-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Παιδια μετα απο σχεδον 3000 χλμ και με το συναγερμο δωρο, έχω τις εξης παρατηρήσεις και ρωτάω αν έχει προσέξει κανεις κατι αντίστοιχο:- Οταν ας πουμε μπαινεις στο αμαξι και δε βαζεις μπροστα αλλα βάζεις ασφάλεια, είναι σα να πατας το κουμπί= κλειδώνει το αμάξι, διπλώνουν καθρέπτες και ακούγεται το μπιπ του συναγερμού. Μεγάλη πατάτα αυτή
- Από τότε πο μπήκε ο συναγερμός, το σταρτ στοπ αργεί αρκετά να πάρει μπροστα, συνήθως στο πρώτο φανάρι έμπαινε, τώρα πρεπει να περάσει κάνα 10λεπτο
- Ενας φίλος πιο πάνω μίλησε για πρόβλημα από κίνηση, έχω κάτι παρόμοιο. Συγκεκριμένα, Οταν ξεκινάω σε ανηφορίτσα και δεν έχω ευθεία τις ρόδες αλλά πρέπει να στρίψω, ακούγεται ένα χρρρρρρακ από κάτω και παράλληλα ρετάρει απίστευτα το αμαξι σε σημείο που μου έχει σβήσει με τέρμα γκάζι.
4)Τριγμούς σε συντονισμό έχω εντοπίσει στα πλαστικά της πόρτας του οδηγού σε κατηφόρα με λακουβες. Βέβαια έχω την 6.5 οθόνη οπότε ίσως τ πρόβλημα να είναι στις μεγάλες.
Eγω μεχρι στιγμης εχω 1500 χλμ.
1)Δεν το εχω προσεξει γιατι δεν το εχω κανει ποτε.. δεν το κλειδωνω απο μεσα. Αν βαλεις το αυτοματο κλειδωμα λειτουργει με τον ιδιο τροπο?
2)Το απενεργοποιοω με το που μπαινω και βαζω μπροστα αλλα μερικες φορες το ξεχναω και δουλευει αμεσως θα ελεγα. Βεβαια ξερω οτι στην αρχη πρεπει να ζεσταθει το αυτοκινητο για να δουλεψει οποτε τωρα που κρυωσε ο καιρος μηπως ειναι λογικο αυτο που σου κανει εσενα?
3)Δεν το εχω αντιμετωπισει ποτε. Ξεκιναει αμεσως εμενα και ας ειμαι και σε ανηφορα. Βεβαια εχω το 125αρι εγω δεν ξερω ποιο εχεις εσυ.
4)Προς το παρον ολα καλα σε μενα με την οθονη χωρις τριγμους. Για την πορτα που ακριβως εννοεις? Ουτε εκει εχω εγω κατι. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Eγω μεχρι στιγμης εχω 1500 χλμ...Καλά ρε συ, πότε πρόλαβες ?
To S/S δεν γεμίζει όποτε να'ναι, θέλει φρεναρίσματα και cruising και γενικώς μετατροπή κινητικής σε ηλεκτρική ενέργεια, πέραν από την λειτουργία του κινητήρα.
Επίσης το να σβήνει υπό Κ.Σ. δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε καμία περίπτωση, θα έλεγα ότι θέλει έλεγχο για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά...
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Eγω μεχρι στιγμης εχω 1500 χλμ...
Καλά ρε συ, πότε πρόλαβες ?
Χαχα.. Αστα φιλε Αντωνη.. μαζευονται.. εν τω μεταξυ τωρα μου ετυχαν κατι ταξιδακια (Αθηνα, 2 φορες Χαλκιδα, Λιβαδεια... κ.α.) που δεν τα περιμενα και αυτα ηταν γυρω στα 700-800 χλμ..
Επισης και ολοι που θελουν βολτα.. οποτε καταλαβαινεις...
