-
προσωπικα αν και καταλαβαίνω που θα μπορούσε να ειναι καλύτερο, δεν με ενόχλησε ποτε, ειναι σαφώς μεσα στα tolerance levels για μια νορμαλ χρήση.
Εγω δεν κατανοω καν που θα μπορουσε να ειναι καλυτερο,φανταζομαι χρονοι αποκρισης.
Και μου αρεσουν καποια πραγματα που δεν τα ειχα ξαναδει,πχ λειτουργει για λιγο η καμερα οπισθοπορειας ακομα και οταν γυρισεις σε κινηση μπροστα,καλο για να δεις αν εκανες κανα λαθος και σου ρχεται κανενας πατημενος απο πισω.
Βεβαια οπως λεω παντα,πλην navigation και καμερας πισω,δεν βλεπω κανενα λογο να υπαρχουν εκει αλλες λειτουργιες,ειναι καθαρα φαση marketing για μενα
-
Αν δεν απατώμαι, την μπροστινή κάμερα δείχνει για λίγο όταν βάζεις το Drive.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το Χ2 πχ που δοκιμάσα πρόσφατα έχει καλύτερο infotainment. Το ίδιο και το MBUX στην A-class και άρα στο επερχόμενο GLA. Πολύ χειρότερο πχ είναι το σύστημα του CRV.ΟΚ για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με τι αυτοκίνητα το συγκρίνουμε.
Υπάρχουν και άλλες μάρκες όπως ford, opel, vw, κ.λ.π.
Για τα ιαπωνικά και κορεάτικά ότι έχω δει βγάζει μάτι σε εμφάνιση.Για ταχύτητα ανταπόκρισης δεν ξέρω, δεν έχω ζήσει μαζί τους καθόλου.
Ας πούνε και άλλοι αν έχουν εμπειρία και με άλλα μοντέλα. -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Για τα ιαπωνικά και κορεάτικά ότι έχω δει βγάζει μάτι σε εμφάνιση.Για ταχύτητα ανταπόκρισης δεν ξέρω, δεν έχω ζήσει μαζί τους καθόλου.Εμένα βασικά με έχει βολέψει αρκετά η οθόνη αφής στον κορεάτη, είναι σε ιδανικό ύψος για τα μάτια, έχει και αρκετό χώρο μπροστά για να ακουμπήσεις το χέρι σου. Στο tucson το infotainment έχει αρκετά καλή απόκριση στο touch, δεν έχω εντοπίσει κάπου lag. Η κάμερα οπισθοπορείας μπαίνει σε λειτουργία με το που βάλεις όπισθεν, δεν γνωρίζω πόσες μοίρες είναι ο ευρυγωνικός φακός, προσωπικά με ζορίζει λίγο στις πίσω γωνίες του αυτοκινήτου και ιδανικά θα ήθελα και αισθητήρες παρκαρίσματος. Δεν την περίμενα τόσο καλή. Όλα πίσω είναι ευδιάκριτα. Ντάξει δεν είναι και Leica.
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Το Χ2 πχ που δοκιμάσα πρόσφατα έχει καλύτερο infotainment. Το ίδιο και το MBUX στην A-class και άρα στο επερχόμενο GLA. Πολύ χειρότερο πχ είναι το σύστημα του CRV.
ΟΚ για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με τι αυτοκίνητα το συγκρίνουμε.
Υπάρχουν και άλλες μάρκες όπως ford, opel, vw, κ.λ.π.
Για τα ιαπωνικά και κορεάτικά ότι έχω δει βγάζει μάτι σε εμφάνιση.Για ταχύτητα ανταπόκρισης δεν ξέρω, δεν έχω ζήσει μαζί τους καθόλου.
Ας πούνε και άλλοι αν έχουν εμπειρία και με άλλα μοντέλα.Το 3008 εγώ προσωπικά το συγκρίνω μόνο με τα premium μιας και είναι ισάξιο και σε πολλούς τομείς ανώτερο από τα περισσότερα. Αυτό αφορά γενική σύγκριση και όχι μόνο το infotainment.
-
Παίδες μια ερώτηση.
Απενεργοποίηση αυτόματου χειρόφρενου χειροκίνητα ή αυτόματα με το γκάζι? Εγώ χρησιμοποιώ την πρώτη μέθοδο αλλά στο service 1 έτους ειπώθηκε ότι κακώς τό κάνω. Πιο είναι το πιο σωστό?
Ελπίζω να περάσατε καλά today. -
Τι εννοείς ;
Είσαι με το P και πας να ξεκινήσεις;
Εγώ απλώς πατάω φρένο βάζω D ή R και πατάω γκάζι.
Όταν σταματήσω απλώς κλείνω μηχανή και μπαίνει αυτόματα το P .
Αν σταματήσω για λίγο και θέλω να είναι ανοιχτή η μηχανή βάζω P μόνος μου και όταν είναι να φύγω πάλι D και γκάζι.Αν εννοείς για manual και αυτόματο χειρόφρενο , πάλι ποτέ δεν το έλυνα απλώς πατούσα γκάζι και έφευγα.
Δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα το χειρόφρενο στα 8 χρόνια και 145.000 χλμ -
Εννοώ λύσιμο αυτόματου χειρόφρενου με το κουμπί parking πριν ξεκινήσω με D or R (κακιά συνήθεια).
