-
Ρε παιδια και λογικο δεν ειναι?? Τι περιμενεις δλδ οταν απο 1000αρη κινητηρα να παρεις 125 αλογα?? οτι θα εχεις καταναλωση 4-5-6 λιτρα?
Ειναι αναλογα το πως θα το πας.. αν το πας χαλαρα πιστευω θα βλεπεις και κατω απο 6 κοντα στα 5 για την ακριβεια.. Αν το πατας λογικο να εχεις μεγαλυτερη καταναλωση.
Εγω θεωρω τα 7,2 lt/100 km λογικη καταναλωση για αυτοκινητο κουτα με 125 PS και σε δοκιμη κιολας..
Οσον αφορα την 6η σιγουρα θα βοηθαει στο ταξιδι και για το κουμπακι Eco ασχολιαστο αλλα βεβαια οχι οτι δεν χρειαζεται κιολας.. -
5,5 έχει το aygo της κοπέλας μου (2006) με 80.000 μέσα στην Αθήνα (Καλλιθέα - Μαρούσι) με 68 άλογα. Λογικό μου ακούγεται.
-
Με το 2017 Swift 1.0 - 112ps (6ταχυτο αυτόματο) με 320χλμ στο οδόμετρο (1 βδομάδα το έχω), κλιματιστικό στο φουλ και με 2 μέρες μέσα στο πήξημο στη Μητροπόλεως/Ερμου/Φιελλήνων βλέπω 6.7 κατανάλωση....
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Με το 2017 Swift 1.0 - 112ps (6ταχυτο αυτόματο) με 320χλμ στο οδόμετρο (1 βδομάδα το έχω), κλιματιστικό στο φουλ και με 2 μέρες μέσα στο πήξημο στη Μητροπόλεως/Ερμου/Φιελλήνων βλέπω 6.7 κατανάλωση....και vit 14s, μονιμα σε ζμπορτ, μονιμα σκισμενο, καπου 2k που εχω τωρα μονιμα σε κινηση, 7.4....
-
Το νούμερο μπορεί να είναι λογικό παράλογο ότι θέτε... μα για αυτοκίνητο προορισμένο κυρίως για πόλη δεν... Καλύτερα ταξί.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
και vit 14s, μονιμα σε ζμπορτ, μονιμα σκισμενο, καπου 2k που εχω τωρα μονιμα σε κινηση, 7.4....Εξαιρετικό το νούμερο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το νούμερο μπορεί να είναι λογικό παράλογο ότι θέτε... μα για αυτοκίνητο προορισμένο κυρίως για πόλη δεν... Καλύτερα ταξί.Αυτο ειναι το θεμα φιλε Σπυρο. Οτι δεν θεωρειται 100% αυτοκινητο πολης... και ειδικα με τον 1.0 125PS.. Αν ειχε τον ατμοσφαιρικο εκει μαλιστα..
Επισης 100% αυτοκινητο πολης θεωρειται πχ το Aygo που ανεφερε ο φιλος Infide.. -
Παιδιά το θέμα είναι καταφέρνει καποιο άλλο κάτι θεαματικά καλύτερο? Απ'οσα εχω διαβάσει ολα τα μοντέλα του γκρουπ φτανουν στο 6.5 με 7 μεσα στην πόλη ... και για τον 900αρη του κλιο καποιοι τα λενε έτσι (τυπου 5.5 λιτρα) και καποιοι αλλιώς (7 λιτρα κ πιέζεται ευκολα)..
-
Προφανώς μιλαω για τις εκδοσεις με 90 95 η 100 αλογα για κλιο, tsi κ φιεστα αντίστοιχα..
-
Πήγα το είδα από κοντά. Σε σχέση με το Ibiza, πιο ποιοτικό, πιο μικροί χώροι πίσω και αποσκευών, λίγο πιο ευχάριστο οδηγικά, αλλά αρκετά ακριβό.
Ford Fiesta Titanium 1.5 diesel 120 άλογα, 18.000+...
