-
Εδώ και χρόνια υπάρχει και ο τηλεχειρισμος στα κλειδια..
Τοσο κόπο θέλει να πατήσεις ένα κουμπί από το κλειδι που έχεις στην τσέπη σου;
Και καλά οι γυναίκες όπως λεει και ο Δίας, οι άντρες που κάνατε και φαντάροι είστε αδικαιολόγητοι... [emoji14]
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εδώ και χρόνια υπάρχει και ο τηλεχειρισμος στα κλειδια..
[emoji14]Φαντάζομαι κουβέντα σε αντίστοιχο κοινό την εποχή εκείνη να λένε πόσο άχρηστα είναι όλα αυτά, ότι εκπέμπουν ακτινοβολία, ότι θα τα αντιγράφουν εύκολα..:-)
-
Υπήρχε και τότε η ερώτηση περί αντιγραφής του σήματος. Για αυτό υπήρχε το κυλιόμενο σήμα, με κωδικούς που άλλαζαν. Η Brain Lock (είχα πληρώσει τότε μισό εκατομμύριο Δρχ για αυτόν τον συναγερμό) έδινε 100.000.000 Δρχ σε όποιον μπορούσε να παραβιάσει το σύστημα. Κανείς δεν τα κέρδισε...
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Δεν είναι πιο απλό να έχεις το κανονικό κλειδάκι σου και το κεφαλάκι σου ήσυχο;
Δηλαδή τα αυτοκίνητα που κλέβουν είναι όλα keyless; Αν βάλουν το αμάξι σου στο μάτι δυστυχώς δύσκολα θα τους ξεφύγει, το keyless εκτός του ότι δεν έχει καμία σχέση (παίρνεις ένα faraday pouch αν αφήνεις τα κλειδιά σου κοντά σε παράθυρο ώστε να μην έρθουν με αναμεταδότη σήματος) πιστεύω πως ενδέχεται να αποτρέψει και το κλέψιμο καθώς δεν υπάρχει εσωτερική κλειδαριά να χρησιμοποιήσουν.
Όταν πας να φύγεις όμως δεν πρέπει να βγει το κλειδί από τη θήκη για να το αναγνωρίσει και το αμάξι οπότε αν την έχουν στήσει πάλι χακαρουν τη συχνότητα;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης pol2 έγραψε:
Snowdrop το ds7 ειναι αμαξι που αν ξεπερασεις το εμποδιο που εχω εγω στο μυαλο μου θεωρω οτι αξιζει. Αν πας μια βολτα στην αντιπροσωπεια και δεις τις επιλογες στα χρωματα μεσα και εξω, θα παθεις πλακα. Επισης ειναι πιο μεγαλο απο το 3008 και οι πισω επιβατες εχουν μεγαλυτερη ανεση. Ειναι δηλαδη αναμεσα στο 3008 και το 5008. Το εφε με τα μπροστινα φωτα led που στριβουν ειναι ψαρωτικο. Σαν κινητηρας ειναι το ιδιο αμαξι με το 3008 τουλαχιστον στον 1.5 diesel. Αυτο σημαινει οτι θα ειναι λιγο πιο αργο λογω μεγαλυτερου βαρους. Το εχω δει σε μαυρο στο δρομο σε φτηνη εκδοση και εκει δεν εδειχνε. Αν το δεις στην 3η εκδοση (so shic) σε καποιο αλλο χρωμα για να κανει αντιθεση με την μαυρη μασκα μπροστα, τοτε θα καταλαβεις.Το εχω δει στην έκθεση και είναι πολύ εντυπωσιακό, μάλιστα μου έκαναν μια καλή προσφορά για την business be sick έκδοση που έχει ότι και η so sick μείον κάμερα οπισθοπορειας και αισθητήρες παρκαρίσματος ( που είναι φτηνά έτσι μια αλλιώς αν θες τα προσθέτεις) που ξεκινά από τις 28.000 με 1.2 κινητηρα βενζινης με δωρεάν και το μεταλλικό χρώμα. Προσθέτοντας πανοραμική οροφή και φωτα active led πάει στα 32.000 , πολύ καλά θεωρώ. Μπορείς να προσθέσεις και αλλά έξτρα μέχρι τα 35 χωρίς να αλλάξεις κλίμακα στα τέλη ταξινόμησης
-
Ο χρήστης snowdrop έγραψε:
Δεν είναι πιο απλό να έχεις το κανονικό κλειδάκι σου και το κεφαλάκι σου ήσυχο;
Δηλαδή τα αυτοκίνητα που κλέβουν είναι όλα keyless; Αν βάλουν το αμάξι σου στο μάτι δυστυχώς δύσκολα θα τους ξεφύγει, το keyless εκτός του ότι δεν έχει καμία σχέση (παίρνεις ένα faraday pouch αν αφήνεις τα κλειδιά σου κοντά σε παράθυρο ώστε να μην έρθουν με αναμεταδότη σήματος) πιστεύω πως ενδέχεται να αποτρέψει και το κλέψιμο καθώς δεν υπάρχει εσωτερική κλειδαριά να χρησιμοποιήσουν.
