Μολις κοιταξα τον περσινο καταλογο. Οντως τα χρεωναν στις αλλες εκδοσεις εκτος απο τα ST . Τωρα τα χρεωνουν και στα ST
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/old-pricelists/2018/PL-Ford_Pricelist_2018.pdf
**Μastoras78 **εχει led σε μεσαια και μεγαλη σκαλα? Γενικα εισαι ευχαριστημενος απο το αμαξι? Τι αμαξι ειχες πριν?
Για το χρώμα λές οτι χρεώνανε ή για τα led ? Τα Led είναι full απ'οτι καταλαβαίνω και σε μεσαια και σε μεγάλη σκάλα. Εμένα τα είχε stadar και το πήρα σε λευκό χρώμα. Πρίν είχα abarth 500 essesse αλλά είχα πάντα σχετικά γρήγορα οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα (106 Rallye,350Z κτλ κτλ)
Γενικά θεωρώ οτι απο τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι λίγο δύσκολο να μη μείνει κάποιος ευχαριστημένος. Σε χαλαρούς ρυθμούς είναι μεν σφιχτό αλλά δε κοπανάει ποτέ και γενικά καμία σχέση με hot hatch του παρελθόντος. Κινείσαι σχετικά οικονομικά και σαν άνθρωπος και καταπίνεις χιλιόμετρα με καλή ποιότητα, εξοπλισμό, ευκολίες θόρυβο κύλισης κτλ.
Όταν οι ρυθμοί ανέβουν αντιλαμβάνεσαι οτι μαζεύει πολλά χιλιόμετρα στην ευθεία και πάρα πολλά σε στροφές, αλλά δε νιώθεις ποτέ ανασφάλεια. Ειδικά με το μπλοκέ στο όριο δε χαζοσπινάρει ουτε τρώει λάστιχα τσαμπα.. Είναι foolproof αλλά σε αφήνει όσο χρειάζεται να συμμετέχεις και να εισπράτεις οδηγική απόλαυση. Ειναι όλα γραμμένα αναλυτικά στον ειδικό τύπο σε διάφορα reviews και δεν έχω κάπου να διαφωνήσω. Σε δημόσιους δρόμους, το όριο είσαι εσύ δηλαδή το αίσθημα επιβίωσης σου και πολύ λιγότερο οι ικανότητες του αυτοκινήτου.
Εξαιρετικά τα καθίσματα(έρωτας),τα led, το μπλοκέ, η λειτουργία της ανάρτησης, infotainment,αυτόματα φώτα/υαλοκαθαριστήρες. Δε θα μιλήσω για χώρους κτλ, δεν είναι άσχημοι αλλά δε παίρνεις τέτοιο αμάξι για τους χώρους έτσι και αλλιώς. Φαντάσου ότι πολύ σπάνια μεταφέρω πάνω απο ενα συνεπιβάτη. Φτηνά σέρβις και μεγάλη εγγύηση.
Στα αρνητικά χμμ.. Δεν είναι αυτοκίνητο με υψηλό πρεστίζ, είναι αμάξι που αγοράζεις για εσένα να το απολαμβάνεις. Έχει σχετικά ήσυχη εμφάνιση. Ίδιο σχεδόν με το ST line, ενώ και αυτοί που δεν ασχολούνται με αμάξια ένα απλό fiesta αντιλαμβάνονται κάπως ομορφούλι και αυτό είναι όλο. Με αυστηρά κριτήρια θα πώ οτι στερείται χαρακτήρα. Δεν θα δεθείς μαζί του όσο με άλλα αυτοκίνητα που μου έρχονται στο μυαλό απο το οδηγικό μου παρελθόν. Τα κάνει όλα αυστηρά καλά, θα του ρίξεις μια ματιά όταν το κλειδώσεις αλλά όχι δεύτερη !