-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Ακομπλεξαριστος
Μου κανει εντυπωση παντως που δε βρηκε χαωτικη τη διαφορα των κινητηρων υπερ του Honda.Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις , μιλάμε για το 2wd CRV με τα 120 άλογα και όχι το τετρακίνητο με τα 160.
Με το τετρακίνητο δεν νομίζω οτι θα ειχες τα ιδια συμπεράσματα....
Ισχύει
Το τετρακίνητο , έχει κινητήρα που σκοτώνει και δεν υπάρχει diesel με λιγότερα από 2000 κυβικά να το ανταγωνιστεί, ενώ αρκετοί δίλιτροι είναι εμφανώς κατώτεροι (2.0 TDI VW Group 150PS) .
Από την άλλη λογω βάρους το 4WD είναι λιγότερο σφικτό στις στροφές και γέρνει περισσότερο (αναλογικά). Έαν δεν χρειάζεσαι την τετρακίνηση συχνά το 3008 κάνει καλά και ευχάριστα την δουλειά του.
Στο ευκαιριακό χιόνι και το M+S λάστιχα κάνουν καλή δουλειά. Σε ανηφορικό πέταλο όμως εκεί το δικίνητο ακομή και με M+S τα βρίσκει δύσκολα.4-5 γνωστοί εχουν το CRV ο τελευταιος σε 2 λιτρο κιολας,ολοι μου λένε ακομα και ενας που το τρακαρε και το αντικατεστησε με X3 οτι σαν το CRV δεν υπάρχει.Η τιμή του αυτή την στιγμή εχει πέσει στα 33.500 για τα 160 αλογα,προφανως αλλάζει?Το θεμα ειναι αν χρειαζομαι την τετρακινηση....και αυτο πόσες φορες!!!!
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Ακομπλεξαριστος
Μου κανει εντυπωση παντως που δε βρηκε χαωτικη τη διαφορα των κινητηρων υπερ του Honda.Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις , μιλάμε για το 2wd CRV με τα 120 άλογα και όχι το τετρακίνητο με τα 160.
Ισχύει
Το τετρακίνητο , έχει κινητήρα που σκοτώνει και δεν υπάρχει diesel με λιγότερα από 2000 κυβικά να το ανταγωνιστεί, ενώ αρκετοί δίλιτροι είναι εμφανώς κατώτεροι (2.0 TDI VW Group 150PS) .
Από την άλλη λογω βάρους το 4WD είναι λιγότερο σφικτό στις στροφές και γέρνει περισσότερο (αναλογικά). Έαν δεν χρειάζεσαι την τετρακίνηση συχνά το 3008 κάνει καλά και ευχάριστα την δουλειά του.
Στο ευκαιριακό χιόνι και το M+S λάστιχα κάνουν καλή δουλειά. Σε ανηφορικό πέταλο όμως εκεί το δικίνητο ακομή και με M+S τα βρίσκει δύσκολα.4-5 γνωστοί εχουν το CRV ο τελευταιος σε 2 λιτρο κιολας,ολοι μου λένε ακομα και ενας που το τρακαρε και το αντικατεστησε με X3 οτι σαν το CRV δεν υπάρχει.Η τιμή του αυτή την στιγμή εχει πέσει στα 33.500 για τα 160 αλογα,προφανως αλλάζει?Το θεμα ειναι αν χρειαζομαι την τετρακινηση....και αυτο πόσες φορες!!!!
Για το CRV υπάρχουν δυο θέματα
α)Θα είναι διαθέσιμο το καινούργιο σε λίγο με πολύ καλύτερο infotainment και κινητήρα 1.5 (190) που έχει κλέψει την παράσταση στην Αμερική (Επειδή κάνει θραύση στις american housewives , παραπονιούνται οτι ο κινητήρας της κολλάει στο κάθισμα μέχρι να πιάσουν cruising speed)
b) Θεωρητικά είναι μεγάλη ευκαιρία το diesel (33000-34000 ανάλογα με το μοντέλο ΜΥ15, ΜΥ16) όμως υπάρχει μια αμφιβολία πως θα μεταχειριστεί το Ελληνικό Κράτος τα diesel τα επόμενα χρόνια. Οπότε έαν το όχημα θα κάνει λιγότερα από 10.000 το χρόνο καλό είναι να μην ρισκάρεις για diesel.H αμφιβολία του β με έκανε να μην επενδύσω παραπάνω χρήματα στο CRV , πήρα το 2κίνητο και όχι το τετρακίνητο, ώστε να μειώσω την πιθανή ζημιά λόγω απαξίωσης.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Ακομπλεξαριστος
Ισχύει
Δυο φίλοι που είχαν την X3 την πουλήσαν άρον άρον, ό ένας την έφαγε από το timing chain issue και ο δεύτερος για να μην την φάει.