Όταν πας να φύγεις όμως δεν πρέπει να βγει το κλειδί από τη θήκη για να το αναγνωρίσει και το αμάξι οπότε αν την έχουν στήσει πάλι χακαρουν τη συχνότητα;
Με κίνδυνο να κάνω λάθος καθώς δεν είναι ο τομέας μου:
- Η εμβέλεια του keyless entry είναι κάτω από 3 μέτρα, οπότε αυτός θα πρέπει να στην έχει στημένη δίπλα σου
- Θα πρέπει να ξέρει πως έχεις keyless entry για να στην στήσει, δεν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που φαίνεται άμεσα στο αμάξι για το εν λόγω (πέραν της κολώνας τιμονιού)
- Η συσκευή relay αναμεταδίδει το σήμα, δεν το αποθηκεύει, οπότε δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για άλλο ξεκλείδωμα στο μέλλον (υπάρχει προστασία κυλιόμενων κωδικών)
- Πιο εύκολο θα ήταν να στην έστηνε με το κλασικό κλειδί να πάρει τον κωδικό ξεκλειδώματος του συναγερμού που έβαλε με λίγα χρήματα η αντιπροσωπεία (εκτός αν είναι κυλιόμενοι κωδικοί πάλι)
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
- Πιο εύκολο θα ήταν να στην έστηνε με το κλασικό κλειδί να πάρει τον κωδικό ξεκλειδώματος του συναγερμού που έβαλε με λίγα χρήματα η αντιπροσωπεία (εκτός αν είναι κυλιόμενοι κωδικοί πάλι)
Στην εκδοση gt line υπάρχει επιλογή για εργοστασιακό συναγερμό και υπερκλειδωμα ( έτσι το αναφέρει το configurator) , θέλω να πιστεύω ότι δε θα είναι της πλάκας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπήρχε και τότε η ερώτηση περί αντιγραφής του σήματος. Για αυτό υπήρχε το κυλιόμενο σήμα, με κωδικούς που άλλαζαν. Η Brain Lock (είχα πληρώσει τότε μισό εκατομμύριο Δρχ για αυτόν τον συναγερμό) έδινε 100.000.000 Δρχ σε όποιον μπορούσε να παραβιάσει το σύστημα. Κανείς δεν τα κέρδισε...Πωω ρε συ Αλέξανδρε τι μου θύμισες τώρα (πολλά πολλά χρόνια πίσω)....απίστευτος συναγερμός και Ελληνικός. Κρίμα που έκλεισε αυτή η εταιρεία!
-
Ο χρήστης snowdrop έγραψε:
Στην εκδοση gt line υπάρχει επιλογή για εργοστασιακό συναγερμό και υπερκλειδωμα ( έτσι το αναφέρει το configurator) , θέλω να πιστεύω ότι δε θα είναι της πλάκας.
Και εγώ θέλω να πιστεύω πως δεν είναι της πλάκας (τον έχω βάλει), αλλά δυστυχώς πολύς κόσμος παίρνει το δώρο της αντιπροσωπείας, να μην αναφέρω μέλος του forum που πήρε το 3008 από αντιπροσωπεία που του ανέφεραν πως θα μπει ο εργοστασιακός συναγερμός δώρο και του έβαλαν έναν ΜΕΤΑ
-
Καλησπερα. Ειχα την τυχη και οδηγησα το 3008 GT 2.0 diesel του gvard υστερα από συναντηση μας. Το πορισμα μου ειναι οτι το παλικαρι πηρε ενα αμαξι απιστευτα high tech με ενεργο cruise control (δεν ηξερα πως δουλευει και επαθα πλακα), με διορθωση αλλαγης λωριδας, αυτοματο παρκαρισμα, καμερες 360, εντυπωσιακο navi που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα google maps, και ενα σωρο αλλα που για να τα βαλεις σε ενα 'premium' η τιμη θα εκτοξευοταν πανω απο 70.000. Το διλητρο του με τα 180 αλογα εχει πραγματικο γκαζι που το απολαμβανες ενω καθοσουν σε θερμαινομενο καθισμα με μασαζ... Gvard να το χαιρεσαι το τουμπανο και σ΄ευχαριστω για τη βολτα.
