-
Γεια σας παιδιά! Καλή χρονιά σε όλους και καλά χιλιόμετρα!
Είμαι στους 5 μήνες που έχω το φιέστα και πάνω από 4000χμ.
Χθες έτσι ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά σταμάτησε ο συναγερμός να λειτουργεί. Δεν 'μπαίνει' με το που κλειδώνω. Ήταν δώρο από αντιπροσωπεία. Θα μιλήσω μαζί τους. Υπάρχει κάποια παρέμβαση που μπορώ να κάνω εγώ? το εγχειρίδιο (του συναγερμού) δε λέει κάτιΓια τα άλλα θέματα: οι τριγμοί από την οθόνη και υπόλοιπα μέρη (δεν είμαι σίγουρος ποια ακριβώς) χειροτερεύουν σιγά σιγά. Θα πάω να το κοιτάξω.
Η κατανάλωση σχετικά υψηλή (σε σχέση με αυτά που περίμενα, αν και την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση εδώ). Μέσα στην Αθήνα με μέτρια ως πολλή κίνηση, είναι στο 7.5. Αν κάνω πολλές τέτοιες διαδρομές το αμάξι σαν να 'μπουκώνει' και καίει ακόμα περισσότερο. Ενώ μετά από ταξίδι, σαν να 'ξεμπουκώνει' και καίει πολύ λιγότερο μέσα στην ίδια διαδρομή στην πόλη με ίδιες πάνω-κάτω συνθήκες.
Στο ταξίδι που έκανα (4 ώρες δρόμο από ΕΟ Αθηνών-Λαμίας) ήταν απολαυστικό από άποψη ηχομόνωσης + cruise control που δίνει άλλο νόημα στην οδήγηση.
Μόνο ένα σχόλιο: ήμουν από αυτούς που κόλλησαν στο Μαρτίνο στις 22/12 (πόσοι είμαστε εδώ μέσα? ). Εκείνη τη μέρα είχε πού και πού πάγο και 'βρώμικο' οδόστρωμα και το αμάξι ψιλογλιστρούσε περισσότερο από άλλα αμάξια που έβλεπα γύρω μου. Μπορεί και να ήταν θέμα χειρισμού. Συγκεκριμένα, ήμαστε κολλημένοι με 1η-2α και στην αποσύμπλεξη έφευγε ο 'κώλος' του. Επίσης, και σε κίνηση με πιο κανονικές ταχύτητες μου φάνηκε υπερβολικά 'ελαφρύ' το αμάξι σε τέτοιες συνθήκες. Αλλά ίσως και να είναι ιδέα μου. Πάντως το ABS λειτούργησε υποδειγματικά σε άλλο σημείο που αναγκάστηκα να φρενάρω σε μισοπαγωμένο δρόμο.
-
Για τη τελευταία παράγραφο, αν ήσουν ψιλο-άδειος και οι άλλοι αναμενόμενα λόγω γιορτών φουλ, είναι λογικό να σου φεύγει περισσότερο.
-
Όχι, θέμα χειρισμού και ελαστικών είναι. Αν ήταν θέμα βάρους οι νταλίκες δεν θα κολλούσαν ποτέ, αλλά είναι οι πρώτες που κολλάνε κάθε φορά.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
9/10 φιεστα τριζουν. Για ιμπιζα καινουριο δεν εχει ακουστει εκτος απο το παραπανω ποστ σε τεστΔε γνωρίζω αν αναφέρεστε στα καινούρια αλλά fiesta του΄09 με 145.000 δεν έχει κάνει ακόμα κιχ από τριγμό. Ίσως να μου έτυχε το 1 στα 10 που δεν τρίζει.
-
Ο χρήστης gi έγραψε:
Εχθές έκανα test drive το Fiesta 1.0 100HP Titanium (μηχανικό κιβώτιο).
Για την ιστορία, η προσφορά που μου έκανε είναι 16400Ε (μεταλλικό, συναγερμός, 8 χρόνια εγγύηση).