Πλεον τα περιορισα και κανω τα βασικα.. Και αποτι εχω υπολογισει θα μου βγαινουν γυρω στα 1200 χλμ / μηνα. -
Παιδια μετα απο σχεδον 3000 χλμ και με το συναγερμο δωρο, έχω τις εξης παρατηρήσεις και ρωτάω αν έχει προσέξει κανεις κατι αντίστοιχο:- Οταν ας πουμε μπαινεις στο αμαξι και δε βαζεις μπροστα αλλα βάζεις ασφάλεια, είναι σα να πατας το κουμπί= κλειδώνει το αμάξι, διπλώνουν καθρέπτες και ακούγεται το μπιπ του συναγερμού. Μεγάλη πατάτα αυτή
- Από τότε πο μπήκε ο συναγερμός, το σταρτ στοπ αργεί αρκετά να πάρει μπροστα, συνήθως στο πρώτο φανάρι έμπαινε, τώρα πρεπει να περάσει κάνα 10λεπτο
- Ενας φίλος πιο πάνω μίλησε για πρόβλημα από κίνηση, έχω κάτι παρόμοιο. Συγκεκριμένα, Οταν ξεκινάω σε ανηφορίτσα και δεν έχω ευθεία τις ρόδες αλλά πρέπει να στρίψω, ακούγεται ένα χρρρρρρακ από κάτω και παράλληλα ρετάρει απίστευτα το αμαξι σε σημείο που μου έχει σβήσει με τέρμα γκάζι.
4)Τριγμούς σε συντονισμό έχω εντοπίσει στα πλαστικά της πόρτας του οδηγού σε κατηφόρα με λακουβες. Βέβαια έχω την 6.5 οθόνη οπότε ίσως τ πρόβλημα να είναι στις μεγάλες.
Καλησπέρα, μάλλον κάτι παίζει με το συναγερμό και το ρεύμα που τρώει κάτι παρόμοιο που είχε και ο αλονσο πιο πάνω. Αυτό στην ανηφόρα μου το έκανε και εμένα, είχα στόπ και έπρεπε να στρίψω δεξία σε ανηφορικό δρόμο αρκετά και όπως ήμουν με μισό συμπλέκτη κ πάω να τον αφήσω να δώσω μου σβήνει με θόρυβο. Εβγαλε και κάποιο μηνυμα για το start/stop ότι θέλει να ανοιξει κ να κλείσει η μηχανή αν κατάλαβα καλά. Φαντάστηκα ότι κάτι έπαιξε με το s/s αλλά επείδή περνάω συχνά απο εκεί θα το ξανατσεκάρω και θα επανέλθω. Τριγμούς μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι, πέρα απο ένα βράδυ κάτι έτριξε για πολύ λίγο κ αν ακουσα καλά πρέπει να ήταν το πλαστικό της μπροστινής δεξιάς κολώνας του παρμπριζ..
Υ.Γ. πετράν 1400 περίπου εγώ! Με έφαγες.. χαχα
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Υ.Γ. πετράν 1400 περίπου εγώ! Με έφαγες.. χαχα
Χαχα ναι Διονύση... στην αρχή πήρες φορά αλλά σταμάτησες εσυ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κριμα που εχει προβληματακια το νεο μοντελο ,με το s/s εχω σταματησει να ασχολουμαι απο τοτε που μου ειπαν στην αντιπροσωπεια πως για να δουλευει συνεχεια χρειαζεται φορτισμενη μπαταρια κατα 75%,οποτε ειναι να μπει ας μπει.Mε την καταναλωση επισης εχω σταματησει να χαλιεμαι,ξερω οτι και με ελαφρυ ποδι θα χτυπησει >7.5 λιτρα σε αστικη μετακινηση.
-
Παντως αυτό με την ανηφόρα, δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Μάλλον είναι λάθος χειρισμός απο μέρους μου. Σήμερα στην πετρούπολή έπαιξα με τις ανηφόρες κ όλα μια χαρα. Παίζει να ήταν στη φάση που πήγε να σβήσει κ εγώ το τσούλισα και πήγα να δώσω κ ρέταρε.. Δεν ξέρω αν το περιγράφω και σωστά..
