-
ΥΓ: Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν και οι δύο οδηγήσαμε την Julia Veloce με τα 280 άλογα είπαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα: 'Καταπληκτικό πλαίσιο και στήσιμο αυτοκινήτου, ο κινητήρας καλός αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας...'
Άρα τι να του κάνουν τα 200 του fiesta...Θα έχει δώσει 23-25 χιλιάρικα και θα είναι και με μισό χαμόγελο...
Μια σημείωση, μπορεί τα 2 αυτοκίνητα να είναι πολύ κοντά στην πράξη. Γιατί οι απώλειες σε πισωκούνα (δεν ξέρω εαν οδηγήσατε 4κίνητη, ακόμα χειρότερα) και δη αυτόματη με μετατροπέα είναι πάρα πολλές. Μην σου κάνει εντύπωση εαν δυναμομετρηθούν να έχουν πολύ κοντινή απόδοση στην ρόδα. Επίσης, είναι διαφορετικά τα 280 στο πλαίσιο της Giulia σε σχέση με τα 200 στο Φιέστα. Και τέλος το κιβώτιο κάνει μια διαφορά στην αίσθηση δύναμης.
-
4κινητη ηταν. Δεν ειχε βγει τοτε πισωκινητη Veloce με 280hp
-
Η τετρακίνητη Veloce έχει μετρηθεί από το Drive στα 5,4'' για τα 100. Πόσο πιο γρήγορο αυτοκίνητο θέλετε πια;
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-alfa-romeo-giulia-veloce-20-280
-
Ο Δίας έχει δίκιο! Δεν είναι καν κοντά σε επιδόσεις το Fiesta ST με τη Giulia Veloce. Μη λέμε υπερβολές...
-
Δεν ηταν αργη, απλα ψηλα ψοφαγε και σε ξενερωνε (Τι ψηλα δηλαδη.....Στις 5500 ειχε κοφτη αν θυμαμαι καλα )
-
Ανέφερα τα παραπάνω μοντέλα όχι μόνο για τους κινητήρες τους αλλά και για το στήσιμο τους. Δεν αμφιβάλλω ότι το Fiesta είναι κορυφή στην κατηγορία του, αλλά δεν ξέρω - συγχωρήστε την άγνοιά μου - αν τα αμορτισέρ, φρένα κτλ είναι του ίδιου επιπέδου με τα αντίστοιχα χιλιάδων ευρώ που θυμάμαι τον αδερφό μου να μου λέει ότι είχε το 370 αλόγων Impreza Sti του. Και αν είχα εντυπωσιαστεί μια φορά από τον κινητήρα είχα πάθει την πλάκα της ζωής μου με το πώς έστριβε το αμάξι σαν να είναι σε ράγες με ταχύτητες για αφαίρεση διπλώματος και πάνω...Για αυτό προτείνω στον Αλέξανδρο να πάει σε τέτοια επιλογή....
-
Δε νομίζω να είπε κανείς οτι το Fiesta είναι στην κατηγορία των Impreza και Evo.. Καλές επιλογές και αυτά αν αντέχει κάποιος κόστη συντήρησης. Το αστείο είναι το πόσα ζητάνε για τέτοια αμάξια, και μάλιστα όσο πιο παλιό και 'βελτιωμένο' (εδώ γελάμε) τόσο χειρότερα! Ωραίο alternative το Evo X με μια ματιά που έριξα μόλις...
-
Δεν ηταν αργη, απλα ψηλα ψοφαγε και σε ξενερωνε (Τι ψηλα δηλαδη.....Στις 5500 ειχε κοφτη αν θυμαμαι καλα )
5800 νομίζω. Δυστυχώς με τα τούρμπο έτσι είναι, απλά αναγκαστικά τα δουλεύεις πιο χαμηλά, αλλά με το ίδιο εύρος. Αντί δηλαδή να το δουλεύεις 4000-7000 όπως ένα καλό ατμοσφαιρικό, το δουλεύεις 2500-5500.
-
Θα ήθελα να μου πείτε παιδιά εσείς που έχετε το αυτοκίνητο αν 2 άτομα ταξιδεύουν σχετικά εύκολα πίσω η αν πρέπει να κοιτάξω σε μεγαλύτερο μοντέλο (πχ Focus).
-
5800 νομίζω. Δυστυχώς με τα τούρμπο έτσι είναι, απλά αναγκαστικά τα δουλεύεις πιο χαμηλά, αλλά με το ίδιο εύρος. Αντί δηλαδή να το δουλεύεις 4000-7000 όπως ένα καλό ατμοσφαιρικό, το δουλεύεις 2500-5500.
Ενταξει , υπαρχουν τουρμπο μοτερ που τα πανε καλυτερα ψηλα....Ενα απο τα καλυτερα που μου ερχεται στο μυαλο το Type R
-
Θα ήθελα να μου πείτε παιδιά εσείς που έχετε το αυτοκίνητο αν 2 άτομα ταξιδεύουν σχετικά εύκολα πίσω η αν πρέπει να κοιτάξω σε μεγαλύτερο μοντέλο (πχ Focus).
Αναφορικά με το Fiesta αυτό σχετίζεται με τη σωματοδομή όλων των επιβατών. 4 άντρες με ύψος άνω του μέσου όρου θα ζοριστούν. Ειδικά αυτός που θα είναι πίσω από τον οδηγό. Εγώ ας πούμε, είμαι 1,84 και 82 kg. Πίσω μου για να είναι κάποιος σχετικά άνετος θα πρέπει να είναι αδύνατος και κάτω από 1,75. Αν ήμουν πιο κοντός τα πράγματα για τους πίσω θα ήταν καλύτερα. Αν πας σε αυτοκίνητο της αμέσως επόμενης κατηγορίας οι συμβιβασμοί αυτοί εξαφανίζονται.
