-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχει παντως πλακα αυτό που γίνεται στο παρόν νήμα. Έχουν βγει στη φορα ολα τα απωθημένα δεκαετιών και αναζητούν δικαίωση. Το νήμα του ΣΥΡΙΖΑ[emoji1]Εγώ Στέφανέ μου δεν έχω κανένα 'απωθημένο', γιατί δεν 'πλήρωσα' ζημιές για αμάξι!
Κανένα μου αμάξι δεν έβγαλε προβλήματα ούτε με ταλαιπώρησε (μόνη 'εξαίρεση' το corolla λόγω υγραερίου λίγους μήνες πριν το πουλήσω, πριν δεν είχε κάνει κιχ...).Για να επανέλθω πάντως στο 3008 η ελληνική αγορά ούτως ή άλλως είναι στρεβλή και ασήμαντη για τις συνολικές πωλήσεις. Έξω πάει πάρα πολύ καλά και φυσικά του αξίζει!
Ομοίως και το πιο οδηγοκεντρικό kuga που αν ήταν και ελαφρύτερο - και με λίγο καλύτερη εσωτερική σχεδίαση, γιατί η εξωτερική του μου αρέσει και μάλιστα πολύ! - μάλλον θα είχε σαρώσει τα πάντα! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μόνο οι Ιάπωνες μπορούν να μιλούν για αξιοπιστία - ιδίως στο παρελθόν - και φυσικά και εκεί έχουν βγει φόλες τρελές, όλοι οι υπόλοιποι 'τουμπεκί'...
......
Ομοίως και το πιο οδηγοκεντρικό kuga που αν ήταν και ελαφρύτερο - και με λίγο καλύτερη εσωτερική σχεδίαση, γιατί η εξωτερική του μου αρέσει και μάλιστα πολύ! - μάλλον θα είχε σαρώσει τα πάντα!Για τους Ιάπωνες, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που είχαν -και έχουν ακόμα- τεράστια αξιοπιστία, συγκρινόμενοι με όλους τους υπολοίπους. TQM, Kaizen, JIT είναι δικές τους δημιουργίες, εμπνεύσεις, φιλοσοφίες, πείτε το όπως θέλετε. Και όλα αυτά αντανακλούσαν -και αντανακλούν ακόμα, στα 'καθαρά' ιαπωνικά- στην ποιότητα και την αξιοπιστία οτιδήποτε και αν κατασκευάζουν.
Όσο για το Kuga, πειράζει που εγώ το βρίσκω το πιο όμορφο μέσα-έξω, μετά το όχημα του παρόντος thread ?
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Όσο για το Kuga, πειράζει που εγώ το βρίσκω το πιο όμορφο μέσα-έξω, μετά το όχημα του παρόντος thread ?Είναι σίγουρα ιδιαίτερο και ξεχωρίζει με τη macho αισθητική του! Και προφανώς η ομορφιά είναι υποκειμενική και μπορεί στον καθένα να αρέσει οποιοδήποτε αμάξι!
Πιστεύω ότι μόλις η ford μεριμνήσει για τα 2-3 σημεία που χρήζουν βελτίωσης στο αμάξι, το facelift ή το επόμενο που θα βγάλει θα είναι... -
Τα προ δεκαετίας κυκλοφορούν ακόμα και μάλιστα κάποια ψιλοπωλούνται ακόμα με εμφανισιακές βελτιώσεις...
Τις βλάβες δεν τις πλήρωσα εγώ γιατί ήταν εταιρικά . Αντίθετα έζησα και με άλλα πρίμιουμ ως οχήματα αντικατάστασης , οπότε επέκτεινα και τις γνώσεις μου για αυτά...
Αλλά δεν νομίζω ότι τα προβλήματα έχουν σταματήσει , από ότι βλέπω γύρω μου .
Τώρα βέβαια κυκλοφορούν μικρο-πρίμιουμ και έντρυ-πρίμιουμ ...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα προ δεκαετίας κυκλοφορούν ακόμα και μάλιστα κάποια ψιλοπωλούνται ακόμα με εμφανισιακές βελτιώσεις...Τις βλάβες δεν τις πλήρωσα εγώ γιατί ήταν εταιρικά . Αντίθετα έζησα και με άλλα πρίμιουμ ως οχήματα αντικατάστασης , οπότε επέκτεινα και τις γνώσεις μου για αυτά...
