-
Ο χρήστης alexos έγραψε:
... Εχω ενα φιλαρακι το οποιο εχει το προηγουμενο xtrail και μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ η υπεριψωμενη θεση και οτι δεν καταλαβαινε τιποτα σε λακουβες/ σαμαρακια. Γι αυτο και στην αρχη ειπα να κινηθω σε crossover, με επικρατεστερο το ...Έχω αμφιβολίες ότι τα νέα (αυτοαποκαλούμενα) crossover προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στο θέμα λακούβες/σαμαράκια. Εμένα μου δίνουν την εντύπωση ότι ποιο πολύ έχουν στοιχεία κλασσικών hatchback αυτοκινήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ξεχωρίζω το Duster που είναι και φαίνεται SUV.
-
kapami
δικιο εχεις απο την δικια σου πλευρα, απλα εμενα γνωστος μου ο οποιος ειχε ενα golf του εχανε λαδια. στον ιδιο επισης αργοτερα με σιροκο εχει δωσει γυρω στα 2 χιλιαρικα για μηχανικα προβληματα. το μονο που μπορω να πω για να το παραβλεψω ειναι οτι δεν ξερει να οδηγαει. οπως επισης ειχα δυο γνωστους με peugeot 206 τα οποια ειχαν ηλεκτρολογικα προβληματα με τα φλας και εσκασαν απο 200€ εκαστος. για τα οπελ θα συμφωνησω γιατι και εμενα στην αρχη μου εβγαλε χοντρη ζημια. θα δω και το σιντ.
Καταλαβαινω οτι σε ολες τις εταιρειες μπορει να σου κατσει με εξαιρεση την toyota χαχα
storm λες? τουλαχιστον παραμενουν οι χωροι -
Εμένα τα περισσότερα καινούρια crossover δεν με πείθουν ότι είναι και ιδιαίτερα 'σκληροτράχηλα'. Δεν θα αναφερθώ σε μοντέλα και κατασκευαστές για ευνόητους λόγους.
Σε χαλαρό χωματόδρομο σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να μπουν.
Σε πετρόδρομο λίγα θα μπουν και θα πάνε άνετα χωρίς να διαλυθούν.
Σε λακούβες/σαμαράκια όλα το ίδιο θα ταλαιπωρηθούν.Φυσικά η αίσθηση της υψηλής θέσης οδήγησης είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης alexos έγραψε:
Καταλαβαινω οτι σε ολες τις εταιρειες μπορει να σου κατσει με εξαιρεση την toyota χαχα
Μ αυτο το πλευρο να κοιμασαι..
-
Ο χρήστης alexos έγραψε:
Καταλαβαινω οτι σε ολες τις εταιρειες μπορει να σου κατσει με εξαιρεση την toyota χαχαΣτραβή μπορεί να σου κάτσει σε όλα τα αυτοκίνητα ακόμα και σε Toyota! Το θέμα δεν είναι αυτό (shit happens), αλλά το βασικό ερώτημα είναι πως το αντιμετωπίζει η εταιρεία.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στραβή μπορεί να σου κάτσει σε όλα τα αυτοκίνητα ακόμα και σε Toyota! Το θέμα δεν είναι αυτό (shit happens), αλλά το βασικό ερώτημα είναι πως το αντιμετωπίζει η εταιρεία.
- πάρα πολλά
Φάνη ζωγραφίζεις σήμερα
- πάρα πολλά
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Φάνη ζωγραφίζεις σήμερα
Ευχαριστώ!
Είναι που εχτές χτύπησα 13ωρο στο γραφείο (και μετά με περνανε και στο τηλέφωνο μέχρι τις 22:30) και έχω νεύρα σήμερα!!
off topic mode off -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στραβή μπορεί να σου κάτσει σε όλα τα αυτοκίνητα ακόμα και σε Toyota! Το θέμα δεν είναι αυτό (shit happens), αλλά το βασικό ερώτημα είναι πως το αντιμετωπίζει η εταιρεία.
Συμφωνώ ότι στραβή μπορεί να σου συμβεί σε όλα τα αυτοκίνητα και σαφώς συμφωνώ ότι είναι βασικό θέμα το πώς το αντιμετωπίζει η εταιρία. Διαφωνώ όμως ότι δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα βγει πρόβλημα όσο το πώς θα το χειριστεί η αντιπροσωπεία.