Οι τιμες των νέων σουπερμινι δεν σοκάρουν κανέναν άλλο?
WTF -
Ο χρήστης Georgemit έγραψε:
9/10 φιεστα τριζουν. Για ιμπιζα καινουριο δεν εχει ακουστει εκτος απο το παραπανω ποστ σε τεστ
Δε γνωρίζω αν αναφέρεστε στα καινούρια αλλά fiesta του΄09 με 145.000 δεν έχει κάνει ακόμα κιχ από τριγμό. Ίσως να μου έτυχε το 1 στα 10 που δεν τρίζει.
Στα καινουρια
-
Δεν ξέρω για τα καινούργια,αλλά τα προηγούμενα Φόκους,Μοντέο και Φιέστα δεν έκαναν τσικ ακόμα και με 150+ χιλιάδες χλμ.
-
@gi: Για βενζίνη μιλάμε? μου φαίνονται πάρα πολλά τα 16400 .. αυτή είναι η αρχική τιμή με μεταλλικό ή μάλλον ήταν πριν 6 μήνες. Σίγουρα μπορείς να την κατεβάσεις.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
@gi: Για βενζίνη μιλάμε? μου φαίνονται πάρα πολλά τα 16400 .. αυτή είναι η αρχική τιμή με μεταλλικό ή μάλλον ήταν πριν 6 μήνες. Σίγουρα μπορείς να την κατεβάσεις.Ναι, βενζίνη. Και εμένα μου φάνηκαν κάπως πολλά. Αν τελικά πάω προς αυτήν την επιλογή, σίγουρα θα προσπαθήσω να την κατεβάσω.
-
Ειναι οντως παρα πολλα...
Εγω πηρα το ST-Line 125PS με 16.900 τιμη με το κλειδι στο χερι.. -
Οπως εχω ξαναπει, οι τριγμοι σε εμενα ειναι πλεον λιγοτεροι. Σα να εκατσαν τα πλαστικα, τι να πω. Ή συνηθισε το αυτι, πιο πιθανο.
Πιο πολυ ακουγεται σε λακουβες πλεον το πλαστικο στην πορτα, παρα η οθονη στο ταμπλο. Εκει τα πλαστικα ειναι χαμηλης ποιοτητας, το χα δει εξαρχης, αλλα δεν περιμενα οτι θα εβγαζαν τριγμους απο τοσο νωρις.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Δεν ξέρω για τα καινούργια,αλλά τα προηγούμενα Φόκους,Μοντέο και Φιέστα δεν έκαναν τσικ ακόμα και με 150+ χιλιάδες χλμ.Focus τελευταιας γενιας που οπως εχω ξανααναφερει εχω καθημερινη σχεδον επαφη, 0 θορυβοι. (Σε 2 αμαξια συγκεκριμενα αλλα κ απο αυτα που λενε οι υπολοιποι συναδελφοι)
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Γεια σας παιδιά! Καλή χρονιά σε όλους και καλά χιλιόμετρα!Είμαι στους 5 μήνες που έχω το φιέστα και πάνω από 4000χμ.
Χθες έτσι ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά σταμάτησε ο συναγερμός να λειτουργεί. Δεν 'μπαίνει' με το που κλειδώνω. Ήταν δώρο από αντιπροσωπεία. Θα μιλήσω μαζί τους. Υπάρχει κάποια παρέμβαση που μπορώ να κάνω εγώ? το εγχειρίδιο (του συναγερμού) δε λέει κάτιΓια τα άλλα θέματα: οι τριγμοί από την οθόνη και υπόλοιπα μέρη (δεν είμαι σίγουρος ποια ακριβώς) χειροτερεύουν σιγά σιγά. Θα πάω να το κοιτάξω.
