-
Για θέματα αξιοπιστίας δεν μπορώ να σε κατατοπίσω. Έχω το αυτοκίνητο σε ST Line diesel.
Ανεξάρτητα από τα νούμερα, ο χώρος αποσκευών είναι μικρός. Ο διπλός πάτος θεωρώ ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει. Είναι λίγος ο χώρος εξαρχής για να τον χωρίσεις κι άλλο...
Τα 311 λίτρα ισχύουν αλλά περιλαμβάνουν και το χώρο κάτω από το πάτωμα. Εκεί που θα ήταν η ρεζέρβα που δεν υπάρχει.
Το υποβραχιόνιο που βάζουν εδώ από τον κατάλογο των αξεσουάρ, το έχω βάλει στο αυτοκίνητο. Δεν είναι κάτι φανταστικό σε ποιότητα, αλλά ταιριάζει με τα χρώματα του εσωτερικού και βοηθάει πολύ την άνεση στην οδήγηση.
-
Πέρασα πάλι σήμερα από αντιπροσωπεία για να δω το fiesta. Το 5door υπάρχει μόνο σε ST2 έκδοση, όπως έγραψε φίλος σε άλλο θέμα και είναι δέλεαρ μιας και κάνει ακριβώς 22500. Αν όμως του προσθέσεις το μπλοκέ ανεβαίνει στα 24500. Τόσο περίπου κοστίζει και το focus St line με 180ps. To st line με τα 150 με διζωνικό κλιματισμό κάνει κάτι λιγότερο από 22.000
Όσο και να θέλω το fiesta δυστυχώς το μεγαλύτερο του κουσούρι είναι οι χώροι για έναν μεγαλόσωμο. Είμαι 1.90 και τρώω όλο το φαί μου. Δυστυχώς σε μια καλή μπροστά θέση από πίσω δεν χωράει τίποτα. Για παιδικά καθισματάκια δεν το κουβεντιάζω. Επίσης είναι στενό. Βρίσκει το πόδι μου δεξιά στην κονσόλα. Ένα άλλο αρνητικό είναι το πεντάλ του συμπλέκτη που έρχεται πολύ δεξιά (το ίδιο και στο φόκους) και ξενερώνω. Κρίμα πάντως, τέτοια υλοποίηση να πάσχει στη χωροταξία. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να οδηγάω γρήγορα και να βρίσκω αριστερά και δεξιά.
Ένα φόκους 180αρι πόσο πιο αργό και πιο street είναι;
-
Εγώ είμαι 183 και τρώω όλο το φαΐ μου και χωράω μια χαρά στο προηγούμενο φιέστα,δεν πάσχει χωροταξικά το φιέστα, εσυ είσαι ντουλάπα.
-
Για 1,90 αρχονταίους οδηγούς (τέτοιος είμαι κι εγώ) κανένα supermini δεν κάνει, αν πρέπει να βολευτεί οικογένεια στο πίσω κάθισμα. Δεν έχει πρόβλημα η χωροταξία του Fiesta, αλλά το DNA του οδηγού.
-
Εντάξει τώρα.. Είναι αντικειμενικά μικρό... Θυμίζει καμπίνα κλιο κ παλιού πολο κτλ.. Τα καινούρια έχουν μεγαλύτερες καμπίνες.. Η επόμενη γενιά θα είναι σίγουρα πιο μεγάλη.
-
Θα αλλάζατε προηγούμενο polo tsi με το νέο fiesta ecoboost 140 st-line?
-
Α Ν Ε Τ Α....!!
-
Μασάει η κατσίκα ταραμά ?
-
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!! Αν και εγώ δεν θα είχα τέτοιο δίλημμα γιατί δεν θα έπαιρνα ποτέ Πόλο,ειδικά TSI.
-
Κοιτάξτε,η αλήθεια είναι πως με τα τότε δεδομένα είχα κάνει την καλύτερη επιλογή για εμένα.
Τώρα το σκεπτικό μου είναι το εξής:
Καλύτερες επιδόσεις,περισσότερα συστήματα άνεσης και ασφάλειας,καλύτερο στήσιμο-τιμόνι και σίγουρα πολύ καλύτερη εμφάνιση.
Χώροι για τους πίσω και τις αποσκευές ίδιοι.Ηχομόνωση από το test που έκανα μου φάνηκε ίδια παρά τη διαφορά στην ηλικία.
Σε απόσβεση υστερεί λίγο το fiesta λόγω ζάντας αλλά όχι όσο νόμιζα αφού η σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε 45άρι και 60άρι προφίλ.
Σε ποιότητα στο εσωτερικό χάνουν όλα ακόμη και το νέο polo και μόνο που έχουν σχεδόν ολόκληρες τις πόρτες πλαστικές αλλά και με άλλες ελλείψεις όπως υποβραχιόνιο,ψυχώμενο ντουλαπάκι κλπ.
