-
To DQ500 και το DL501 είναι στη ουσία το ίδιο κιβώτιο, το ένα για εγκάρσια τοποθέτηση, το άλλο για διαμήκη. Στα Q5 που θέλουμε mechatronic και πολύδισκο κάθε 50-70Κ χλμ το DL501 φοράμε, όπως αντίστοιχα όλα τα Audi που βασίζονται στη Β8 πλατφόρμα. Τα προβλήματα φυσικά άπειρα, ίσως και περισσότερα απ' ότι με το μικρό ξηρού τύπου.
Για το 6αρι εννοείς το ΕΑΤ6? Απροβλημάτιστο μέχρι στιγμής αλλά με μόλις 22Κ χλμ σε 2 χρόνια. Δεν έχω ακούσει κάτι γενικά. Αξιόλογο κιβώτιο για χαλαρές μετακινήσεις και αυτοκίνητα έως κατηγορία C. Θα επανέλθω με εντυπώσεις και συγκριτικό με το ΕΑΤ8, αν και με ενδιαφέρει περισσότερο η σύγκριση με το 8αρι ZF που είναι το benchmark για μένα.
-
Aisin κιβωτια θεωρουντε αξιοπιστα. Το 8αρι το ειχα δοκιμασει σε μια Χ1, πολυ καλο κιβωτιο.
-
Δεν ειναι ακριβως το ιδιο κιβωτιο, εχει τελειως διαφορετικη σχεδιαση σε καποια μερη του, αρχιτεκτονικη, σχεδιασμενα για την εγκαρσια τοποθετηση του οπως πολυ σωστα αναφερεις, και δυο διαφορετικα κυκλωματα λαδιου. Αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι σημαντικα για την διαφοροποιηση του απο το αδελφακι του, και θεωρητικα η καλυτερη λειτουργια του λαδιου στο εσωτερικο του δινει μια αξιοπιστια, αλλα οπως λες τελικα μονο στη θεωρια διοτι στην πραξη μαλλον δεν το εχει. Ειχα την ελπιδα μηπως και αυτη η διαφοροποιηση αλλαξει τα δεδομενα, αλλα μαλλον οχι.
Θα συμφωνουσα απολυτα αν και το αδελφακι του ειχε διπλο κυκλωμα λαδιου και τα ειδικα σχεδιασμενα εξαρτηματα και μερη του που χρειαζονται για αυτο. Ενα προβλημα που εντοπιζω σε διαφορα τεστ μηχανικων στα διπλου συμπλεκτη ειναι πως καθως το κυκλωμα λαδιου ειναι κοινο, σκονη απο τους συμπλεκτες πηγαινε και καθοταν πανω στους αισθητηρες με αποτελεσμα την εμφανιση προβληματων
Τσπ, δεν ειναι το θεμα μας,Ευχομαι απροβληματιστα χιλιομετρα. Οποτε μπορεσεις και σου ειναι ευκολο σε καποιο σερβις σου, ρωτα ποσο κοστιζει η αλλαγη των λαδιων του;
-
Έχεις κάπου στοιχεία για τη συντήρηση του ΕΑΤ6? Γιατί η αλήθεια ειναι ότι στο servicebox δεν έχω βρει καμία αναφορά σε αλλαγή λαδιών του κιβωτίου. Θα ρωτήσω και στο Γκάλλο βέβαια γιατί μέσα στο επόμενο 2μηνο πρέπει να αλλάξω μπροστά τακάκια οπότε την επίσκεψη δεν τη γλιτώνω.
-
Stefan δλδ πόσα χλμ έχεις κάνει με το εατ6 3008? Έχεις δει κάποια δυσλειτουργία; Η ηλεκτρονικές οθόνες έχουν δουλέψει πάντα ακόμα και μετά από έκθεση σε φουλ ήλιο; Έχει φάει κάνα κοκο μπλόκο με καμιά άσπρη οθόνη; Επίσης όταν επιβραδύνει και κατεβαίνει ταχύτητες γίνεται σβέλτα ή νιώθεις την ανάγκη ότι έχεις την ανάγκη να το γυρίσεις στο χειροκίνητο;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να τα πάρουμε από την αρχή!
Το ΕΑΤ6 το έχω σε 208 και όχι σε 3008. Δεν έχω ψάξει αν βρω ομοιότητες και διαφορές αλλά νομίζω είναι το ίδιο κιβώτιο και στα δύο μοντέλα. Γενικά η λειτουργία του είναι υποδειγματική. Δεν είναι για σπορ οδήγηση σε καμία περίπτωση, ούτε είναι το κορυφαίο του είδους αλλά το κατατάσσω στα αξιόλογα αυτόματα με μετατροπέα ροπής. Για τα υπόλοιπα θα μπορώ(?) να απαντήσω από την άλλη βδομάδα που θα έχω ένα 3008 για 10 μέρες αλλά και πάλι δύσκολο να προλάβω να δω κάτι ιδιαίτερο πέρα από τα βασικά.
