-
Παλαιότερα ήταν οδηγία αυτό τόσο στα 2σύμπλεκτα όσο και σ' αυτά με μετατροπέα. Στο s-tronic του Q5 εκείνης της φουρνιάς που σκόρπαγε έπρεπε να βάζεις νεκρά. Μάλιστα για ευκολία η κίνηση από D σε Ν και αντίστροφα γινεται χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις το μπουτόν του λεβιέ.
-
Έχω την εντύπωση ότι αυτό ήταν οδηγία για τα προβληματικά αυτόματα vag που υπερθερμανοταν το κιβώτιο στο σταμάτα ξεκινά. Υποτίθεται δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Παλαιότερα ήταν οδηγία αυτό τόσο στα 2σύμπλεκτα όσο και σ' αυτά με μετατροπέα.Για τα διπλοσύμπλετα το γνωρίζω...αλλά σε αυτά με μετατροπέα ποτέ δεν θυμάμαι να διάβασα τέτοια οδηγία από κάποιον κατασκευαστή. Μάλιστα η BMW σε κάποια μοντέλα έλεγε ακριβώς το ανάποδο, να μην βάζει ποτέ Ν ο οδηγός όταν σταματάει.
-
Σε αυτά με μετατροπέα, το να βάζεις Ν στο φανάρι προκαλεί έξτρα φθορά στα 'φρένα' των ταχυτήτων, όπως είπε κι ο lap. Αμελητέα βέβαια.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Παλαιότερα ήταν οδηγία αυτό τόσο στα 2σύμπλεκτα όσο και σ' αυτά με μετατροπέα. Στο s-tronic του Q5 εκείνης της φουρνιάς που σκόρπαγε έπρεπε να βάζεις νεκρά. Μάλιστα για ευκολία η κίνηση από D σε Ν και αντίστροφα γινεται χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις το μπουτόν του λεβιέ.Χωρίς να σημαίνει τίποτα από στατιστικής πλευράς η δική μου εμπειρία, σε A3 2.0T μοντέλο 2006 με S-Tronic 6άρι υγρού τύπου πρώτης γενιάς, σε 55.000 Km δεν έβαλα ποτέ Ν σε φανάρι (δεν είχα ακούσει και για οδηγία) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
-
Τ; υγρου τυπου, εκτος απο ενα συγκεκριμενο προβλημα που δεν θυμαμαι τωρα, αντεχαν παραπολυ..
Leasing το χες;
-
Και το DQ501 υγρού τύπου ήταν και με μεγάλες αντοχές ροπής αλλά σκόρπαγε. Οπότε η αξιοπιστία τους δεν κρίνεται αποκλειστικά από αυτό.
-
Ναι σωστα
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μάλιστα η BMW σε κάποια μοντέλα έλεγε ακριβώς το ανάποδο, να μην βάζει ποτέ Ν ο οδηγός όταν σταματάει.Ίσως αποσύμπλεκε αυτόματα, όπως λέει ο stefan. Άλλο ένα κακό με το D είναι ότι τα φρένα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την ορμή του αυτοκινήτου και το σπρώξιμο από τον κινητήρα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τ; υγρου τυπου, εκτος απο ενα συγκεκριμενο προβλημα που δεν θυμαμαι τωρα, αντεχαν παραπολυ..Leasing το χες;
Ιδιόκτητο με πολύ καλό εξοπλισμό για την εποχή του. Ευτυχώς το είχα αγοράσει με 1168 Km στο 60% της τιμής του από συγγενή. Οπότε το ξεφορτωθηκα σχετικά πιο εύκολα εν μέσω κρίσης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ίσως αποσύμπλεκε αυτόματα, όπως λέει ο stefan. Άλλο ένα κακό με το D είναι ότι τα φρένα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την ορμή του αυτοκινήτου και το σπρώξιμο από τον κινητήρα.όχι δεν αποσύμπλεκε, απλά το έλεγε γιατί στο Ν λόγω σχεδιασμού ανέβαζε πίεση το σύστημα και τα έφτυναν τα solenoids & gaskets.
Αυτό για τα φρένα ισχύει, αλλά η όποια φθορά είναι μηδαμινή. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Τ; υγρου τυπου, εκτος απο ενα συγκεκριμενο προβλημα που δεν θυμαμαι τωρα, αντεχαν παραπολυ..
Leasing το χες;
Ιδιόκτητο με πολύ καλό εξοπλισμό για την εποχή του. Ευτυχώς το είχα αγοράσει με 1168 Km στο 60% της τιμής του από συγγενή. Οπότε το ξεφορτωθηκα σχετικά πιο εύκολα εν μέσω κρίσης.
Ειναι απο τα αυτοκινητα που ζηλευα. Θα θελα να το χα.