-
Ακομπλεξαριστος
Ισχύει
Δυο φίλοι που είχαν την X3 την πουλήσαν άρον άρον, ό ένας την έφαγε από το timing chain issue και ο δεύτερος για να μην την φάει.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; Για ποια Χ3 μιλάμε και πιο το πρόβλημα ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Ακομπλεξαριστος
Ισχύει
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; Για ποια Χ3 μιλάμε και πιο το πρόβλημα ;
BMW X3 με τον κινητήρα N47 (2007-2012)
http://prestige-german-engines.co.uk/en ... n-failure/ -
Ευχαριστώ
-
α)Θα είναι διαθέσιμο το καινούργιο σε λίγο με πολύ καλύτερο infotainment και κινητήρα 1.5 (190) που έχει κλέψει την παράσταση στην Αμερική (Επειδή κάνει θραύση στις american housewives , παραπονιούνται οτι ο κινητήρας της κολλάει στο κάθισμα μέχρι να πιάσουν cruising speed)
b) Θεωρητικά είναι μεγάλη ευκαιρία το diesel (33000-34000 ανάλογα με το μοντέλο ΜΥ15, ΜΥ16) όμως υπάρχει μια αμφιβολία πως θα μεταχειριστεί το Ελληνικό Κράτος τα diesel τα επόμενα χρόνια. Οπότε έαν το όχημα θα κάνει λιγότερα από 10.000 το χρόνο καλό είναι να μην ρισκάρεις για diesel.H αμφιβολία του β με έκανε να μην επενδύσω παραπάνω χρήματα στο CRV , πήρα το 2κίνητο και όχι το τετρακίνητο, ώστε να μειώσω την πιθανή ζημιά λόγω απαξίωσης.
α) Ο 1.5 είναι αυτός που φοράει το Civic σε detuned εκδοση;
β) Αν κάνεις πάνω από 15000km/έτος όμως η διαφορά αρχίζει και γίνεται μεγάλη. Άλλωστε μέχρι να ξεφορτωθούν οι Γερμανοί τα δικά τους μεταχειρισμένα, δεν βλέπω να αλλάζει σε εμάς για τουλάχιστον 2-3 χρόνια κάτι.
Αυτή τη στιγμή το 4wd CRV για εμένα είναι καλή περίπτωση για όποιον γράφει km. Άλλωστε δεν νομίζω ότι θα τον βάλουν στο καινούριο.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
α) Ο 1.5 είναι αυτός που φοράει το Civic σε detuned εκδοση;
β) Αν κάνεις πάνω από 15000km/έτος όμως η διαφορά αρχίζει και γίνεται μεγάλη. Άλλωστε μέχρι να ξεφορτωθούν οι Γερμανοί τα δικά τους μεταχειρισμένα, δεν βλέπω να αλλάζει σε εμάς για τουλάχιστον 2-3 χρόνια κάτι.
Αυτή τη στιγμή το 4wd CRV για εμένα είναι καλή περίπτωση για όποιον γράφει km. Άλλωστε δεν νομίζω ότι θα τον βάλουν στο καινούριο.
a)To ευρωπαικό civic φοράει μια απονευρωμένη εκδοχή (για χαμηλούς ρύπους) του 1.5 vtec με 182 άλογα (στην Αμερική στο CRV έχει 190 και 200 σε κάποιες ασιάτικες αγορές)
β) Ισχύει και έαν είσαι σε επαρχία δεν έχει να φοβάσαι τον Καμίνη -
https://translate.google.gr/translate?h ... rev=search
-
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=fr&u=http://www.actu-automobile.com/2017/10/05/nouveau-moteur-1-5-bluehdi-130-pour-les-peugeot-3008-et-5008/&prev=searchΑυτό είναι σίγουρα μεγάλη είδηση! Υπάρχει άλλο 1500άρι diesel με τέτοια ιπποδύναμη;
-
Μόνο ο 1.5 diesel της ford στο καινούργιο Ecosport (125ps) πλησιάζει
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αυτό είναι σίγουρα μεγάλη είδηση! Υπάρχει άλλο 1500άρι diesel με τέτοια ιπποδύναμη;
Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί δεν είμαι οπαδός των diesel κινητήρων. Νομίζω άλλωστε ότι δεν έχουν μεγάλο μέλλον με τα περιβαλλοντικά κριτήρια που θέτει η ευρωπαική ένωση αλλά και η φορολογική αντιμετώπιση τους προβλέπεται δυσοίωνη. Ήδη η Volvo ανακοίνωσε ότι δεν ασχολείται άλλο με την εξέλιξη τους, η Honda φέρνει το CRV 2018 στην ευρώπη το οποίο θα προσφέρεται χωρίς diesel κινητήρες και η Peugeot τώρα αλλάζει τον κινητήρα 1.6 BlueHdi με τον 1.5 για να είναι συμβατό με το Euro 6 που θα ισχύει από το 2020. Εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να ρισκάρω με τους diesel κινητήρες και επίσης θεωρώ τους μικρούς βενζινοκινητήρες τύπου 1.2 κλπ πολύ συμπιεσμένους για αμαξώματα τύπου SUV και έτσι στράφηκα στο Volvo XC60 T8 Plug in Hybrid και τους ξεφορτώθηκα....
-
τις εξελιξεις στην ευρωπη δεν τις καθοριζει η Volvo και ακομα περισοτερο το CRV της Honda.
