-
Μόνο ο Φάνης θα το πάρει από εμάς, πετάει στάχτη στα μάτια με τα διάφορα Toyota, και τσουπ..Tesla!
Αχαχαχαχα....!! Δεν έχω €60Κ για αυτοκίνητο....σε 4-5 χρόνια που θα βγεί το μικρό με €25Κ το συζητάμε. Αλλιώς θα έπαιρνα ηλεκτρικό και σήμερα (εαν υπήρχε κάποιο της προκοπής σε χρήματα που μπορώ να δώσω), άνετα μου κάνει στο 95% των μετακινήσεών μου και μπορώ να φορτίζω στο σπίτι.
-
Για το μικρό τι ξέρουμε; θα είναι και αυτό value for money σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
-
Για το μικρό τι ξέρουμε; θα είναι και αυτό value for money σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
ειναι παρα πολυ νωρις να ξερουμε.
Ο Musk ειναι γνωστος για τις υπερβολες του & δεν ξερουμε πως θα εχει διαμορφωθει η αγορα μεχρι τοτε.
-
Πάντως στον χρόνο της στάσης για φόρτιση πρέπει να προστεθεί έξτρα χρόνος σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να φορτίσουν. Δεν είναι βενζίνη-πετρέλαιο - υγραέριο που τελειώνεις αμέσως...
-
Πάντως στον χρόνο της στάσης για φόρτιση πρέπει να προστεθεί έξτρα χρόνος σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να φορτίσουν. Δεν είναι βενζίνη-πετρέλαιο - υγραέριο που τελειώνεις αμέσως...
-
εγω ηρθα πρωτος
-
οχι εγω ηρθα
-
εγω ηρθα αλλα πηγα τουαλετα
-
οχι εγω ηρθα πηγα να παρω νερο
-
εγω ειχα κλεισει φορτιστη απο το αμαξι
θα ζησουμε ωραιες στιγμες...
-
-
- εγω ηρθα πρωτος
- οχι εγω ηρθα
- εγω ηρθα αλλα πηγα τουαλετα
- οχι εγω ηρθα πηγα να παρω νερο
- εγω ειχα κλεισει φορτιστη απο το αμαξι
θα ζησουμε ωραιες στιγμες...
Χωρις να αμφισβητω οτι υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να συμβουν τετοια περιστατικα εν τουτοις δεν πρεπει να ξεχναμε μια σημαντικη διαφορα σε σχεση με τα εσωτερικης καυσης και τον ανεφοδιασμο τους. Η φορτιση σε ταχυφορτιστες ειναι πολυ ακριβοτερη σε σχεση με το σπιτι. Τα βενζιναδικα στην εθνικη οδο ειναι ακριβοτερα σε σχεση με αυτα στις πολεις, αλλα μιλαμε για μικρες διαφορες. Αυτο σημαινει οτι δεν ενοχλει τον οδηγο ιδιαιτερα να φυγει για ταξιδι με αδειο ντεποζιτο και να γεμισει σε βεζιναδικο στην εθνικη. Οταν ομως πληρωνεις το ρευμα του ταχυφορτιστη πολλαπλασια τιμη σε σχεση με την νυχτερινη φορτιση στο σπιτι σου, ε τσουζει αυτο. Θεωρω λοιπον οτι θα φευγουν ολοι με 100% μπαταρια απο το σπιτι και θα σταματουν εκει που πραγματικα θα χρειαστει να φορτισουν
-
Σιγουρα θα φυγεις απο το σπιτι με 100% μπαταρια αν μπορεις. Ειναι σχεδον αδυνατο ομως να κανεις ταξιδι 400χλμ (πηγαινε-ελα) χωρις να χρειαστει να φορτισεις στην Εθνικη, ειδικα αν στον προορισμο σου δεν εχεις υποδομες.
Σκεφτομαι λοιπον τι θα γινεται σε μεγαλες εξοδους ή επιστροφες...
