-
Σε κάθε πόρτα υπάρχει ένας διακόπτης με τον οποίο το αυτοκίνητο 'ξέρει' ότι η πόρτα είναι ανοιχτή ή κλειστή. Με αυτό τον τρόπο ανάβει και το λαμπάκι στο ταμπλό όταν κάποια πόρτα έχει μείνει ανοιχτή. Διακόπτης υπάρχει και στο πορτ-μπαγκαζ. Υποκλέπτοντας το σήμα από την πλαφονιέρα ο συναγερμός αναγνωρίζει αν έχει μείνει ανοιχτή κάποια πόρτα όταν πχ. οπλίζεις ή χτυπάει αν ανοίξει κάποια πόρτα όταν αυτός είναι ενεργός (πέρα από αισθητήρες κραδασμού ή κίνησης). Αν ο συναγερμός δεν είναι canbus (δηλαδή δεν επικοινωνεί με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου απευθείας για να διαβάζει τέτοια δεδομένα, τότε μπορεί μια επέμβαση στην πλεξούδα να έχει τέτοιες παρενέργειες.
Ειδικά στα καινούργια αυτοκίνητα που η καλωδίωση λειτουργεί ως δίκτυο υπολογιστών.
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Είσαι η ελπίδα μας.
Το περιμένεις?
Αν αγχώνεσαι για τριγμούς κ πλαφ πλαφ, απλα να πω ότι το ποιο πιθανό είναι να υπάρχουν γενικά βάση αυτών που λεγονται. Απο εκεί και πέρα είναι και θέμα αυτιου. Εγώ πχ που έρχομαι απο φιεστα μκ6 με κονι κιτρινο που κοπάναγε σαν καρο ισως κ να μην προσέχω το πλαφ πλαφ. Μην σε πάρω και στο λαιμό μου. Ίσως αλλος να το ακούσει.
Να πω επίσης ότι κατανάλωση με το Eco σχεδόν μόνιμα αναμένο είναι 6.9 λτ/100 βάση trip και 7.3 λτ/100 βάση αντλίας. Μονο V-power κ μόνο σε εταιρικά.Ναι, λογικα μεσα στο μηνα παραλαμβανω. Ειλικρινα θα ακυρωνα παραγγελια και ας εχανα προκαταβολη, γιατι τοσο κομπλεξικος ειμαι με τους θορυβους. Αλλα θα το οδηγει η γυναικα μου, ισως ειναι τελικα και η εκδικηση μου χαχα
-
Petran καλοταξιδο να είναι!!! Κουκλι, ταιριαζει πολύ το άσπρο, του πάει γάντι!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Petran , καλοτάξιδο. Πολύ χάρηκα με τα λόγια σου γιατί κ γω περιμένω το δικο μου κ με φτιάχνεις... Απο την άλλη βέβαια επειδή εγώ παρήγγειλα το titanium με τα 100 αλογα , με 'τρώει' λίγο που ίσως δεν έκανα καλή επιλογή στο μοντέλο...
Μια κ έβαλες το υποβραχιόνιο που το δικό μου το έχει στανταρ, δε μ λες, βολεύει? Διότι όπως το είδα στο test drive μου φάνηκε ότι είναι αρκετά πισω με αποτέλεσμα να στηρίζεται μόνο ο αγκώναςΥ.Γ. Θα ήταν ωραίο αν κ άλλοι συνάδελφοι μας γραψουν τις πρώτες τους εντυπώσεις με την παραλαβή
-
Ο χρήστης andres007 έγραψε:
Petran , καλοτάξιδο. Πολύ χάρηκα με τα λόγια σου γιατί κ γω περιμένω το δικο μου κ με φτιάχνεις... Απο την άλλη βέβαια επειδή εγώ παρήγγειλα το titanium με τα 100 αλογα , με 'τρώει' λίγο που ίσως δεν έκανα καλή επιλογή στο μοντέλο...
