-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Το 'φθηνότερο' ισχύει μόνο για Γαλλία και μόνο για τις απολύτως βασικές εκδόσεις, ενώ όλες οι άλλες είναι πιο ακριβές στην Ελλάδα. Και σε όλες τις άλλες χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία που κοίταξα), όλες οι εκδόσεις του 3008 είναι φθηνότερες έως πολύ φθηνότερες από Ελλάδα. Σημείωση μόνο ότι στο UK δεν δίνουν τον 1.6THP.
Άρα ισχύει μόνο το τελευταίο που λες (ότι γενικώς το 3008 είναι παντού πανάκριβο), και νομίζω ότι η ελληνική αντιπροσωπεία τα θαλάσσωσε...ή το έκανε επίτηδες
-
Δεν έχω κοιτάξει άλλες αγορές (λάθος μου, αλλά σκέφτηκα ότι στην Γαλλία που είναι η χώρα 'του θα έχει την χαμηλότερη τιμή).
-
Δεν είναι μόνο για τις απολύτως βασικές εκδόσεις η διαφορά τιμής (ενδεικτικά):
ΈΚΔΟΣΗ - ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙΜΗ ΓΑΛΙΑ
1.2 PureTech 130 S&S Acces - €24.900 - €25.900
1.2 PureTech 130 S&S Active Grip - €27.400 - €27.700 (με το Grip Control να χρεώνεται επιπλέον €413)
1.6 BlueHDi 120 S&S Active Grip - €29.400 - €29.900 (με το Grip Control να χρεώνεται επιπλέον €413)
1.6 BlueHDi 120 S&S Allure Grip - €31.500 - €32.650 (με το Grip Control να χρεώνεται επιπλέον €413)
1.6 BlueHDI 120 S&S EAT6 Active Grip - €31.600 - €31.500 (με το Grip Control να χρεώνεται επιπλέον €413)
1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 Allure Grip - €33.700 - €34.250 (με το Grip Control να χρεώνεται επιπλέον €413)- Η λογική λέει ότι η Ελλάδα θα είναι πιο ακριβή, λόγω επιπλέον φόρων και μεγαλύτερου ΦΠΑ.
-
-
Η Γαλλία είναι σχεδόν πάντα η ακριβότερη στα γαλλικά αυτοκίνητα crazy but true....
Εγώ είμαι και προκατειλημμένος, κοιτάω πρώτα τον 1.6, σε όλες τις άλλες χώρες οι διαφορές είναι σημαντικές (π.χ. Ιταλία 4 με 5 χιλιάρικα φθηνότερα)....
Για το θέμα φόρων και ΦΠΑ, ακριβώς εδώ θα έπρεπε να φανεί η μαγκιά της αντιπροσωπείας. Όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι, θα έπρεπε να προσπαθήσει να κουμπώσει κινητήρες και επίπεδα εξοπλισμού με τις κλίμακες φορολόγησης. Αν'αυτού, φαίνεται κάθε κινητήρας και επίπεδο να έχουν μπει βαθιά στην επόμενη κλίμακα, και άρα το κάθε μοντέλο βγαίνει αυτομάτως ακριβότερο.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το 'πολυ ανωτερο' ειναι για γελια προφανως
Νίκο το είδες;
Βασιλη οχι δε το εχω δει. Δε μπορω να πω ψεματα σ αυτο. Ενας φιλος μου που εχει την 116d το ειδε και μου ειπε πως ειναι μια χαρα.
Το ιδιο μου ειχε πει και για το δικο μου. Αν πιστεψουμε τις υπερβολες εδω μεσα τοτε θα βγει καλυτερο και απο το δικο σου με τη φραση 'πολυ ανωτερο'.
Μακαρι να ειναι καλο αλλα.με αυτες τις τιμες θα πατωσειΥπάρχει ένας 'παιδικός' ανταγωνισμός για το 'ποιος το έχει καλύτερο'...Νομίζω ότι πρέπει να ενηλικιωθούμε και να κόψουμε τους κομπλεξισμούς!