Αλλά δεν νομίζω ότι τα προβλήματα έχουν σταματήσει , από ότι βλέπω γύρω μου .
Τώρα βέβαια κυκλοφορούν μικρο-πρίμιουμ και έντρυ-πρίμιουμ ...
Είτε πρίμιουμ είτε ξεπρίμιουμ (αδιάφορο για μένα όπως έχω δηλώσει κατ' επανάληψη, η μόστρα ποτέ δεν με ένοιαξε...) η ουσία είναι ότι πως και οι εταιρίες που θάβεις και αυτές που εξυμνείς έχουν εδώ και δεκαετίες γεμίσει κατά καιρούς τα συνεργεία με αμάξια με προβλήματα. Συνεπώς το να αναφέρεσαι σε βλάβες των άλλων, όταν και τα 'δικά' σου έχουν βγάλει τα ίδια είναι τουλάχιστον παράλογο...
-
Σε εμένα ΔΕΝ έχουν βγάλει τα ίδια . Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι βγάζουν ίδιες , που ΔΕΝ βγάζουν , τότε γιατί να πληρώσεις περισσότερα λεφτά για κάποια που βγάζουν ?
Ο μόνος λόγος είναι λοιπόν το κλειδί .
Ε και αυτό το έζησα και το απομυθοποίησα ....
-
Σε εμένα ΔΕΝ έχουν βγάλει τα ίδια . Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι βγάζουν ίδιες , που ΔΕΝ βγάζουν , τότε γιατί να πληρώσεις περισσότερα λεφτά για κάποια που βγάζουν ?Ο μόνος λόγος είναι λοιπόν το κλειδί .
Ε και αυτό το έζησα και το απομυθοποίησα ....
Η μεμονωμένη προσωπική περίπτωση του καθενός δεν λέει τίποτα...Η πραγματικότητα είναι ότι και τα γερμανικά και τα γαλλικά και τα ιταλικά αυτοκίνητα έχουν κατά περιόδους αφήσει πολύ κόσμο στον δρόμο!
Επίσης, το να τσουβαλιάζεις χιλιάδες κόσμου με ανυπόστατες γενικόλογες διατυπώσεις 'Ο μόνος λόγος είναι λοιπόν το κλειδί' επειδή συνάντησες 5-10-20 άτομα που σκέφτονται έτσι είναι τουλάχιστον ανώριμο και δείγμα κολλημένου ανθρώπου.
Πάνε πες στον REALZEUS που έχει την 330 - και προφανώς χιλιάδες άλλους που επέλεξαν παρόμοια αυτοκίνητα με ίδια κριτήρια - ότι την πήρε 'για το κλειδί' να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι... -
Τι καθεσαι Βασιλη και εξηγεις? Εχεις χρονο σημερα μαλλον και λες ας τον πεταξω!!!
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τι καθεσαι Βασιλη και εξηγεις? Εχεις χρονο σημερα μαλλον και λες ας τον πεταξω!!!Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχεις δίκιο Νικόλα!
Η αλήθεια είναι ότι η μέρα κυλά 'αργά' σήμερα...και έχω δρόμο μπροστά μου μέχρι τις 21.00 που τελειώνω σήμερα...
Την καλημέρα μου! -
τότε γιατί να πληρώσεις περισσότερα λεφτά για κάποια που βγάζουν ?Ο μόνος λόγος είναι λοιπόν το κλειδί ..
- Αναρτήσεις
- Φρένα
- Κιβώτιο
- Οδηγοκεντρικότητα
- Μηχανολογική σχεδίαση
- κλπ
Χρόνια οι 6κύλινδροι της BMW ήταν οι καλύτεροι 6κύλινδροι μαζικής (και ευρείας παραγωγής)....αυτό εάν το θές και σου αρέσει το πληρώνεις...εάν όχι το προσπερνάς, τόσο απλά. Εάν θές την πίσω κίνηση και το κοφτερό τιμόνι, το πληρώνεις...εάν όχι το προσπερνάς.