-
Δίκιο έχεις φίλε πετράν. Με τόση δύναμη για τα δικά μου μέτρα και σταθμά θα μπορούσε οριακά και μόνο να εκληφθεί ως επιλογή για δεύτερο αυτοκίνητο ή αυτοκίνητο πόλης ή και σαν λύση ανάγκης για μικρή οικογένεια. Πάντως για εργένηδες θα μπορούσε να είναι πολύ διασκεδαστική επιλογή! Για την κλιώ εγώ για παράδειγμα το έχω ξαναγράψει φίλε undercover πως για την πόλη μια χαρά και για μερικά μικρά ταξίδια ακόμη θα το προτιμούσα από το fiesta 125hp. Γιατί; Μα φυσικά ο στόχος ενός μικρού αυτοκινήτου κατά βάση ήταν πάντα οι οικονομικές μετακινήσεις. Αν είναι να θέλει την φροντίδα και τα κόστη ενός μεγαλύτερης κατηγορίας δεν θεωρώ ότι μου κάνει. Κατά τα άλλα εξηγούμαι πως πιστεύω πως και αυτό το φιέστα όπως κάθε φιέστα και φόκους είναι οχήματα που έχουν οδική συμπεριφορά σύμφωνη με την παράδοση του οβάλ σήματος και αυτό είναι πέρα πάσης αμφιβολίας.
-
Εδω θα συμφωνησω φιλε Σπυρο και μια παρενθεση εδω που θελω να προσθεσω κατι σχετικα με το προηγουμενο ποστ μου. Μπορει να φαινεται οτι στην 'λεω' καπως αποτομα και λογω του υφους των γραφομενων πραγμα που δεν ισχυει σε καμια περιπτωση. Αντιθετως σε φιλικο επιπεδο σου εγραψα οτι εγραψα. Σε διαβαζω καθημερινα και ξερω τι ανθρωπος εισαι.
Τωρα οσον αφορα το θεμα μας θα συμφωνησω μαζι σου οτι τα μικρα αυτοκινητα συνεπαγονται μικρα εξοδα. Το αντιθετο δεν ειναι λογικο. Αλλα απο την αλλη ειναι και πως το βλεπει ο αλλος. Για παραδειγμα μπορει καποιος οπως εγραψες εργενης να το βλεπει σαν το βασικο του αυτοκινητο που σε αυτην την κατηγορια ανηκω και εγω για να πω την αληθεια και το νεο Fiesta με τα 125ps το κοιταζω πολυ σοβαρα.
Θελω να πω οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη για εναν που δεν εχει ακομα οικογενεια γιατι τα συνδυαζει ολα θεωρω.. εμφανιση ST Line (εσωτερικα και εξωτερικα), επιδοσεις (125ps), οδικη συμπεριφορα (Ford αφου.. ), οικονομικο αν εχεις το μυαλο μεσα στο κεφαλι (1.0), τεχνολογικα εξοπλισμενο φουλ και οπως να χει ειναι καινουργιο μοντελο. -
Πετράν ευχαριστώ ειλικρινά για τον τρόπο που προσεγγίζεις το σκεπτικό μου και πίστεψε με επουδενί δεν ένιωσα άβολα στην δική σου διαφορετική τοποθέτηση και στάση. Καλός φίλος και συνάδελφος έχει το προηγούμενο το οποίο το είδα μέσα έξω και μόνο καλές εντυπώσεις μου έχει αφήσει.
-
Μικρές διαστάσεις δεν σημαίνει αποκλειστικά χρήση πόλης και επιθυμία για χαμηλά έξοδα. Καλύτερο παράδειγμα είναι όλα τα μικρά GTi.
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Πήγα το είδα από κοντά. Σε σχέση με το Ibiza, πιο ποιοτικό, πιο μικροί χώροι πίσω και αποσκευών, λίγο πιο ευχάριστο οδηγικά, αλλά αρκετά ακριβό.Ford Fiesta Titanium 1.5 diesel 120 άλογα, 18.000+...