-
Ο χρήστης chronis.marinis έγραψε:
Επειδη βλέπω πως έχετε γνώσεις επί του θέματος του ήχου και μιας η πλειονότητα των αυτοκινήτων δεν έχει πια CD player, σε τι προδιαγραφές πρέπει να μεταφέρουμε τα κομμάτια από το CD στο USB? Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα?Τα δικά μου τα πέρασα χρησιμοποιώντας το nero στα 320kbps. Η διαδικασία κράτησε αρκετό καιρό(μήνες...). Αρκετά τα cd αλλά και ο χρόνος για την μετατροπή κάθε cd όσο και η ονομασία κάθε κομματιού αλλά και του τίτλου του cd.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Υπάρχει κανονικά 3008 1.5d 130hp ΕΑΤ8. Θα το έχω για 10 μέρες, 5 με 17 του μήνα. Έκδοση Allure Grip συν κάποια έξτρα, ελπίζω μέσα σ' αυτά να είναι και led φώτα να κάνουμε κάνα ταξίδι σαν άνθρωποι.Στο επίπεδο πάντως που είναι πλέον τα παραδοσιακά αυτόματα με μετατροπέα ροπής, δεν ξέρω αν αξίζει το dual clutch σε καθημερινές mainstream κατασκευές. Για sportscars και πάνω το συζητάμε...
+1.000 για τα αυτόματα με μετατροπέα και πλανητικό σύστημα...απείρως καλύτερα από τα dual clutch!
Το 3008 πως και θα το εχεις τόσες ημέρες, νοικιασμένο ή test drive με γνωστό αντιπρόσωπο;
-
Κατευθείαν απ' τον εισαγωγέα. Επίκειται αλλαγή στόλου στην εταιρία που δουλεύω και είμαι ο ενδιάμεσος ή και opinion maker αν θες για τους υποψήφιους κατόχους, οπότε με καλοπιάνουν. Για 3 μέρες το ζήτησα, σχεδόν με παρακάλεσαν να το κρατήσω 10+ μέρες. Βέβαια τους πήγα 2 πωλήσεις μπαμ μπαμ και ψήνω και τρίτη. Με τόση ασχετίλα που κυκλοφορεί εκεί έξω, θα έκανα πάρτι αν η δουλειά μου ήταν πίσω από το γκισέ κάποιας αντιπροσωπείας. Υπόψιν οι πωλήσεις έγιναν όταν υπήρχε η δυνατότητα να επιλεγεί Χ1 και GLA που μάλιστα ήταν κάτω από τη φορολογική κλίμακα των 20Κ. Αν το προϊόν είναι καλο...
-
Να ρωτήσω κι εγώ κατι: το ίδιο ΕΑΤ6 είναι τοποθετημένο και στα βανακια berlingo (και ΕΑΤ8 στα καινούργια berlingo που αναμένονται; >Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Να τα πάρουμε από την αρχή! [emoji38]
Το ΕΑΤ6 το έχω σε 208 και όχι σε 3008. Δεν έχω ψάξει αν βρω ομοιότητες και διαφορές αλλά νομίζω είναι το ίδιο κιβώτιο και στα δύο μοντέλα. Γενικά η λειτουργία του είναι υποδειγματική. Δεν είναι για σπορ οδήγηση σε καμία περίπτωση, ούτε είναι το κορυφαίο του είδους αλλά το κατατάσσω στα αξιόλογα αυτόματα με μετατροπέα ροπής. Για τα υπόλοιπα θα μπορώ(?) να απαντήσω από την άλλη βδομάδα που θα έχω ένα 3008 για 10 μέρες αλλά και πάλι δύσκολο να προλάβω να δω κάτι ιδιαίτερο πέρα από τα βασικά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι τιμές είναι αλλού...
Diesel με αυτόματο κιβώτιο.
Active 33.500
allure 35.000
gt line 36.000 ή 36.500 δεν θυμάμαι είχα ζαλιστείοι τιμές έχουν όλα τα έξοδα + πινακίδες - κάποια έκπτωση.
-
Έχει τον πιο σύγχρονο ντίζελ με αξιόπιστο γιαπωνέζικο αυτόματο κιβώτιο. Τι περίμενες τζάμπα να ήταν. Αν αυτή την εμφάνιση κινητηρα και κιβώτιο τον είχε η Χ1 από τι τιμή θα ξεκινούσε φαντάζεσαι;
-
...πάλι τα ίδια με τη τιμή του 3008...
Όποιος το θεωρεί ακριβό για αυτό που είναι ας μη το πάρει. Το να λέμε όμως ότι δεν τα αξίζει γιατί είναι Peugeot και όχι BMW τότε θα τα ακούσετε πάλι από τον criuser και κατά τη γνώμη μου σωστά...
Αλήθεια η Χ1 diesel αυτόματη από πόσο ξεκινάει; -
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Αλήθεια η Χ1 diesel αυτόματη από πόσο ξεκινάει;35.000 και είναι πανάκριβη και δεν τα αξίζει με τίποτα.