Δεν ξέρω αν καταπονω το σύστημα....?Επίσης τα μαμά ελαστικά μετά 24000χλμ, κυρίως στην Εγνατία οδό, η απόδοση τους έχει πέσει σημαντικά, που σε ανηφόρα απότομη με κακή άσφαλτο (πάρκινγκ της κακιάς ώρας) πρόσφυση μηδέν, με πετούσε δεξιά - αριστερά.
ΜΟ κατανάλωση μετά 24000km (με βάση την ένδειξη υπολογιστή, που δεν είναι εκτός πραγματικότητας, 90% αυτοκινητόδρομο ) 5.4l/100km, απόλυτα ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης BMW7 έγραψε:
Εννοώ λύσιμο αυτόματου χειρόφρενου με το κουμπί parking πριν ξεκινήσω με D or R (κακιά συνήθεια).
Δεν ξέρω αν καταπονω το σύστημα....?Επίσης τα μαμά ελαστικά μετά 24000χλμ, κυρίως στην Εγνατία οδό, η απόδοση τους έχει πέσει σημαντικά, που σε ανηφόρα απότομη με κακή άσφαλτο (πάρκινγκ της κακιάς ώρας) πρόσφυση μηδέν, με πετούσε δεξιά - αριστερά.
ΜΟ κατανάλωση μετά 24000km (με βάση την ένδειξη υπολογιστή, που δεν είναι εκτός πραγματικότητας, 90% αυτοκινητόδρομο ) 5.4l/100km, απόλυτα ικανοποιημένος.Τι λάστιχα φοράς τα Continental LX2 λόγω grip; Μπρός-πίσω έχεις κάνει;
-
Ακριβώς Continental LX2 λόγω Grip.
Όχι δεν έχω κάνει. -
Ο χρήστης BMW7 έγραψε:
Όχι δεν έχω κάνει.Μαγάλο λάθος! Στα 15.000 Km μια αλλαγή μπρός - πίσω παρατείνει τη ζωή και την καλή απόδοση των ελαστικών.
-
Συνήθως την αλλαγή την κάνω 20000χλμ. Έχει δρομολογηθεί.
Για το απενεργοποίηση του αυτόματου κιβωτίου μπορεί κάποιος να ενημερώσει τι είναι σωστό κ τι όχι? -
Ο χρήστης BMW7 έγραψε:
Συνήθως την αλλαγή την κάνω 20000χλμ. Έχει δρομολογηθεί.Ναι, αλλά έχεις φτάσει ήδη τα 24.000...
Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να την προγραμματίζεις στα 15.000 Km για να έχεις αβάντζο να την καθυστερήσεις και λίγο όπως έκανες τώρα.Επίσης κατά την άποψη μου στα 15.000 είναι ιδανικό σημείο γιατί:
α) στα 15.000 η φθορά των μπροστινων είναι αρκετά μικρή ώστε να τα βάλεις με ασφάλεια πίσω,
β) στα 30.000 Km θα έχεις θεωρητικά εξίσου φθαρμένα και τα 4 ελαστικά,
γ) από κεί και πέρα ως τα 40-45.000 Km που βγάζουν τα περισσότερα ελαστικά δεν θα χρειαστεί ξανά αλλαγή και
δ) θα έχεις πάρει το μέγιστο της απόδοσης από τα ελαστικά σου στα 30.000 πρώτα Km, όταν δηλαδή μπορούν να σου δώσουν την creme de la creme τους. -
Σωστά τα λέει ο harisma ,επιπρόσθετα τώρα πια που η απόδοση τους έχει πέσει αισθητά θα είναι ως και επικίνδυνο να βάλεις τελειωμένα λάστιχα στον πίσω άξονα,πιστεύω καλύτερο θα είναι να βάλεις ένα καινούργιο ζευγάρι μπροστά.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όχι δεν έχω κάνει.Μαγάλο λάθος! Στα 15.000 Km μια αλλαγή μπρός - πίσω παρατείνει τη ζωή και την καλή απόδοση των ελαστικών.
Τι αλλαγή;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης snowdrop έγραψε:
Τι αλλαγή;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι μπρος πίσω αλλαγή το βρακι του? Για τα λάστιχα μιλάμε.
-
Θα βοηθήσω: τα εμπρός ελαστικά πίσω. Και τα πίσω ελαστικά μπροστά!
Καταλάβατε ή να κάνω και κακάκια μου;
-
Και χιαστί ή δεν χρειάζεται?
-
Ε, αφου το θέλετε το τρολλ σας
Γίνεται και αλλιώς, να κινήσε μόνιμα με την όπισθεν παντού
Πάντως το χιαστί έχει όντως μια βάση ως σκέψη.
-
Χιαστί σε κατευθυντικά λάστιχα δεν γίνεται, εκτός αν ξεζαντάρεις και ξαναζαντάρεις, καθώς κατεύθυνση από της μιας πλευράς, αντιστρέφεται αν τοποθετήσεις την ζάντα απέναντι. Το βιβλιαριάκι του κάθε οχήματος τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε μόνοι μας τον τροχό (στην κυριολεξία...). Προσωπικά δεν κάνω μπρος-πίσω (ειδικά σε προσθιοκίνητο), διότι το κυνηγάω αρκετά και δεν θέλω πίσω τα πιο φθαρμένα, με ό,τι αυτό σημαίνει για εμφάνιση snap oversteer.
Peugeot 3008 2016