-
Και ομως φαινεται οτι το 3008 τα καταφερνει. Αλλα η αληθεια ειναι πριν 17 χρονια ημιακαμπτο ειχε και το δικο μου VR6 αλλα και η μπροστοκινητη εκδοση του Α6 με 3λιτρο κινητηρα που ειχε φιλος. Βεβαια αυτα πριν 17 χρονια.
-
Είναι καθαρά θέμα αρχής, δεν κρίνω το αποτέλεσμα. Μιλάμε για αυτοκίνητα, δηλαδή μιχανολογικές κατασκευές. Άρα ο ορισμός του premium οφείλει πρωτίστως να βασίζεται σε μηχανική και μηχανολογική υπεροχή.
ΥΓ: Ένα Vacheron Constantin (ή Patek ή Jaeger ή όποιο άλλο ρολόι αντίστοιχο) είναι premium για τον μηχανισμό του και τις καινοτομίες του και όχι επειδή έχει χρυσό μπρασελέ.
-
Prisma 1986 ειχε ακριβη ανεξαρτητη αναρτηση πισω. Και εκανε διαφορα ενω ολα τα Γκολφ ηταν με ημιακαμπτο.
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Το τι σημαίνει πρίμιουμ το καταλαβαίνεις όταν το αγοράσεις . Μετά ξέρεις να απαντήσεις και στους πωλητές..
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις τίποτε στους πωληταράδες αν σκάσεις μύτη με κανένα πιο premium απο την Γερμανική τριπλέτα. Απεναντίας μπορεί να πέσει απίστευτο δούλεμα και να καταπιούν την γλώσσα που βγάζουν.
Η αληθεια ειναι οτι ειναι αγαπημενο μου χομπυ να ''κανω πουτ@ν@'' πωλητες αυτοκινητων με τις ανυπαρκτες γνωσεις τους γι αυτα που πουλανε και την αυτοκινηση γενικοτερα. Ειδικη περιπτωση ανθρωπων που καβαλησαν το καλαμι επειδη φορεσαν κοστουμι. Φυσικα δεν ισχυει για ολους, απλα ηταν μια καλη αφορμη να πω τα δικα μου
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είναι καθαρά θέμα αρχής, δεν κρίνω το αποτέλεσμα. Μιλάμε για αυτοκίνητα, δηλαδή μιχανολογικές κατασκευές. Άρα ο ορισμός του premium οφείλει πρωτίστως να βασίζεται σε μηχανική και μηχανολογική υπεροχή.ΥΓ: Ένα Vacheron Constantin (ή Patek ή Jaeger ή όποιο άλλο ρολόι αντίστοιχο) είναι premium για τον μηχανισμό του και τις καινοτομίες του και όχι επειδή έχει χρυσό μπρασελέ.
Ετσι ακριβως θα επρεπε να ειναι! Οπως ας πουμε καραpremium κατασκευαστης ηταν η citroen μεχρι μια εποχη και ετσι αντιμετωπιζοταν και ευρωπαικα αλλα τετοια ηταν και η τιμολογηση της. Αλλα οπως βλεπεις Φανη και εδω μεσα σε καποιες περιπτωσεις premium χαρακτηριζεται οτι εχει σημα και οχι ουσια. Εδω υπαρχουν μελη που εχουν δηλωσει οτι θεωρουν premium τα vw... Οποτε και θα συμφωνησω απολυτα με τον Αυτοκρατορα που εγραψε το αυτονοητο, οτι δηλαδη δεν εχει κανενα νοημα να κοιτας σηματα, ιδιως σημερα.
-
Παιδιά, οι εκδόσεις με grip control έρχονται με ειδικά λάστιχα; Και αν ναι, δεν είναι για καθημερινή χρήση; Ενδιαφέρομαι να βάλω το grip control στο αδελφό Grandland.
Ευχαριστώ!
-
Στο 3008 έρχεται με mud & snow λάστιχα, τα οποία είναι φυσικά για καθημερινή χρήση, είναι όμως χειρότερα σε επιδόσεις στον στεγνό, σε θόρυβο συνήθως και στο φρενάρισμα.
-
Σωστός, για την ακρίβεια όλα φορούν τα Continental LX 2. Το πέλμα τους είναι όμως καλό και όπως ανέφερες m+s
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το έβαλα στο θέμα 'οδήγησα', αλλα το βάζω και εδώ για ευκολία εύρεσης για όποιος ενδιαφέρεται.
