού. Λίγο μεγάλο το θεωρώ. Σήμερα το αμάξι έχει 72.000χλμ και δεν έχει βγάλει καμία ζημία. Όταν πρωτοβγήκε το είχα δει σε λευκό τρίθυρο με φιμε τζάμια και ζάντες αλουμινίου και ήταν όμορφο.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Λοιπόν για τον συναγερμό που σταμάτησε να δουλεύει .. τελικά όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα των πίσω παραθύρων/πορτών (για παιδιά - αυτό δίπλα στο κουμπί για τους καθρέφτες), τότε ο συναγερμός δε λειτουργεί. Κάποιος άλλος φίλος το είπε εδώ και το τσέκαρα και στο δικό μου.Συναγερμός ΜΑΤΕ, τοποθετήθηκε εκ των υστέρων από αντιπροσωπεία στο Μαρούσι. Οπότε υποθέτω είναι θέμα εγκατάστασης..
Καλημέρα, το ίδιο παρατήρησα και στο δικό μου, με gt συναγερμό περασμένο από την αντιπροσωπεία! Δεν μου φαίνεται σωστό πάντως...
-
Καλημερα,
Ναι παιδια εγω το ειχα πρωτογραψει... και παιδια δεν φαινεται σωστο... ασε που δεν βρισκω λογο να γινεται αυτο.. δλδ πως εμπλεκεται το κλειδωμα των παραθυρων με τον συναγερμο.... αντε βρες ακρη.. -
Καλημέρα εγώ που είχα πρόβλημα (με το συναγερμό - gt alarm) πάντως από την αρχή άσχετα που δεν το δεχόντουσαν, την Πέμπτη που μας πέρασε το πήγα και υποτίθεται έβαλαν άλλον συναγερμό. Για την ώρα δουλεύει κανονικά.
Το χειρότερο είναι οτι έβαλαν χέρι στην οθόνη για να ελαττώσουν τους τριγμούς και έγινε χειρότερο....
-
Ο χρήστης alonso έγραψε:
Το χειρότερο είναι οτι έβαλαν χέρι στην οθόνη για να ελαττώσουν τους τριγμούς και έγινε χειρότερο....Ωχχχ αυτο ειναι το χειροτερο... ειδες τι κανανε μηπως?? και αφου εβαλαν χερι φανταζομαι την ανοιξαν.. δεν εβαζαν και καμια αφροδες ταινια?
-
Από προσωπική εμπειρία, που το έχω πάει και εγώ 2 φορές μάλιστα για το θέμα των τριγμών της οθόνης, τελικά όντως το έκαναν χειρότερο. Την πρώτη φορά βελτιώθηκε αρκετά αφού έβαλαν λίγο μονωτικό στη μια βάση της οθόνης, οπότε λέω το βρήκανε το θέμα και τους το ξαναπήγα. Δυστυχώς όμως το παράκαναν με το αφρώδες, έβαλαν και στις 3 βάσεις μου είπαν, τόσο που έγινε πολύ χειρότερο το θέμα ακόμα και από την αρχή, και επίσης δυστυχώς έχει μεγαλώσει το κενό ανάμεσα στην οθόνη και το υπόλοιπο ταμπλό από την πλευρά του οδηγού και βλέπεις λίγο το μονωτικό που έβαλαν. Σε επικοινωνία που έκανα για να το ξαναπάω τρίτη φορά να το επαναφέρουν μου είπαν να περιμένουμε λίγο καιρό μήπως στείλουν κάποια οδηγία από τη ford αν είναι γενικό το πρόβλημα. Ακόμα τίποτα βέβαια, από τέλος Νοεμβρίου αυτό.
Σκέφτομαι μήπως το πάω σε άλλη αντιπροσωπεία ή μήπως να το δω μόνος μου το θέμα...Έχει ασχοληθεί κάποιος να ανοίξει το πορτάκι πίσω από την οθόνη;; -
Έχουν σπάσει τα νεύρα μου με αυτό το πράγμα. Όλα ξεκίνησαν με τον συναγερμό. Φτάσαμε 11/01/2018 για να δώσουν λύση σε αυτό το θέμα.
Δεν έχω δει τι έκαναν, αλλά είναι η δεύτερη φορά που την άνοιξαν και μάλλον και η φαρμακερή. Υποτίθεται την πρώτη φορά έβαλαν ταινία αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ε και τώρα που το πήγα το τερμάτισαν. Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά. Θέλουν λέει να πάω να το αφήσω το αμάξι εκεί για να το ψάξουν περισσότερη ώρα. Αμα βάλω κάτω πόσες ώρες έχει μείνει εκεί το αμάξι θα κλάψω...
Ford Fiesta 2017