-
Σχετικά με την αλλαγή λαδιών: Έχω τον 1.5 HDi (3008) και στα μόλις 5500χλμ (εννέα μήνες μετά την αγορά) μου έβγαλε ένδειξη service και συμπλήρωση AdBlue.
Πήγα στην αντιπροσωπία και μου άλλαξαν δωρεάν λάδια, φίλτρο λαδιού και μία φλάντζα τάπας κάρτερ νομίζω. Μου είπαν πως ο κινητήρας μετράει αυτόματα την πυκνότητα του λαδιού και αν την εντοπίσει οριακή βγάζει ένδειξη για service.
Επίσης μου έκαναν και μία αναβάθμιση του εγκεφάλου για την οποία μου είπαν ότι έχει βγει recall.
Γενικά το θέμα της αλλαγής λαδιών και συμπλήρωσης AdBlue σε τόσο λίγα χιλιόμετρα μου κάνει εντύπωση, παλιά είχα ένα 308 diesel και AdBlue και λάδια άλλαξα στα 40.000 χλμ.
-
Dublin wrote:
Jason_GR wrote:
Σχετικά με την αλλαγή λαδιών: Έχω τον 1.5 HDi και στα μόλις 5500χλμ (εννέα μήνες μετά την αγορά) μου έβγαλε ένδειξη service και συμπλήρωση AdBlue.
Πήγα στην αντιπροσωπία και μου άλλαξαν δωρεάν λάδια, φίλτρο λαδιού και μία φλάντζα τάπας κάρτερ νομίζω. Μου είπαν πως ο κινητήρας μετράει αυτόματα την πυκνότητα του λαδιού και αν την εντοπίσει οριακή βγάζει ένδειξη για service.
Επίσης μου έκαναν και μία αναβάθμιση του εγκεφάλου για την οποία μου είπαν ότι έχει βγει recall.
Γενικά το θέμα της αλλαγής λαδιών και συμπλήρωσης AdBlue σε τόσο λίγα χιλιόμετρα μου κάνει εντύπωση, παλιά είχα ένα 308 diesel και AdBlue και λάδια άλλαξα στα 40.000 χλμ.
'Κάπου' είχε ακουστεί ότι 'κάποια' 2008 είχαν έρθει με μισά λάδια και μισό AdBlue. Δεν ξέρω μήπως ισχύει κάτι τέτοιο σε κάποια παραλαβή.
Το 2008 πάντως το πήγα τότε και ήταν όλα οκ.
Αναφέρομαι σε 3008.
Προφανώς, φαντάζομαι αν είναι πολιτική της εταιρείας ή κάποιου εργοστασίου να φεύγουν με μισά υγρά, θα είναι κοινές αποφάσεις για όλα τα μοντέλα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται αλλαγή λαδιών κ AdBlue στα 5.000χλμ. Σε κάνα scooter 50cc μπορεί..
-
Τα λαδια αλλαχτηκαν σχεδον καινουργια αλλα απο την αλλη αλλαγη σε 40Κ χλμ με ξεπερνα!!! Αν ισχυει οτι εφυγαν μοντελα απο το εργοστασιο με μισα λαδια κτλ απλα μενω αφωνος για τον τροπο που βλεπουν τους καταναλωτες και το ιδιο το προιον τους μπροστα στο κερδος..........
-
Μη ξεχνάτε τον ανθρώπινο παράγοντα. Εύκολα κάποιος άνθρωπος κάνει λάθη.
-
αλλαχθηκε φλάντζα ταπας καρτερ στα 5.500 χλμ? μιλαμε για τερας αξιοπιστίας ....αυτο θα επρεπε να στο βγάλει μετα απο 100.000 χλμ και αν....τι φλάντζες βαζουν από τσιχλα και κοβονται τοσο γρήγορα?
ε προφανως στα 35.000 που προσφέρουν το αμαξι πρεπει απο κάπου να κάνουν οικονομια....
-
Στις αντιπροσωπείες και τα εξουσιοδοτημένα αλλάζουν την φλάντζα τάπας κάρτερ σε κάθε αλλαγή λαδιών!!! Δεν είναι θέμα ποιότητας, είναι θέμα κέρδους! ΟΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε δωρεάν, αλλά είναι θέμα αυτοματοποιημένης διαδικασίας.
-
αλλαχθηκε φλάντζα ταπας καρτερ στα 5.500 χλμ?
Mιλάμε για την φλάντζα της τάπας (όχι του ίδιου του κάρτερ), με κόστος €.050!! Εννοείται ότι πρέπει να αλλάζει σε κάθε αλλαγή λαδιών. Χρόνια είναι γνωστό αυτό, σε όλα τα αυτοκίνητα γιατί είναι χάλκινη (ώστε να είναι μαλακή και να παραμορφώνεται) για καλύτερη στεγανοποιηση. Και επειδή παραμορφώνεται το σωστό είναι να μπαίνει καινούργια.
