-
Εχει συνδεσει καποιος το κινητο του με την οθονη 6,5'' χρησιμοποιωντας το AndroidAuto??Αν ναι οι χαρτες google maps παιζουν??Και κατι ακομα,ποσο πρεπει να πληρωσεις στην αντιπροσωπεια για να στο ξεκλειδωσουν κ να γινει FullLink??Ευχαριστω
-
Εχει συνδεσει καποιος το κινητο του με την οθονη 6,5'' χρησιμοποιωντας το AndroidAuto??Αν ναι οι χαρτες google maps παιζουν??Και κατι ακομα,ποσο πρεπει να πληρωσεις στην αντιπροσωπεια για να στο ξεκλειδωσουν κ να γινει FullLink??Ευχαριστω
Το Full Link είναι στην αντιπροσωπεία ή 180 ή 220 (το μπερδεύω με ένα άλλο feature).
Αξίζει πάντως.
-
Καλησπέρα παίδες,
Μάλλον θα προχωρήσω σε παραγγελία του Arona 1.5 FR, θεωρώ ότι η τιμή του για αυτά που προσφέρει μαζί με το παρουσιαστικό του που μου αρέσει πολύ με ικανοποιούν απόλυτα!
Από Extras, μάλλον θα βάλω τις 18' ζάντες, τα Full led, το alcadara σαλόνι και ίσως το digital Cockpit. Μου είπαν ότι το Full link και το υποβραχιόνιο μπορούν να το κάνουν δώρο.
Ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω για τυχόν προβλήματα, σηματικούς τριγμούς, αστοχίες σε συναρμογή ίσως, θέματα που μπορεί να έχουν προκύψει σε service κλπ.
Γνωρίζω για το kangoorooing effect των 1.5 Group VAG, αλλά διάβασα ότι πρέπει να το αντιμετώπισαν με τελευταίο update στην ECU... Κάτι άλλο αρνητικό δεν έχω ακούσει.
Προφανώς ψάχνω για αρνητικά που θα μπορούσαν να με αποτρέψουν από την αγορά του και όχι μικρά θεματάκια που προκύπτουν πιθανώς σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Χρήστος
-
Λοιπόν παιδιά, διαβάστε το παρακάτω. Έχω το arona 1μιση χρόνο (χωρίς το navi). Πάντα έλεγα ότι το ραδιόφωνο δεν έχει δυνατή max ένταση. Σήμερα ανακάλυψα το εξής.:
Είστε σε έναν σταθμό. Πχ 92,9 kiss fm. Το βάζετε τέρμα ένταση. Πατάτε χειροκίνητα, πατάτε δεξί βελάκι και αμέσως αριστερό βελάκι. ¨Ετσι ξαναπιάνει τον σταθμό. Μόλις τον ξαναπιάσει, σε δέκατα του δευτερολέπτου δυναμώνει η max ένταση και μάλιστα αρκετά. Λες και έχεις άλλο ηχοσύστημα! Αυτό γίνεται σε κάθε σταθμό, σε κάθε ένταση όχι μόνο στην max, απλά εκεί το καταλαβαίνετε έντονα.
Πήγα στην βελμάρ να τους το δείξω μπας και ξέρουν κάτι, φυσικά δεν ήξεραν, ο τύπος έπαθε πλάκα! Μπήκαμε στο arona του test drive με ψηφιακό cockpit, η max ένταση πολύ πιο δυνατή από το δικό μου αλλά και πάλι με αυτό το κόλπο δυνάμωσε κι άλλο.
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, δεν ξέρω πως μπορώ να έχω αυτή την ένταση μόνιμα αλλά τουλάχιστον όταν θέλω να ακούσω κάτι δυνατά υπάρχει αυτό το κόλπο, είχα απογοητευτεί από την ένταση του συστήματος. Μου είπαν θα το κοιτάξουν μπας και βρουν γιατί συμβαίνει αυτό και θα με ενημερώσουν.