Επιτέλους τα κατάφερα (αν και το οδήγησα για 20' και όχι για 1 ημέρα όπως μου είχε υποσχεθεί ο γνωστός μου).
Peugeot 3008 1.6 HDi, Auto, GT line.
Πρώτη θετική εντύπωση το αυτοκίνητο σε λευκό πέρλα. Του ταιριάζει πάρα πολύ και είναι από τα καλύτερα χρώματα για εμένα στο 3008. Δεύτερη θετική εντύπωση η θέση οδήγησης. Αμέσως ένιωσα οικεία και δεν με δυσκόλεψε καθόλου το αυτοκίνητο σε διαστάσεις και ακόμα και σε στενούς δρόμους ένιωθα ότι το οδηγώ αρκετό καιρό. Η ορατότητα προς τα πίσω είναι προβληματική από τον κεντρικό καθρέπτη, αλλά δεν με ενόχλησε. Το τιμόνι (ως θέση και μέγεθος) είναι απίστευτο, το βρήκα εξαιρετικό! Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είναι χαμηλότερα από τον πίνακα οργάνων και πιστεύω ότι και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν στο μέλλον αυτή την πρακτική. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το flat bottom τιμόνι (ποτέ δεν τα συμπάθησα), πάρα πολύ άβολο. Το joystick για το αυτόματο κιβώτιο είναι όμορφο, αλλά όχι ιδιαίτερα εύχρηστο. Η υλοποίηση της BMW είναι πολύ πιο εύχρηστη (όχι στο Χ1 που δεν έχει joystick). Τέλος, αρνητική εντύπωση (για την κατηγορία που προσπαθεί να πλασαριστεί) ότι έχει κανονικό κλειδί (ακόμα και η GT Line), όταν ήδη από το 2011 η ταπεινή 16 των €23.000 είχε κουμπί και keyless (μερικώς). Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση...δεν θυμάμαι άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής με κλειδί εν έτη 2017!
Ο πίνακας οργάνων μου άρεσε, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας με το i-cockpit. Προσωπικά το βρήκα 'πολύ κακό για το τίποτα'. Εντυπωσιάζει στην αρχή, αλλά μετά εφόσον παίξεις με όλες τις ρυθμίσεις και αποφασίσεις ποια σου αρέσει, το συνηθίζεις και δεν έχει ουσιαστική διαφορά από ένα πιο συμβατικό ταμπλό με οθόνη στο κέντρο του. Η εργονομία είναι προβληματική, γιατί για πολλά πράγματα πρέπει να πατήσεις μια σωρεία από πλήκτρα, χωρίς λόγο απλά για το design. Γενικά μου άρεσε το εσωτερικό, αλλά δεν είναι και τόσο ξεχωριστό όσο προσπαθεί να το πουλήσει η εταιρεία και ο 'ειδικός' τύπος. Τα καθίσματα (τουλάχιστον στο GT Line), απλά εξαιρετικά! Οι χώροι εσωτερικά καλοί (μικρότερος χώρος πίσω από το Kuga, μεγαλύτερος χώρος αποσκευών), χωρίς κάτι το ξεχωριστό.
Ο κινητήρας έχει ικανοποιητική δύναμη και συνεργάζεται καλά με το αυτόματο κιβώτιο. Ειδικά στην sport ρύθμιση (από ότι μου είπε ο πωλητής είναι διαθέσιμη μόνο στο GT Line) ζωντανεύει αρκετά, αλλάζει και ο ήχος (που παράγεται από τα ηχεία...BMW επίσης) και βαραίνει και το τιμόνι. Δεν βάζει φωτιά στον δρόμο, αλλά κινείται σβέλτα και ο θόρυβος αν και ακούγεται ότι είναι diesel, δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Εμένα με ενόχλησε γιατί δεν μου αρέσουν τα diesel, αλλά είναι από τα σχετικά αθόρυβα της κατηγορίας.
