-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Ναι το φιέστα βγαίνει πιο ακριβό αλλά και τα υπολοιπα φτανουν ψηλά τελικα για ιδιο εξοπλισμό ..στην τιτανιουμ το βρισκω λιγο πιο δικαιολογημένο.. στην business δεν ξερωΔεν ξέρω αν χάνω κάτι, αλλά βλέποντας τιμές καταλόγου αυτή τη στιγμή:
Seat Ibiza Xcellence ή FR 1.0 ECO TSI 115HP: 15.050 €
Ford Fiesta ST-line 1.0 EcoBoost 125HP: 17.206 €
Ford Fiesta Titanium 1.0 EcoBoost 100HP: 15.740 €
Ford Fiesta Titanium 1.0 EcoBoost 125HP: 16.794 €Εκτός της πλοήγησης και τους μπροστά αισθητήρες παρκαρισματος λείπει κάτι άλλο απο την titanium σε σχέση με τις άλλες φορτωμένες εκδόσεις των άλλων εταιριών;;
Keyless Entry System και φιμέ τζάμια πίσω; Με επιφύλαξη...
-
Τώρα είδα ότι πόσταρα εδώ, ο aekara ήταν στο άλλο νήμα .... !!! Θα το ξαναστείλω κι εκεί..
Φίλε bouranitis το Φιέστα είναι πιο ακριβό, δεν αντιλέγω, αλλά (αν και οι συγκρίσεις είναι λίγο 'πονηρές'):
Στο ίμπιζα αυτή η τιμή για το xcellence είναι με 15αρες ζάντες, χωρίς την 8αρα οθόνη (+500 ευρώ μαζί με 16αρες ζάντες ή +800 με πλόηγηση χωρίς τις ζάντες ή +450 μόνη της η οθόνη) και χωρίς την κάμερα οπισθοπορείας (+350). Επίσης δεν ξέρω αν περιλαμβάνει τέλος ταξινόμησης (νομίζω 250 ευρώ)? Γιατί ο τιμοκατάλογος του φιέστα το λέει ότι το περιλαμβάνει στην τιμή. Έστω κι αν το τέλος περιλαμβάνεται μιλάμε στην καλύτερη περίπτωση για +800 ευρώ (οθόνη σκέτη + κάμερα) για να πάρεις πράγματα που είναι στάνταρ στο Τιτάνιουμ. 800 ευρώ είναι παραπάνω από τη διαφορά τους με το Τιτάνιουμ στην ονομαστική τιμή (15700).
Βέβαια όπως είπα, είχαν βγάλει τις Style launch editions που συμφέρουν τελικά, γιατί με 15300 είχες 115 άλογα + διάφορα καλούδια (16αρες, 8αρα οθόνη) αλλά όχι την κάμερα οπισθοπορείας (+500 για το style η κάμερα - διαφορετική τιμή απ'ο,τι για την xcellence).
Το τιτάνιουμ δεν έχει πλοήγηση, ούτε φιμέ τζάμια (έχει το ίμπιζα), ούτε διζωνικό κλιματισμό (έχει στην xcellence) και ίσως και άλλα πράγματα. Αλλά έχει εγγύηση 8 χρόνια ηλεκτρολογικά/μηχανολογικά ενώ το ίμπιζα έχει 4 χρόνια (μόνο μηχανολογικά?) + σέρβις κάθε 2 χρόνια/30000 χμ που είπαμε για το φιέστα. Το Ίμπιζα έχει δισκόφρενα και πίσω στα 115, το 100αρι τιτάνιουμ δεν έχει, επίσης είναι 115 άλογα ενώ το το φιέστα 100αρι (στα 15700).....Όμως 6 ταχύτητες το Ιμπιζα έχει στα 115 ενώ το φιέστα στα 100 άλογα... κλπ κλπ γι'αυτό λέω είναι περίεργες οι συγκρίσεις.
Το παραπάνω είναι το πώς τα έβαλα εγώ κάτω γιατί είδα και τα 2, εκτός αν χάνω κι εγώ κάτι...
-
To site της Ford ανανεώθηκε και πλέον εχει αναλυτικά τι περιλαμβάνεται σε κάθε έκδοση μεχρι την titanium και ο διαμορφωτής διορθώθηκε
-
Φίλε undercover, όλα αυτά που είχα ακούσει σκόρπια όλο αυτό τον καιρό, πλέον μαζεμένα σε ένα post!
-
Παιδιά υπάρχει κάποιος π να έχει παραγγείλει το Φιέστα και να το έχει στα χέρια του?Ή έστω να του έχουν πει σε πόσο καιρό θα έρθουν Ελλάδα?
-
Το αμάξι υπάρχει στο mall στην titanium έκδοση με extra ηλιοροφή και premium ηχοσύστημα.