-
To έχει δοκιμασει καποιος να μας πει . Εγω οτι κι αν εκανα δεν λειτουργει , αν και ειναι ενεργοποιημενο. Υποτιθεται οτι ειδοποιειι αρχικα και φρεναρει μονο του στη συνεχεια , αν δεν κανει κατι ο οδηγος σε περιπτωση που πλησιασεις αλλο προπορευομενο οχημα , η σε περιπτωση που κατι σου πεταχτει μπροστα . Αναλογο video εδω. https://www.youtube.com/watch?v=_Q6mas-Tv58
Στο Service που ρωτησα μου ελεγαν οτι να'ναι!
το θεωρω , και ειναι , σημαντικο στην ασφαλεια
-
Καλησπέρα παίδες,
Μάλλον θα προχωρήσω σε παραγγελία του Arona 1.5 FR, θεωρώ ότι η τιμή του για αυτά που προσφέρει μαζί με το παρουσιαστικό του που μου αρέσει πολύ με ικανοποιούν απόλυτα!
Από Extras, μάλλον θα βάλω τις 18' ζάντες, τα Full led, το alcadara σαλόνι και ίσως το digital Cockpit. Μου είπαν ότι το Full link και το υποβραχιόνιο μπορούν να το κάνουν δώρο.
Ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω για τυχόν προβλήματα, σηματικούς τριγμούς, αστοχίες σε συναρμογή ίσως, θέματα που μπορεί να έχουν προκύψει σε service κλπ.
Γνωρίζω για το kangoorooing effect των 1.5 Group VAG, αλλά διάβασα ότι πρέπει να το αντιμετώπισαν με τελευταίο update στην ECU... Κάτι άλλο αρνητικό δεν έχω ακούσει.
Προφανώς ψάχνω για αρνητικά που θα μπορούσαν να με αποτρέψουν από την αγορά του και όχι μικρά θεματάκια που προκύπτουν πιθανώς σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Χρήστος
Πολύ καλή επιλογή . Με τις 18άρες θα έχεις κοπάνημα ,αλλά καλύτερη εμφάνιση .Εσύ διαλέγεις.
-
18' δεν θα έβαζα με τίποτα σε αυτό το αυτοκίνητο. Μόνο αρνητικά έχουν και θα πρέπει να πληρώσεις και χρήματα για να τις βάλεις. Καλύτερα να τα κρατήσεις για βενζίνη ή να βάλεις κάποιο σύστημα ασφαλείας.
ΥΓ: Αυτό με τις τεράστιες ζάντες (και δεν το λέω για εσένα, οι κατασκευαστές φταίνε πρωτίστως) σε μικρά αυτοκίνητα με λίγα άλογα έχει παραγίνει...έλεος πιά!!
-
Τελικά είναι αρκετά σβέλτο το Αρόνα με Φ.Α, αρκετά πιο γρήγορο από τα εργοστασιακά νούμερα. Αλλά αντίστοιχα καίει και πιο πολύ (30% περίπου) από τα νούμερα που ανακοινώνει η Σέατ.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-seat-arona-10-tgi
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά,
με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση του ARONA CNG λόγω καθημερινής οδήγησης 70-80 χλμ.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα για αγορά με μετρητά, αναρωτιέμαι με τι επιτόκιο χρηματοδοτούν το αμάξι από την αντιπροσωπεία; Ισχύει το 3.9; Ισχύουν τα ίδια και για τα άλλα cng του γκρουπ (scala, kamiq) κλπ;
Ευχαριστώ, λίγο έμεινε ακόμα!
-
Fanis75 : Για την σβελτάδα νομίζω κάπως έτσι είναι όπως τα λέει το άρθρο, όσον αφορά την κατανάλωση οι αριθμοί που δίνει (5,2 κιλά/100χλμ, ήτοι 4.3 ευρώ στα 100 χλμ) είναι τσιμπημένοι, με την έννοια ότι με ταχύτητα 100 χλμ /ώρα, τότε πράγματι η κατανάλωση είναι αυτή του κατασκευαστή (δηλάδη κάτω από 4κιλα/100 χλμ), από εκεί και πέρα ανεβαίνει πράγματι η κατανάλωση αρκετά. Από την εμπειρία μου, θεωρώ ότι η μέση κατανάλωση που αναφέρει αντιστοιχεί σε μέση ταχύτητα 140 χλμ/ώρα. Στην πόλη καίει περισσότερο, τουλάχιστον προσωπικά στην Αθήνα με φουλ κίνηση και μικρές διαδρομές πρώτη/δευτερά κτλ, καταναλώνει από 5.5 μέχρι 6.5 κιλά /100 χλμ. Να σημειώσω εδώ ότι πλέον τον χειμώνα γεμίζει πάνω από 14 κιλά και κάποιες φορές ακόμα και πάνω απ΄τα 15, οπότε αυξάνεται αντίστοιχα κι η αυτονομία.