Για να το θέσω διαφορετικά: προτιμώ να έχω (πολύ) αξιόπιστο αυτοκίνητο με κακή αντιπροσωπεία παρά αυτοκίνητο με πολλά προβλήματα που θα τα αντιμετωπίσουν με επαγγελματισμό και καλή διάθεση. Άμα σου γίνονται συχνά στραβές η μισή ταλαιπωρία είναι να χάνεις χρόνο να τρέχεις στο service. Και όσο καλή κι αν είναι η αντιπροσωπεία το τρέξιμο δεν το γλυτώνεις. Καλά αν μιλάμε για βλάβη που σε ακινητοποιεί ή που σε βρίσκει σε κάνα ταξίδι δεν το συζητάμε καν... Και μετά φυσικά αρχίζει το άλλο σκέλος της ταλαιπωρίας: θα μπορεί να διαγνωστεί η βλάβη; Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι οι μηχανικοί δε βρίσκουν τι φταίει ακριβώς ή ότι κάτι διόρθωσαν αλλά το παρακολουθούμε μήπως το ξανακάνει; Η σωστή εταιρία θα φροντίσει μεν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και να σε καλύψει και να μη νιώθεις ότι έχεις πετάξει τα λεφτά σου αλλά αν είναι χοντρό το πρόβλημα και είσαι εκτός εγγύησης θ' αναγκαστείς να πληρώσεις (όχι πάντα αλλά αν δεν είναι κανένα κοινώς αναγνωρισμένο κατασκευαστικό λάθος τι να κάνει κι η αντιπροσωπεία; Δε θα μπει και μέσα για να είσαι εσύ ευχαριστημένος.).
Από την άλλη στο αξιόπιστο αυτοκίνητο λίγες φορές θα χρειαστεί να κάνεις κάτι εκτός από service. Είπαμε κι εκεί συμβαίνουν στραβές κι αν έχεις κακή αντιπροσωπεία θα βλαστημίσεις αλλά:
- Το χάσιμο χρόνου για να το πας στο συνεργείο θα το είχες ό,τι αντιπροσωπεία κι αν βρίσκεται από πίσω.
- Η βλάβη κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι τόσο σοβαρή.
- Αφού είναι αξιόπιστο δε θα συμβεί τόσες φορές.
Από 'κει και πέρα θα υποστείς μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο συνεργείο, μπορεί π.χ. να μη φταις εσύ αλλά να μη θέλουν να το αναγνωρίσουν, να μην υπάρχουν ανταλλακτικά κτλ. κτλ. Αλλά τουλάχιστον δε θα συμβεί συχνά.
Εντάξει τα παραπάνω είναι λίγο ακραία παραδείγματα. Αν μιλάμε για μέσο όρο βλαβών και μέσο όρο σοβαρότητας της βλάβης τότε ο ρόλος της αντιπροσωπείας γίνεται σαφώς σημαντικότερος.
Εννοείται βέβαια ιδανικό σενάριο το αξιόπιστο αυτοκίνητο με καλή αντιπροσωπεία.
Sorry για το off topic, αλλά αφού τέθηκε το θέμα είπα μια γνώμη
-
Συμφωνώ 100% μαζί σου TimDeLAY, ίσως δεν έγραψα σωστά τι εννοούσα. Εννοώ ότι όταν βγεί το πρόβλημα, πιο σημαντικό είναι η αντιμετώπιση. Προφανώς το σημαντικότερο είναι να μην βγει πρόβλημα (ειδικά σοβαρό). Μιλάω για μεμονωμένα προβλήματα και όχι θέματα αξιοπιστίας που είναι γνωστά και θα έπρεπε να διορθώνονται άμεσα (π.χ. πολλαπλασιαστές BMW, γρύλος VW κλπ.)
-
Καλωσόρισες στο forum,alexos!
Το ποσό που διαθέτεις είναι αξιοπρεπέστατο αλλά επειδή έχω την αίσθηση πως δεν ξέρεις που ακριβώς θα κινηθείς,είναι λογικό να σου έχουν προταθεί τόσα πολλά μοντέλα και να έχεις μπερδευτεί.
Διαβάζοντας το 60% πόλη-40% ταξίδια αυτομάτως πήγε το μυαλό μου στο πετρέλαιο αλλά έχοντας ως δεύτερο δεδομένο αυτό που αναφέρεις παρακάτω για 7 έως 10.000χλμ/χρόνο,δεν ξέρω αν είναι η βέλτιστη λύση.Προσωπικά τόσα περίπου κάνω ετησίως και πήρα πετρέλαιο...και τώρα αν με ρωτούσες πάλι πετρέλαιο θα αγόραζα καθαρά για λόγους οικονομίας καυσίμου...είναι μεγάλη η διαφορά,ιδίως για κάποιον που κάνει χλμ και έχοντας πάντα ως κριτήριο την τωρινή απόκλιση των τιμών βενζίνης-diesel.
