-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα 8000 ευρω που εκανε παραπανω το ντιζελ που λεει ο Fanis75 δεν ισχυουν αφου το kuga d ειχε 24000 σ ε προσφορα και μετα ειχε 25000.
Νίκο δεν κατάλαβες τι έγραψα (και μαλλον και αλλοι μπερδευτηκαν): ΔΕΝ συνεκρινα βενζίνη με ντιζελ! Είπα οτι το Κουγκα καιει παραπανω απο τα ανταγωνιστικά βενζίνης, αλλά με την διαφορά τιμης που εχει με τους ανταγωνιστες βενζίνης, το επιπλεον κοστος σε βενζινη ειναι τετοιο που απαιτουνται 6-10 χρονια για να αποσβεστει η διαφορα τιμης λογω καταναλωσης.
Δηλαδή εαν ειναι να δωσω €5.000 παραπανω για να κερδιζω €700/χρονο σε καυσιμα, θελω 7 χρόνια για να κανω αποσβεση! Η οικονομία ειναι πλασματική ορισμενες φορες εαν κοιταξουμε συνολικο κοστος στην 5ετια.Σ αυτο εχεις δικιο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω θα το ξαναγραψω.
Το τιγκ 1.4 βενζινη με τα 125 αλογα ειχε ιδια τιμη με το 1.6tdi με τα 115 αλογα.
Απο τη πρωτη μερα ειμαι κερδισμενος.
Η ουρια που λεει ο @Lap εχει κοστος 16 ευρω το χρονο και οχι 40 50 που λεει σε συνεργειο.
Τα 8000 ευρω που εκανε παραπανω το ντιζελ που λεει ο Fanis75 δεν ισχυουν αφου το kuga d ειχε 24000 σ ε προσφορα και μετα ειχε 25000.
Η αποσβεση ερχεται στανταρ σε ντιζελ εκτος αν κανεις 30000χλμ σε 10 χρονια.
Η μεταπωληση επισης ειναι καλυτερη.
Μιλαμε με δεδομενα τελευταιων 15 χρονων.
Τωρα με τα αν και θα δε κανουμε δουλεια.
Ο tkin73 τα λεει σωστατο Tiguan βεντζηνας έκδοση advance δεν είχε την ίδια τιμή με το diesel .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τον οκτωβριο του 16 που πηρα το δικο μου ντιζελ 28000 το βενζινης 1.4 με τα 125 σε εκδοση advance ειχε 27800. Δηλαδη μονο 200 ευρω φτηνοτερο. Μιλαω για ιδιες εκδοσεις μονο.
Το βενζινης σε active ηταν 2000 φτηνοτεροτον Μάιο του 2018 η διαφορά ήταν στα 2000e
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Κανένας δεν έχει διευκρινήσει για το τι τεχνολογίας ντίζελ σκέφτονται την κατάργηση στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Το euro 4 είναι whishfull thinking των ιδιοκτητών τους.
Υγ τα euro 4 έτσι και αλλιώς απογορευονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη....Ολοι αγοραζουν euro 6. Εδω λεμε για καταργηση του euro 4
Ποτέ δεν επιτρεπόταν το Euro 4 σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Εννοω οτι καταργουν τη κινηση του euro 4 σε πολεις. Το euro 6 αργει ακομα
Τα euro 4 δεν καταργούνται έχουν καταργηθεί εδώ και και καιρό.
Σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας φέτος απαγορεύτηκαν τα euro 5.
Σε 5 χρόνια (δεν λέω ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό) μπορεί να την δώσει σε όποιον κυβερνά στην Ελλάδα και να πει ότι απογορευονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη οτιδήποτε προ euro 7. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Κανένας δεν έχει διευκρινήσει για το τι τεχνολογίας ντίζελ σκέφτονται την κατάργηση στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Το euro 4 είναι whishfull thinking των ιδιοκτητών τους.
Υγ τα euro 4 έτσι και αλλιώς απογορευονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη....Ολοι αγοραζουν euro 6. Εδω λεμε για καταργηση του euro 4
Ποτέ δεν επιτρεπόταν το Euro 4 σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Εννοω οτι καταργουν τη κινηση του euro 4 σε πολεις. Το euro 6 αργει ακομα
Τα euro 4 δεν καταργούνται έχουν καταργηθεί εδώ και και καιρό.
Σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας φέτος απαγορεύτηκαν τα euro 5.
Σε 5 χρόνια (δεν λέω ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό) μπορεί να την δώσει σε όποιον κυβερνά στην Ελλάδα και να πει ότι απογορευονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη οτιδήποτε προ euro 7.Εντάξει μπορεί να έχουν κάνει και στην γη αποικία η εξωγηινοι τπτ δεν αποκλείεται!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντάξει το ότι δεν είναι το πιθανότερο σενάριο δεν το κάνει και επιστημονική φαντασία
-
Το έχετε κάνει επιστήμη πάντως ...
Πες κάνει ενα 30κ το αμάξι, και να καίει πχ 8€ στα 100 χλμ, σε 100000 εντός πεντΕτιας θα ειναι αλλά 8 χιλιάρικα.
Βάλε κάνε σέρβις καμία ζημιουλα ενα 40αρι συνολικά... και δεν εχω βάλει ασφάλειες τέλη κτλ.
Τόση σκέψη και προσπάθεια αν θα ειναι 40 η 41 αξίζει;
Πάτε καμία βόλτα παραπάνω να το χαρείτε και μην παιδεύεστε με τέτοια θέματα -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Είναι ιδαίτερη η κατάσταση με το 3008 .Σε άλλους κατασκευαστές οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι πολύ ισχυρότερες απο τις diesel σε παρόμοια χωρητικότητα.
Τρικύλινδρος 1,2 σίγουρα θα ζορίζεται και θα είναι οριακός σε τόσο μεγάλο SUV, μάλιστα.Και το 1.5 βενζίνης τιγκουαν που είχα κάνει td δεν μπορώ να πω ότι έβαζε φωτιά στον δρόμο...
Από τις μετρήσεις πάντως τελικά εγώ βλέπω οτι το 3008 1.2Τ είναι παντού γρηγορότερο από το 3008 1,6 diesel πχ ...
Οπότε δε νομίζω να κράταγε ευκολότερα το diesel αυτές τις ταχύτητες,όπως γράφετε. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Είναι ιδαίτερη η κατάσταση με το 3008 .Σε άλλους κατασκευαστές οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι πολύ ισχυρότερες απο τις diesel σε παρόμοια χωρητικότητα.
Τρικύλινδρος 1,2 σίγουρα θα ζορίζεται και θα είναι οριακός σε τόσο μεγάλο SUV, μάλιστα.Και το 1.5 βενζίνης τιγκουαν που είχα κάνει td δεν μπορώ να πω ότι έβαζε φωτιά στον δρόμο...
Από τις μετρήσεις πάντως τελικά εγώ βλέπω οτι το 3008 1.2Τ είναι παντού γρηγορότερο από το 3008 1,6 diesel πχ ...
Οπότε δε νομίζω να κράταγε ευκολότερα το diesel αυτές τις ταχύτητες,όπως γράφετε.Ευκολότερα θα τις κράταγε οπωσδήποτε το 1.6 βενζίνη η το 2λιτρο πετρέλαιο. Για το 1.5 πετρέλαιο χλωμό το βλέπω κι εγώ
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Το έχετε κάνει επιστήμη πάντως ......όχι μόνο το έχουν κάνει επιστήμη, αλλά όπως πάντα στο thread εδώ και όχι στο αντίστοιχο βενζινοκίνησης/ντιζελοκίνησης, με αποτέλεσμα να γίνεται σπαμ το παρόν thread για άλλη μία φορά με πληροφορίες που είναι μη σχετικές...
-
Για ποιο λόγο οι εταιρίες όλες έχουν πάει στην επιλογή 1.0-1.2Τ βενζίνη ή 1.5 πετρέλαιο, αφού και τα 2 είναι σχετικά οριακά όπως λέτε οι περισσότεροι; Το κόστος δεν είναι καθόλου χαμηλό για να παίρνεις κάτι που σέρνεται!