-
Λες και τόσα χρόνια που χρησιμοποιούσαμε κλειδί πάθαμε υπερκόπωση.
Ανούσιο γκατζετια είναι και για εμένα.Χεχ,ειναι ακριβως οτι λεγαμε παλια για το τηλεκοντρολ τηλεορασης οταν πρωτοβγηκε.
Μα ειναι δυνατον να βαριεσαι να σηκωθεις για να αλλαξεις καναλι;
Θα εχει την ιδια πορεια και αυτο. -
Έντομεταξυ συζητάμε για το keyless λες και είναι κάτι καινοτόμο και πως θα πάει και αν θα βολεψει ενώ υπάρχει εδώ και 15 χρόνια στα αμάξια!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
https://vimeo.com/315313620
Ας δούμε λίγο μιας και αναφέρθηκε πως περίπου πηγαίνει το «τούμπανο» του gvard στο δρόμο. Αυτό είναι από το δικό μου 2.0 lit diesel με τη διαφορά ότι είναι το 5008 και φοράει το 8αρι σασμάν. Είναι όμως και βαρύτερο αυτοκίνητο από το αντίστοιχο 3008. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Έντομεταξυ συζητάμε για το keyless λες και είναι κάτι καινοτόμο και πως θα πάει και αν θα βολεψει ενώ υπάρχει εδώ και 15 χρόνια στα αμάξια!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ως επιλογη στην ελληνικη αγορα σιγουρα δεν υπαρχει 15 χρονια,και ακομα δεν ειναι standart εξοπλισμος,οποτε λογικο ειναι να το συζηταμε.Μετα το πχ 2025 ισως δεν υπαρχει αντικειμενο συζητησης.
-
Στο Μάζντα cx7 του 2007 την είχα κανονικά την κάρτα δλδ πριν από 12 χρόνια. Και δεν νομίζω να είναι πρώτο αμάξι που την είχε στην Ελλάδα! Οπότε μην αμφιβάλεις καθόλου για τα 15 χρόνια που είπα.
Για την ιστορία η Μερσεντές παρουσίασε το πρώτο αμάξι χωρίς κλειδί το μακρινό 1999!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Δεν είναι πως είναι άχρηστο, ούτε όμως και απαραίτητο. Αν το έχει το αυτοκίνητο καλοδεχούμενο. Θα πλήρωνα όμως έξτρα για να το είχα; Μάλλον όχι.
-
Το keyless start το είχε και το προηγούμενο και το τωρινό μου αυτοκίνητο. Και ομολογώ ότι μου αρέσει. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο με το κλειδί στην τσέπη και φεύγεις. Βέβαια τόσα χρόνια δεν έπαθε κανένας υπερκόπωση από το παραδοσιακό κλειδί αλλά κουβέντα να γίνεται.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ως επιλογη στην ελληνικη αγορα σιγουρα δεν υπαρχει 15 χρονια,και ακομα δεν ειναι standart εξοπλισμος,οποτε λογικο ειναι να το συζηταμε.Μετα το πχ 2025 ισως δεν υπαρχει αντικειμενο συζητησης.
Keyless entry είχε το Renault Megane II CC που ήρθε στην Ελλάδα το 2005.
-
Ο χρήστης nikargy έγραψε:
https://vimeo.com/315313620
Ας δούμε λίγο μιας και αναφέρθηκε πως περίπου πηγαίνει το «τούμπανο» του gvard στο δρόμο. Αυτό είναι από το δικό μου 2.0 lit diesel με τη διαφορά ότι είναι το 5008 και φοράει το 8αρι σασμάν. Είναι όμως και βαρύτερο αυτοκίνητο από το αντίστοιχο 3008.Κάποια στιγμή θέλω να το δοκιμάσω και εγώ, ωραίο άνοιγμα. Πριν πουν κάποιοι πως 'μα τι ανέβασες, δεν είναι και κάποιο γρήγορο κλπ' εγώ θα πω πως γνωρίζαμε πως θα είμαστε 8.9' (9.1' το 5008) οπότε απλά επιβεβαιώνουμε αυτό που ξέραμε.
Σκέφτομαι πάντως να πάω για δυναμομέτρηση κάποια στιγμή, να δω από περιέργεια τι θα βγάλει. Ψήνεται κανείς να το κάνουμε ομαδικά;
-
Εγω ειμαι μεσα παντως αν κανονισετε κατι.Προτιμαω maha...
Peugeot 3008 2016