-
Για τον Πετραν17, Οχι μονο αν πατησω το κλειδωμα απο μεσα ενω ειναι κλειστο το αμαξι. Στην πορτα οι τριγμοι ειναι λιγο πιο κατω απο το πλαστικο που βρισκεται η βαση της ζωνης.
Για το αλλο το παιδι, με εξαιρετικα ηρεμη οδηγηση στο εκο, στην πολη κατω απο 8,3 ΔΕ ΠΑΕΙ απλα δυστυχως, με 100αρα βενζινη. Τις προαλλες με την απεργια μετρο π γινοταν χαμος , βαρεσε 9,1. Και έχω τα 100 αλογα, αν ειχα τα 125 π σκεφτομουν θα βαρουσε 10?
-
Για τον Πετραν17, Οχι μονο αν πατησω το κλειδωμα απο μεσα ενω ειναι κλειστο το αμαξι. Στην πορτα οι τριγμοι ειναι λιγο πιο κατω απο το πλαστικο που βρισκεται η βαση της ζωνης.Χμμ καταλαβα απο που λες.. εμενα προς το παρον δεν ακουγεται τπτ απο εκει... οσο για το κλειδωμα δεν το κλειδωνω ποτε αλλα θα το δοκιμασω μια μερα να δω και θα σου πω..
Για το αλλο το παιδι, με εξαιρετικα ηρεμη οδηγηση στο εκο, στην πολη κατω απο 8,3 ΔΕ ΠΑΕΙ απλα δυστυχως, με 100αρα βενζινη. Τις προαλλες με την απεργια μετρο π γινοταν χαμος , βαρεσε 9,1. Και έχω τα 100 αλογα, αν ειχα τα 125 π σκεφτομουν θα βαρουσε 10?
Χμμ για την καταναλωση παιδες δεν ξερω τι γινεται... ποτε δεν το εχω βαλει στο ΕCO και κινουμαι επαρχια σε ηρεμους ρυθμους προς το παρον αλλα και μετα δεν θα αλλαξω το στυλ οδηγησης μου.. μου αρεσει ετσι.. (ηρεμα δλδ χωρις να το ζοριζω και κανα ξεσπασμα 2α-3η οταν μου την βιδωνει.. χαχα) και με ολα αυτα ειμαι στο 5,5 με 5,7
Αθηνα κατεβηκα την κυριακη (πατησιων, αχαρνων, κηφισιας, αλεξανδρας και λιγο εθνικη) αφου ειχα μηδενισει και ημουν στο 6,2 - 6,5 με χαλαρη οδηγηση παλι.
Θεωρω ομως οτι παρολο που εχω το 125αρι αυτα τα 2 (100 και 125) στην αστικη χρηση ειναι πολυ κοντα σε καταναλωση και σε καμια περιπτωση δεν θα εβλεπες 10αρια.. -
Μόλις δοκίμασα και το κλείδωμα χωρίς να έχω ανοίξει το διακόπτη της μίζας. Κλειδώνει και μαζεύει καθρέπτες αλλά δεν ενεργοποιεί συναγερμό το δικό μου.
Κατανάλωση στα τελευταία 380 χλμ όλα αστικά με χρήση κηφισού (Πατήσια,Ρέντη,Πετρούπολη), με πολύ 1η,2α και πήξιμο είμαι στα 7,2 τριπ 7.64 αντλία.
-
Παιδια μετα απο σχεδον 3000 χλμ και με το συναγερμο δωρο, έχω τις εξης παρατηρήσεις και ρωτάω αν έχει προσέξει κανεις κατι αντίστοιχο:- Από τότε πο μπήκε ο συναγερμός, το σταρτ στοπ αργεί αρκετά να πάρει μπροστα, συνήθως στο πρώτο φανάρι έμπαινε, τώρα πρεπει να περάσει κάνα 10λεπτο
Μήπως γνωρίζεις τι μάρκα είναι ο συναγερμός;
-
Ο χρήστης alonso έγραψε:
Παιδια μετα απο σχεδον 3000 χλμ και με το συναγερμο δωρο, έχω τις εξης παρατηρήσεις και ρωτάω αν έχει προσέξει κανεις κατι αντίστοιχο:
Μήπως γνωρίζεις τι μάρκα είναι ο συναγερμός;
Δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή, είναι το στάνταρ δωράκι από τη γνωστή αντιπροσωπεία στ Μαρούσι. οπότε έχουν κάνει κάποια λαλακια στην εγκατάσταση και για αυτό μπαίνει ο συναγερμός όταν κλειδώνω..
