-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Προσωπικά τα βρίσκω άχρηστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά 'βοηθήματα' (δλδ. lane departure, active brake κλπ.)...καλοδεχούμενα εάν υπάρχουν, αλλά δεν θα πλήρωνα για αυτά ούτε θα τα λάμβανα υπόψιν για την τελική επιλογή αυτοκινήτου. Το μόνο που θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο (γιατί έχουμε άθλια φωτισμένους δρόμους) είναι τα φώτα LED (ή Xenon), για αυτό και τα χρυσοπλήρωσα στην 116i μου.
Το lane departure ΔΕΝ το θέλω στο αμάξι μου. Άκου να μου πάρει το τιμόνι το αμάξι, άθλιο. Το active brake δε με νοιάζει. Τα φώτα LED είναι απαραίτητα
nickthetrib from tapatalk
-
Τα εξηγεί όμορφα ο cruiser
-
Νικολα αμα δε το θες το βγαζεις off. Σκεψου ομως για τον αλφα βητα λογο να βγεις στο αντιθετο ρευμα και να χασεις τη ζωη σου ή να σκοτωσεις καποιον. Δε σου παιρνει το τιμονι. Εχει μια ανεπαισθητη δυναμη και σου διορθωνει τη πορεια στο tiguan που εχω και αν δε θελεις απλα πας εσυ οπου χρειαζεται. Στο πεζω εχει προειδοποιηση δεν εχει διορθωση
-
Το αμάξι φαίνεται να έχει πολλά θετικά, αλλά και κάποια αρνητικά. Στα θετικά είναι σίγουρα η εσωτερική σχεδίαση (μια από τις ομορφότερες αν όχι η ομορφότερη...) και μάλλον η εξωτερική (εμένα ακόμη δεν με ενθουσιάζει, ίσως επειδή είναι ιδιαίτερο και δεν το έχω συνηθίσει...πάντως η συντριπτική πλειοψηφία το βρίσκει πολύ όμορφο και μάλλον έχει δίκιο...), οι χώροι (ιδίως ο χώρος αποσκευών με τα 520 λίτρα χτυπάει ταβάνι!)
Στα μέτρια-χαρακτηριστικά του είναι όπως και αλλού υπονόησα ο κινητήρας με τα 120 άλογα και μάλλον και το κιβώτιο. Χαρακτηριστικά, το auto triti γράφει:
'Ο κινητήρας που εφοδιάζει το Peugeot 3008 είναι της σειράς BlueHDi κινητήρων της Peugeot με κύριο χαρακτηριστικό τους ότι διαθέτουν δεξαμενή ουρίας (AdBlue) μειώνοντας κατ αυτό τον τρόπο την εκπομπή των καρκινογόνων ΝΟx (οξειδίων του αζώτου) που όλοι οι diesel εκπέμπουν. Ο 1,6 λίτρου κινητήρας αποδίδει 120 ίππους και 300 Nm ροπής και είναι σε θέση να κινήσει σβέλτα το μεγάλο αλλά και ελαφρύ αμάξωμα του Peugeot 3008 (1.375 κιλά), προσδίδοντάς του καλές τιμές επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ. και τελική 189 χλμ./ώρα). Ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει πολιτισμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας, όντας ήσυχος και χωρίς «κροτάλισμα» από το ρελαντί, ενώ έχει θετικό τράβηγμα και αρκετά αποθέματα ροπής σε κάθε πάτημα του δεξιού πεντάλ. Το 6τάχυτο κιβώτιο έχει αραιή κλιμάκωση και εξασφαλίζει χαμηλές τιμές κατανάλωσης, ωστόσο το κούμπωμά του δεν ικανοποιεί. Όσον αφορά την κατανάλωση, αυτή δεν ξεπερνά σε πραγματικές συνθήκες τα 6,4 λτ./100 χλμ.'Στα θετικά και η ποιότητα κύλισης (εδώ θέλω να διαβάσω πιο λεπτομερείς περιγραφές!) και η τεχνολογία που κουβαλά, ενώ στα αρνητικά η απουσία τετρακίνησης και η κοστολόγησή του. Το πώς θα πάει εμπορικά θα φανεί στο προσεχές μέλλον, αν και το γεγονός ότι η τιμή του το φέρνει κοντά σε εταιρίες που καλώς ή κακώς έχουν μεγαλύτερο κύρος από την peugeot ενδεχομένως θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς...
