-
Νονε εγω απαντησα ξεκαθαρα στη φραση 'ο ανταγωνισμος ηταν 10-20 αλογα κατω'
-
Ok, εγω επεκταθηκα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ok, εγω επεκταθηκα [emoji106]Αυτα που ανεφερες τα ξερουν και οι πετρες οχι της στεριας αλλα και της θαλασσας!!!!
-
H Κορόλα ήταν 1300 με τα ίδια άλογα τότε το 1991 τα 75 . Και μιλούσα για τον ευρωπαικό ανταγωνισμό εκείνης της εποχής κυρίως τον γερμανικό που είχαν πρήξει .
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Άντε ρε Δία. Λέω και εγώ μόνο εγώ θεωρώ ότι τα 160 δεν είναι διαστημική ταχύτητα??
Ασε ρε Βατανεν κι εσυ, χαρε...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ασσε το 91 που πήρα το ΖΧ με τα 75 και την ΒΧ επίσης με τα 75 , ο ανταγωνισμός ήταν 10-20 άλογα κάτω . Εδώ τα πασάτ 1600 είχαν 70 άλογα . Οπότε το 13.7 του ΖΧ και το 12.2 της ΒΧ ήταν μεγάλη προόδος.Γι'αυτό και ο πατέρας μου όταν πήρε το '87 ένα από τα πρώτα-πρώτα Passat 1.6 (δυστυχώς το CL, no money για GL ή GT), το έδωσε στη Καρέντα μετά το στρώσιμο για αλλαγή εκκεντροφόρου, στροφάλου και μπιελιοπίστονων για υπερκυβισμό στα 1800 και τα 90 άλογα που θεωρητικά είχε αυτό το μοτέρ, γιατί τα 70 άλογα σε αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους και βάρους ήταν επικίνδυνα.
Ακόμα κανένα αμάξι δεν είναι γρήγορο με την λογική που λες , γιατί υπάρχει γρηγορότερο......
Ενώ η ταχύτητα είναι continuous μεταβλητή, ο χαρακτηρισμός της είναι categorical. Προφανώς αν δεν έχουμε κοινή αντιστοίχιση περιοχών τιμών με χαρακτηρισμό, το τι εννοεί ο καθένας με την κάθε τιμή της categorical θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό που για σένα είναι γρήγορο, για μένα είναι αργό, για κάποιον τρίτο θα είναι 'γκαζοκοντράκιας' και για κάποιον τέταρτο θα είναι ο επιτάφιος που έλεγα πιο πριν. Έχουμε όμως ως δεδομένο το όριο στις Ε.Ο. (130) και μια περιοχή +10-20χαω που είναι ταχύτητα προσπέρασης. Σε αυτά τα πλαίσια, δεν μπορώ να φανταστώ πως το συγκεκριμένο μοτέρ μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως τίποτα άλλο παρά 'αργό'
Το αμαξάκι με 14000 έχει αστεία κατανάλωση και είναι μια χαρά για πόλη και χαλαρά ταξιδάκια...
Το ίδιο λέμε, με έμφαση στο 'χαλαρά'
Να πω εδώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να βγει και ένα λίγο πιο σβέλτο ή γρήγορο C3, αλλιώς η Citroen εγκαταλείπει εντελώς μια αγορά που παραδοσιακά ήταν πολύ δυνατή.
-
Να επιστρέψουμε στο νέο C3;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Για το c3 1,6 75 μιλάμε και το πλατυάζουμε λιγάκι....
Ασσε η διαφορά μας είναι ότι στον αυτοκινητόδρομο τα 160 καίνε σε καύσιμο πολύ παραπάνω από τα 120-130 .
Με το αμάξι μας , το δίλιτρο έκανα Αθήνα-Γιάννενα και επιστροφή μέσω Καλαμπάκας με οδήγηση όρια+ 20-30 με κατανάλωση 7,4 λ/100 . Το παραπάνω σου δίνει λίγο χρόνο κέρδος , πολύ άγχος με τους τρελούς που οδηγούν και κοστίζει πολύ παραπάνω . -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Να πω εδώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να βγει και ένα λίγο πιο σβέλτο ή γρήγορο C3, αλλιώς η Citroen εγκαταλείπει εντελώς μια αγορά που παραδοσιακά ήταν πολύ δυνατή.Φαίνονται να καλύπτονται από το Ds3 σε αυτό τον τομέα.
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες για 1,6 με 75 άλογα, κατα διαστήματα τσέκαρα στο ημερολόγιο αν είμαστε ακόμα στο 2016.
...ούτε στα τέλη των 90ies τέτοια θέματα ... -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ασσε το 91 που πήρα το ΖΧ με τα 75 και την ΒΧ επίσης με τα 75 , ο ανταγωνισμός ήταν 10-20 άλογα κάτω . Εδώ τα πασάτ 1600 είχαν 70 άλογα . Οπότε το 13.7 του ΖΧ και το 12.2 της ΒΧ ήταν μεγάλη προόδος.
Γι'αυτό και ο πατέρας μου όταν πήρε το '87 ένα από τα πρώτα-πρώτα Passat 1.6 (δυστυχώς το CL, no money για GL ή GT), το έδωσε στη Καρέντα μετά το στρώσιμο για αλλαγή εκκεντροφόρου, στροφάλου και μπιελιοπίστονων για υπερκυβισμό στα 1800 και τα 90 άλογα που θεωρητικά είχε αυτό το μοτέρ, γιατί τα 70 άλογα σε αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους και βάρους ήταν επικίνδυνα.