+100
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Υπάρχει ένας 'παιδικός' ανταγωνισμός για το 'ποιος το έχει καλύτερο'...Νομίζω ότι πρέπει να ενηλικιωθούμε και να κόψουμε τους κομπλεξισμούς!
Λίγος παλιμπαιδισμός δε βλάπτει όμως που και που
-
Ο εξοπλισμός που αξίζει εδώ στην Ελλάδα είναι στην έκδοση GT grip δηλαδή στα 44.000. Στην Ιταλία στην τιμή που εδώ έχουν το Allure έχουν το Gt line! Τώρα τι μου λέτε ότι είναι όμορφο κλπ τα ακούω βερεσέ! Κι εγώ όμορφο το βλέπω! Αλλά θέλω να βάλω την οικογένεια μου μέσα! Δεν πάω σε διαγωνισμό ομορφιάς! Άρα θέλω και active brake assist και lane departures warning με επαναφορά και ενεργό cruise control και blind spot detection και προβολείς led με λειτουργία cornering και κάμερα οπισθοπορειας! Αυτά τα έχει το gt grip στα 44.000 ή βάζεις κάνα δύο τρία απο αυτά στην έκδοση Allure και πας στα 40.000! Όμορφο ναι αλλά εδώ είναι ζήτημα ασφάλειας των οικογενειών μας! Να τη βράσω την ομορφιά!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γινομαι γραφικος αλλα μερικα ποστ πιο πισω ελεγα πως ελειπε το φρεναρισμα πολης και η ενεργη διορθωση λωριδας
-
Redazione online
Ecco i prezzi della Peugeot 3008:
PureTech Turbo 130 S&S Access: 23.150 euro
PureTech Turbo 130 S&S Active: 25.650 euro
PureTech Turbo 130 S&S Allure: 28.250 euro
PureTech Turbo 130 S&S GT Line: 30.150 euroPureTech Turbo 130 EAT6 S&S Active: 27.150 euro
PureTech Turbo 130 EAT6 S&S Allure: 29.750 euro
PureTech Turbo 130 EAT6 S&S GT Line: 31.650 euroTHP 165 EAT6 S&S Allure: 31.250 euro
THP 165 EAT6 S&S GT Line: 33.150 euroBlueHDi 120 S&S BC Business: 29.100 euro
BlueHDi 120 S&S Access: 24.900 euro
BlueHDi 120 S&S Active: 27.400 euro
BlueHDi 120 S&S Business: 29.000 euro
BlueHDi 120 S&S Allure: 30.000 euro
BlueHDi 120 S&S GT Line: 31.900 euroBlue HDi 120 EAT6 S&S Active: 28.900 euro
Blue HDi 120 EAT6 S&S Business: 30.500 euro
Blue HDi 120 EAT6 S&S Allure: 31.500 euro
Blue HDi 120 EAT6 S&S GT Line: 33.400 euroBlueHDi 150 S&S Active: 29.000 euro
BlueHDi 150 S&S Business: 30.600 euro
BlueHDi 150 S&S Allure: 31.600 euro
BlueHDi 150 S&S GT Line: 33.500 euroBlueHDi 180 EAT6 S&S GT: 37.800 euro
Αυτές είναι οι τιμές Ιταλίας! Δηλαδή στην Ιταλία είναι πιο φθηνό από την μνημονιακή Ελλάδα! Γιατί και μόνο που συγκρίνουμε τιμές με την Ιταλία είναι αστείο! Κάποια στιγμή πρέπει να πούνε ότι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα είναι 560 ευρώ και στην Ιταλία δεν πέφτει από τα 1200! Κι αντί εδώ στη δική μας αγορά με τις συγκεκριμένες δυνατότητες να είναι πολύ φθηνότερο είναι πολύ ακριβότερο! Το gt 2.0 με τα 180 άλογα εδώ 44.000 στην Ιταλία 37.800!
-
Μάλλον πρεπει να κυκλοφορούμε μόνο με σακαρακες για να μας λυπούνται οι ευρωπαιοι μπας και μας δώσουν κανένα δανεικό ( και αγυριστο).