Καλή εντύπωση μου έκανε απο κοντά σε γενικές γραμμές, μέσα εξω.
Ενώ τα μπροστινά φώτα απο φωτο με ξένιζαν απο κοντά ειναι μια χαρά.Η οθόνη έτσι όπως ειναι τοποθετημένη ειναι love it or hate it.
Εγώ ειμαι στο hate it και δε νομίζω οτι βολεύει οθόνη αφής να ειναι τοςο ψηλά. Σε τετοιο ύψος πας στις υλοποιήσεις των merc πχ με το joystick.Σε χώρους νομίζω δεν έχει διάφορες με το προηγουμενο, και η καμπίνα δε μου έδινε την 'premium' αίσθηση των 17Κ για μικρό.
Παντως το χρώμα που το είχαν, ηταν έπος , ενα γαλαζοπράσινο να το πω; πολυ ωραιο.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το Fiesta είναι φτιαγμένο για να το οδηγείς, όχι να χαϊδεύεις τα πλαστικά του, δεν είναι VW...
-
Ανάμεσα σε αυτό κ το c3 σε diesel υπάρχει κανείς που θα έπαιρνε το δεύτερο κ για ποιον λόγο;
Φίλος το σκέφτεται κ προσπαθώ να τον ...αποθαρρύνω -
Μόνο εμφανισιακοί και οικονομοτεχνικοί λόγοι υπάρχουν Βασίλη. Επίσης πρέπει να είναι ένα κλικ πιο μαλακό το C3, αλλά το πληρώνει και με το παραπάνω στις στροφές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Fiesta είναι φτιαγμένο για να το οδηγείς, όχι να χαϊδεύεις τα πλαστικά του, δεν είναι VW...Δεν ειναι θεμα χαϊδεματος , όταν δείχνεις χρήματα για την ανώτερη εξοπλιστικά έκδοση θες να στο βγάζει κιόλας αυτο, να στο δειχνει.
Τωρα το vw μπορουσες να το αφήσεις απέξω , δε χρειάζεται πάλι να ξεκινήσει 'κόντρα'. Όταν έρθει και το νέο polo θα γίνουν τ αντίστοιχα συγκριτικά.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πάντως τα πρώτα τεστ του νέου Ibiza (ίδιο πάτωμα με το νέο Polo) μιλάνε με καλά λόγια για την οδηγική του συμπεριφορά. Οπότε οι επόμενοι μήνες θα έχουν ενδιαφέρον σε αυτή την κατηγορία. (off topic)
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ανάμεσα σε αυτό κ το c3 σε diesel υπάρχει κανείς που θα έπαιρνε το δεύτερο κ για ποιον λόγο;
Φίλος το σκέφτεται κ προσπαθώ να τον ...αποθαρρύνωΒασίλη στα μηχανικά δεν ξέρω συγκεκριμένα αλλά τους Γάλλους τους το έχω στα diesel αλλά και σε εμφάνιση θα προτιμουσα το νέο C3.
Στο νέο Fiesta θα πήγαινα μόνο κατευθείαν στο 125 με τον 1000αρι αφού όμως διάβαζα κριτικές και απόψεις από έμπειρους.
Το μόνο που διάβασα ως τώρα είναι τα reviews του Drive που ήταν ... άλλα αντί άλλων. Ή ανιδεος δημοσιογράφος ή κάτι δεν έκαναν καλά στην Ford στο 125hp ... τουλάχιστον σε σχέση με το review για το 100αρι. Στο δε review τους του diesel, η διαφορά με τα βενζίνης είναι... οι καλύτεροι χώροι! Ουπςςςς ναι! Έτσι λέει... [emoji1] [emoji1] [emoji12] -
Το Drive γενικα λεει ο,τι να'ναι. Χτες διαβασα ποσα reviews για το Ibiza σε αγγλικα sites και ολα ελεγαν οτι εχει καλυτερη αναρτηση απο το Fiesta. Το Drive μονο μιλουσε για 'θεικη' αναρτηση στο Fiesta (οχι οτι δεν ειναι καλη, απλα αυτη τη στιγμη μαλλον ερχεται δευτερη στην κατηγορια).
-
Φυσικά και έχει καλύτερη ανάρτηση από το φιέστα. Πάντα είχε... απλά οι λάτρεις της γρήγορης οδήγησης δεν το είχαν αντιληφθεί! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους σε κάθε αυτοκίνητο κάτι αγοράζεις. Η φορντ σου δίνει πάτωμα ανάρτηση και τιμόνι πολύ κοντά και κάποιες φορές καλύτερα από Αlfa Romeo ενώ υστερούσε πάντα σε ποιότητα εσωτερικού. Πολλοί πήραν το cupra γιατί δεν έφταναν τα ρημάδια για το RS και τώρα το τρυπάκι που θα σε βάλει αυτός που θέλει να σπρώξει seat είναι κάτι για πιο καλή ποιότητα εσωτερικού και χώρους και παρακινδυνευμένα την ανάρτηση. Αυτή η τελευταία στην φορντ είναι αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ που τρέχει 17 χρόνια τώρα...