Θα με τρελάνετε οι υπόλοιποι με τις καταναλώσεις, λέτε να υπάρχει κάποιο θεμα με το δικό μου; Σε νησί π το είχα πάρει μερικές μέρες πάλι λιιιγο κάτω από 7 ήταν...
..Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κοιτα τα νούμερα του Πέτρου είναι εξωπραγματικα για εμάς της πόλης. Σχετικά με το δικό μου, πηγαίνω με αυγό στο πόδι θα έλεγα κ πάλι δεν είμαι κ χαμηλά.
-
Ισχυει... και εγω θα ελεγα οτι με αυτο στο ποδι πηγαινω στο 90-95% των χλμ.. αλλα και γενικα ετσι παω.. μου αρεσει η χαλαρη οδηγηση.
Αλλα εγω ειμαι επαρχια οπως σας ειπα οποτε ειναι αλλη ιστορια..
Καλημερες!! -
Για το αλλο το παιδι, με εξαιρετικα ηρεμη οδηγηση στο εκο, στην πολη κατω απο 8,3 ΔΕ ΠΑΕΙ απλα δυστυχως, με 100αρα βενζινη. Τις προαλλες με την απεργια μετρο π γινοταν χαμος , βαρεσε 9,1. Και έχω τα 100 αλογα, αν ειχα τα 125 π σκεφτομουν θα βαρουσε 10?Τα έχουμε ήδη πει αυτά παίδες, για πολλές σελίδες στα αντίστοιχα threads, ασχέτως μοντέλου ο κινητήρας είναι ίδιος. Ο 1.0ΕΒ σε Ε.Ο. ή περιαστική χρήση, μπορεί άνετα να έχει μέση κατανάλωση και 7 και 6 και 5. Σε καθαρά αστική χρήση όμως, κάτω από 8 δεν πέφτει, και αν μιλάμε για κίνηση...μέσα σε κίνηση (κοινώς traffic), το 9 είναι εύκολο.
-
Δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή, είναι το στάνταρ δωράκι από τη γνωστή αντιπροσωπεία στ Μαρούσι. οπότε έχουν κάνει κάποια λαλακια στην εγκατάσταση και για αυτό μπαίνει ο συναγερμός όταν κλειδώνω..Καλημέρα δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει προηγούμενες δημοσιεύσεις μου. Στο δικό μου έβαλαν συναγερμό gt alarm, ο οποίος παρουσίασε πρόβλημα και σαν συναγερμός (έπαψε να λειτουργεί από ένα σημείο και μετά) αλλά σταμάτησε να λειτουργεί και το start-stop. Τώρα αυτά που λένε για 75% της μπαταρίας, ή να κάνεις κάποια χιλιόμετρα την ημέρα, ή να οδηγάς πάνω από 3χιλ στροφές και διάφορα άλλα τέτοια που έλεγαν σε εμένα, τα θεωρώ όλα μούφες όταν μιλάμε για ένα αμάξι 2 μηνών. Και στην τελίκή αποδείχτηκε οτι είχα και δίκαιο.
-
Ο χρήστης alonso έγραψε:
Δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή, είναι το στάνταρ δωράκι από τη γνωστή αντιπροσωπεία στ Μαρούσι. οπότε έχουν κάνει κάποια λαλακια στην εγκατάσταση και για αυτό μπαίνει ο συναγερμός όταν κλειδώνω..