-
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
Η ερώτηση πάντως γιατί να δώσει κάποιος 34.000 για ένα diesel 120 hp με αυτόματο κιβώτιο χωρίς κανένα ηλεκτρονικό καλούδι δεν έχει απαντηθεί!Και η Χ1 τόσο έχει (με χειρότερο εξοπλισμό) και χωρίς κανένα ηλεκτρονικό 'προστάτη', πέρα από τα τετριμμένα. Πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας δεν έχουν αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ως στάνταρ εξοπλισμό. Οπότε δεν είναι κριτήριο αυτό.
-
Για εμένα απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα συστήματα αυτά (ειδικά το αυτόματο φρενάρισμα) σε αυτά τα λεφτά. Το ότι έχει ενσωματωθεί στα tests του EuroNCAP δείχνει την σημασία του. Λογικά τα επόμενα χρόνια θα τους υποχρεώσουν να τα βάλουν, όπως ισχύει τώρα με το ABS και ESP. Σε αυτό τον τομέα παραδέχομαι την Volvo που ενσωματώνει αυτά τα συστήματα ακόμη και στο φτηνότερο της μοντέλο. Για αυτοκίνητα των 35 χιλιάδων δε το συζητάμε καν.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για εμένα απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα συστήματα αυτά (ειδικά το αυτόματο φρενάρισμα) σε αυτά τα λεφτά. Το ότι έχει ενσωματωθεί στα tests του EuroNCAP δείχνει την σημασία του. Λογικά τα επόμενα χρόνια θα τους υποχρεώσουν να τα βάλουν, όπως ισχύει τώρα με το ABS και ESP. Σε αυτό τον τομέα παραδέχομαι την Volvo που ενσωματώνει αυτά τα συστήματα ακόμη και στο φτηνότερο της μοντέλο. Για αυτοκίνητα των 35 χιλιάδων δε το συζητάμε καν.Δηλαδη αμα παω να παρω τωρα το V40 σε μια μεσαια εκδοση θα τα εχει μεσα?? Μεχρι τον Ιουνιο που εψαχνα hatchback δεν τα ειχε. Δεν το πηρα για τους μικρους χωρους του κυριως και επειδη θα ηταν αδυναμο λογω βαρους με τον diesel. Παντως τα λεξικα διπλα απο τη λεξη ασφαλεια γραφουν Volvo.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η ερώτηση πάντως γιατί να δώσει κάποιος 34.000 για ένα diesel 120 hp με αυτόματο κιβώτιο χωρίς κανένα ηλεκτρονικό καλούδι δεν έχει απαντηθεί!
Και η Χ1 τόσο έχει (με χειρότερο εξοπλισμό) και χωρίς κανένα ηλεκτρονικό 'προστάτη', πέρα από τα τετριμμένα. Πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας δεν έχουν αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ως στάνταρ εξοπλισμό. Οπότε δεν είναι κριτήριο αυτό.
Γι αυτο παιρνεις το tiguan με 27.000 και τα χεις τα ηλεκτρονικα σου (αυτοματο φρεναρισμα,διορθωση λωριδας και οχι απλα προειδοποιηση) και πολλα ακομα οπως αεροσακο γονατων....
-
το 3008 έχει ανάρτηση πολλαπλων συνδέσμων πίσω?
γιατί αν δεν έχει, είναι ΓΤΠ σε αυτά τα λεφτά -
Το site της Volvo είναι τόσο μπερδεμένο που ειλικρινά δεν μπόρεσα να βρω κατάλογο με εκδόσεις και εξοπλισμό. Παρόλα αυτά θυμάμαι πως όταν κοιτούσαμε για αυτοκίνητο, νομίζω πως το V40 είχε στάνταρ το αυτόματο φρενάρισμα.