-
Αφου ο Fanis75 το ειπε πολλες φορες. Εχουν κανει πατατα στην αντιπροσωπεια. Νταξει οκ πρεπει να ειναι ανεβασμενη η τιμη γιατι απο ποιοτητα τα σπαει αλλα μεχρι ενος σημειου. Οταν θα παει απατο λογω υψηλης τιμης θα συνειδητοποιησουν την βλακεια τους και θα το ριξουν στα επιπεδα του ανταγωνισμου.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τώρα κοίταζα τις τιμές στην Γαλλία και τελικά τείνω να καταλήξω ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει χαμηλά την τιμή. Στην Γαλλία (που ΔΕΝ έχουν ΕΤΤ και έχουν και χαμηλότερο ΦΠΑ) οι αντίστοιχες εκδόσεις του 3008 είναι πιο ακριβές από την Ελλάδα!
Άρα, η Πεζό το έχει τιμολογήσει πολύ ακριβά γενικά.
Το 'φθηνότερο' ισχύει μόνο για Γαλλία και μόνο για τις απολύτως βασικές εκδόσεις, ενώ όλες οι άλλες είναι πιο ακριβές στην Ελλάδα. Και σε όλες τις άλλες χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία που κοίταξα), όλες οι εκδόσεις του 3008 είναι φθηνότερες έως πολύ φθηνότερες από Ελλάδα. Σημείωση μόνο ότι στο UK δεν δίνουν τον 1.6THP.
Άρα ισχύει μόνο το τελευταίο που λες (ότι γενικώς το 3008 είναι παντού πανάκριβο), και νομίζω ότι η ελληνική αντιπροσωπεία τα θαλάσσωσε...ή το έκανε επίτηδες
Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία μπορεί και να το έκανες επίτηδες;
Για να πουλάει Renegade με άτοκες δόσεις;[emoji12] [emoji12] [emoji12]Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
Αυτές είναι οι τιμές Ιταλίας! Δηλαδή στην Ιταλία είναι πιο φθηνό από την μνημονιακή Ελλάδα! Γιατί και μόνο που συγκρίνουμε τιμές με την Ιταλία είναι αστείο! Κάποια στιγμή πρέπει να πούνε ότι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα είναι 560 ευρώ και στην Ιταλία δεν πέφτει από τα 1200! Κι αντί εδώ στη δική μας αγορά με τις συγκεκριμένες δυνατότητες να είναι πολύ φθηνότερο είναι πολύ ακριβότερο! Το gt 2.0 με τα 180 άλογα εδώ 44.000 στην Ιταλία 37.800!Αυτό δεν ισχύει, γιατί μια εταιρεία δεν τιμολογεί με βάση το μέσο εισόδημα. Μπορεί να διαφοροποιηθεί λίγο, αλλά δεν μπορεί το ίδιο προϊόν να το πουλάει €20.000 σε μια Ευρωπαϊκή αγορά και €10.000 σε κάποια άλλη, επειδή έχουν τον μισό βασικό μισθό!
Η μαμά εταιρεία έχει τιμολογήσει αρκετά ακριβά το αυτοκίνητο. Το μεγάλο σφάλμα όμως είναι του εισαγωγέα που δεν προσπάθησε να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή για την Ελλάδα, αλλά τιμολόγησε 'όπως νάναι' (και άλλοι εισαγωγείς το έχουν κάνει αυτό...ο συγκεκριμένος μάλιστα το κάνει σε όλες τις εταιρείες που εισάγει).
ΥΓ: Προσωπικά τα βρίσκω άχρηστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά 'βοηθήματα' (δλδ. lane departure, active brake κλπ.)...καλοδεχούμενα εάν υπάρχουν, αλλά δεν θα πλήρωνα για αυτά ούτε θα τα λάμβανα υπόψιν για την τελική επιλογή αυτοκινήτου. Το μόνο που θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο (γιατί έχουμε άθλια φωτισμένους δρόμους) είναι τα φώτα LED (ή Xenon), για αυτό και τα χρυσοπλήρωσα στην 116i μου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Προσωπικά τα βρίσκω άχρηστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά 'βοηθήματα' (δλδ. lane departure, active brake κλπ.)...καλοδεχούμενα εάν υπάρχουν, αλλά δεν θα πλήρωνα για αυτά ούτε θα τα λάμβανα υπόψιν για την τελική επιλογή αυτοκινήτου.