-
Tkin73 wrote:
Mιλάμε για την φλάντζα της τάπας (όχι του ίδιου του κάρτερ), με κόστος €.050!! Εννοείται ότι πρέπει να αλλάζει σε κάθε αλλαγή λαδιών. Χρόνια είναι γνωστό αυτό, σε όλα τα αυτοκίνητα γιατί είναι χάλκινη (ώστε να είναι μαλακή και να παραμορφώνεται) για καλύτερη στεγανοποιηση. Και επειδή παραμορφώνεται το σωστό είναι να μπαίνει καινούργια.
+1 φλαντζα εννοεί την μπακιροροδελα με αμελητέο κόστος.
-
Νομιζω σε καποια φιλτρα λαδοιυ στο κουτι την περιλαμβάνει.
-
Νομιζω σε καποια φιλτρα λαδοιυ στο κουτι την περιλαμβάνει.
Στην BMW & Ford που ξέρω έτσι είναι, το σετ φίλτρο λαδιού είναι μαζί με την ροδέλα.
-
Μη ξεχνάτε τον ανθρώπινο παράγοντα. Εύκολα κάποιος άνθρωπος κάνει λάθη.
Δεν υπάρχει περίπτωση λάθους από ανθρώπινο παράγοντα στην πλήρωση των απαραίτητων υγρών ενός καινούριου κινητήρα στο εργοστάσιο. Όλα γίνονται αυτοματοποιημένα, με ταχυσυνδέσμους που συνδέονται στα σχετικά σημεία πλήρωσης και η ποσότητα διοχετεύεται αυτόματα.
Το έχω δει σε επίδειξη στα κεντρικά της WEH. Φοβερή εταιρία με πάσης φύσεως ταχυσυνδέσμους.
-
τώρα που το λέτε ξαναθυμήθηκα τον πωλητή που είπε όταν το πρώτο πήρα τον Αύγουστο το 508, 'αν σου βγάλει ένδειξη κλειδί, κοντά στις 5000, έλα να το σβήσουν....'
δεν υπήρξε ένδειξη ευτυχώς. ουρία ζήτησε 7000χλμ.
οπότε λέτε να γίνει μια αλλαγή και ένα τσεκαρισμα λίγο πριν τον χρόνο ε; χμμ έτσι όπως πάει κάπου 20000 θα έχω στο έτος.. δεν ξέρω τι να πω
-
Περίεργο που κ εσένα σου είπαν κάτι τέτοιο.
Πάντως ουρία είχες σίγουρα ΜΗ γεμάτο ρεζερβουάρ
-
Και στο citroen δεν το παρέδωσαν γεμάτο adblue, και ήθελα να κάνω μανούρα στα κεντρικά (και για κανα δυο ακόμη ψιλολόγια).
-
Fanis75 wrote:
Tkin73 wrote:
+1 φλαντζα εννοεί την μπακιροροδελα με αμελητέο κόστος.
Οκ παρανόηση....πάλι τζάμπα έκραξα....
-
Διαχρονικα ολα τα αμαξια ερχονται με ελαχιστη βενζινη. Πλεον και τα υπολοιπα υγρα θα ειναι στο ελαχιστο δυνατο απ οτι φαινεται. Στο παγουρι για τους υαλοκαθαριστηρες βαζουν τιποτα ή αυτο ερχεται εντελως αδειο?
-
Διαχρονικα ολα τα αμαξια ερχονται με ελαχιστη βενζινη. Πλεον και τα υπολοιπα υγρα θα ειναι στο ελαχιστο δυνατο απ οτι φαινεται. Στο παγουρι για τους υαλοκαθαριστηρες βαζουν τιποτα ή αυτο ερχεται εντελως αδειο?
Μην μου λες τέτοια... Να πάω να κοιτάξω τα υγρά στα φρένα?
-
Κοιτα και τα τακακια, μπορει να ειναι μισα
-
Ρε μηπως τα πειρατε με διακανονισμο δοσεων και θα σας τα γεμισουν με την εξόφληση;
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν γίνει 'εκπτώσεις' από τα εργοστάσια στις ποσότητες των βασικών υγρών (λάδια, βαλβολίνες, υγρά φρένων, ψυκτικό κτλ) για τη λειτουργία του κινητήρα. Αντιθέτως στα θεωρούμενα ως 'αναλώσιμα' υγρά (καύσιμα, ουρία) είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει 'εκπτώσεις' στα πλαίσια της οικονομίας.
Όλα βάσει σχεδιασμού...
Peugeot 3008 2016