-
Εχω κι εγω το αρονα με φυσικο αεριο απο το καλοκαιρι..
Στο ταξιδι λαρισα αθηνα και αθηνα λαρισα με 120χλμ το αρονα καιει 4 κιλα/100χλμ .ειναι τσεκαρισμενο 100%
-
Χαιρετώ όλη την παρέα μετά από απουσία πολλών ετών !
Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά.Σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά την αγορά ενός Arona με CNG.
Αφιέρωσα πολύ χρόνο για να διαβάσω πολλές σελίδες αλλά θα θέσω μια ερώτηση που σίγουρα έχει απαντηθεί και πιο πριν , αν μου επιτρέπετε.
Για την κατανάλωση αναφέρομαι λοιπόν μιας και ο αντιπρόσωπος μου είπε πως πρέπει να υπολογίζω περίπου 10-11 € για 250-300 χλμ.
Αν υποθέσουμε τις χειρότερες συνθήκες και το χειρότερο σενάριο (Αθήνα, κίνηση, φανάρια), τότε το παραπάνω νούμερο είναι ρεαλιστικό ;
Βλέπετε, ο λόγος για τον οποίο θα κινηθώ προς το CNG είναι αποκλειστικά και μόνο η κατανάλωση (με 1200 χλμ το μήνα για τα οποία τώρα δίνω σε βενζίνη περίπου 200 € / μήνα!). Άρα αν οι παραπάνω υπολογισμοί δεν αληθεύουν θα είναι μια μεγάλη απογοήτευση η αγορά του.
Απλά, είδα χρήστες εδώ, να αναφέρουν με αρκετή απογοήτευση επίσης πως είδαν πολύ μεγάλη κατανάλωση και προβληματίστηκα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Χαιρετώ όλη την παρέα μετά από απουσία πολλών ετών !
Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά.Σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά την αγορά ενός Arona με CNG.
Αφιέρωσα πολύ χρόνο για να διαβάσω πολλές σελίδες αλλά θα θέσω μια ερώτηση που σίγουρα έχει απαντηθεί και πιο πριν , αν μου επιτρέπετε.
Για την κατανάλωση αναφέρομαι λοιπόν μιας και ο αντιπρόσωπος μου είπε πως πρέπει να υπολογίζω περίπου 10-11 € για 250-300 χλμ.
Αν υποθέσουμε τις χειρότερες συνθήκες και το χειρότερο σενάριο (Αθήνα, κίνηση, φανάρια), τότε το παραπάνω νούμερο είναι ρεαλιστικό ;
Βλέπετε, ο λόγος για τον οποίο θα κινηθώ προς το CNG είναι αποκλειστικά και μόνο η κατανάλωση (με 1200 χλμ το μήνα για τα οποία τώρα δίνω σε βενζίνη περίπου 200 € / μήνα!). Άρα αν οι παραπάνω υπολογισμοί δεν αληθεύουν θα είναι μια μεγάλη απογοήτευση η αγορά του.
Απλά, είδα χρήστες εδώ, να αναφέρουν με αρκετή απογοήτευση επίσης πως είδαν πολύ μεγάλη κατανάλωση και προβληματίστηκα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Ή μέση κατανάλωση που αναφέρεται γενικότερα για cng οχήματα είναι σε χρήματα 3.5-4€ για 100χλμ. Ας πούμε ότι κάποιος θα βρεθεί στο χειρότερο και πιο ενεργοβόρο σενάριο χρήσης και θα πάει 30% ή και 50% παραπάνω η κατανάλωση.
Δηλαδή θα πληρώσει από 4€ σε οικονομική διαδρομή, έως 5-6€ αέριο για 100χλμ. σε μια ακραία περίπτωση.