Αγορι μου, ετσι εξηγουνται ολα, εχεις κι εσυ πεσει κατω απο τη μηλια σα κι εμενα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αγορι μου, ετσι εξηγουνται ολα, εχεις κι εσυ πεσει κατω απο τη μηλια σα κι εμεναΑν το λες για την αναβάθμιση που έκανε ο πατέρας μου, δεν θα έλεγα ότι ήταν της βελτίωσης ή του πειράγματος γενικότερα, απλά τα 70 άλογα του Passat δεν επαρκούσαν, και αφού πήρε που πήρε ολοκαίνουρια αυτοκινητάρα (εκείνη την εποχή μας κοιτάζανε λες και είχαμε Maserati), αποφάσισε να φτιάξει σωστά και το μοτέρ
Αν από την άλλη το λες για τα VW, πάλι δεν θα το έλεγα, το είχα λιώσει το Passat, και πρακτικά μόνο εγώ οδήγησα το δεύτερο Passat που πήραμε το 2004, αλλά ήταν και τα δύο ο ορισμός του ανθρωπομεταφορέα. Εν συγκρίσει με το Passat το ZX ήταν στημένο kartάμαξο
-
Το λεω για 'τις δουλειες που ανοιγανε' με τ αμαξια οι γονεις μας.. Το μελλον για τους γιους ειναι προκαθορισμενο μετα
-
Πριν το 90 που μειώθηκαν οι φόροι και ήρθε η απόσυρση , το να πάρεις αμάξι 1600 κ.εκ πραγματικά ήταν μαζεράτι .
Το 87 πήραμε την σιτροέν ΒΧ ατού με 1100 κ.εκ και 60 άλογα . Βέβαια αντικατέστησε το γκόλφ Ι των 50 αλόγων και ήταν έτη φωτός μπροστά του σε κάθε τομέα . Αλλά το αμάξι ήταν πολύ αργό αντικειμενικά , γρήγορο υποκειμενικά αφού το περιβάλλον ήταν αργά αυτοκίνητα . Τότε στα τέστ μιλάγανε για το μόρις μαρίνα , ένα πλοίο της ξηράς με 1300 κ.εκ που ήταν κάπως προσιτόΝονέ μην θεωρείς δεδομένα με τους γιούς . Μπορεί να έχεις γιό εντελώς ίδιο με σένα σε εξωτερική εμφάνιση και εντελώς διαφορετικό στις προτεραιότητες και τις επιθυμίες σε γκαζετιές κλπ
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το λεω για 'τις δουλειες που ανοιγανε' με τ αμαξια οι γονεις μας.. Το μελλον για τους γιους ειναι προκαθορισμενο μεταΜπα, εγώ ήμουν καμένος έτσι και αλλιώς Ο πατέρας μου είχε συνολικά 4 αυτοκίνητα στη ζωή του, και το μοναδικό που πείραξε ήταν το συγκεκριμένο Passat, απλά και μόνο γιατί ο 1600 ήταν οριακά επαρκής (εγώ θα έλεγα επικίνδυνος). Αν και είχα ήδη το R19, αυτό το Passat το έσκιζα κανονικότατα Το επόμενο Passat το 2004 δυστυχώς δεν το οδήγησε παρά ελάχιστα, εγώ όμως είχα ήδη αλλάξει -και πειράξει- άλλα 5 αυτοκίνητα μέχρι τότε, οπότε δεν ήμουν ακριβώς μήλο κάτω από τη μηλιά....
-
Από θέμα αξιοπιστίας τι γίνεται με τα citroen και ειδικά το c3?
-
Ανά γενιά C3 υπάρχει μια αισθητή βελτίωση.
Τα τωρινα Peugeot και Citroen βρίσκονται σε αξιοπρεπεις θέσεις στους δείκτες αξιοπιστίας. -
Ο χρήστης rainbowalker1 έγραψε:
Από θέμα αξιοπιστίας τι γίνεται με τα citroen και ειδικά το c3?Ποια γενια c3 σ ενδιαφερει?
-
Με ενδιαφέρει το καινούργιο μοντέλο.
Το αξιοπρεπής θέση δε λέει τίποτα γιατί σε ένα άρθρο του autobild τη Citroen την είχε στις τελευταίες θέσεις. Θα ανεβάσω φωτο σύντομα. Κάτοχος Nissan micra k12 2009 μέχρι στιγμής άριστη αξιοπιστία και χρήση ως εκπαιδευτικό. Opel πχ δεν θα ξανάπερνα. Η άλλο γερμανικό. Yaris που οδήγησα άριστο αλλά ακριβό για την ανάρτηση που έχει. Clio επίσης πολύ καλό αλλά ακριβό και θέση συνοδηγού για κάτω από 1.80. Fiesta καλό πάτημα αλλά άχρωμο εσωτερικό. Polo άριστο αλλά VW. Kia Hyundai μακριά. Jazz ακριβό και δεν είναι άνετο.
Το c3 δεν το οδήγησα ακόμη. Όταν το κάνω θα γράψω τη γνώμη μου. Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ πάντως. Δίνω όμως έμφαση στην αξιοπιστία γιατί προορίζεται για σχολή οδηγών όπου η χρήση είναι διαφορετική.
Υ.γ. Έρχεται και νέο micra το Πάσχα -
Ειμαι περίεργος γιατι hyundai,kia μακριά;
-
Μου φαινεται δε σου αρεσει κανενα αμαξι!!!
Νέο Citroen C3 2017