ΥΓ: Έχεις κόλλημα με το κλειδί εεε??? Εγώ πάντως (και οι φίλοι μου) τόσα χρόνια πάντα το κλειδί στην τσέπη!
-
Κι εγω οταν επαιρνα τη merc ή νωριτερα το volvo, το χα στην τσαντα.
Ακομα και με φιλη μου οταν μας εδινε ο θειος της την slk, το χαμε σε τσαντα. Μαααλον ειμασταν χαζες [emoji14]Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Έχεις κόλλημα με το κλειδί εεε??? Εγώ πάντως (και οι φίλοι μου) τόσα χρόνια πάντα το κλειδί στην τσέπη!
Μόνο καποιος απίστευτα κολλημένος ή τρολ θα επαναλάμβανε πια τόσες φορές τα περί κλειδιού! Ειλικρινά εχει καταντήσει κουραστικό!
Μόνη δικαιολογία να μιλάμε για έναν ηλιωμένο άνθρωπο με τα γνωστά κολλήματα της ηλικίας, αλλά ας μας το πει να σεβαστούμε τα χρόνια του. Και το λέω αυτό χωρίς καμία διάθεση να ειρωνευτώ ή κάτι άλλο!
Η αστική μου ευγένεια μου έχει μάθει να σέβομαι τους μεγαλύτερους.Για τα του κλειδιού τώρα και πέρα απο τις πλάκες που κάνουμε μεταξύ μας όταν μαζευόμαστε (μάσα με τα κλειδιά στη μέση ) ποτέ άλλοτε δεν βγαίνει το κλειδί από την τσέπη. Προέχει άλλωστε η χρηστικότητα γι' αυτο και έχει μπει σε σιλικονάτη θήκη εκ Κίνας.
Προσωπικά άλλωστε το ότι έχω πια BMW το ξέρετε εδώ στα φόρα που δεν γνωριζόμαστε οικογενειακά/κοινωνικά/επαγγελματικά και πλην εξαιρέσεων δεν με συνδέετε με φάτσα (ούτε fb ή άλλα social έχω), όσοι γείτονες βλέπουν τι παρκάρει στη θέση μου και 2-3 φίλοι/συνάδελφοι και αυτό επειδή έχουν το ίδιο ή μοντέλο με ίδιο κινητήρα ή γενικά BMW και έχω ρωτήσει καποια πράγματα!
Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, επαγγελματικός περίγυρος δεν ξέρει και ούτε εχω καμιά σκασίλα να μάθει!
Καθημερινά κινούμαι με το 108 άλλωστε!Η επιλογή μου ήταν καθαρά εκτίμηση αυτών που κατά γενική ομολογία προσφέρει το αμάξι (και δη μετά από ενδελεχή μελέτη και δοκιμή) και γιατί σκίζομαι στη δουλειά σαν σκύλος και το αξίζω για πάρτη μου και μόνο (αυτό το συναίσθημα, δεδομένης της έλλειψης απτής ποιότητας του QQ, δεν το είχα εκεί και γι αυτό στο τέλος κυρίως το έδωσα).
Δικά μου τα λεφτά (όσα μας αφήνει η εφορία anyway), βγαλμένα με κόπο και (τηρουμένων των βασικών οικογενειακών αναγκών) τα χαλάω όπου και όπως θέλω για να ΓΟΥΣΤΑΡΩ μόνο και αποκλειστικά ΕΓΩ! Στα π@π@ρια μου τι θα πει ο οποιοδήποτε. -
Θεωρω οτι η πιο ορθη απαντηση ειναι τα λεφτα μου, ο κοπος μου, οι ιδεες μου και πραττω οπως αισθανομαι και καταλαβαινω εγω, που σημαινει οτι ο καθενας μας εχει την αποψη του και ειναι απολυτα σεβαστη. Οταν η αποψεις συμπιπτουν και οι αποψεις γινονται κοινη αποψη δεν σημαινει οτι πρεπει να συμφωνουν οι υπολοιποι και αναποδα..Οπως για μενα π.χ. ηθελα το kuga 180hp st line με τετρακινηση και αυτοματο και τον ιδιο εξοπλισμο, η γυναικα μου το θεωρησε υπερβολη..το τι θεωρει σωστο ο καθενας ακομη και σε μια οικογενεια ειναι εντελως υποκειμενικο, ποσο μαλλον σε μια κοινοτητα οπως η παρουσα..