Μια κ έβαλες το υποβραχιόνιο που το δικό μου το έχει στανταρ, δε μ λες, βολεύει? Διότι όπως το είδα στο test drive μου φάνηκε ότι είναι αρκετά πισω με αποτέλεσμα να στηρίζεται μόνο ο αγκώναςΥ.Γ. Θα ήταν ωραίο αν κ άλλοι συνάδελφοι μας γραψουν τις πρώτες τους εντυπώσεις με την παραλαβή
Εύχαριστω πολύ andres!!! Να σαι καλά και εσυ με το καλό να παραλάβεις το δικό σου. Για ποτέ περίπου σου είπαν για παράδοση;;
Ανάλογα τις ανάγκες σου είναι το τι μοντέλο θα επιλέξεις!! Εγώ για παράδειγμα ήθελα ένα σπορ αυτοκίνητο με λίγο γκάζι όποτε επέλεξα αυτό που επέλεξα..Το υποβραχιονιο εμένα με βολεύει παρά πολύ όμως.. το χέρι μου το ακουμπάω κανονικά πάνω και ο καρπός πέφτει ακριβώς πάνω στο λεβιέ!! Βέβαια σε αυτό συμβάλλει και υο ουι είμαι ψηλός (1,92) ... αλλά θεωρώ ότι είναι σε τέλεια θέση!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
άσε, έχω ψωμί ακόμη εγώ.. Αρχές Γενάρη! Λογικό όντως αυτό με το υποβραχιόνιο, εγώ που είμαι 1,70 βάζω πιο μπροστά το κάθισμα οπότε έχω πιο πίσω το υποβραχιόνιο...
-
Ο χρήστης andres007 έγραψε:
άσε, έχω ψωμί ακόμη εγώ.. Αρχές Γενάρη! Λογικό όντως αυτό με το υποβραχιόνιο, εγώ που είμαι 1,70 βάζω πιο μπροστά το κάθισμα οπότε έχω πιο πίσω το υποβραχιόνιο...Εγώ που είμαι 1.73 μπορώ να πώ ότι δεν με έχει εξυπηρετήσει ιδιαίτερα. Μου φαίνεται αρκετά πίσω. Μπορεί να πρέπει να συνηθίσω κ το χέρι να πηγαίνει εκεί γιατί είναι το πρώτο αμάξι που έχω υποβραχιόνιο.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πέτραν.....πολλά και ασφαλή χλμ σου εύχομαι!!!!!Σ'ευχαριστω πολυ φιλε GGAB!! Να σαι καλα!!
-
Κι εμένα που είμαι 1.74 δε με βολεύει πολύ το υποβραχιόνιο για να αλλάζω ταχύτητες αλλά για να ακουμπάω καλό είναι.
Πάντως εμένα ακόμα μου φαίνεται κάπως σκληρή η ανάρτηση σε σχέση με αυτό που θυμάμαι από το test drive. Τις εγκάρσιες λακούβες τις νιώθεις αρκετά.
Τελοσπάντων, επειδή όλο λέμε για προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, εμένα το αμάξι μου αρέσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα, αυτά που λέμε όλα τα αμάξια τα έχουν πάνω-κάτω..
-
Και για του λόγου το αληθές, χθες έκανα Αθήνα-Θήβα και πίσω (200χμ) και μου έδειξε μέση κατανάλωση 5.9 λίτρα /100χμ.
Ήμουν εγώ και 2 επιβάτες χωρίς πράγματα. Το πήγα αρκετά με αυτόματο στα 130 (στο πήγαινε) και στα 120 (στο γύρνα).
Αλλά έπαιξε και λίγο Αθήνα κέντρο χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.Αυτά...
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Πάντως εμένα ακόμα μου φαίνεται κάπως σκληρή η ανάρτηση σε σχέση με αυτό που θυμάμαι από το test drive. Τις εγκάρσιες λακούβες τις νιώθεις αρκετά.Τελοσπάντων, επειδή όλο λέμε για προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, εμένα το αμάξι μου αρέσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα, αυτά που λέμε όλα τα αμάξια τα έχουν πάνω-κάτω..
Εμενα να πω την αληθεια παρολο που εχω το ST-Line με την σπορ αναρτηση και τις 17αρες η αναρτηση του μου φαινεται υπεροχη... και τις ανωμαλιες τις περναει σαν μαγικο χαλι... και ειναι και τρενο στις στροφες!!!
Η τελευταια σου προταση ειναι ολο το ζουμι ομως...