+1
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
ΥΓ: Προσωπικά τα βρίσκω άχρηστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά 'βοηθήματα' (δλδ. lane departure, active brake κλπ.)...καλοδεχούμενα εάν υπάρχουν, αλλά δεν θα πλήρωνα για αυτά ούτε θα τα λάμβανα υπόψιν για την τελική επιλογή αυτοκινήτου.
+1
Αυτό είναι προσωπικό θέμα! Εγώ τα βρίσκω απαραίτητα! Απο την άλλη αν δεν τα έχει όλα αυτά γιατί να δώσω 34.000 που έχει το Allure 1.6 120 EAT 6; Για το μοτέρ; Δεν νομίζω να έχει κάποια καινοτομία! Για το αυτόματο κιβώτιο που ούτε καν είναι διπλού συμπλέκτη; Μόνο για το design που όντως μου άρεσε δεν τα δίνω!
-
Σαφώς και είναι προσωπικό θέμα....το έγραψα άλλωστε.
Δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια, λογικό είναι (αλλιώς θα είχαμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο).
-
Μάλλον το αμάξι είναι πιο όμορφο στην Ελλάδα από την Ιταλία γιατί η έκδοση active 1.6 hdi 130 που κοίταξα έχει 2.500 παραπάνω εδώ...
-
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία μπορεί και να το έκανες επίτηδες;
Για να πουλάει Renegade με άτοκες δόσεις;[emoji12] [emoji12] [emoji12]Price discrimination πολιτική. Γνωστή και συνηθισμένη στρατηγική, όχι όμως από την Peugeot...
-
Καλησπερα σας,μια ερωτηση,ποιος ο λογος να δημιουργησεις αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας, και να μην βαλεις τετρακινηση ουτε καν σαν εξτρα? Μπορει η ποιοτητα να ναι καλυτερη, να ποιο ομορφο, αλλα θα ερθε ενα Terios και στη φορα που θα την χρειαστεις θα λες κριμα που δεν την εχει, οπως ειπε και ενας ξενος δημοσιογραφος, τι να τα κανω τα 22 εκ. αποσταση οταν κολλησω απλα σε χαμηλο χιονι...? Το σχολιο γινεται χωρις να θελω να θιξω κανεναν και την επιλογη του καθενα..
-
Εγω και σαφως μαζι σου ειμαι αλλα 9 στους 10 τα παιρνουν για καθονται ψηλα και δε πατανε χωμα ποτε
-
Η ερώτηση πάντως γιατί να δώσει κάποιος 34.000 για ένα diesel 120 hp με αυτόματο κιβώτιο χωρίς κανένα ηλεκτρονικό καλούδι δεν έχει απαντηθεί! Μόνο ότι είναι όμορφο και έχει ποιότητα κατασκευής ακούω και δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά αυτά δεν δικαιολογούν τα 34.000!
-
Να πω κάποια πράγματα . Ο φίλος που είπε την άποψη του , είναι μεγάλο στέλεχος πολύ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας και έχει ακριβά εταιρικά αμάξια , αλλά παίρνει και προσωπικά που του επιτρέπει ο 6ψήφιος μισθός του . Αρα έχει οδηγήσει πληρώσει πολλά και ακριβά αυτοκίνητα , ενώ είναι αντι-Γάλλος γενικά και για κόντρα με μένα που είμαι φιλο-Γάλλος . Το αμάξι τον εντυπωσίασε και μόλις τους προηγούμενους 2 μήνες είχε οδηγήσει τον ανταγωνισμό γιατί ήθελε να κατέβει από το μόλις μερικών μηνών αμάξι του των 58000 που του είχαν δώσε σε αμάξι των 35000 για να μην πληρώνει τον φόρο για τα λήζινγκ των εταιρικών που ήταν 6000 τον χρόνο , ενώ τώρα κατέβηκε στα 2200 .
