Να πω κάποια πράγματα . Ο φίλος που είπε την άποψη του , είναι μεγάλο στέλεχος πολύ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας και έχει ακριβά εταιρικά αμάξια , αλλά παίρνει και προσωπικά που του επιτρέπει ο 6ψήφιος μισθός του . Αρα έχει οδηγήσει πληρώσει πολλά και ακριβά αυτοκίνητα , ενώ είναι αντι-Γάλλος γενικά και για κόντρα με μένα που είμαι φιλο-Γάλλος . Το αμάξι τον εντυπωσίασε και μόλις τους προηγούμενους 2 μήνες είχε οδηγήσει τον ανταγωνισμό γιατί ήθελε να κατέβει από το μόλις μερικών μηνών αμάξι του των 58000 που του είχαν δώσε σε αμάξι των 35000 για να μην πληρώνει τον φόρο για τα λήζινγκ των εταιρικών που ήταν 6000 τον χρόνο , ενώ τώρα κατέβηκε στα 2200 .
Αρα η άποψη του για το Τιγκουάν ήταν σαφής αν και λίγο δαγκωμένη , γιατί συμπαθεί τους αντιπαθέστατους βαγκέληδες με τα φύκια που τα πουλάνε για μεταξωτές κορδέλλες .....
Επί της ουσίας το αμάξι είναι ακριβό . Αλλά το ίδιο ακριβά βρίσκω και τα άλλα . Και διαφορές +- 10 % σε αυτές τις τιμές είναι 3500 και είναι λογικές να υπάρχουν .
Το αμάξι είναι μεγαλύτερο από το Q3 πλησιάζει σε χώρους το Q5 και επειδή εγώ είμαι πολύ μεγαλόσωμος έχω πλήρη γνώση των πραγματικών χώρων . Η ποιότητα είναι Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ , η αισθητική επίσης , οι χώροι αρκετοί και ο σχεδιασμός επίσης ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ .
Η εταιρεία έχει πλέον άλλη πολιτική και στην Πεζό και στην Σιτροέν και θα ακολουθήσει και η DS .
Η πολιτική αυτή είναι ότι πάμε σε αυτοκίνητα παραγγελίας πλέον με πλήρη παραμετροποίηση του αυτοκινήτου .
Ετοιμοπαράδοτο 3008 δεν θα υπάρξει . Εκτός αν πινακιδώσουν κάποιο στο τέλος του 2017 , αφού αμάξια πριν τον Φεβρουάριο δεν προβλέπονται .
Μιλώντας με ένα πωλητή της σιτροέν μου είπε ότι για το c3 έχουν στοκ 400 αμάξια , παραγγέλνοντας 1 ΕΝΑ μόνο από κάθε συνδυασμό χρωμάτων , εξοπλισμού και κινητήρα και ότι και αυτοί θα πάνε σε παραγγελίες μόνο όπως κάνουν ήδη για το c3 .
Ακόμα όπως ξέρουμε η αγορά μας πλέον κατά 60 % είναι ΜΟΝΟ λήζιγκ . Εκεί παίζουν πολλά και διάφορα . Ανετα το 3008 μπορεί να σαρώσει την αγορά λήζινγκ με αυτές τις τιμές , τα κυβικά του και την φορολογία των εταιρικών αυτοκινήτων όπως ισχύει . Και βέβαια με την εμφάνιση του . Μπορεί λοιπόν να αλλάξουν πολλά στον τρόπο που βλέπουμε τα αμάξια .
Επίσης ο 1.2 θα αποκτήσει και άλλη έκδοση με 150 άλογα και για τον φίλο τον Ασσο θέλω να του πω ότι συνεχίζουμε να μην ακούμε καλά λόγια για τον 1,6 της bmw που φοράει και η psa , πέραν των εκδόσεων που έχουν πάνω από 200 άλογα και έχουν άλλες δυνατότητες επέμβασης .
Σήμερα το έχει τέστ και το αυτοτρίτη με καλά αποτελέσματα , αλλά να βλέπετε τα πράγματα με πιό ευρύ τρόπο .
Για το πόσο θα κάνει μτχ , δεν ασχολούμαι , γιατί η αγορά μτχ είναι για γέλια .
Ο,τι αμάξι και να έχεις στο παίρνουν τζάμπα , ό,τι σαβούρα και να πουλάνε την πουλάνε ακριβά .
Χτες πήγα σε έμπορο με φίλο , παραμυθιασμένο που θέλει να δώσει το σμάρτ κάμπριο για να πάρει ένα αμάξι που έχει φόρο πολυτελείας και τέλη 2500 τον χρόνο .... Και ο έμπορος έθαβε το σμάρτ που έχει φόρο 120 € και εκθείαζε το μουσείο . Εγώ του τα είπα λίγο πιό κατανοητά και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος .
Να το κοιτάξουν δε οι βαγκέληδες και οι άλλοι των πρίμιουμ γιατί το σοκ όταν πάνε να δώσουν το αμαξάκι τους είναι τεράστιο . Να έχεις δώσει 60000 πριν 6 χρόνια και να σου δίνουν 10000 και μόνο για να πάρεις ανταλλαγή υπερτιμημένη 30-40 % είναι μεγάλη πίκρα .