Καλά τα μπλιμπλίκια, αλλά αν στο δρόμο δεν... τι να το κάνεις; Να χαιδεύεις τα πλαστικά του; -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για ποιο λόγο οι εταιρίες όλες έχουν πάει στην επιλογή 1.0-1.2Τ βενζίνη ή 1.5 πετρέλαιο, αφού και τα 2 είναι σχετικά οριακά όπως λέτε οι περισσότεροι; Το κόστος δεν είναι καθόλου χαμηλό για να παίρνεις κάτι που σέρνεται!
Καλά τα μπλιμπλίκια, αλλά αν στο δρόμο δεν... τι να το κάνεις; Να χαιδεύεις τα πλαστικά του;κυριως ρυποι αλλα και κοστος κατασκευης.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Καλά τα μπλιμπλίκια, αλλά αν στο δρόμο δεν... τι να το κάνεις; Να χαιδεύεις τα πλαστικά του;κυριως ρυποι αλλα και κοστος κατασκευης.
Οι τιμές όμως στο Θεό! Δεν έχει δλδ ανταπόκριση στην τσέπη του αγοραστή.
Έχω φίλο που ψάχνεται φια σουβ και πραγματικά δεν ξέρω τι να του πω! Τα 1.2Τ πιστευω θα σέρνονται και φοβάται και τα ντίζελ μήπως τα απαγορέψουν. Και μιλάμε για 22-26κ! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι τιμές όμως στο Θεό! Δεν έχει δλδ ανταπόκριση στην τσέπη του αγοραστή.
Έχω φίλο που ψάχνεται φια σουβ και πραγματικά δεν ξέρω τι να του πω! Τα 1.2Τ πιστευω θα σέρνονται και φοβάται και τα ντίζελ μήπως τα απαγορέψουν. Και μιλάμε για 22-26κ!αυξηση σε φορους και πληθωρισμος στην ευρωζωνη προφανως και δεν θα βρεις τιμες τους 2015 πχ. 22-26 ειναι λιγα για σουβ πια καθοτι αυτα ειναι και ποιο ακριβα απο τα νορμαλ χατσμπακ. παντως αν κηνυγησεις καποια προσφορα κατι θα βρεθει αλλα παντα με μικρο κινητηρα.
-
Θα πω και τα δικά μου αποτελέσματα μετά από 13.000 km.Puretec 1.2 eat6. Καθημερινή διαδρομή Πικέρμι κάτω πατήσια μέσω αττικής οδού και εθνικής.Στην αττική οδό 100 με 120 χιλιόμετρα την ώρα και στην εθνική πήξιμο συνολικά 60 χιλιόμετρα την ημέρα τα αποτελέσματα είναι 7,6 λίτρα και μέση ωριαία 48 χιλιόμετρα την ώρα
-
Νομίζω για αυτόματο βενζίνης είναι καλή η τιμή .
-
Ο χρήστης sotpit έγραψε:
Θα πω και τα δικά μου αποτελέσματα μετά από 13.000 km.Puretec 1.2 eat6. Καθημερινή διαδρομή Πικέρμι κάτω πατήσια μέσω αττικής οδού και εθνικής.Στην αττική οδό 100 με 120 χιλιόμετρα την ώρα και στην εθνική πήξιμο συνολικά 60 χιλιόμετρα την ημέρα τα αποτελέσματα είναι 7,6 λίτρα και μέση ωριαία 48 χιλιόμετρα την ώρα1500 diesel eat8 με μέση 46 χλμ την ώρα μετά από 5000 χλμ κατανάλωση 6,5.
Το 2ο trip computer με 43 χλμ την ώρα κατανάλωση κατανάλωση 6,7 .
Μικρότερη που έχω δει σε εβδομάδα, 6,3.
Μεγαλύτερη που έχω δει 7,3 με τα χιόνια.Συνήθως κάνω 40 χλμ την ημέρα κυρίως σε ανοιχτό δρόμο με 90 έως 140 χλμ την ώρα και 5 χλμ καθημερινές μετακινήσεις με σταμάτα ξεκίνα για φροντιστήρια , ψώνια , γυμναστήρια και μια φορά την εβδομάδα κέντρο πόλης .