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Το Fiesta είναι φτιαγμένο για να το οδηγείς, όχι να χαϊδεύεις τα πλαστικά του, δεν είναι VW...
Δεν ειναι θεμα χαϊδεματος , όταν δείχνεις χρήματα για την ανώτερη εξοπλιστικά έκδοση θες να στο βγάζει κιόλας αυτο, να στο δειχνει.
Τωρα το vw μπορουσες να το αφήσεις απέξω , δε χρειάζεται πάλι να ξεκινήσει 'κόντρα'. Όταν έρθει και το νέο polo θα γίνουν τ αντίστοιχα συγκριτικά.Sent from my iPad using Tapatalk
Δεν είναι θέμα κόντρας. Τα Ford γενικά επικεντρώνονται στον δρόμο και όχι στο σαλόνι και εκεί ξοδεύονται τα λεφτά της εξέλιξης, σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που τα ξοδεύουν σε φρουφρού και αρώματα. Για αυτό και είναι παντελώς άκυρο να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο ως στατικό έκθεμα.
Το Drive γενικα λεει ο,τι να'ναι.
Το Drive είναι εξαιρετικό και ειδικά όταν γράφει ο ΜΓ ξέρει πολύ καλά τι λέει! Πολλές φορές έχω πιάσει Άγγλους (κυρίως το τραγικό Autocar) να γράφουν αρλούμπες για αυτοκίνητα που ξέρω πολύ καλά.
-
Δεν εκρινα το αυτοκινητο ως καλο ή κακο απο τη ποιοτητα του εσωτερικου του. Εγραψα οτι τα λεφτα και ο τιτλος της ανωτερης εκδοσης δε μου το εδειξαν στη πραξη. Τιποτα παραπανω!
Το αν ειναι καλο αμαξι το φιεστα το εχει δειξει στη πολυχρονη πορεια του δε νομιζω οτι σηκωνει αμφισβητηση
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Αυτό με το service 130 ευρώ ανά 2 έτη ή 30.000 χλμ μου το είπαν κι εμένα, και είναι πράγματι πολύ θετικό. Μαζί με την εγγύηση 8 έτη ή 100.000 χλμ, τα έξοδα συντήρησης πέφτουν πολύ.
Ειναι για diesel αυτο? Γιατι αν ειναι για τον ecoboost ,με 5w20 λαδι που παιρνει,στα 30.000 χλμ δεν μπορω να σκεφτω σε τι κατασταση θα ειναι,ακομα και αν θεωρησουμε οτι ειναι long life τα λαδια,εδω τα εως 20.000 χλμ που γραφει το manual και παλι πολλα μου φαινονται.
-
Αυτο για την τιμη,υπαρχει η δικαιολογια οτι ειναι πιο εξοπλισμενο και με μεγαλυτερη εγγυηση οποτε ειναι πιο...ακριβο,ναι αλλα και το προηγουμενο ηταν ακριβο με μετριο εξοπλισμο και 5 ετη εγγυηση.Δηλαδη αν για το titanium με τα 100 αλογατα φτανεις για πλακα τα 15 χιλιαρικα,χωρις να υπολογιζεις ασφαλεια η κατι εξτρα στον εξοπλισμο.
Βεβαια εδω φτασαμε η hyundai να μην πλησιαζεται πλεον σε τιμη.
-
Για τον ecoboost τα είπαν τα 30000χμ σέρβις. Γενικά ακρίβυναν τα αμάξια σε σχέση με πέρσι ... :S το είδα κι εγώ. Πολλά από το πάνω ράφι της κατηγορίας πατάνε/πλησιάζουν τα 15000 (full extra εκδόσεις).
-
Το οδήγησα δεύτερη φορά σε ντιζελ 120. Πάλι δε με τρέλανε.... ούτε το μοτερ, ούτε το πάτημα... θυμίζει πάλι ότι είναι στενό αυτοκίνητο. Πολύ καλό τιμόνι και μόνωση γενικά από αεροδυναμικούς θορύβους. Και επιμένω ότι το κλιο έχει καλύτερο πάτημα γενικώς.
Θεωρώ το ιμπιζα καλύτερο vfm και πιο ολοκληρωμένο - ειδικά σε χώρους. Και αυτό παρόλο που δε συμπαθώ καθόλου το group vag.
Ford Fiesta 2017