-
Ο χρήστης vagelispyro έγραψε:
Καλησπέρα, λογικά από την επόμενη εβδομάδα θα παραλάβω και εγώ 1,5 diesel gt line.Κατα πόσο έκανα καλά που πήρα πετρέλαιο ενώ θα το χρησιμοποιώ μόνο για ταξίδια ,θα δείξει. Τι πετρέλαιο να βάζω?shell vpower είναι καλό?στο παλιό αυτοκινητο χρησιμοποιώ μπάρες οροφής αυτές νομίζω https://www.pancarshop.gr/thule-753b-se ... h-railing/ ,θα μπορώ να τις βάλω στο 3008?έχει αναμονές??σε περίπτωση που δεν κάνουν ποιες μπορώ να βάλω?Στο προσπέκτους δεν κατάλαβα και πολλά άλλα αν έχεις τις ασημένιες ράγες, δεν έχει αναμονές σταθερού σημείο. Αλλά νομίζω ότι σε αυτές που έχεις μπορείς να κρατήσεις τις παλιές μπάρες και να αλλάξεις μόνο τα σημεία που πιάνουν στο αμάξι. Αν δεν έχεις τις ασημένιες ράγες, τότε αν δεν έχει κάποιο πλαστικό που να ξεβιδώνει για να εμφανιστούν τα σημεία που βιώνουν οι μπάρες, τότε θες άλλο τρόπο στήριξης μέσω της πόρτας. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως μπορείς να κρατήσεις τις μπάρες σου και απλά να αλλάξεις το τρόπο στήριξης, ανάλογα με το τι διαθέτει το αυτοκίνητο. Πήγαινε εκεί που τις αγόρασες ή σε κάποιο άλλο κατάστημα σχετικό και θα βρεις την άκρη.
Καλές βόλτες και καλοτάξιδο!!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Leasing το χες;
Ειναι απο τα αυτοκινητα που ζηλευα. Θα θελα να το χα.
Ήταν το καλύτερο και ακριβότερο (ακόμη και στην εξαιρετική τιμή που το αγόρασα) αυτοκίνητο που είχα ποτέ. Sportsback σε έκδοση Ambition με εργοστασιακά δέρματα και xenon το 2006. Πιθανώς θα το είχα ακόμη, αν δεν είχε έρθει η κρίση.
-
Μια ερωτηση προς οσους γνωριζουν. Εχω ακουσει οτι στον diesel δεν πρεπει να σβηνουμε και να ανοιγουμε τον κινητηρα συχνα (εννοωντας με συχνες στασεις σε μικρες αποστασεις) πχ αν σταματησεις να παρεις κατι σε περιπτερο, τον αφηνεις ανοιχτο γιατι διαφορετικα μπουκωνει. Ισχυει? Αν ναι, τοτε το start/ stop δεν τον επηρεαζει αρνητικα γ αυτο το λογο? Δηλαδη σε μια κινηση στην βουλιαγμενης, το απενεργοποιουμε ή οχι? Μεχρι τωρα οδηγουσα μονο βενζινη και το start stop το ειχα απενεργοποιημενο σχεδον μονιμα στην κινηση, αλλα και όταν παταγα το αμαξι και τουρμπιζε σε ψηλές στροφές το απενεργοποιουσα για να του δινω έστω 1 λεπτο ηρεμιας πριν σβησω τον κινητηρα.
-
Μετά συγχωρήσεως, μην γίνεστε ψυχαναγκαστικοί με τα αυτοκίνητα σας.
Χρησιμοποιείστε τα όπως τα σχεδίασε ο κατασκευαστής τους (στην προκειμένη περίπτωση με το S&S). Κάτι παραπάνω ξέρει... -
Το start stop το έβαλαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για μείωση των εκπομπών co2. Κατά τα λοιπά πιστεύω ότι μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στην μακροζωία ενός κινητήρα ( συζητήσιμο αν οι επιπτώσεις αυτές είναι πολύ μικρές η όχι).
-
Ο πρωινός μου κύκλος να πάω τα παιδιά σχολείο και να πάω στη δουλεια ειναι τη χειρότερη ωρα με την οποία κίνηση κτλ . Συνολικά door to door μου παίρνει 25 -27 λεπτά. Συστηματικά , 8μιση με 9μιση αυτών ειναι με σβηστό κινητήρα λόγω SS. Ειναι καμία δεκαριά συγκεκριμένες στασεις που κρατάνε απο κανα λεπτό η κάθε μια, κάποια φανάρια αυτής τις διαρκείας, αποβίβαση των μικρών στο σχολείο, να μου ελέγξουν το αμάξι οι φρουροί στην είσοδο κτλ .
Περίπου το 1/3 δεν ειναι αμελητέο και ούτε βλέπω το αμάξι να ζορίζεται πουθενά -
Τι ζόρισμα θα έπρεπε δλδ να βλέπεις ?
-
Στα σοβαρά, δεν ξέρω περισσότερο απο όσο ξέρουν όσοι λένε οτι εχει επιπτώσεις .
Κάτι πρακτικό δε βλέπω, να αδειάζει η μπαταρία πχ . Απο τη στιγμή που ο κινητήρας ειναι ζεστός δεν πιστεύω οτι του κάνει κακό και το σώσιμο ενός δεκαλέπτου σε idle κάθε πρωί καλό για όλους ειναι.
Peugeot 3008 2016