Όσο για την κατηγορία...3μελής/4μελής οικογένεια και ανάγκη για χώρους.Θεωρώ πως το auris ή κάποιο άλλο της κατηγορίας C ίσως να μη σε καλύψει από χώρους,δεν είναι απείρως μεγαλύτερο από το i20 σου.Τα crossover-άκια που προαναφέρθηκαν και σου αρέσουν, αποτελούν σαφώς μια λύση...κάποια έχουν όντως πολύ καλή (και υπερυψωμένη) θέση οδήγησης,είναι και πολύ της μόδας!Επίσης τo qashqai , το vitara ή το Mokka αλλά όχι με αυτόματο...το αυτόματο κιβώτιο σε περιορίζει λίγο ως προς την τιμή(και όχι μόνο),συνήθως ανεβαίνει 1-2 χιλιάρικα το κόστος...σκέψου μήπως θα μπορούσες να παραλείψεις αυτό το κριτήριο ώστε να έχεις περισσότερες επιλογές
Ωστόσο μήπως θα βόλευε καλύτερα να κοιτάξεις κάτι τέτοιο (όχι απαραίτητα με αυτόν τον κινητήρα και αν δεν έχεις αποκλείσει τη skoda από τις επιλογές σου) ή κάτι τέτοιο ή αυτό .
Όλα αυτά φυσικά αφορούν καινούρια αμάξια με 0 χλμ.Αν πάμε σε ελαφρώς μεταχειρισμένο 1-3 ετών,τα πράγματα αλλάζουν και οι επιλογές πολλαπλασιάζονται...δες ας πούμε εδώ -
Αν βρεις το Qashqai στο ποσό που θέλεις, μη το σκέφτεσαι είναι μια κατηγορία πάνω από αυτά που βλέπεις
-
leonida
το πετρελαιο το εχω ψιλοαποκλεισει διοτι πρωτον ανεβαινει σε τιμη και δευτερον το αυτοκινητο μπορει και να μενει εβδομαδα ολοκληρη στο γκαραζ χωρις να μετακινηθει.με το i20 που εχω οταν κινουμαι αρκετα σε πολη αναβοσβηνει το λαμπακι μηχανης( μου εχουν πει οτι κανει καθαρισμο). Τωρα για το χειροκινητο που λες ειναι μεγαλη ιστορια.Δεν θελει η γυναικα μιας και εχει να οδηγησει manual 15 χρονια ασχετα αν επειμενω για το αντιθετο.
Μου εβαλες και σε αγγελια και το πολυποθητο V40 χαχαχα -
Ο χρήστης alexos έγραψε:
leonida
το πετρελαιο το εχω ψιλοαποκλεισει διοτι πρωτον ανεβαινει σε τιμη και δευτερον το αυτοκινητο μπορει και να μενει εβδομαδα ολοκληρη στο γκαραζ χωρις να μετακινηθει.με το i20 που εχω οταν κινουμαι αρκετα σε πολη αναβοσβηνει το λαμπακι μηχανης( μου εχουν πει οτι κανει καθαρισμο). Τωρα για το χειροκινητο που λες ειναι μεγαλη ιστορια.Δεν θελει η γυναικα μιας και εχει να οδηγησει manual 15 χρονια ασχετα αν επειμενω για το αντιθετο.
Μου εβαλες και σε αγγελια και το πολυποθητο V40 χαχαχαΕίναι ωραίο το volvάκι!
Όσο για τα υπόλοιπα,καλώς κάνεις και θέτεις κριτήρια αγοράς που ταιριάζουν στις προσωπικές/οικογενειακές ανάγκες και προτιμήσεις...συνεπώς κοιτάζουμε αυστηρά για αυτόματο βενζινοκίνητο και μόνο για καινούριο ή λοξοκοιτάζεις και μεταχειρισμένα; -
θα ελεγα καλυτερα οχι για μεταχειρισμενο αν και ξεκινησα ψαχοντας τετοιο με ποσο γυρω στα 15000. στα 20000 ανεβηκα μονο για καινουριο μην βρισκωντας κατι αξιολογο στα 15. Για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο για 5 χρονια.
Σε αναζητηση στην αρχη(μεταχειρισμενο) τα περισσοτερα που εβλεπα ηταν leasing (c3, i20, ακομα και v40 ) η ερχοντουσαν απο εξωτερικο που , δεν ξερω γιατι , αλλα τα ακυρωνω επιτοπου -
εννοω προερχοντουσαν απο leasing
-
Ποιο v40? Ωραιο το βολβο, ασφαλες, αλλα ο ανθρωπος θέλει χωρους και ο σουηδος δεν εχει.
Εγω λεω octavia all time classic οικογενειακο αμαξι αν δε σε πειραζει να το παρεις ελαφρως μτχ. Αυτα που κοιτας δεν εχουν ιδιαιτερη διαφορα στους χωρους με αυτα που εχεις.
