-
Για να μη παρεξηγηθώ, μια χαρά σε βρίσκω.
-
Στο scross μηδενίζω την μέση κατανάλωση κάθε 4-5 μήνες αλλά τα αποτελέσματα είναι πάντα σταθερά... 4.9! Συνολικά για την οδήγηση που κάνω και τα χλμ 80% περιφεριακο-εγνατια και 20% πόλη έχω δει στα σχεδόν 4 χρόνια από 4.7 ως 5.1. Δλδ θέλω να πω ότι αν κάνεις στάνταρ οδήγηση δεν αλλάζει η κατανάλωση
-
Ακριβώς. Ο καθένας μας έχει την εβδομαδιαία ρουτίνα του που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ουσιαστικά πλην διακοπών είναι σαν να κάνουμε πολλαπλασιασμό τη βδομάδα επι 5 10 η 50 φορες. Δεν αλλαζει αν κανεις στανταρ δρομολογια και η αναλογία κινησης σε περιφερειακους προς κεντρικους ειναι αυτη που δειχνει την καταναλωση του καθενος που ειναι ομως καθαρά προσωπικη και μη αξιοποιησιμη. Θα μπορουσε να συγκρινουμε π.χ. το Αθηνα Πατρα αν γινει σε ιδιες καιρικες συνθηκες σε ισους χρονους με ισα φορτια....
-
σκεφτομαι για το 3008 αλλά με προβληματιζει κατα πόσο ο 1.2 της βενζινης ειναι αρκετά δυνατός με φορτίο η ανηφόρα. θα με ενδιέφερε αν ακούσω γνώμες. θα κάνω ετησιως περι τα 10,000 μεικτά σε πόλη και εκτός οπότε μου φάινεται δύσκολο να αποφασίσω. επίσης ξέρετε αν η εγγύηση καλύπτει και το DPF?
-
Όχι δε το καλύπτει
-
Αν κάνεις 10.000 χλμ στην πόλη bye bye dpf....
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
σκεφτομαι για το 3008 αλλά με προβληματιζει κατα πόσο ο 1.2 της βενζινης ειναι αρκετά δυνατός με φορτίο η ανηφόρα. θα με ενδιέφερε αν ακούσω γνώμες. θα κάνω ετησιως περι τα 10,000 μεικτά σε πόλη και εκτός οπότε μου φάινεται δύσκολο να αποφασίσω. επίσης ξέρετε αν η εγγύηση καλύπτει και το DPF?Εχω αλλο αμαξι (λιγο ελαφρυτερο απο το 3008) με 1.5 παρομοιο 3κυλινδρο κινητηρα και σε ανηφορες στον αυτοκινητοδρομο δυσκολευομαι. Προφανως η ροπη δεν ειναι αρκετη για να ανεβασει το βαρος του αμαξιου σε ανηφορα. Το 1.6 ντηζελ πιθανον θα τα πηγαινει καλυτερα.
-
δε θα τα κάνω όλα εντός πόλης μαλλον μισα μισα αλλά σίγουρα θα κάνω και αρκετά κοντινά ταξίδια εντός σε σχεδόν καθημερινή βάση (περι τα 4-5 κμ). βλέπω και ότι η gt line δε βγαίνει σε βενζίνη έξω όμως είναι διαθέσιμη. βλέπω ότι εχει εδω 180 και σελιδες αλλα σιγουρα δε εχω το χρόνο να τισ διαβάσω όλες
-
Ο χρήστης pod έγραψε:
από Tkin73 » 06 Φεβ 2018 20:17
Προς κατόχους 1.6 120 τι κατανάλωση τελικά έχετε;
Μπορεί να μην είναι μεγάλο δείγμα, αλλά στα πρώτα 700 χιλιόμετρα, από τα οποία περίπου 450 ήταν στην εγνατία (τέρμα φορτωμένο) και τα υπόλοιπα μέσα σε πόλη, ο υπολογιστής δείχνει 6,1 lt/100 χλμ.
Ξερω πολλες περιπτωσεις κατοχων με diesel psa που η καταναλωση επεσε χαρακτηριστικα μετα απο μερικες χιλιαδες χιλιομετρα.