Τελικά καταλήγω ότι χρειάζεται το polo και άλλες 8.000 ευρώ για ένα καινούργιο καλοεξοπλισμένο fiesta στην έκδοση που το θέλω.Δεν είναι θεωρώ σοβαρή αναβάθμιση εκτός και αν πήγαινα σε focus αλλά και πιο ακριβό σε όλα είναι και δε μου χρειάζεται.
Ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι ρεαλιστικά είναι επειδή έχω πλέον κυριολεκτικά βαρεθεί το polo. -
Αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις γιατί είναι τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το Polo...
-
Εγώ που ειμαι 1,96 έκατσα ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ και μπροστά και πίσω!!
-
Ουτε ενα κλασμα του δευτερολεπτου δεν θα το σκεφτομουν.. χαχα
Βασικα δεν θα εμπαινα καν στο διλημμα αυτο..
Οσο για τους χωρους.. 1, 92 ειμαι και καθομαι ανετα μπροστα.. και απο πισω που εχω μπει.. επισης δεν εχω θεμα με τους χωρους.. ακουμπανε ισα ισα τα γονατα..
-
Κάθεσαι μπροστά και στην ίδια θέση του μπροστινού καθίσματος, πας να κάτσεις πίσω και δεν βρίσκουν και τα γόνατά σου; Εγώ είχα το μπροστά κάθισμα μια σκάλα πριν το τέρμα και πίσω δεν χωρούσα καν να μπω..
-
Τι λέτε ρε παιδιά;
Δεν υπάρχει supermini όπου ένας άνθρωπος ύψους 1,96 ή 1,92 να μπορει να κάτσει πίσω στοιχειωδώς άνετα, με το μπροστινό κάθισμα ρυθμισμένο στα μέτρα του (δηλαδή τέρμα πίσω). Ούτε καν σε αρκετά μικρομεσαία...
Υ.Γ.: Μιλάω εκ πείρας, 1,91 είμαι.
-
Προφανώς το fiesta δεν είναι passat σε χώρους αλλά η καμπίνα έχει μεγαλώσει σε βαθμό που να θυμίζει σε άνεση το corolla του 2006 που είχα. Έχουν μεγαλώσει πολύ τα σούπερ μίνι της κατηγορίας
-
Προφανώς το fiesta δεν είναι passat σε χώρους αλλά η καμπίνα έχει μεγαλώσει σε βαθμό που να θυμίζει σε άνεση το corolla του 2006 που είχα. Έχουν μεγαλώσει πολύ τα σούπερ μίνι της κατηγορίας
Έτσι είναι!
Αυτή σου η δήλωση είναι απόλυτα σωστή, ειδικά σε σχέση με την απίστευτα υπερβολική προηγούμενη δήλωση σου, που με 1,96 καθόσουν ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μπροστά ΚΑΙ πίσω! Εκτός αν αναφερόσουν σε νάνο συνεπιβάτη, ο οποίος θα καθόταν αντίστοιχα πίσω ή μπροστά από τη θέση σου...
-
Το φοκους πίσω είναι σχεδόν σαν baleno. Και επειδή όλα τα μικρά έχουν μεγαλώσει, είναι κρίμα που το τόσο ωραίο οδηγικά φιεστα το έχουν χαντακώσει σε χώρους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ο οποίος βέβαια ανταγωνισμός στα 4μ μόνο το baleno και το jazz είναι και κάπως και polo, ibiza. Γιατί και το c3 καθόλου χώρους δεν έχει πίσω, παρόλο που απέξω είναι σαν ένα baleno.
Να δούμε το κλιο θα τι λέει.
To puma τι ωραίο που δείχνει..Αυτό πάτωμα φιέστα θα είναι ή φόκους;
-
Το νεο jazz το περιμενω πως και πως....θα ειναι μονο υβριδικο και αυτοματο...απο χωρους λενε ακομα μεγαλυτεροι!!!!!!
-
Το φοκους πίσω είναι σχεδόν σαν baleno. Και επειδή όλα τα μικρά έχουν μεγαλώσει, είναι κρίμα που το τόσο ωραίο οδηγικά φιεστα το έχουν χαντακώσει σε χώρους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ο οποίος βέβαια ανταγωνισμός στα 4μ μόνο το baleno και το jazz είναι και κάπως και polo, ibiza. Γιατί και το c3 καθόλου χώρους δεν έχει πίσω, παρόλο που απέξω είναι σαν ένα baleno.
Να δούμε το κλιο θα τι λέει.
To puma τι ωραίο που δείχνει..Αυτό πάτωμα φιέστα θα είναι ή φόκους;
Έχω επίσης μπει και οδηγήσει το c3 το οποίο αν και μετριότατο έως αδιάφορο οδηγικά έχει εξαιρετικούς χώρους πίσω, μάλλον από τα πιο άνετα της κατηγορίας...Δεν ξέρω αν αυτά που γράφετε κάποιοι είναι προιόν προσωπικής εμπειρίας ή φαντασίας...
Και χωρίς τη διάθεση να την πω σε κανέναν τα παραπάνω...Αλλά μερικές φορές με αυτά που διαβάζω είναι λες και μιλάμε για διαφορετικά αυτοκίνητα...
Ford Fiesta 2017