Καλημέρα δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει προηγούμενες δημοσιεύσεις μου. Στο δικό μου έβαλαν συναγερμό gt alarm, ο οποίος παρουσίασε πρόβλημα και σαν συναγερμός (έπαψε να λειτουργεί από ένα σημείο και μετά) αλλά σταμάτησε να λειτουργεί και το start-stop. Τώρα αυτά που λένε για 75% της μπαταρίας, ή να κάνεις κάποια χιλιόμετρα την ημέρα, ή να οδηγάς πάνω από 3χιλ στροφές και διάφορα άλλα τέτοια που έλεγαν σε εμένα, τα θεωρώ όλα μούφες όταν μιλάμε για ένα αμάξι 2 μηνών. Και στην τελίκή αποδείχτηκε οτι είχα και δίκαιο.
Κοίτα εμένα άργησε να έρθει . Συγκεκριμένα πρέπει να περίμενα σχεοδν 2 μήνες για να μ βάλουν το συναγερμό, όλο μ έλεγαν ότι δεν ξέρουν οι τεχνικοί πως, ότι έβγαλε προβλήματα σε άλλα φιέστα κτλ. Θα μ.πεξς απαράδεκτο ότι πειραματίστηκαν σε άλλα αμάξια άλλα θέλω να πιστεύω ότι μου τον συνέδεσαν σωστά με τόση καθυστέρηση.. από την άλλη, δε γίνεται ρε φίλε ν θέλω να πατήσω κλειδαριά από μέσα και να μπαίνει ο συναγερμός...
Ωραία χαίρομαι π ο κινητήρας είναι σκατά γενικά και δε τρώει παραπάνω σε μένα [emoji39] το έκο και το s/s πόσο γλιτώνουν από κατανάλωση σε l/100 km? Έτσι ρωτάω για μέση εκτίμηση..Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ωραία χαίρομαι π ο κινητήρας είναι σκατά γενικά και δε τρώει παραπάνω σε μένα [emoji39] το έκο και το s/s πόσο γλιτώνουν από κατανάλωση σε l/100 km? Έτσι ρωτάω για μέση εκτίμηση..Νομίζω είσαι υπερβολικός. Aygo του πατέρα μου μου έβγαλε περίπου 190χλμ με 20€ 2-3 φορές που έβαλα βενζίνη όταν το χρειάστηκε να το πάρω για μερικές μέρες. Στην ίδια χρήση το φιέστα αστρωτο μου έβγαλε σχεδόν 180χλμ στο 20αρικο αναλογικά. Εμένα μου φένεται μια χαρά, αν σκεφτείς και την διαφορά στις επιδόσεις. Βασική διαφορά βέβαια στο aygo είχα μόνιμα a/c τώρα που το σκέφτομαι ενώ στο fiesta οχι. Όπως και να έχει δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Όπως λέει και ο μαρίνος μην περιμένεις να πέσεις χαμηλά μέσα σε κίνηση.
Παραθέτω και αυτό.
http://www.tanea.gr/autonea/agora/artic ... rd-fiesta/ -
...Ωραία χαίρομαι π ο κινητήρας είναι σκατά γενικά και δε τρώει παραπάνω σε μένα...O κινητήρας έχει βγει 6 φορές συνεχόμενες 'Εngine of the year' της κατηγορίας του. Η έντονη διακύμανση της κατανάλωσης είναι λογική για τόσο μικρό κινητήρα με τόσο μεγάλη απόδοση.
-
Μόλις παρελαβα και καποιες αρχικες εντυπωσεις.
Το στησιμο ειναι εκπληκτικο για τα δεδομενα της κατηγοριας. Η ορατοτητα πολυ καλη, η ποιοτητα κατασκευης επισης αλλα δεχεται καιριο πληγμα απο λεπτομερειες που ερχονται απο μινι κατηγορια 10 χρονια πριν. Η ηλιοροφη ειναι απολαυστικη, αλλα οχι για ενηλικες πισω. Η οθονη μου ξενισε παραπανω απο οτι περιμενα, στο test drive δε με ειχε προβληματισει τοσο αρχικα. Μετα ομως απο λιγα χλμ, ουτε που το παρατηρησα. Σαν infotainment b-segment, απλα μπραβο τους.
Οταν φτασω σε τετραψηφιο αριθμο χλμ, θα επανελθω για τριγμους, καταναλωση, αντιδραση υπο πιεση κτλ. Preview mode:
Ford Fiesta 2017