-
Μετα τα 10000χλμ θα υπάρχει εμφανής διαφορά στην κατανάλωση προς τα κατω...
-
Όταν δεν το κάνω εγώ ο υπολογιστής του αυτοκινήτου μου μηδενίζει τις ενδείξεις μέσης ταχύτητας κατανάλωσης αναλωθέντων λίτρων κλπ κάθε 10000. Το Σάββατο αυτό συνέβη εντός Αθήνας. Η τελευταία πληροφορία που είχα ήταν πως το αυτοκίνητο στα 10000 χλμ που πέρασαν και κάπου 15 γεμίσματα έδειξε μέση κατανάλωση 5,6 lt/100 km. Στην συνέχεια επειδή τα επόμενα 20 χλμ μετά τον μηδενισμό κινήθηκα στους δρόμους της Πεντέλης η μέση κατανάλωση πήγε στο 6,8 για να πέσει σήμερα το Πρωϊ στο 5,5 μετά από την προσθήκη 50 χλμ στην ΑΟ. Σημασία για εμένα δεν έχει πως πήγα για 70 χλμ αλλά να έχω παρόμοια μέση τιμή έπειτα από άλλα 10000 χλμ. Στο μεσοδιάστημα λόγω πείρας από τα χλμ μπορώ να εξηγήσω τις μικρο αλλαγές στην τιμή δίχως να μηδενίζω το μετρητή σαν ψυχάκιας. Χαρείτε τα αμαξάκια σας. Αν δίνεις ένα σκασμό λεφτά για να πάρεις ένα αμαξι σαν το 3008 είναι λίγο... να γίνεσαι σκλάβος του μετρητή μέσης κατανάλωσης και κάθε άλλου.
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
σκεφτομαι για το 3008 αλλά με προβληματιζει κατα πόσο ο 1.2 της βενζινης ειναι αρκετά δυνατός με φορτίο η ανηφόρα. θα με ενδιέφερε αν ακούσω γνώμες. θα κάνω ετησιως περι τα 10,000 μεικτά σε πόλη και εκτός οπότε μου φάινεται δύσκολο να αποφασίσω. επίσης ξέρετε αν η εγγύηση καλύπτει και το DPF?O 1.2 είναι μια χαρά.
Εγώ ήθελα ντίζελ αρχικά, κυρίως λόγω της ροπής και της χαλαρής οδήγησης.Όταν οδήγησα και τα δύο η απόφαση ήταν εύκολη. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο αλλά και να έκανα δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το ντίζελ. Ο puretech κινεί το 3008 σβέλτα και εύκολα και δεν σου λείπει δύναμη.
Η κατανάλωση βέβαια καμία σχέση με του ντίζελ
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
σκεφτομαι για το 3008 αλλά με προβληματιζει κατα πόσο ο 1.2 της βενζινης ειναι αρκετά δυνατός με φορτίο η ανηφόρα. θα με ενδιέφερε αν ακούσω γνώμες. θα κάνω ετησιως περι τα 10,000 μεικτά σε πόλη και εκτός οπότε μου φάινεται δύσκολο να αποφασίσω. επίσης ξέρετε αν η εγγύηση καλύπτει και το DPF?
Εχω αλλο αμαξι (λιγο ελαφρυτερο απο το 3008) με 1.5 παρομοιο 3κυλινδρο κινητηρα και σε ανηφορες στον αυτοκινητοδρομο δυσκολευομαι. Προφανως η ροπη δεν ειναι αρκετη για να ανεβασει το βαρος του αμαξιου σε ανηφορα. Το 1.6 ντηζελ πιθανον θα τα πηγαινει καλυτερα.
Αγη μάλλον κατι κανεις λάθος
Μιλώντας για οικογενειακή χρήση μιας και τέτοια είναι τα οχήματα εδώ, ο 1,5 της BMW ανετα σε ανεβάζει.
Εχω κάνει το ανέβασμα προς Αρτεμίσιο σφαιράτα και με την οικογένεια μέσα!
Απλά και για πιο ωράια αίσθηση του συνόλου είχα βάλει sport mode!