Η κατανάλωση σχετικά υψηλή (σε σχέση με αυτά που περίμενα, αν και την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση εδώ). Μέσα στην Αθήνα με μέτρια ως πολλή κίνηση, είναι στο 7.5. Αν κάνω πολλές τέτοιες διαδρομές το αμάξι σαν να 'μπουκώνει' και καίει ακόμα περισσότερο. Ενώ μετά από ταξίδι, σαν να 'ξεμπουκώνει' και καίει πολύ λιγότερο μέσα στην ίδια διαδρομή στην πόλη με ίδιες πάνω-κάτω συνθήκες.
Στο ταξίδι που έκανα (4 ώρες δρόμο από ΕΟ Αθηνών-Λαμίας) ήταν απολαυστικό από άποψη ηχομόνωσης + cruise control που δίνει άλλο νόημα στην οδήγηση.
Μόνο ένα σχόλιο: ήμουν από αυτούς που κόλλησαν στο Μαρτίνο στις 22/12 (πόσοι είμαστε εδώ μέσα? ). Εκείνη τη μέρα είχε πού και πού πάγο και 'βρώμικο' οδόστρωμα και το αμάξι ψιλογλιστρούσε περισσότερο από άλλα αμάξια που έβλεπα γύρω μου. Μπορεί και να ήταν θέμα χειρισμού. Συγκεκριμένα, ήμαστε κολλημένοι με 1η-2α και στην αποσύμπλεξη έφευγε ο 'κώλος' του. Επίσης, και σε κίνηση με πιο κανονικές ταχύτητες μου φάνηκε υπερβολικά 'ελαφρύ' το αμάξι σε τέτοιες συνθήκες. Αλλά ίσως και να είναι ιδέα μου. Πάντως το ABS λειτούργησε υποδειγματικά σε άλλο σημείο που αναγκάστηκα να φρενάρω σε μισοπαγωμένο δρόμο.
Στο χιόνι η οδήγηση με eco ίσως βοηθάει περισσότερο. Τουλάχιστον εμένα μου πήγε καλά.
Ωστόσο γενικώς το χιόνι ή ο πάγος είναι δύσκολα και δεν μπορείς να κρίνεις το αμάξι.Σχετικά με τον συναγερμό τι μάρκα είναι;
Ο δικός μου δεν λειτουργεί όταν για παράδειγμα κλειδώνω τα πίσω παράθυρα ή απενεργοποιώ το αυτόματο κλείσιμο του καθρέφτη (λίγο άσχετο) ή όταν είναι κλειδωμένο και ανοίγω το πορτμπαγκάζ βαράει ο συναγερμός. Εάν το είχαν ψάξει λίγο δεν θα έκαναν τέτοια 'δώρα' . Δεν τους το έχω αναφέρει γιατί μάλλον δεν ξέρουν. Αν γνώριζαν δεν θα υπήρχαν τέτοια προβλήματα στους συναγερμούς. Σχετικά με τους τριγμούς εάν ισχύουν σε τόσο μεγάλο βαθμό (και δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης) έχουμε δώσει αρκετά λεφτά για να είναι κουδουνίστρα.... Θα εκτιμούσα όπως και όλοι να υπήρχε μια πιο υπεύθυνη/επαγγελματική αντιμετώπιση. -
Παιδιά όλο αναφέρονται τα ίδια και τα ίδια προβλήματα που έχουμε πει από τις πρώτες σελίδες του θρεντ αυτού. Κατανάλωση στο 8, τριγμοί, προβλήματα στο συναγερμό.. δε χρειάζεται να τα επαναλαμβάνετε και δυστυχώς μην ελπίζετε να διορθωθούν. Καλύτερα κάποιος μοντ να έβαζε αυτά τα τρία στο πρώτο ποστ να τα βλέπουν όλοι πριν πάρουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να μη ρωτούν μετά αν έχει τύχει σε κάποιον άλλο.. Το μόνο που περιμένω είναι κριτικές από άτομα με το New 2018 Ford Fiesta ST μήπως και είναι καλύτερα εκεί τα πράγματα...