Αρα η άποψη του για το Τιγκουάν ήταν σαφής αν και λίγο δαγκωμένη , γιατί συμπαθεί τους αντιπαθέστατους βαγκέληδες με τα φύκια που τα πουλάνε για μεταξωτές κορδέλλες .....
Επί της ουσίας το αμάξι είναι ακριβό . Αλλά το ίδιο ακριβά βρίσκω και τα άλλα . Και διαφορές +- 10 % σε αυτές τις τιμές είναι 3500 και είναι λογικές να υπάρχουν .
Το αμάξι είναι μεγαλύτερο από το Q3 πλησιάζει σε χώρους το Q5 και επειδή εγώ είμαι πολύ μεγαλόσωμος έχω πλήρη γνώση των πραγματικών χώρων . Η ποιότητα είναι Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ , η αισθητική επίσης , οι χώροι αρκετοί και ο σχεδιασμός επίσης ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ .
Η εταιρεία έχει πλέον άλλη πολιτική και στην Πεζό και στην Σιτροέν και θα ακολουθήσει και η DS .
Η πολιτική αυτή είναι ότι πάμε σε αυτοκίνητα παραγγελίας πλέον με πλήρη παραμετροποίηση του αυτοκινήτου .
Ετοιμοπαράδοτο 3008 δεν θα υπάρξει . Εκτός αν πινακιδώσουν κάποιο στο τέλος του 2017 , αφού αμάξια πριν τον Φεβρουάριο δεν προβλέπονται .
Μιλώντας με ένα πωλητή της σιτροέν μου είπε ότι για το c3 έχουν στοκ 400 αμάξια , παραγγέλνοντας 1 ΕΝΑ μόνο από κάθε συνδυασμό χρωμάτων , εξοπλισμού και κινητήρα και ότι και αυτοί θα πάνε σε παραγγελίες μόνο όπως κάνουν ήδη για το c3 .
Ακόμα όπως ξέρουμε η αγορά μας πλέον κατά 60 % είναι ΜΟΝΟ λήζιγκ . Εκεί παίζουν πολλά και διάφορα . Ανετα το 3008 μπορεί να σαρώσει την αγορά λήζινγκ με αυτές τις τιμές , τα κυβικά του και την φορολογία των εταιρικών αυτοκινήτων όπως ισχύει . Και βέβαια με την εμφάνιση του . Μπορεί λοιπόν να αλλάξουν πολλά στον τρόπο που βλέπουμε τα αμάξια .
Επίσης ο 1.2 θα αποκτήσει και άλλη έκδοση με 150 άλογα και για τον φίλο τον Ασσο θέλω να του πω ότι συνεχίζουμε να μην ακούμε καλά λόγια για τον 1,6 της bmw που φοράει και η psa , πέραν των εκδόσεων που έχουν πάνω από 200 άλογα και έχουν άλλες δυνατότητες επέμβασης .
Σήμερα το έχει τέστ και το αυτοτρίτη με καλά αποτελέσματα , αλλά να βλέπετε τα πράγματα με πιό ευρύ τρόπο .
Για το πόσο θα κάνει μτχ , δεν ασχολούμαι , γιατί η αγορά μτχ είναι για γέλια .
Ο,τι αμάξι και να έχεις στο παίρνουν τζάμπα , ό,τι σαβούρα και να πουλάνε την πουλάνε ακριβά .
Χτες πήγα σε έμπορο με φίλο , παραμυθιασμένο που θέλει να δώσει το σμάρτ κάμπριο για να πάρει ένα αμάξι που έχει φόρο πολυτελείας και τέλη 2500 τον χρόνο .... Και ο έμπορος έθαβε το σμάρτ που έχει φόρο 120 € και εκθείαζε το μουσείο . Εγώ του τα είπα λίγο πιό κατανοητά και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος .
Να το κοιτάξουν δε οι βαγκέληδες και οι άλλοι των πρίμιουμ γιατί το σοκ όταν πάνε να δώσουν το αμαξάκι τους είναι τεράστιο . Να έχεις δώσει 60000 πριν 6 χρόνια και να σου δίνουν 10000 και μόνο για να πάρεις ανταλλαγή υπερτιμημένη 30-40 % είναι μεγάλη πίκρα .
Peugeot 3008 2016