Δεν ένιωσα να μου λείπει δύναμη, το κιβώτιο με τις αλλαγές του μου την παρείχε πάντα ανετα, πιο άνετα από το δίλιτρο rav, πιο άνετα από το 1,5 dci του QQ... -
Σε ανεβαζει αλλα όχι ανετα, και δεν κανω κατι λαθος. Προσπαθω να ανεβω με μικρομεσαιο γκαζι. Εσυ εχεις αυτοματο και κατεβάζεις σχεσεις ώστε να καλύπτεις την ελλειψη ροπης. Βεβαια εχεις μεγαλη καταναλωση ετσι. Σκεψου το, αν ειχες το διλιτρο θα ανεβαινεις με λιγοτερες στροφες και χαμηλοτερη καταναλωση γιατι εχεις περισσοτερη ροπη.
-
Η ροπή του δίλιτρου ατμοσφιαρικού rav ήταν 19 κιλά, η Χ1 με τον 1,5 βενζίνης έχει 22 κιλά και το qq 1,5 dci 26 κιλά!
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
σκεφτομαι για το 3008 αλλά με προβληματιζει κατα πόσο ο 1.2 της βενζινης ειναι αρκετά δυνατός με φορτίο η ανηφόρα. θα με ενδιέφερε αν ακούσω γνώμες. θα κάνω ετησιως περι τα 10,000 μεικτά σε πόλη και εκτός οπότε μου φάινεται δύσκολο να αποφασίσω. επίσης ξέρετε αν η εγγύηση καλύπτει και το DPF?Εχω οδηγήσει το 3008 τόσο με τον **τρικύλινδρο 1.2 βενζίνης (σε test drive) όσο και με τον diesel 1.6 **(νοικιασμένο για ταξίδι 800 χλμ.).
Ο 1.2 είναι ζωηρός κινητήρας και επιταχύνει άμεσα. Το δοκίμασα όμως χωρίς φορτίο, οπότε δε γνωρίζω αν θα 'κρεμάει' σε παρατεταμένες ανηφόρες φορτωμένο με επιβάτες και αποσκευές και με κόντρα τον αέρα (σε ένα αμάξωμα μάλιστα μέτριας αεροδυναμικής). Στα πλαίσια του test drive και με εμένα οδηγό και συνοδηγό τον πωλητή ήταν ίσως το πιο ζωντανό 1200άρι που έχω οδηγήσει, τόσο στην εκκίνηση όσο και στην επιτάχυνση εν κινήσει. Το βοηθάει στην αμεσότητα των επιδόσεων η τρικύλινδρη αρχιτεκτονική του κινητήρα (τρικύλινδρος ίσον ροπή στις μεσαίες σ.α.λ.) αλλά από την άλλη μεριά το γεγονός ότι είναι τρικύλινδρος είναι αντιληπτό ηχητικά, υπό την έννοια ότι ο ήχος του κινητήρα κατά τη ζωηρή επιτάχυνση θυμίζει ... μοτοσυκλέτα (κάτι που σε κάποιους θα αρέσει αλλά κάποιοι θα το βρουν παράταιρο να ακούνε μοτοσυκλετιστικό ήχο σε αμάξωμα SUV). Η μόνωση πάντως είναι πολύ καλή και ο ήχος, αν και αντιληπτός όπως προείπα, δε γίνεται κουραστικός ποτέ. Το κιβώτιο στο 1.2 που τέσταρα ήταν χειροκίνητο και το βαθμολογώ ως λίγο παραπάνω από το μέσο όρο. Εργονομικά είναι σε σωστή θέση (βοηθάει και το υποβραχιόνιο σε αυτό), οι διαδρομές είναι μικρές αλλά θα ήθελα λίγο πιο θετικό κούμπωμα. Αν πάντως έχει κανείς τα λεφτά να πάρει το αυτόματο ΕΑΤ6, να το κάνει, διότι το έχω οδηγήσει στο 1.6 Blue Hdi (δες επόμενη παράγραφο) και είναι εξαιρετικό. Συνεπώς, για να καταλήξουμε: Αν η χρήση του αυτοκινήτου σου θα είναι αστική (σε μεγάλο βαθμό), αν τα ταξίδια σου θα είναι με μέτριο φορτίο και χωρίς απαιτήσεις του τύπου να ανεβαίνω την εθνική προς το Αρτεμίσιο τέρμα γκάζι και τίγκα στο φόρτωμα και αν ετησίως γράφεις 10.000 χλμ., τότε το 1.2 θα είναι επαρκές και αρκούντως ευχάριστο. Παράλληλα, θα γλιτώσεις και από την έννοια του DPF, το οποίο απαιτεί ανά τακτά διαστήματα κίνηση σε ανοιχτό δρόμο, ώστε να ανεβαίνει η θερμοκρασία των καυσαερίων (με τους μεταψεκασμούς του πετρελαίου) και να καίγεται η τέφρα που συλλέγει το φίλτρο.