Ειδικα μεχρι να μαθουν οι πιο πολλοι οτι δεν χρειαζεται να φορτισεις μεχρι 100% ή οτι δεν ειναι ευγενικο να το βαλεις για φορτισμα, να εχει φορτισει πληρως και εσυ να εισαι ακομη κουμπωμενος επειδη εισαι στη καφετερια και βαριεσαι να βγεις εξω να το μετακινησεις για να φορτισει καποιος αλλος. -
Όλα αυτά που σκέφτεστε, καθώς και πολλά άλλα άβολα σενάρια, συμβαίνουν ήδη στο λίκνο της γης της (ηλεκτρικής) επαγγελίας, στην Καλιφόρνια. Ατελείωτες ουρές στα φορτιστάδικα των εθνικών οδών και των ΣΕΑ στις μεγάλες αργίες και εξόδους, εκνευρισμός , μωάμεθ μανιτού και παναγίες, εξαγορά θέσεων! (σου δίνω 5 δολλάρια για να φορτίσω πρώτος αντί για σένα), κοκ. Είχα διαβάσει παλιότερα ένα περιστατικό με τον μάσκ ο οποίος οδήγησε ένα κονβόι Τέσλα με κάποιους συνεργάτες του για να του δείξει το δίκτυο ταχυφορτιστών και έγινε μάρτυρας μιας διένεξης μεταξύ οδηγών που παρεκτράπη, πέσανε και κάτι ψιλές και η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια, το είχα γράψει παλιά στο ακατανόμαστο.
-
Σιγουρα θα φυγεις απο το σπιτι με 100% μπαταρια αν μπορεις. Ειναι σχεδον αδυνατο ομως να κανεις ταξιδι 400χλμ (πηγαινε-ελα) χωρις να χρειαστει να φορτισεις στην Εθνικη, ειδικα αν στον προορισμο σου δεν εχεις υποδομες.
Σκεφτομαι λοιπον τι θα γινεται σε μεγαλες εξοδους ή επιστροφες...
Ειδικα μεχρι να μαθουν οι πιο πολλοι οτι δεν χρειαζεται να φορτισεις μεχρι 100% ή οτι δεν ειναι ευγενικο να το βαλεις για φορτισμα, να εχει φορτισει πληρως και εσυ να εισαι ακομη κουμπωμενος επειδη εισαι στη καφετερια και βαριεσαι να βγεις εξω να το μετακινησεις για να φορτισει καποιος αλλος.σε μεγαλες εξοδους (και μεγαλες επιστροφες) θα εχουν ξεκινησει με 100% καθως θα εχουν φορτισει σε ξενοδοχεια/εξοχικα κτλπ. Οχι ολοι, αλλα ενα μεγαλο ποσοστο.
αυτο που λες με την καφετερια, ναι ειμαι σιγουρος οτι θα γινει και αυτο, αλλα εδω ομως οσοι υποστηριζετε τετοια σεναριο λιγο φασκετε και αντιφασκετε Φιλικα παντα. Εξηγω. Απο την μια λετε οτι 'θα προσθετει πολυ ωρα στο ταξιδι η φορτιση' και μετα γυρνατε και λετε 'θα ειναι ο ιδιοκτητης αραχτος στην καφετερια και αν και θα ειναι γεματος, δεν θα φευγει'. Καταλαβαινεις το οξυμωρο του πραγματος ετσι;
Συμφωνω οτι θα υπαρξουν θεματα τετοια φυσης καποιες φορες, αλλα σε γενικες γραμμες θεωρω οτι η υποδομη θα αναπτυχθει παραλληλα με τον αριθμο ηλεκτροκινητων που κυκλοφορουν. Αντικειμενικα, οι τιμες τους ειναι ακομα υψηλες και εχουν οικονομικο νοημα μονο ως εταιρικα leasing ωστε να εκμεταλλευτει ο κατοχος την εκπτωση φορου. Δεν βλεπω ουτε να αλλαζει κατι αμεσα στην χωρα σε σχεση με το διαθεσιμο εισοδημα, ουτε οποιαδηποτε κυβερνηση να εχει τη δυνατοτητα να προσφερει οικονομικα κινητρα τα οποια (για τον πολυ κοσμο) θα εξισωσουν την τιμη τους με αντιστοιχα μοντελα εσωτερικης καυσης. Ακομα δεν υπαρχουν καν οι υποδομες ωστε να αγοραστουν ηλεκτροκινητα αυτοκινητα πολης (πχ. δυνατοτητα για φορτιστη σε πυλωτες, ευρειας κλιμακας φορτιστες π.χ. σουπερμαρκετ, πολυκαταστηματα κτλπ). Δεν βλεπω δηλαδη εν μια νυκτι να μετατρεπεται μεγαλο ποσοστο του στολου απο ΚΕΚ σε ηλεκτροκινητα, ωστε να αντιμετωπισουμε τα προβληματα που αναφερετε.
-
ολες οι κατηγοριες θα υπαρχουν. Και αυτοι που βιαζονται και αυτοι που θα εχουν φορτισει απο πριν και αυτοι που θα ξεχνιουνται στη καφετερια και αυτοι που θα πουλανε τσαμπουκα για να σου παρουν τη θεση κτλ. Και οσο αυξανονται οι κατοχοι (που στην αρχη τουλαχιστον θα ειναι αμαθεις), τοσο θα αυξανονται οι 'προβληματικοι'.
