Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πηγαινε πες σε μια νοσηλευτρια που ειναι μονη σε μια βαρδια με 40 ασθενεις πως το ξυνει και κλεβει το δημοσιο παιρνοντας το μισθο της. Επισης οτι επειδη δουλευει Χρισ/να-Πασχα,νυχτες και Κυριακες και πληρωνεται τις αργιες με πενταροδεκαρες μετα απο μηνες να λεει ευχαριστω που ειναι δημοσιος. Πες της πως με ενα ζευγαρι γαντια πρεπει να εξυπηρετησει οχι εναν αλλα πολλους μαζι και οτι φταιει και απο πανω που ειναι δημοσιος. Αυτα στο Πανεπιστημιακο Ηρακλειου.
Στο Ιπποκρατειο ξερω για 3 νοσηλευτριες που δουλευουν εναλλαξ απο μια βαρδια η καθε μια χωρις ρεπο για 3 μηνες. Πρωι-μεσημερι-βραδυ.
Ασε μας κουκλιτσα μου (που λεει καποιος) που ολοι οι δημοσιοι ειναι ιδιοι.
Αν ετυχες εσυ σε καποιους που αυτοι υπαρχουν σε ολα τα επαγγελματα ειτε ιδιωτικο ειτε δημοσιο μπορω να σου πω παραδειγματα δημοσιων που σχιζονται στη κυριολεξια και παιζουν τη ζωη τους για να φερουν ενα κομματι ψωμι στην οικογενεια τους.
Οταν τα τσουβαλιαζεις ολα χανεις το δικιο σου
Ξέχασες και τους εναερίτες της ΔΕΗ .
Οι δημόσιοι είναι κατά μεγάλο , πολύ μεγάλο ποσοστό με μαύρα λεφτά . Αλλοι με δωράκια , φακελλάκια , άλλοι γιατί τα απαιτούν αλλιώς δεν δουλεύουν , άλλοι γιατί παίρνουν μίζες . Μπορώ να σας πω δεκάδες ΔΥ που είναι ανήθικοι , αλλά έχω γνωρίσει και μερικούς εξαιρετικούς που κινδυνεύουν από τους άλλους , γιατί τους χαλάνε την σούπα και τα δωράκια . Μιλάς λοιπόν για συγκεκριμένες εξαιρέσεις και αυτοί όχι όλοι στα συγκεκριμένα παραδείγματα , διότι όπως ξέρεις και εκεί υπάρχουν απαιτήσεις όταν σε βρίσκουν στον πόνο και στον φόβο .
Αλλά στους διοικητικούς υπαλλήλους , το ξύσιμο είναι τεράστιο . Ετυχε τώρα τελευταία να επισκευθώ ασφαλιστικά ταμεία για να κόψω σύνταξη υπερηλίκου συγγενούς μου που 'ανεχώρησε' και να ετοιμάσω τα χαρτιά για την μεταφορά της σύνταξης στην χήρα . Το ξύσιμο που διαπίστωσα ήταν τρομακτικό . Ασε τους μήνες αναμονής που έχει η χήρα για την σύνταξη και κανείς δεν ενδιαφέρεται πως επιβιώνει .
Και μιλάμε για μία πράξη . Σύνταξη που υπήρχε για χρόνια και το ποσοστό που θα πάει στην χήρα. 5 λεπτά υπόθεση . Περιμένουμε ήδη 3 και πλέον μήνες και ούτε τα έξοδα κηδείας δεν έχουν δώσει . Τηλέφωνο δεν σηκώνουν ποτέ , περιμένουν να ξεκουβαληθεί η γριά στα 80 της για να πάει να ζητιανέψει . Ασε που όταν πήγα και είχα όλα τα αναγκαία χαρτιά απογοητεύτηκαν που θα έπρεπε να δουλέψουν . Να μην μιλήσω πόσοι κοπροσκύλαγαν .
Ετυχε να περάσω πίσω από τον πάγκο και είδα τι έβλεπαν στις οθόνες των υπολογιστών τους . Παιχνίδια , ειδήσεις , αθλητικά , τον Κωτσόβολο , γραφεία ταξιδίων για εκδρομές κλπ . Αυτούς τους πληρώνουμε 2000 τον μήνα μικτά .
Ασσε μεταξύ εταιρειών είναι συναλλαγές ισοτίμων μερών . Στο δημόσιο υπάρχει απλά εκβιασμός . Δώσε μου τόσα , αλλιώς δεν περνάει και ας είσαι 100 % νόμιμος .
Οσο για το θα κόβουν αποδείξεις , το ερώτημα είναι απλό . Θα είσαστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟ , αφού όπως σας έδειξα τα μισά λεφτά πάνε στους ξύστες , για να πάρετε απόδειξη ? Προφανώς και όχι , αλλά την κριτική την κάνετε .
Αnalυση του κώλου.
Πάντως το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι των φόρων προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους.Και ευγενικά τα λες....
Η οποία ανάλυση ξεχνάει όλως τυχαίως τους εργολάβους, τα μεγαλύτερα λαμόγια....
Εχω γράψει πολλές φορές , ότι οι κακόμοιροι αγοραστές γλύτωναν το 15 % από όσα δεν δήλωναν , ενώ οι εργολάβοι το 3,75 % . Ακόμα έχω γράψει ότι το κράτος αν ήθελε , θα όριζε τον αντικειμενικό φόρο , ή θα άλλαζε τις αντικειμενικές τιμές όπως όριζε ο νόμος ίδρυσης τους το 1985 και όχι σύμφωνα με τον εκλογικό κύκλο . Αλλά ο λαικισμός είναι εύκολος όταν δεν έχεις επιχειρήματα .
Εγώ πάντως αναφέρομαι σε 'επαγγελματίες' που το κράτος αγνοεί την ύπαρξή τους.
Μαύρη οικονομία και παραοικονομία.
Ω καλά είσαι. Εγώ είχα πετύχει μπογιατζή που εκ των υστέρων έμαθα ότι δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία και φεύγει σκαστός από τις 10 το πρωί για να κάνει μαύρες δουλειές έξω
Που να δεις στις 10 το πρωί , υπάλληλο της ΔΕΗ με την φόρμα εργασίας να κάνει τον μεσίτη και να περιφέρει πελάτες στις οικοδομές .
Που να δεις υπάλληλο του ΟΤΕ εν ενεργεία , να σηκώνει οικοδομές και να είναι καθημερινά στα γιαπιά .
Γενικά για να τελειώνουμε με τα παραδείγματα , μετά από 8 χρόνια κρίσης , οι ΔΥ πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο τους . Τἐρμα οι πρόωρες συντάξεις , απόλυση όσων διοικητικών δεν χρειάζονται , εξορθολογισμός στους άλλους , μείωση των μισθών τους σε επίπεδα του ιδιωτικού τομέα και χαμηλότερα , κατάργηση αποσπάσεων , στα σχολεία τα τμήματα να μην έχουν λιγότερα από 28 παιδιά η τάξη , οπότε θα μειωθούν οι εκπαιδευτικοί στις μεγάλες πόλεις , αλλά να υπάρχουν σχολεία στην επαρχία με μπόνους σε όσους εκπαιδευτικούς ή γενικά ΔΥ δεχθούν να ζήσουν μόνιμα εκεί .
Το δημόσιο για μη ειδικούς όπως είναι δικαστές , στρατιωτικοί , αστυνομικοί , υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί , πρέπει να πάψει να είναι ελκυστικό , σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα , όπως ήταν πριν έρθει ο καταστροφέας της Ελλάδας στην εξουσία το 1981 .