**Πάμε στον 1.6 Blue Hdi **(πετρελαιοκινητήρα). Είναι ο πιο ραφιναρισμένος diesel που έχω οδηγήσει (μακράν πιο στρωτός και ήσυχος από τον TDi του Ομίλου VW). Με αυτόν τον κινητήρα, η τουριστική - ταξιδιωτική χρήση του 3008 απογειώνεται. Ταιριάζει γάντι στο αμάξωμα και στο βάρος του αυτοκινήτου. Γάντι όμως του ταιριάζει και το αυτόματο κιβώτιο (κλασικό, με μετατροπέα ροπής), διότι όχι μόνο έχεις την κλασική ευκολία εντός πόλης αλλά και διότι στους σχετικά μικρούς ή μεσαίους πετρελαιοκινητήρες το εύρος απόδοσης (το φάσμα σ.α.λ., εντός του οποίου έχεις πρακτικά 'δύναμη') είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες, οπότε βολεύει να έχεις το αυτόματο κιβώτιο που θα κρατάει συνεχώς τον κινητήρα εντός του (περιορισμένου, όπως προανέφερα) φάσματος ωφέλιμης απόδοσης. Πάντως, η ροπή του 1.6 Blue Hdi είναι εξαιρετική και σε κρατάει σε υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα, ασχέτως φορτώματος ή κλίσης του δρόμου.
Αυτά, προς στιγμήν.
Μόλις βρω χρόνο, θα γράψω κι άλλα επί του θέματος...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Η ροπή του δίλιτρου ατμοσφιαρικού rav ήταν 19 κιλά, η Χ1 με τον 1,5 βενζίνης έχει 22 κιλά και το qq 1,5 dci 26 κιλά!Ρε Στεφανε, το ένα είναι αυτοματο τα αλλα δεν είναι. Επισης λογικα εχουν κοντυτερες σχεσεις από το δικο μου. Με το αυτοματο κρυβεις την ελληψη ροπης γιατι αλλαζει συνεχως σχεσεις. Παντως όλα τα αμαξια που αναφέρεις εχουν μικρους κινητήρες (το Ραβ δεν εχει ροπη λογω μη τούρμπο).
Κανε ένα τεστ ντραιβ στην ιδια διαδρομή με διλιτρο Χ1 να δεις τις διαφορες.
-
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
O 1.2 είναι μια χαρά.
Εγώ ήθελα ντίζελ αρχικά, κυρίως λόγω της ροπής και της χαλαρής οδήγησης.Όταν οδήγησα και τα δύο η απόφαση ήταν εύκολη. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο αλλά και να έκανα δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το ντίζελ. Ο puretech κινεί το 3008 σβέλτα και εύκολα και δεν σου λείπει δύναμη.
Η κατανάλωση βέβαια καμία σχέση με του ντίζελ
Πόσο σου καίει. Γιατί όταν οδήγησα το HDi, ο πωλητής μου είπε ότι είναι σαφώς προτιμότερος ο 1.2 βενζίνης και επίσης μου είπε ότι καίει ελάχιστα παραπάνω από τον diesel...μου μίλησε για 1 λίτρο διαφορά στα 100χλμ!
-
Και τον πίστεψες Φανη?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Και τον πίστεψες Φανη?Φυσικά και όχι (αν και είναι γνωστό μου...φίλο μου δεν τον λέω)!
Αλλά με ενδιαφέρει να μάθω την κατανάλωση του 1.2 στον πραγματικό κόσμο από κάποιον κάτοχο.
Peugeot 3008 2016