Μιλάμε μόνο για κλειδί αυτή η τιμή η και με μεταλλικό και κάποια έξτρα ;;
-
Δε διαφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά γιατι το φιεστα πχ να συνεπάγεται πολλά εξοδα συντήρησης/περισσότερα απο τα αλλα μικρά? εννοειτε απο κατανάλωση?
Παρεμπιπτόντως, μου ειπαν σερβις καθε 2 χρόνια ή 30000χμ. Σημαντικό και αυτό και δεν είναι και πολύ γνωστό...
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Δε διαφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά γιατι το φιεστα πχ να συνεπάγεται πολλά εξοδα συντήρησης/περισσότερα απο τα αλλα μικρά? εννοειτε απο κατανάλωση?Παρεμπιπτόντως, μου ειπαν σερβις καθε 2 χρόνια ή 30000χμ. Σημαντικό και αυτό και δεν είναι και πολύ γνωστό...
Οντως αυτο μετραει πολυ.. αλλα και τα 30Κ ετσι που τα ακους σου φαινονται πολλα.. ας ειναι και 20-25Κ δεν μας χαλαει..
Πήγα το είδα από κοντά. Σε σχέση με το Ibiza, πιο ποιοτικό, πιο μικροί χώροι πίσω και αποσκευών, λίγο πιο ευχάριστο οδηγικά, αλλά αρκετά ακριβό.
Ford Fiesta Titanium 1.5 diesel 120 άλογα, 18.000+...
Μιλάμε μόνο για κλειδί αυτή η τιμή η και με μεταλλικό και κάποια έξτρα ;;
Φανταζομαι πως οχι.. απο τη στιγμη που στον καταλογο το συγκεκριμενο το δινουν στα 17.169
Ολο και καποιο εξτρα θα εχει συν μεταλλικο και εξοδα που χρειαζονται. -
Η τιμή που πήρα ήταν με έξοδα πινακίδων και χρώμα (18 παρά κάτι ψιλά είναι η αλήθεια, οπότε με το πρώτο έξτρα - συναγερμός; - πάει 18+).
Επίσης να επισημάνω ότι στην Titanium δεν υπάρχει πλοήγηση. Για να την προσθέσω μου προτάθηκε ένα πακέτο των 399 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει καμιά δεκαριά άλλα έξτρα που έτσι κι αλλιώς τα έχει αυτή η έκδοση. Άρα +400 ευρώ μόνο η πλοήγηση!!! (Υπάρχει βέβαια στην Titanium το Android Auto, αλλά δεν ξέρω πόσο καλά λειτουργεί.)
Αυτό με το service 130 ευρώ ανά 2 έτη ή 30.000 χλμ μου το είπαν κι εμένα, και είναι πράγματι πολύ θετικό. Μαζί με την εγγύηση 8 έτη ή 100.000 χλμ, τα έξοδα συντήρησης πέφτουν πολύ.
-
Φιλε αεκαρα ψωνισες τελικά?
Πάντως εγω για σεατ ιμπιζα δε βρήκα τοσο καλές τιμές οσο λέτε.. το 1.0 95 εφτανε 14800 με μεταλλικό - εκδοση launch 3 (χωρίς κάμερα οπισθοπορειας που ήθελε 500 ευρώ), το 115 στα 15300!Επισης για το κλιο 0.9 dynamic πηρα τιμη 15700 με μεταλλικό που 'Ίσως να πηγαινε 15000'....αντε σου λεω εγω 14700 χωρίς το μεταλλικο... ακριβό για αμάξι 5 ετών...
Ναι το φιέστα βγαίνει πιο ακριβό αλλά και τα υπολοιπα φτανουν ψηλά τελικα για ιδιο εξοπλισμό ..στην τιτανιουμ το βρισκω λιγο πιο δικαιολογημένο.. στην business δεν ξερω
-
Εκτός της πλοήγησης και τους μπροστά αισθητήρες παρκαρισματος λείπει κάτι άλλο απο την titanium σε σχέση με τις άλλες φορτωμένες εκδόσεις των άλλων εταιριών;;
Ford Fiesta 2017