Αλλά με την τρέχουσα προσφορά, στα €37.000 (πρακτικά πάει γύρω στα €35.500-36.000 με την έκπτωση του εμπόρου) και τον παρακάτω έξτρα εξοπλισμό, γίνεται πιο δελεαστική:
•Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων
•Μεταλλικό χρώμα
•Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
•Ζάντες Αλουμινίου 17’’ με ελαστικά Run Flat
•Σπορ δερμάτινο τιμόνι
•Αυτόματος κλιματισμός 2 ζωνών
•Cruise Control
•Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
•Αυτόματη πόρτα χώρου αποσκευώνΠροσωπικά, δεν θα την κοίταγα κάν, γιατί σέρνεται και δεν μου αρέσει καθόλου το DCT...πολύ καλύτερο το 3008 και σε θέμα κινητήρα και σε θέμα κιβωτίου (όπως έγραψα και πιο πριν).
-
Έχουν μια προσφορά στο πακέτο active ψιλοβασικο είναι με 37Κ. Είναι διπλού συμπλέκτη βέβαια όχι με μετατροπέα ροπής που είναι της πεζω Σιτροέν. Δεν ξέρω αν δίνεται με εξοπλισμό πχ gt line επιπέδου. Δεν νομίζω. Αν έβγαινε πάντως θα έπιανε εύκολα τα 50Κ.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Έχουν μια προσφορά στο πακέτο active ψιλοβασικο είναι με 37Κ. Είναι διπλού συμπλέκτη βέβαια όχι με μετατροπέα ροπής που είναι της πεζω Σιτροέν. Δεν ξέρω αν δίνεται με εξοπλισμό πχ gt line επιπέδου. Δεν νομίζω. Αν έβγαινε πάντως θα έπιανε εύκολα τα 50Κ.Όπως είπα, για εμένα είναι αρνητικό το ότι έχει DCT και όχι αυτόματο με μετατροπέα...μάλιστα πλέον είναι 8αρι στα PSA, οπότε ακόμα καλύτερο!
Τώρα, αναφορικά με τον εξοπλισμό, ως γνήσια BMW, μπορείς να βάλει ό,τι θέλεις (δεν έχει όμως στοιχεία όπως μασάζ στα καθίσματα) αλλά τότε η τιμή θα εκτοξευθεί...σίγουρα 50Κ, μπορεί και παραπάνω!
-
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Όποιος το θεωρεί ακριβό για αυτό που είναι ας μη το πάρει. Το να λέμε όμως ότι δεν τα αξίζει γιατί είναι Peugeot και όχι BMW τότε θα τα ακούσετε πάλι από τον criuser και κατά τη γνώμη μου σωστά...
Αλήθεια η Χ1 diesel αυτόματη από πόσο ξεκινάει;Τώρα που έχουμε τον νέο 1,6 με τα 180 άλογα και το νέο 5 αιρκρός δεν ασχολούμαστε με ψαρόβαρκες και προπέλες...
-
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Αλήθεια η Χ1 diesel αυτόματη από πόσο ξεκινάει;Δεν το θεωρώ ακριβό γιατί είναι peugeot και δεν είναι bmw ή όποια άλλη μάρκα.
Το θεωρώ ακριβό γιατί με 33500 έχει 120 άλογα χωρίς τετρακίνηση και χωρίς κάποιον τρελό εξοπλισμό.
Το ίδιο υπερτιμημένα θα θεωρήσω και τα audi άλλες μάρκες.
Ότι είναι το πιο όμορφο μέσα και έξω , είναι .
Άλλα όσα έξοδα και να έχει ξοδέψει για αυτό η εταιρία αυτά τα αποσβένει από την πώληση μερικών χιλιάδων αυτοκινήτων διεθνώς.
Το προηγούμενο 3008 που έκανε 28000 max και στις προσφορές έπεφτε στα 24 με 25 πριν μια δεκαετία είχε διαφορά;
Και τότε ο κινητήρας thp 150 hp, έχει ψηφιστεί χρονιάς , άσχετα τι έβγαλε μετά.Αν πούμε ότι η διαφορά οφείλεται στην ελληνική φορολογία και πως άλλαξε αυτά τα χρόνια , το καταλαβαίνω.
-
Είναι αλήθεια ότι είναι ακριβό . Αλλά δεν είναι το μόνο . Είναι πολλά ακριβά . Η Χ1 , το Q3 , το GLA που είναι πολύ μικρότερο , αλλά και το Crv , το Τiguan και πολλά ακόμα . Είναι και οι φόροι .
Θα περιμένουμε και αυτά που έρχονται , τα δύο είναι αδελφά του 3008 και θα τα ξαναπούμε .
-
Με ΦΠΑ 24% οποίος αγοράζει ακριβο (>30Κ euros) αυτοκίνητο στην ελλαδα ειναι πολυ μεγαλο κοροϊδο
Sent from my iPhone using Tapatalk
Peugeot 3008 2016