μακαρι οι υποδομες να βελτιωθουν με αναλογο ρυθμο.
-
Νομίζω ότι πέρασε στα ψιλά το μοντέλο φόρτισης που προωθεί επί του παρόντος η Tesla. Η φόρτιση στο δίκτυο της δωρεάν (για τα Tesla μόνο εννοείται) και κράτηση θέσης σε φορτιστή με τον προγραμματισμό του ταξιδιού. Γράφετε λοιπόν για ουρές αναμονής και για υψηλές χρεώσεις, που προς το παρόν δεν φαίνονται στον άμεσο ορίζοντα. Τον μ@λ@κα βέβαια που θα παρκάρει το συμβατικό αυτοκίνητο του στη θέση φόρτισης και θα πάει για καφέ, ΔΕΝ τον γλιτώνεις!
-
Ε ναι ρε συ χάρη. Για σήμερα όλα είναι οκ. Μιλάμε για τα εκατομμύρια ηλεκτρικά με την παρούσα τεχνολογία των μπαταριων.
Με λιγα λογια είναι σνα να είσαι μια αγελάδα, ή βόδι καλύτερα, και να σε βάζουν σε ένα χωράφι συγκεκριμένων στρεμμάτων έκτασης και να συζητουμε αν έχεις χώρο και χρόνο να καταναλωσεις όλη την πανίδα.
Συζήτηση άνευ ουσίας. Αν όμως βάλουμε χιλιάδες και εκατομμύρια βόδια σε ένα συγκεκριμένο χωράφι (προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας και θέσεων φόρτισης) τότε εκεί αρχίζουν τα στοχαστικά μοντέλα.
Αν δνε αλλάξει η τεχνολογία των μπαταριων δεν θα δούμε τίποτα κατ εμέ.
-
Ωραία περιγραφή Χάρη και συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμά σου!!
ΥΓ: Τώρα θέλω ένα Τέσλα....
-
χαρη, χαρη...
φευ χαρη, φευ...
και γουσταρεις ηλεΧτρικιαση και εχεις και ρέιντζ.
ο αλλος ευτυχως και θελει κατι αλλο.
-
Ομιλείτε την ελληνική, παρακαλώ. Ει δυνατόν και με σωστή σύνταξη...
-
ο αλλος ευτυχως και θελει κατι αλλο.
Αχαχαχαχα!!!
-
Πάντως η σωστή σύγκριση είναι με μια ζμπορ μπερλίνα των 70-80.000 ευρώ, αφού το Τέσλα είναι αφορολόγητο και επιπλέον επιδοτείται.
-
Πάντως η σωστή σύγκριση είναι με μια ζμπορ μπερλίνα των 70-80.000 ευρώ, αφού το Τέσλα είναι αφορολόγητο και επιπλέον επιδοτείται.
Για ποιον είναι η σωστή σύγκριση; Για κάποιον που μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο αφορολόγητο; Γιατί για όλους εμάς η σωστή σύγκριση είναι με βάση το πόσα λεφτά θα μας στοιχίσει, άσχετο που θα πάνε (σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις τσέπες του Musk στη μία περίπτωση ή μισακά στις τσέπες του οποιουδήποτε κατασκευαστή και στον κρατικό κορβανά, στην περίπτωση συμβατικού αυτοκινήτου).
Καταλαβαίνω λοιπόν τι θέλεις να πεις, αλλά τελικά δεν έχει σημασία για το 99,9% των αγοραστών.
Όσο για τα 56 χιλιάρικα που αναφέρω για το Dual Motor Long Range είναι η τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι, άνευ κρατικής επιδότησης, αν δεν κάνω λάθος.
-
Αυτοκινητιστικά συγκρίνεται με αυτοκίνητα που κοστίζουν 80.000 ευρώ.
Πρακτικά ομως λόγω ειδικου Φορολογικου καθεστώτος συγκρίνεται με αυτά των 56.000 ευρώ.
Νομίζω αυτομάτως γίνεται η έκπτωση φόρων. 56.000 κόστιζει με τις εκπτώσεις.
-
Νομίζω αυτομάτως γίνεται η έκπτωση φόρων. 56.000 κόστιζει με τις εκπτώσεις.
Δεν υπάρχει φόρος (πέραν του ΦΠΑ). Η έκπτωση αφορά επιδότηση στην τιμή αγοράς.
Tesla Model 3