-
Μια διευκρίνηση μόνο, τα προβλήματα με τους συναγερμούς είναι αποκλειστική ευθύνη του εγκαταστάτη ή/και του aftermarket συναγερμού και δεν έχουν σχέση με το μοντέλο.
-
Εγω θα ελεγα παιδια να μην γενικευουμε τα πραγματα..
Αυτα ειναι γενικευσεις και δυστυχως θα ελεγα ατυχιες για οσους τους ετυχαν.
Νεα Fiesta εχουν πωληθει παρα πολλα και δεν εχουμε τα αντιστοιχα παραπονα αν ειναι γενικο το κακο..
Σ'εμενα για παραδειγμα (ST-Line) δεν εχω ακουσει το παραμικρο τριγμο (φτου μη το ματιασω) και δεν εχω κανενα θεμα μεχρι στιγμης. Ουτε απο συναγερμο ουτε απο τιποτα.. Και απο καταναλωση στα 6 ειμαι περιπου με τον 125αρη Ecoboost.
Ο συναγερμος αν θυμαμαι καλα ειναι ΜΕΤΑ και ολα κομπλε μεχρι στιγμης. Απολυτα ικανοποιημενος.Εγω για αυτο που λες φιλε Infide1 θεωρω πως ειναι θεμα του εγκαταστατη και τι δουλεια θα κανει.. θεωρητικα ολοι οι συναγερμοι δουλευουν μια χαρα αλλιως δεν θα εβγαιναν στην αγορα. Ο εγκατασταστης ομως διαφερει και δυστυχως δεν κανουν ολοι την ιδια δουλεια.. ειναι λαχειο η δουλεια...
-
Δυστυχώς δεν κάνουν πια όλοι οι συναγερμοί για όλα τα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με το παρελθόν. Λόγω canbus μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες. Εδώ λαμπάκι αλλάζεις στην πλαφονιέρα και μπορεί να βγάλει error. Βέβαια το πιο πιθανό είναι λάθος στην εγκατάσταση.
-
Καλησπέρα σε όλους όσο αναφορά τιμές εγώ παρέλαβα 29/12 st line diesel 120 ασπρο κλειδί στο χέρι 16.200.δωρο συναγερμό,φιμέ και δάπεδο πορτ παγκαζ!!!για κακή μου τύχη μετά από τόσες μέρες σήμερα το πήγα να περάσουν το συναγερμό γιατί αν το άφηνα με την παραλαβή θα το έπαιρνα αρχές 18!!!τα τζιμανια λοιπόν μου παρέδωσαν αμάξι με την κολώνα του οδηγού όλο το πλαστικό ξεκούμπωτη όποτε να και οι πρώτοι τριγμοί!!!
-
οι τριγμοί πιθανόν να είναι κ θέμα τύχης όπως κατα καποιο τρόπο κ ο συναγερμός. Η κατανάλωση όμως δε θα επρεπε να είναι ίδια ? εκεί βέβαια παίζει ρόλο ο τρόπος οδηγησης κ οι δρόμοι. Σε επαρχιακούς δρομους πιθανόν να είναι εφικτό το 6αρι , σε αστικούς υποθέτω ότι δεν ειναι εύκολο να αποφυγεις το 8ρι που εχω κ εγώ. Επειδή βέβαια είμαι στα πρώτα ακόμη χιλιομετρα , ελπίζω μήπως πέσει με τον καιρό...
-
Καταρχάς , πετράν το δουλεύεις εκτός πόλης? Σε ποια περιοχή αν επιτρέπεται?
Εντός πόλης με κίνηση στο κέντρο κτλ δε πέφτει κάτω από 8, περιμένω άτομα εδώ να πουν αν τους έτυχε..
Σε ταξίδια εκτός Αθηνών προφανώς και μου έπεσε στο 6,3 και το ζόριζα απίστευτα, άρα το 6 είναι εφικτό.
Και έχω δοκιμάσει κάθε τύπο αμόλυβδης, με έκο ή χωρίς...
Ford Fiesta 2017