το κυνηγι μαγισων καποιων τρακουσεληδων που στην προσπαθεια τους για κλικ με καθε τροπο εχουν τρομοκρατησει αρκετο κοσμο πρεπει καποια στιμγη να σταματησει.
σαν χθες θυμαμαι κατι τιτλους τυπου :τελος στα diesel κατω των 2000 κυβικων και δεν συμαζευεται....
τωρα που η πεζω εξελιξε και βγαζει 1500 αρι diesel μουγκα ο δηθεν δημοσιογραφος. -
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη λένε ότι μετά από χρόνια ξαναπέρασαν τα βενζινοκίνητα μπροστά σε πωλήσεις και από ότι φαίνεται δεν θα αλλάξει αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι πέθανε το ντίζελ.
-
Τις εξελίξεις στην Ευρώπη σίγουρα τις επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό η VAG, οπότε ύστερα από το dieselgate... στροφή στην βενζίνη και τα υβριδικά.
-
Ο χρήστης christou έγραψε:
τις εξελιξεις στην ευρωπη δεν τις καθοριζει η Volvo και ακομα περισοτερο το CRV της Honda.
το κυνηγι μαγισων καποιων τρακουσεληδων που στην προσπαθεια τους για κλικ με καθε τροπο εχουν τρομοκρατησει αρκετο κοσμο πρεπει καποια στιμγη να σταματησει.
σαν χθες θυμαμαι κατι τιτλους τυπου :τελος στα diesel κατω των 2000 κυβικων και δεν συμαζευεται....
τωρα που η πεζω εξελιξε και βγαζει 1500 αρι diesel μουγκα ο δηθεν δημοσιογραφος.Δεν θα διαφωνήσω καθόλου οτι οι δημοσιογράφοι γενικά γράφουν ότι τους πουν αυτοί που τους ταίζουν δηλαδή οι εταιρείες αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά είναι γενικότερη η τάση στροφής στη βενζίνη και τα υβριδικά αφού η εξέλιξη των diesel φαίνεται πλέον αρκετά κοστοβόρα. Η ίδια η Peugeot του χρόνου θα έχει plug in hybrid 3008. H ΚΙΑ ήδη έχει το NIRO. H AUDI θα έχει αρκετά υβριδικά, το ίδιο η MERCEDES και η BMW. Δεν έιναι μόνο η Volvo δηλαδή απλά οι Σουhδοί τα απέκλεισαν εντελώς από την μελλοντική γκάμα τους. To CRV μην το υποτιμάμε όμως γιατί είναι το πιο καλοπουλημένο suv παγκοσμίως και δεν είναι μικρή απόφαση να το φέρνουν χωρίς diesel στην ευρώπη. Για μένα η είδηση δεν είναι ο κινητήρας 1.5 diesel αλλά το ΕΑΤ8 αυτόματο κιβώτιο. Γενικά το diesel είναι μεγάλο ρίσκο ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο. Σκεφτείτε όσους αγόρασαν πριν μερικούς μόνο μήνες το 1.6 blue hdi eat6 τι υποβάθμιση γίνεται στην περιουσία τους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον 1.5 όσο η ευρωπαική ένωση αλλάζει τα κριτήρια και τους ρύπους κάθε τρεις και λίγο. Θα εξελίξει η κάθε Peugeot και η κάθε εταιρεία άλλον και μετα άλλον κινητήρα όσο αυτό είναι τεχνικά εφικτό (φαίνεται πάντως ότι έχουν αρχίσει να δυσκολεύονταιμε τους diesel)
-
Ρε παιδιά ειλικρινά υπάρχει άνθρωπος που αντέχει τη βρώμα του diesel ; ακόμα και σε νέα αμάξια η μπόχα είναι αφόρητη. Καθάρισε η μύτη μου τόσους μήνες τώρα.
-
Εγώ πάντως με 17000χλμ με πετρέλαιο δεν έχω μυρίσει ποτέ καυσαέρια, ενώ με τη βενζίνη ειδικά στις κρύες εκκινήσεις 'γινόσουν' λίγο..
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ρε παιδιά ειλικρινά υπάρχει άνθρωπος που αντέχει τη βρώμα του diesel ; ακόμα και σε νέα αμάξια η μπόχα είναι αφόρητη. Καθάρισε η μύτη μου τόσους μήνες τώρα.Eξαιρώντας το κροτάλισμα στην εκκίνηση δεν υπάρχει καμιά μυρωδιά. Αντιθέτως η βενζίνη σαν πιο πτητική μυρίζει ευκολότερα. Μην παραβιάζουμε και την λογική.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ρε παιδιά ειλικρινά υπάρχει άνθρωπος που αντέχει τη βρώμα του diesel ; ακόμα και σε νέα αμάξια η μπόχα είναι αφόρητη. Καθάρισε η μύτη μου τόσους μήνες τώρα.Οταν έρχεται η ώρα να πληρωσω στο βενζιναδικο κ δίνω πολύ λιγότερα σε σχέση με τη βενζίνη... ούτε μου περνά από το μυαλό!
Φυσικά για αυτό δεν ευθυνονται οι εταιρίες αλλά η ηλίθια φορολογία μας...
Peugeot 3008 2016