Στο ίδιο σενάριο χρήσης, ένα μοντέρνο τούρμπο βενζίνης θα κάψει 8-10 lt/100km, δηλαδή 12-15€ (με τιμή βενζίνης το υπεραισιόδοξο 1.5€ το λίτρο. Στην πραγματικότητα του 1.7€+ μιλάμε για 14-18€) Στο ακραίο σενάριο ένα αντίστοιχο ατμοσφαιρικό, θα κάψει ακόμη παραπάνω.
Ένα ντίζελ, ακριβότερο κατά 20% κατά την αγορά του κι όχι περισσότερο, καθώς οι τιμές τους έχουν πέσει, θα κάψει σε ευρώ ανάμεσα στα δύο ποσά.
Δηλαδή σε ευρώ, ακόμη και σε ακραίο σενάριο θα είναι πάντα το αέριο 30% λιγότερα ευρώ απ' το ντίζελ και 50%+ λιγότερα ευρώ απ' τη βενζίνη.
Ο μόνος περιορισμός είναι ο αριθμός και οι αποστάσεις μεταξύ πρατηρίων cng. Αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, ακόμη και το διπλάσιο απ' ότι λένε αέριο να καταναλώσει, θα είναι το πολύ τα μισά λεφτά απ' τη βενζίνη. Αρκεί καλύπτει την ακτίνα που κινείσαι πρατήριο αερίου.
-
Μετά απο 7 μήνες κατοχής του arona cng η κατανάλωση εντός Αθήνας με συνθήκες κίνησης, φανάρια, κλπ μετρημένα αρκετές φορές 200-220 χιλ.με ένα γέμισμα 14 κιλά,και κόστος 12 €. Αυτό σημαίνει μέγιστη κατανάλωση 6 €/100 χιλ.
-
Δηλαδή μιλάμε για 7-7,5 kg....δεν είναι λίγο πολύ για ΦΑ?
-
Eίναι πολύ παραπάνω ακόμη και από το μέγιστο του συνήθως έγκυρου spritmonitor:
-
Δηλαδή μιλάμε για 7-7,5 kg....δεν είναι λίγο πολύ για ΦΑ?
Ακούγεται πολύ, αλλά κάτι μου λέει πως ο ίδιος οδηγός στις ίδιες συνθήκες και διαδρομές, με το αντίστοιχο χιλιάρι Arona βενζίνης, θα ήθελε από 9λτ και πάνω βενζίνη. Δηλαδή 15+ ευρώ για 100χλμ. μέσα στη πόλη.
-
Διαδρομές Κυψέλη - Κέντρο μυρίζομαι, οπότε ο από πάνω μάλλον τα γράφει σωστά.
Αλήθεια τώρα,σε τι περιοχές και τι ώρες κινείσαι???
-
Αγαπητοί ιδιοκτήτες του CNG
είχα ζητήσει και παρακαλώ πολύ αν μπορεί κάποιος να δείξει 2-3 φωτογραφίες του χώρου αποσκευών από μοντέλο με CNG, ενδεικτικές για μας που δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε ένα τέτοιο μοντέλο να το δούμε από κοντά. Όποιος το κάνει θα με υποχρεώσει! Αν υπάρχει και μερακλής να ανεβάσει βιντεάκι, θα είναι τιτανοτεράστιος! (έστω και σε προσωπικό μύνημα-email.)
-
Λόγω της δουλειάς κινούμαι σε όλη την Αττική. Περνάω σχεδόν καθημερινά από το κέντρο για να βρεθώ στα νότια αλλά παίζουν και κάποια χιλιόμετρα στην Α.Οδό.
Για να βοηθήσω , με το 1.6 ατμοσφαιρικό που έχω τώρα (του 2006) δεν το έχω ρίξει κάτω από τα 10,5 Λ/100 χλμ μέχρι στιγμής.Σίγουρα είναι πολύ οικονομικό.
Θα πρέπει να τα ζυγίσω όλα. Τα βασικά μείον είναι το γνωστό θέμα με τη βενζίνη και τα βενζινάδικα που θα πρέπει να βρίσκω στην επαρχεία στις διακοπές, οι πιο μικροί χώροι (άρα μπαγκαζιέρα) αλλά ακόμα και η ρεζέρβα που λείπει.
Σίγουρα είναι θέμα ζυγαριάς λοιπόν...
Seat Arona 2017