Το αυτοκινητο ειναι μια χαρα παιδια!! Αυτα τα θεματα (αν οχι τα ιδια αλλα παρομοια) υπαρχουν σε ολα τα αυτοκινητα.. Αν ψαξεις σε ολα θα βρεις εστω και ενα αρνητικο..Και εγω ειμαι απιστευτα ευχαριστημενος - ικανοποιημενος απο την επιλογη μου!!! Θεωρω οτι δεν θα μπορουσα να κανω καλυτερη επιλογη.
Και για του λόγου το αληθές, χθες έκανα Αθήνα-Θήβα και πίσω (200χμ) και μου έδειξε μέση κατανάλωση 5.9 λίτρα /100χμ.
Ήμουν εγώ και 2 επιβάτες χωρίς πράγματα. Το πήγα αρκετά με αυτόματο στα 130 (στο πήγαινε) και στα 120 (στο γύρνα).
Αλλά έπαιξε και λίγο Αθήνα κέντρο χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.Και εγω Θηβα κινουμαι σε επαρχιακους δρομους και η καταναλωση μου στο πρωτο γεμισμα ηταν στα 5,7 lt/100klm. 650 χλμ με το πρωτο ρεζερβουαρ!
Στο δευτερο τωρα με 150 χλμ παλι στα 5,7 ειμαι...
Υπερευχαριστημενος και σε αυτον τον τομεα παρολα τα 125 του αλογα!!! -
Αυτό είναι το θέμα. Υπό αυτες τις συνθηκες να μην καις 7αρια. Το οτι ενας 1000αρης turbo καιει 1η-2α σε κινηση 8αρια+, δε μου φαινεται και τοσο υπερβολικο. Αν γενικοτερα ελεγχεται η καταναλωση με το ποσο βαρυ ειναι το ποδι σου, κατι γινεται. Επιλογη να υπαρχει
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Πάντως εμένα ακόμα μου φαίνεται κάπως σκληρή η ανάρτηση σε σχέση με αυτό που θυμάμαι από το test drive. Τις εγκάρσιες λακούβες τις νιώθεις αρκετά.Δες λίγο τις πιέσεις των ελαστικών σου. Βέβαια μπορεί του TD να είχε χαμηλότερες από όσο θα έπρεπε και για αυτό να ήταν πιο μαλακό.
-
Ο χρήστης alonso έγραψε:
Δε πιστεύω να σας έλειψα....Το αυτοκίνητο βρίσκεται από σήμερα στην αντιπροσωπεία αφού σήμερα παραδέχτηκαν ότι έχει πρόβλημα. Η μπαταρία δεν είναι πρόβλημα καθώς έβαλαν άλλη όπως μου είπαν και δεν δούλευε και πάλι. Το κράτησαν στο συνεργείο για να το δουν και αύριο.
Βέβαια η αλήθεια είναι οτι ανέβηκαν οι τόνοι από την πλευρά μου το πρωί εκεί και η απάντηση είναι γιατί φωνάζω.... τόσες φορές επικοινωνήσαμε, το έλεγξαν υποτίθεται και στις 2500χλμ και όλα ήταν φυσιολογικά. Επειδή σήμερα όμως δεν είχα όρεξη για άλλη παράταση φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Να προσθέσω στα προβλήματα που ανακαλύπτω σιγά σιγά εκτός του συναγερμού, του s/s και της οθόνης, ήρθε και η μπροστά η πλαφονιέρα. Λειτουργεί όποτε θέλει, μπορεί δηλαδή να ανοίξω πόρτα και να μην λειτουργεί ή όταν το ξεκλειδώνω να λειτουργεί μόνο το πίσω (για να σας προλάβω, ο διακόπτης είναι στη σωστή θέση)
Αυτά για την ώρα, αύριο βλέπουμε.
Alonso, τι έγινε τελικά; Το έφτιαξαν; Με την οθόνη έγινε τίποτα;
-
Καλησπέρα το αυτοκίνητο το πήρα την Πέμπτη, το θέμα με το start stop λύθηκε όταν απενεργοποίησαν τον συναγερμό. Αν και το έλεγα από την αρχή οτι μπορεί να έφταιγε κάτι τέτοιο δεν άκουγαν. Μου είπαν ότι άλλαξαν και μπαταρία για δοκιμή (ενώ είχαν τσεκάρει την δικιά μου και είχαν πει οτι είναι καλή) και πάλι δεν δούλευε, ε τελικά επικοινώνησαν με Αθήνα μου είπαν και οτι τους είπαν να απενεργοποιήσουν τελείως τον συναγερμό. Από τότε δουλεύει κανονικότατα το αυτοκίνητο. Τώρα έχω πάλι ραντεβού την Πέμπτη για το θέμα του συναγερμού, αν και φοβάμαι οτι θα έχουμε πάλι διαφωνία.