Η ποιότητα κύλισης είναι πάρα πολύ καλή (καλύτερη από το Tiguan π.χ.) αλλά δεν φτάνει το επίπεδο του Kuga που απλά σιδερώνεις τις όποιες ανωμαλίες. Εδώ, σε απότομες εγκάρσιες αυλακώσεις, αν και η ρύθμιση της ανάρτησης είναι εξαιρετική, ο ημιάκαμπτος κάνει αισθητή την παρουσία του. Από την άλλη το αυτοκίνητο είναι αρκετά σφιχτό και ευέλικτο και εμπνέει ασφάλεια με τις μειωμένες κλίσεις και την συμπαγή αίσθηση. Συγκριτικά με το Kuga (αυτό έχω οπότε αναγκαστικά με αυτό συγκρίνω) δείχνει πιο ανάλαφρο και ευέλικτο. Δεν έχει καλύτερο κράτημα, αλλά μεγαλύτερη αίσθηση κανονικού αυτοκινήτου. Γενικά μου άρεσε στον δρόμο και την συνολική του συμπεριφορά την κατατάσσω στα θετικά του αυτοκινήτου. Η έκδοση που οδήγησα είχε πολύ πλούσιο εξοπλισμό και τα εξαιρετικά φώτα Led τα οποία πραγματικά εκτίμηση σε κάποια σκοτεινά σημεία της διαδρομής.
Εκεί που απογοητεύτηκα ήταν στην απτή ποιότητα του εσωτερικού. Θα την χαρακτήριζα μέτρια προς καλή. Τα πλαστικά παντού σκληρά (χαρακτηριστικό είναι ότι στο Kuga τα πλαστικά των πίσω θυρών είναι πιο σκληρά από τον μπροστά θυρών...μέγιστη τσιπιά - εεε στο 3008 είναι σκληρά σε όλες τις πόρτες!), τα όποια ένθετα πλαστικά (π.χ. κάτω μέρος ταμπλό, αεραγωγοί κλπ.) δεν είναι ακλόνητα αλλά πιέζονται, κουνιούνται και τρίζουν. Θα έλεγα ότι είναι εφάμιλλο του Kuga σε απτή ποιότητα (με κάποιες πινελιές που προσπαθούν να ρίξουν 'στάχτη στα μάτια', όπως το ύφασμα σε κάποια σημεία κλπ.) και σαφώς πολύ μακρία από την Χ1. Τέλος να σημειώσω ότι η εκθεσιακή Allure είχε έξτρα εξοπλισμό κάτι επίσης κάτι εκπληκτικά δερμάτινα καθίσματα, τόσο σε εμφάνιση και σχεδίαση όσο και σε άνεση αλλά και 'κράτημα' του σώματος.
Στο δια ταύτα: Πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για την τιμή του. Είναι στο άνω άκρο του πραγματικού ανταγωνισμού του, αλλά σαφώς υπολείπεται του τιμολογιακού ανταγωνισμού του. Όταν πήρα προσφορά, απλά ξενέρωσα. €37.000 για την Allure 1.2 130hp auto με έξτρα το μεταλλικό χρώμα και τους προβολείς Led. Οτιδήποτε άλλο βάλεις αμέσως εκτοξεύεται στις €40.000+. Σε αυτή την τιμή αγοράζεις την Χ1 με αντίστοιχο εξοπλισμό, η οποία είναι ανώτερη σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Το γνώριζα στην θεωρία, το επιβεβαίωσα στην πράξη. Γενικά, εάν ξεφύγουμε από την έκδοση Active Grip (με σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού όμως), η οποία τιμολογείται σχετικά καλά, οποιαδήποτε άλλη έκδοση δεν λογική επιλογή. Εάν θα το αγόραζα: Φυσικά, εφόσον είχε τιμή παραπλήσια με τον ανταγωνισμό! Εάν π.χ. όταν πήρα το Kuga με τα ίδια χρήματα έπαιρνα την Active Grip (με σαφώς υποδεέστερο εξοπλισμό) ή την Allure με €2.000 επιπλέον θα ήμουν σε μεγάλο δίλλημα. Στα χρήματα που ζητάει η Peugeot όμως όχι δεν θα το αγόραζα. Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει δίλλημα, εφόσον υπάρχει η Χ1.
-
Παραδόξως τιμολογιακά είναι προτιμότερο το GT line HDi 120 EAT από το allure 1.2 130Hp EAT με κάποια extra.
αληθεια το amplify mode δεν το είδες;
-
Ναι όντως έτσι είναι!