-
Και καλα που δεν το πηρες γιατι με 120αλογα και 28ροπη 1500+ κιλα αμαξι δεν το κινεις με ανεση. ( Το 3008 ζυγιζει κατω απο 1400 κιλα). Επισης τα 335 λιτρα πισω ειναι στο κατω ακρο της κατηγοριας. Εχεις δικιο ομως. Το βασικο πακετο προστασιας το δινει στανταρ και μπραβο της. Γι αυτο θεωρειται και η κορυφη στην ασφαλεια. Αν ομως απο τωρα που ειμαι 21 αρχισει το αμαξι να μου παιρνει τον ελεγχο τότε στα 50-60 τι θα κανω ? Χαχαχ
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για εμένα απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα συστήματα αυτά (ειδικά το αυτόματο φρενάρισμα) σε αυτά τα λεφτά. Το ότι έχει ενσωματωθεί στα tests του EuroNCAP δείχνει την σημασία του. Λογικά τα επόμενα χρόνια θα τους υποχρεώσουν να τα βάλουν, όπως ισχύει τώρα με το ABS και ESP.Από το 2022 θα είναι υποχρεωτικός εξοπλισμός σε όλα τα αυτοκίνητα (τουλάχιστον στην Ε.Ε.) το Aυτόνομο Φρενάρισμα.
το 3008 έχει ανάρτηση πολλαπλων συνδέσμων πίσω?
γιατί αν δεν έχει, είναι ΓΤΠ σε αυτά τα λεφτάΌχι, ημιάκαμπτο έχει.
-
[/quote]
Γι αυτο παιρνεις το tiguan με 27.000 και τα χεις τα ηλεκτρονικα σου (αυτοματο φρεναρισμα,διορθωση λωριδας και οχι απλα προειδοποιηση) και πολλα ακομα οπως αεροσακο γονατων....[/quote]Επειδή ψάχνω για αυτοκίνητο βλέπω ότι με 27.000 βάζεις και στο Qashqai όλα τα ηλεκτρονικά! Με 34.000 που κάνει το Peugeot στο Qashqai βάζεις πανοραμική βάζεις κάμερα 360°, βάζεις όποιοι αισθητικό πακέτο γουστάρεις και πάνω απ'όλα έχεις και 4χ4 κίνηση κι όχι all grip control! Κι από μοτέρ το σκύλο της Renault-Nissan! Μάλλον τα λεφτά μου θα τα πάρει ο Γιαπωνέζος γιατί βλέπω να ξηγιεται τίμια και να μου τα δίνει όλα με τα ίδια λεφτά!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάνε λίγο υπομονή, θα σου απαντήσει ο Στέφανος
-
Επειδή ψάχνω για αυτοκίνητο βλέπω ότι με 27.000 βάζεις και στο Qashqai όλα τα ηλεκτρονικά! Με 34.000 που κάνει το Peugeot στο Qashqai βάζεις πανοραμική βάζεις κάμερα 360°, βάζεις όποιοι αισθητικό πακέτο γουστάρεις και πάνω απ'όλα έχεις και 4χ4 κίνηση κι όχι all grip control! Κι από μοτέρ το σκύλο της Renault-Nissan! Μάλλον τα λεφτά μου θα τα πάρει ο Γιαπωνέζος γιατί βλέπω να ξηγιεται τίμια και να μου τα δίνει όλα με τα ίδια λεφτά!
- Εάν σου αρέσει το QQ (εμένα μου αρέσει πολύ!), δές και το ομόσταυλο Kadjar.
- Ο 1.6 λένε ότι το μόνο αρνητικό που έχει, είναι ο θόρυβος και η τραχύτητα στην λειτουργία του (σε σχέση ειδικά εμ τον 1.5 dci).
Κάνε λίγο υπομονή, θα σου απαντήσει ο Στέφανος
-
Μολις το παρεις καταλαβαινεις γιατι ειναι πιο φτηνο απο ενα 3008,tiguan....