-
Βλέπω νευράκια που οδήγησαν σε απολογίες
Κανείς δεν σας ζήτησε να απολογηθείτε γιατί πήρατε τα αμάξια σας , καλά κάνατε και τα πήρατε .
Δέκα-δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτερος σας είμαι και πριν 10-15 χρόνια και εγώ έκανα τα ίδια ...
Επειδή είδα τα νευράκια , δεν θα πάρω για προσβολές αυτά που είπες , αλλά τα περί αστικής ευγένειας , να τα ξαναδείς λίγο...
Να ξαναθυμίσω ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε από την φράση πολλών εδώ μέσα , ότι 30-35000 για πεζό δεν δίνουν ...
Αρα το κόμπλεξ του κλειδιού είναι αυταπόδεικτο . Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας που λένε ...
Οσο για τους εξαιρετικούς εξακύλινδρους , όταν μιλάμε για την Χ1 με τον τρικύλινδρο , απλά ξεπερνάμε τα όρια της φαιδρότητας....
-
Το τρικύλινδρο μοτερ της BMW είναι ένα εντυπωσιακά ελαστικό και οικονομικό μοτερ που επιδεικνύει όλη την τεχνολογια της μάρκας και το παρελθόν της σε σπουδαία μοτέρ.
Απλά κάνει πλάκα σε αντίστοιχες λύσεις του ανταγωνισμού.
Σε συνδιασμό με το αυτόματο κιβώτιο αν δεν σου πούνε τι οδηγείς νομίζεις οτι οδηγείς κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυνατότερο από αυτό που λένε τα χαρτιά.
Η άποψη μου αυτή είναι μετά από 3 μέρες test drive και μικτή χρήση με αρκετά χλμ με το συγκεκριμένο μοτέρ.Το 3008 προσωπικά μου αρέσει πολύ, είναι μία αξιόλογη πρόταση και χαίρομαι που η Peugeot μια μάρκα που συμπαθώ για τα μικρά και μεσαία σπορ αυτοκίνητα της υλοποίησε κάτι τόσο αξιόλογο σε μία δύσκολη κατηγορία.
Το 3008 δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε πρόταση της BMW που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Είναι ένα τετράστερο αυτοκίνητο ενώ η BMW προσφέρει πεντάστερο στη συγκεκριμένη κατηγορία (με άριστα το πέντε πάντα).
Just my 2 cents.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ppascho150 έγραψε:
Το τρικύλινδρο μοτερ της BMW είναι ένα εντυπωσιακά ελαστικό και οικονομικό μοτερ που επιδεικνύει όλη την τεχνολογια της μάρκας και το παρελθόν της σε σπουδαία μοτέρ.
Σε συνδιασμό με το αυτόματο κιβώτιο αν δεν σου πούνε τι οδηγείς νομίζεις οτι οδηγείς κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυνατότερο από αυτό που λένε τα χαρτιά.
Η άποψη μου αυτή είναι μετά από 3 μέρες test drive και μικτή χρήση με αρκετά χλμ με το συγκεκριμένο μοτέρ.Το 3008 προσωπικά μου αρέσει πολύ, είναι μία αξιόλογη πρόταση και χαίρομαι που η Peugeot μια μάρκα που συμπαθώ για τα μικρά και μεσαία σπορ αυτοκίνητα της υλοποίησε κάτι τόσο αξιόλογο σε μία δύσκολη κατηγορία.
Το 3008 δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε πρόταση της BMW που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Είναι ένα τετράστερο αυτοκίνητο ενώ η BMW προσφέρει πεντάστερο στη συγκεκριμένη κατηγορία (με άριστα το πέντε πάντα).
Just my 2 cents.
Και η δική μου εντύπωση από τον κινητήρα της bmw τόσο από την Χ1 όσο από Mini Cabrio είναι παρόμοια.