-
fotisapple wrote:
Αναφορικά με το Fiesta αυτό σχετίζεται με τη σωματοδομή όλων των επιβατών. 4 άντρες με ύψος άνω του μέσου όρου θα ζοριστούν. Ειδικά αυτός που θα είναι πίσω από τον οδηγό. Εγώ ας πούμε, είμαι 1,84 και 82 kg. Πίσω μου για να είναι κάποιος σχετικά άνετος θα πρέπει να είναι αδύνατος και κάτω από 1,75. Αν ήμουν πιο κοντός τα πράγματα για τους πίσω θα ήταν καλύτερα. Αν πας σε αυτοκίνητο της αμέσως επόμενης κατηγορίας οι συμβιβασμοί αυτοί εξαφανίζονται.
θεωρείς ότι αξίζει συνολικά να πάω σε focus??
-
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τους επιπλέον 35 πόντους μήκος,λίγο περισσότερο πλάτος και γενικά τον μεγαλύτερο όγκο του -και την όποια επιπλέον τιμή του βεβαίως,βεβαίως-, ναι είναι καλύτερο το Focus.
-
shumakos wrote:
fotisapple wrote:
Αυτό θα το δεις με βάση τις ανάγκες σου και την τσέπη σου. Ασφαλώς είναι ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο και ευρύχωρο για τους επιβάτες αυτοκίνητο, αλλά αυτό αντανακλάται στην τιμή αγοράς.
Όταν πήρα το Fiestάκι, έκανα την επιλογή επειδή ως εργένης δεν με ενδιέφεραν οι χώροι και γιατί τα σημεία στα οποία εστίαζα καλύπτονταν και από αυτό (οδική συμπεριφορά, φρένα, ήσυχο ταξίδι, σβελτάδα μοτέρ, εγγύηση). Αν ήταν να μεταφέρω συχνά κόσμο στο πίσω κάθισμα (πόσο μάλλον παιδικά καθισματάκια) θα το σκεφτόμουν διαφορετικά.
-
εγω παντως ειμαι 1,83 και μια χαρα εχω παιδικα καθισματα απο πισω μου στο προηγουμενο φιεστα.
-
Σωστό αντικριστό Ιsofix πίσω μου δεν μπαίνει.
-
το isofix μου βλεπει μπροστα,τα αντικριστα παντως ειναι πολυ ογκωδη ,δυσκολα τα πραγματα σε b segment
-
Σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτικό τα παιδιά μέχρι 3 ετών να κοιτούν προς τα πίσω και προτείνεται στην Ευρώπη γενικά.
-
Μετά από 4 μήνες στη κατοχή μου έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα
Έχω το st line, race red, diesel 120ps
Το αμάξι εξ όψεως κάθε μέρα το ερωτεύομαι όλο και περισσότερο, ειδικά αυτή τη μούρη με τη μάσκα και τα φώτα led ημέρας πραγματικά είναι κ@υλα, το βλέπεις και νομιζεις ότι είναι καμιά 200αρια άλογα
Οδηγική συμπεριφορά για αμάξι της κατηγορίας του είναι άψογη, στρίβει μόνο του, στιβαρό σαν βράχος στις στροφές, μέχρι τα 140χλμ ούτε ζόρι στον κινητήρα, ούτε φασαρία από εξωτερικούς παράγοντες, πάει άνετα
Στα αρνητικά τώρα, για τους χώρους δε θα μιλήσω είναι γνωστό τοις πάσι
Αλλά ρε παιδιά, αυτά τα πλαστικά στο εσωτερικό, πόσο κακή συναρμολόγηση πια;
Κυρίως αυτά που είναι στις πόρτες είναι αίσχος, απλά τα ακουμπάς και τρίζουν
Το ίδιο επίσης και στο σημείο της multimedia οθόνης, αυτή τρίζει και χωρίς να την ακουμπήσω σε δρόμο χωρίς λακούβες
Έχω ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία τα περισσότερα είναι μισής αξίας και αρκετά πιο παλιά σε ηλικία (hundai i10, citroen c3, suzuki celerio) και το προηγούμενο δικό μου ηταν ένα citroen C2 του 2004, όλα αυτά λοιπόν τα πλαστικά τους είναι πολύ καλύτερης ποιότητας ή καλύτερα συναρμολογημένα, δε ξέρω τι από τα δύο, κάτι το οποίο θεωρώ απαράδεκτο
Πραγματικά πολύ κρίμα γιατί ένα κακό χαλάει όλη τη θετική εικόνα του αυτοκινήτου
-
Περίεργο για τη συναρμογή που λες.
Έχω το προηγ. γενιάς Fiesta 1.0 ecoboost Titanium (και με τις 195/45 16'), 5+ χρόνια και δεν έχει τέτοια θέματα.
Μήπως σου έχουν πέρασει κανένα συναγερμό extra λίγο απρόσεκτα; H επειδή η ST-line είναι λίγο πιο 'σκληρή' από αναρτήσεις συμβαίνει;
Η άλλη περίπτωση είναι καμιά φορά τα πρώτα αμάξια που βγήκαν από την παραγωγή να έχουν κάποια τέτοια θέματα.
Ford Fiesta 2017