Τι να δω στο amplify, τι εννοείς? Είδα την αλλαγή του πίνακα οργάνων, την αλλαγή στον ήχο από τα ηχεία και ότι ψεκάζει διαφορετικό άρωμα, το οποίο όμως είχε τελειώσει οπότε δεν το μύρισα.
-
Μοιρασε 'πονο' ο Φάνης
-
...€37.000 για την Allure 1.2 130hp auto με έξτρα το μεταλλικό χρώμα και τους προβολείς Led...Wait, WHAT ?
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μοιρασε 'πονο' ο ΦάνηςΚαθόλου θα έλεγα, ούτε είναι αυτός ο στόχος μου. Απλά έγραψα την προσωπική μου άποψη από αυτή την σύντομη επαφή. Εάν το είχα για 1 ημέρα (όπως μου είχε 'υποσχεθεί' αρχικά) θα έβγαζα ακόμα καλύτερο συμπέρασμα.
Δεν είμαι κανένας ειδικός, ούτε έχω κάποιο benchmark, απλά γράφω την εμπειρία μου, προφανώς με τα δικά μου προσωπικά φίλτρα, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αφού είμαι υποκείμενο! Όπως θα είδες, δεν έκανα ηθελημένα σύγκριση με Tiguan (από το οποίο το 3008 μου άρεσε αρκετά περισσότερο), αφού η ίδια η Peugeot (Hellas τουλάχιστον) το τοποθετεί έναντι διαφορετικών ανταγωνιστών.
...€37.000 για την Allure 1.2 130hp auto με έξτρα το μεταλλικό χρώμα και τους προβολείς Led...
Wait, WHAT ?
Τόσο μου είπαν, εννοώ μαζί με το μεταλλικό και τους προβολείς Led (δλδ. έχοντας προσθέσει αυτά τα 2 έξτρα) και φυσικά πινακίδες και έξοδα. Μου είπε ο πωλητής ότι τρέχει ένα προωθητικό με €1.400 έκπτωση και μπορεί να μου κάνει (λόγω 'γνωριμίας') και κάτι ακόμα και να πάω συνολικά στα €2-2.500 έκπτωση.
-
Το έβαλα στο θέμα 'οδήγησα', αλλα το βάζω και εδώ για ευκολία εύρεσης για όποιος ενδιαφέρεται.Επιτέλους τα κατάφερα (αν και το οδήγησα για 20' και όχι για 1 ημέρα όπως μου είχε υποσχεθεί ο γνωστός μου).
Καλησπέρα,
Σε ευχαριστώ για την αναλυτική παρουσίαση σου, αυτό είναι το οποίο περιμένω από το forum! Ενημέρωση και γνώμες
Αναφέρεις σε κάποιο σημείο πως έρχεται σχεδόν ίδια τιμολογιακά με την Χ1. Για ποια έκδοση αναφέρεσαι; Ρωτάω διότι έκανα σύγκριση του configuration του 3008 που αναμένω σε αντίστοιχο configuration στο Χ1 και έβγαλα το Χ1 κατά 9.000 ευρώ ακριβότερο σε τιμές καταλόγου προ έκπτωσης (προ έκπτωσης και από τις δύο μεριές βγαίνει 61.500 το X1 σε έκδοση sDrive18d xLine 150HP και 52.500 το 3008 σε έκδοση GT 180HP (με τα extra που έχει από την μάνα του ή έχω βάλει εγώ επιπλέον στο 3008, αντίστοιχα μπήκαν και στο Χ1).
Απλά σκέφτομαι πως πολλές φορές κοιτάμε τις βασικές εκδόσεις ενώ αν αρχίσει κάποιος και χώνει μέσα αξεσουάρ αρχίζει και μεγαλώνει η ψαλίδα.
3008: 2.0 GT 180HP, Visiopark 2, Full led, πανοραμική ηλιοροφή, keyless entry, HiFi Focal, πορτ παγκάζ με τα πόδια, δέρμα, καθίσματα με μασάζ, Park Assist 360o, ασύρματη φόρτιση κινητού, συναγερμός εργοστασιακός, μεταλλικό χρώμα.