Απο καπου πρεπει να κοψουν -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μολις το παρεις καταλαβαινεις γιατι ειναι πιο φτηνο απο ενα 3008,tiguan....
Απο καπου πρεπει να κοψουνΕ καλά δεν μπορείς να εξηγήσεις μήπως το καταλάβω από πριν και δεν την πατήσω;
Για το Tiguan δεν το έχω ψάξει αν και έχω μπει και στα τρία αυτοκίνητα μέσα αλλά στα άλλα δύο που τα έχω κοιτάξει ενδελεχώς τον εξοπλισμό του Qashqai στα 34.000 τον έχει το Peugeot στο GT δηλαδή στα 44.000! Αυτό δεν το λες πιο φτηνό, το λες και χαώδης διαφορά! Και χωρίς 4χ4 πάντα!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το είδα και εγώ από κοντά σήμερα. Όμορφο φρέσκο θα το έλεγα εξωτερικά. Εσωτερικά ευχάριστο με αρκετούς χώρους. Τα πλαστικά του ταμπλό τίποτα ιδιαίτερο και σίγουρα όχι για την κατηγορία τιμής που θέλει να παίξει ο εισαγωγέας. Οι Γάλλοι επιπλέον με την εργονομία είναι τσακωμενοι.Χαρακτηριστικα αρκεί να δει κανείς που έχουν βάλει τις ποτηροθηκες. Ακριβώς μπροστά από τον τεμπέλη.αν δηλαδή έχεις έναν καφέ θα πρέπει να πιάνεις αυτόν και όχι τον επιλογέα ταχυτήτων.
Είχε στην έκθεση την έκδοση active που μου φάνηκε κομμένη. Χώρις Android Auto με το mirror link μόνο σαν extra.
Το αυτοκινητο σε ψήνει αρχικά σαν σχέδιο είναι επιβλητικό θα έλεγα αλλά ως εκεί.
Προσπαθώντας να βρω τι μου θυμίζει νομίζω ότι έχει κατι από το evoque.
Χωρίς επιλογή τετρακίνηση έχει με το καλημέρα handicap .
Ο πωλητης προσπαθεί να δώσει έμφαση στην 'ποιοτητα' θέλοντας να δικαιολογησει τις έλειψεις σε σχέση με τους τιμές. Σε βαθμό που φλερτάρει με την γραφικότητα. Είναι χαρακτηριστικο ότι ανέφερε ότι είναι στην κατηγορία της GLA.
ΟΚ κρατήθηκα να μην βάλω τα γέλια και το προσπέρασα. Αν είχε μια τετρακίνηση ίσως να το σκεφτόμουν. Ίσως σε 2 ή 3 χρόνια που θα προσφέρουν μια τέτοια επιλογή να το σκεφτώ αν έχουν διορθώσει οι τιμές. Αν και το τελευταίο δεν το πολύ βλέπω .Μίλαω πάντα για το 1.6 diesel γιατι οχήματα τέτοιου όγκου και σχεδιασμού δεν είναι κατά την γνώμη μου για να κινούνται με βενζίνη. Και επιπλέον 30000 ευρώ για 1200 αρι δεν θα έδινα ούτε για αστείο. -
Ε καλά δεν μπορείς να εξηγήσεις μήπως το καταλάβω από πριν και δεν την πατήσω;
Περίμενε λίγο, θα ακούσεις ιστορίες περί ποιότητας και τριγμών
-
Αν δίνεις τα 27000 που θέλει το tiguan πας σε αυτό και αγοράζεις το καλύτερο που κυκλοφορεί.
Αν κινείσαι πιο φθηνά και μέχρι 25000 πας στο qq και στον 1,5
Είναι πολλά τα 27000+ για το qq. Δεν τα αξίζει με την καμία, όπως και δεν αξίζουν τα λεφτά που ζητάει το 3008....
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι κανένα αμάξι δεν είναι αντικείμενικα κακό και όλα έχουν θεματακια, τον αγοραστή τελικά κερδίζει το value for money.
Peugeot 3008 2016