Για την οθόνη δεν γνωρίζω καν αν έκαναν τίποτα. Τα τριξίματα συνεχίζονται πάντως.
-
Καλημερα.
Φανταζομαι δεν εχει γινει σωστος προγραμματισμος του συναγερμου σου και εχει θεματα το S/S.
Ευχομαι φιλε να βρεθει λυση τελικα και να ησυχασεις!Οσον αφορα τα τριξιματα, σου ειναι ευκολο να τραβηξεις ενα βιντεακι που να ακουγονται? για να καταλαβουμε και εμεις πως ειναι. και μας το στελνεις αν σου ειναι ευκολο μεσω cloud service.
-
Καλήμέρα, έχω παρατηρήσει ότι όταν ξεκινάω απο στάση που είχα χειρόφρενο, νιώθω μετά απο 2-3 μέτρα κάτι σαν να απασφαλίζει μάλλον πίσω στους τροχούς.Ίσως να μην το περιγράφω σωστά. Δεν το ξανακάνει όμως. Μόνο μετά απο στάση με χειρόφρενο. Σας το κάνει και εσάς?
-
Γνωστά προβλήματα των after market συναγερμών και του τρόπου τοποθέτησής τους στην Ελλάδα. Για αυτό επιμένω στην μη τοποθέτηση συναγερμών εδώ. Προσωπικά επέμενα να μην μου τον τοποθετήσουν ως δώρο, γιατί ήθελα να αποφύγω οποιοδήποτε πρόβλημα.
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Καλήμέρα, έχω παρατηρήσει ότι όταν ξεκινάω απο στάση που είχα χειρόφρενο, νιώθω μετά απο 2-3 μέτρα κάτι σαν να απασφαλίζει μάλλον πίσω στους τροχούς.Ίσως να μην το περιγράφω σωστά. Δεν το ξανακάνει όμως. Μόνο μετά απο στάση με χειρόφρενο. Σας το κάνει και εσάς?Καλημερα φιλε μου. Το εχω παρατηρησει και εγω αυτο που λες και μου εχει δωσει την ιδια ακριβως αισθηση.. Λογικα καποια λειτουργια θα ειναι που οντως δεν το ξανακανει.
Γνωστά προβλήματα των after market συναγερμών και του τρόπου τοποθέτησής τους στην Ελλάδα. Για αυτό επιμένω στην μη τοποθέτηση συναγερμών εδώ. Προσωπικά επέμενα να μην μου τον τοποθετήσουν ως δώρο, γιατί ήθελα να αποφύγω οποιοδήποτε πρόβλημα.
Ισχυει αυτο που λες... και πραγματικα μπορει απο το ξηλωμα για την τοποθετηση του να προκυψουν πολλα προβληματα συναρμογης στο μελλον ακομα και δυσλειτουργιες λογω της μη σωστης εγκαταστασης συναγερμμου.
Εγω προσωπικα εβαλα συναγερμο (δωρο της αντιπροσωπειας) και το ηξερα αυτο το ρισκο. Ειπα θετικη σκεψη και προχωρησα.. τι να κανεις.. Δεν μου πηγαινε με τιποτα να το αφησω χωρις συναγερμο.
Ευτυχως ολα πηγαν καλα και δεν εχω κανενα προβλημα προς το παρον.. Δουλευει τελεια ο συναγερμος! -
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Καλήμέρα, έχω παρατηρήσει ότι όταν ξεκινάω απο στάση που είχα χειρόφρενο, νιώθω μετά απο 2-3 μέτρα κάτι σαν να απασφαλίζει μάλλον πίσω στους τροχούς.Ίσως να μην το περιγράφω σωστά. Δεν το ξανακάνει όμως. Μόνο μετά απο στάση με χειρόφρενο. Σας το κάνει και εσάς?Μήπως το χειρόφρενο δεν απασφαλιζει ακαριαία και ουσιαστικά ξεκινάς μισοκομπλαρισμενος;;;;
Βασικα είναι ηλεκτρικό το χειρόφρενο;;;
Ford Fiesta 2017