Έχω την εξης όμως προσωπική ένσταση. Είναι ωραίο να μην γνωρίζεις τι έχεις από κάτω και να φαντάζεσαι όταν όμως γνωρίζεις.
α)γνωρίζεις οτι είναι τρικύλινδρο
β)γνωρίζεις οτι κατασκευαστήκε κυρίως για οικονομία κλίμακος του εργοστάσιου (ο δίλιτρος μειον έναν κύλινδρο)
γ)έχεις να κάνεις με κακόφημο κατασκευαστή στο θέμα της αξιοπιστίας (το παράδειγμα του Ν47)
δ)Η ελληνική πραγματικότητα σε κάνει να κράτας ένα αυτοκίνητο 9-10 χρόνια ώστε να μην χάνεις πάνω από 2.000 άνα χρόνο.Τότε σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές το θέμα τρικύλινδρου της BMW και μάλλον κάθε τρικύλινδρο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αγορά μέσα και αυτός της Peugeot για το 3008.
Να μην ξεχνάμε οτι στα suv λόγω βάρους βγαίνουν περισσότερα θέματα, δείτε τι τραβάνε οι Βαγγέλιδες με το tiguan της προηγούμενης γενιάς και τα πιστόνια ενώ παρόμοιοι κινητήρες στο group σε ελαφρύτερα αυτοκίνητα δεν είχαν τα ίδια θέματα.
H μόδα του τρικύλινδρου περισσότερο για κίνηση πανικού μοιάζει μετά το σκάνδαλο των diesel παρά με ορθολογική τεχνολογική προσέγγιση. -
Just my 2 cents.
Όχι πως θεωρώ ότι το 3008 είναι κανένα benchmark (πολλάκις μάλιστα έχω πει ότι είναι πανάκριβο για αυτά που προσφέρει), αλλά μήπως είσαι λίγο υπερβολικός στα bold;
Που στηρίζεται αυτή η 'απόδοση αστεριών' που αναφέρεις;
Συγνώμη αλλά έτσι όπως το γράφεις είναι σαν η X1 (και γενικά η BMW) να είναι η 'αρία φυλή' που δεν συγκρίνεται με τίποτα...
-
Ο 3κυλινδρος της BMW κατασκευαστηκε για οικονομια κλιμακας αλλα ειναι ο μισος 6κυλινδρος και εχει την τελευταια τεχνολογια σε κινητηρες. Αληθεια ειναι οτι καλυτερα 4 απο 3 κυλινδροι αλλα πρεπει να πας σε 2λιτρο για να το παρεις αυτο. Στην πραξη ο κινητηρας παροτι detuned ειναι πολυ καλος. Τον προτιμω απο παλιο 4κυλινδρο συνολο.
-
^^^ Απλά έτσι πιστεύω οτι κατατάσσονται τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα στην κατηγορία.
Δεν πιστεύω οτι ένας εν δυνάμει πελάτης και των δύο αν τα δοκίμαζε και τα δύο θα έπαιρνε το 3008.
Μπορεί να είμαι λάθος ή έτσι να σκέφτομαι μόνο εγώ.
Δεν μίλησα για κάτι μεταφυσικό όπως η άρια φυλή, για σύγκριση αυτοκινήτων μίλησα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
^^^ Απλά έτσι πιστεύω οτι κατατάσσονται τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα στην κατηγορία.
Δεν πιστεύω οτι ένας εν δυνάμει πελάτης και των δύο αν τα δοκίμαζε και τα δύο θα έπαιρνε το 3008.
Μπορεί να είμαι λάθος ή έτσι να σκέφτομαι μόνο εγώ.
Δεν μίλησα για κάτι μεταφυσικό όπως η άρια φυλή, για σύγκριση αυτοκινήτων μίλησα.Sent from my iPhone using Tapatalk
Αν και πολυς κόσμος που ηδη πήρε το 3008 (κ εδώμεσα καποιοι) θα διαφωνήσει μαζί σου, σίγουρα ειναι σεβαστή η άποψη σου (αν και πολυ απόλυτη θεωρώ).
Οχι ομως οτι τα 2 αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχεση το ενα με το αλλο οπως το έγραψες αρχικά .
Peugeot 3008 2016