-
Έχει κάνει κανείς αναγέννηση φίλτρου;
Βγάζει μήνυμα το αυτοκίνητο ότι θα ξεκινήσει και θα το κάνει μόνο του;
Τι πρέπει να κάνει ο οδηγός όταν αρχίσει και τι δεν πρέπει;Π.χ αν το βγάλει με το που πάμε να μπούμε στην πόλη και αρχίσουν τα φανάρια;
Σταματάει μόνο του το start stop όταν κάνει αναγέννηση;
Αν φτάσουμε στον προορισμό μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να οδηγάμε μέχρι να τελειώσει;
Πόση ώρα χρειάζεται; -
Εγώ κάνω στο δικό μου (scross) κανά 15-20 λεπτα κίνηση σε ανοικτό δρόμο με 2500 στροφες ( κατεβάζω δλδ 5η) κάθε 1000 περίπου χλμ. Δεν ξέρω αν φτάνει ή αν πρέπει να ανεβάζω και άλλο στροφές ή να τα κάνω για περισσότερη ώρα ( στα ταξίδια ας πουμε την τραβάω την διαδικασία στα 30-35 λεπτά). Ουσιαστικά νομίζω το ζητούμενο είναι να ανέβει η θερμοκρασία το καυσαερίων αισθητά απο την καθημερινή οδήγηση για να καούν τα υπολείματα.
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Θα πω και τα δικά μου αποτελέσματα μετά από 13.000 km.Puretec 1.2 eat6. Καθημερινή διαδρομή Πικέρμι κάτω πατήσια μέσω αττικής οδού και εθνικής.Στην αττική οδό 100 με 120 χιλιόμετρα την ώρα και στην εθνική πήξιμο συνολικά 60 χιλιόμετρα την ημέρα τα αποτελέσματα είναι 7,6 λίτρα και μέση ωριαία 48 χιλιόμετρα την ώρα
1500 diesel eat8 με μέση 46 χλμ την ώρα μετά από 5000 χλμ κατανάλωση 6,5.
Το 2ο trip computer με 43 χλμ την ώρα κατανάλωση κατανάλωση 6,7 .
Μικρότερη που έχω δει σε εβδομάδα, 6,3.
Μεγαλύτερη που έχω δει 7,3 με τα χιόνια.Συνήθως κάνω 40 χλμ την ημέρα κυρίως σε ανοιχτό δρόμο με 90 έως 140 χλμ την ώρα και 5 χλμ καθημερινές μετακινήσεις με σταμάτα ξεκίνα για φροντιστήρια , ψώνια , γυμναστήρια και μια φορά την εβδομάδα κέντρο πόλης .
Μια χαρα τα 6.5-6.7 και αφου είναι χειμερινή κατανάλωση η καλοκαιρινή θα πέφτει στο 6.
-
Να παραθεσω επειδη μιλατε για συγκριση 1.2 βενζινη με 1.5 diesel οτι στην εκδοση gt line εχουν ακριβως ιδια τιμη εφοσον το κιβωτιο ειναι αυτοματο. Αν το κιβωτιο ειναι μηχανικο, τοτε ναι εχουν διαφορα 1.400 ευρω. Αρα στην περιπτωση που η επιλογη ειναι αυτοματο κιβωτιο, τι επιλεγετε? Νομιζω οτι ξεκαθαρα λογω ροπης και οικονομιας καυσιμων θα επελεγα τον diesel. Το 1.2 το θεωρω και γω μικρο για ταξιδια φορτωμενο με οικογενεια κ η καταναλωση που διαβαζω απο τα μηνυματα σας, προσωπικα δεν με ικανοποιει. Αν το αμαξι ειχε γκαζι οπως το 1.6 με τα 180 αλογα, τοτε λες οκ καιει, αλλα τουλαχιστον τραβαει. Το να εχει ομως ψηλη καταναλωση και να 'σερνεται' στην εθνικη, τοτε για μενα δεν... Αν η τιμη του 1.6 με τα 180 αλογα δεν ηταν τοσο υψηλη, θα το θεωρουσα vfm, αφου και γκαζι εχει και φορους πολυτελειας δεν πληρωνεις και δεν σε ανησυχεί τι θα γινει με την απαγορευση του diesel.
Peugeot 3008 2016