X1: https://www.bmw.gr/el/ssl/configurator. ... g/o3z9n3v7 -
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Αναφέρεις σε κάποιο σημείο πως έρχεται σχεδόν ίδια τιμολογιακά με την Χ1. Για ποια έκδοση αναφέρεσαι; Ρωτάω διότι έκανα σύγκριση του configuration του 3008 που αναμένω σε αντίστοιχο configuration στο Χ1 και έβγαλα το Χ1 κατά 9.000 ευρώ ακριβότερο σε τιμές καταλόγου προ έκπτωσης (προ έκπτωσης και από τις δύο μεριές βγαίνει 61.500 το X1 σε έκδοση sDrive18d xLine 150HP και 52.500 το 3008 σε έκδοση GT 180HP (με τα extra που έχει από την μάνα του ή έχω βάλει εγώ επιπλέον στο 3008, αντίστοιχα μπήκαν και στο Χ1).Πιθανόν να έχεις δίκιο! Όπως έγραψα (ή εάν δεν το έγραψα σωστά, ζητώ συγνώμη) αναφέρομαι στην έκδοση 1.2 του 3008 και στην αντίστοιχη (δλδ. την 1.5) της Χ1. Γνωστός μου είχε πάρει προσφορά για Χ1 18i με αυτόματο και Xline (που έχει αρκετό εξοπλισμό και LED φώτα και ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών) στα €35.000. Δεν ξέρω (γιατί δεν το έψαξα) τι γίνεται στις πιο μεγάλες και ακριβές εκδόσεις, που πολύ πιθανόν η Χ1 να ξεφεύγει πολύ όπως λές.
-
Γνωστός μου είχε πάρει προσφορά για Χ1 18i με αυτόματο και Xline (που έχει αρκετό εξοπλισμό και LED φώτα και ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών) στα €35.000. Δεν ξέρω (γιατί δεν το έψαξα) τι γίνεται στις πιο μεγάλες και ακριβές εκδόσεις, που πολύ πιθανόν η Χ1 να ξεφεύγει πολύ όπως λές.Μήπως ήταν κάποιο promo; Τώρα που έβαλα το φθηνότερο αυτόματο X1 (sDrive 18i) σε xLine χωρίς κάτι άλλο, βγαίνει στα 42.277 από τον configurator της BMW.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Μήπως ήταν κάποιο promo; Τώρα που έβαλα το φθηνότερο αυτόματο X1 (sDrive 18i) σε xLine χωρίς κάτι άλλο, βγαίνει στα 42.277 από τον configurator της BMW.Όχι (αν και η BMW όλο promo έχει ), ήταν κανονική τιμή μείον την όποια έκπτωση (εμένα π.χ. μου κάνουν μεγαλύτερη έκπτωση).
Δές και εδώ ενδεικτικά μια προσφορά που είχε πάρει ο γιατρός πρίν 1 μήνα περίπου.
viewtopic.php?f=15&t=60278&start=210#p3205554 -
Καθόλου θα έλεγα, ούτε είναι αυτός ο στόχος μου. Απλά έγραψα την προσωπική μου άποψη από αυτή την σύντομη επαφή. Εάν το είχα για 1 ημέρα (όπως μου είχε 'υποσχεθεί' αρχικά) θα έβγαζα ακόμα καλύτερο συμπέρασμα.
Πλάκα κάνω φίλε Φάνη!
-
Μήπως ήταν κάποιο promo; Τώρα που έβαλα το φθηνότερο αυτόματο X1 (sDrive 18i) σε xLine χωρίς κάτι άλλο, βγαίνει στα 42.277 από τον configurator της BMW.
Όχι (αν και η BMW όλο promo έχει ), ήταν κανονική τιμή μείον την όποια έκπτωση (εμένα π.χ. μου κάνουν μεγαλύτερη έκπτωση).
Δές και εδώ ενδεικτικά μια προσφορά που είχε πάρει ο γιατρός πρίν 1 μήνα περίπου.
viewtopic.php?f=15&t=60278&start=210#p3205554Και εγώ είχα πάρει επίσημη προσφορά (με τις εκπτώσεις δηλαδή), η Χ1 s18i χειροκίνητη με το Advantage και 4-5 εξτραδάκια έβγαινε τελική 32500€ (και μετρητά το έριχνα και άλλο), ενώ μόνο με το xLine έβγαινε στρογγυλά 35Κ€. Και την εποχή που είχαν προωθητικό το xLine, έβγαινε ακόμα παρακάτω.
Peugeot 3008 2016