Να βαζες κανα pulsar που εχει τρομερο χωρο για την κατηγορια του, να πω ναι.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ποιο v40? Ωραιο το βολβο, ασφαλες, αλλα ο ανθρωπος θέλει χωρους και ο σουηδος δεν εχει.Ακριβώς. Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες, πάντως ΟΛΑ τα Volvo (πλην XC90 ) δεν έχουν τους αντίστοιχους χώρους για την κατηγορία τους, όλα μοιάζουν να είναι μια κατηγορία κάτω. Μήπως έτσι σπρώχνουν και τις πωλήσεις της Thule ?
Μέχρι τα 20Κ, καινούριο, άνετο, γρήγορο, με χώρους, και με 4-5 χρόνια εγγύηση, στα crossovers δύο είναι: το Cactus και το 2008. Αλλά και στα hatchbacks επίσης δύο είναι: το Focus και το Leon. Αν το Cactus παραξενεύει (όντως), τότε το 2008 είναι μονόδρομος, στα 20Κ έρχεται φορτωμένο με τα πάντα όλα. Στα hatch, για πολλούς λόγους, το Leon είναι για μένα η καλύτερη λύση, απλά γιατί μέχρι τα 20Κ δίνει πολύ περισσότερα από το Focus.
-
Καλημερα και παλι
Πηγα ειδα απο κοντα τον νο1 υποψηφιο μου τον peugeot 2008. Τα συναισθηματα αναμεικτα.Στα θετικα παραμενει η υπερηψωμενη θεση αλλα και ο χωρος καμπινας που μου φανηκε επαρκεστατος.Γενικα το αμαξι εξωτερικα συνεχιζει να μου αρεσει( αν και στις φωτο η μουρη φαινεται πιο ογκωδης και επιβλητικη, κατι που μου αρεσε)
Στα αρνητικα τωρα. Το πορτπαγκαζ το οποιο μου φανηκε μικρο( με το κουτι που θα βαλω απο πανω κατι γινεται). Το καντραν μου φανηκε πολυ μικρο και το τιμονι πολυ μικρο κατι το οποιο συνιθιζεται,υποθετω. Μαλιστα η peugeot το πασσαρει και σαν θετικο ολο αυτο .Γενικα η κονσολα του μου φανηκε πολυ αδεια. Η ποιοτητα πλαστικων ηταν ωραια με τις γυαλιστερες επιφανειες οπως και η οψη carbon σε καποια σημεια να δινει το κατι παραπανω
Το σημαντικοτερο αρνητικο ολως ηταν η τιμη.21000 € το κουστουμι εαν το θελω για το ατοκο προγραμμα για την εκδοση access βενζινη με αυτοματο. το 19500 € που ειχα δει ειναι αν το επαιρνα μετρητοις η με εντοκο. Θελω να πιστευω οτι αυτο θα αλλαξει η δεν ηξερε τι μου ελεγε.
Επομενη σταση το auris και μετα το pulsar.Για κερασακι το leon -
στα λεφτά που παίζεις κοίτα και το C-MAX
-
Ο χρήστης alexos έγραψε:
Καλημερα και παλι
Πηγα ειδα απο κοντα τον νο1 υποψηφιο μου τον peugeot 2008. Τα συναισθηματα αναμεικτα.Στα θετικα παραμενει η υπερηψωμενη θεση αλλα και ο χωρος καμπινας που μου φανηκε επαρκεστατος.Γενικα το αμαξι εξωτερικα συνεχιζει να μου αρεσει( αν και στις φωτο η μουρη φαινεται πιο ογκωδης και επιβλητικη, κατι που μου αρεσε)
Στα αρνητικα τωρα. Το πορτπαγκαζ το οποιο μου φανηκε μικρο( με το κουτι που θα βαλω απο πανω κατι γινεται). Το καντραν μου φανηκε πολυ μικρο και το τιμονι πολυ μικρο κατι το οποιο συνιθιζεται,υποθετω. Μαλιστα η peugeot το πασσαρει και σαν θετικο ολο αυτο .Γενικα η κονσολα του μου φανηκε πολυ αδεια. Η ποιοτητα πλαστικων ηταν ωραια με τις γυαλιστερες επιφανειες οπως και η οψη carbon σε καποια σημεια να δινει το κατι παραπανω
Το σημαντικοτερο αρνητικο ολως ηταν η τιμη.21000 € το κουστουμι εαν το θελω για το ατοκο προγραμμα για την εκδοση access βενζινη με αυτοματο. το 19500 € που ειχα δει ειναι αν το επαιρνα μετρητοις η με εντοκο. Θελω να πιστευω οτι αυτο θα αλλαξει η δεν ηξερε τι μου ελεγε.
Επομενη σταση το auris και μετα το pulsar.Για κερασακι το leonΠίεζε για εκπτώσεις, όχι μόνο στο peugeot. Επίσης αν καταλήξεις κάπου πήγαινε και πάρε τιμές από περισσότερους αντιπροσώπους (πχ toyota νεος κηφισός και ipolis)
Καλή συνέχεια.
Βοηθεια για επιλογη καινουριου