-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Με βαση ομως και την τελευταια σου προταση, πας να παρεις ενα αρκετα καλο ρισκο μονο και μονο για την αλλαγη οχηματος, χωρις καποια ουσιωδη αναβαθμιση. Αυτο λεμε ορισμενοι. Δλδ το αλλαζεις που το αλλαζεις ,παρε κατι σημαντικα καλυτερο παντουΜα αυτο περιμένω, προτάσεις με σημαντικά καλύτερα αμαξια!
-
Νονε απόψεις για αυτοκίνητα ως καταναλωτές κάνουμε. Γράφω τις εντυπώσεις μου από αυτά που καταναλωνω, είτε ως ιδιοκτήτης, είτε ως χρήστης (περιστασιακα ή μη).
Ποτε δεν είπα ότι έχω ειδικές γνώσεις.
Απλα έχουμε αλλά κριτήρια και τέρμα. Ας διαβάζει ο κόσμος όλες τις απόψεις και ας επιλέξει.
Οι χαρακτηρισμοι προφανώς επιστρεφονται... -
Ο χρήστης ababapanos έγραψε:
Με βαση ομως και την τελευταια σου προταση, πας να παρεις ενα αρκετα καλο ρισκο μονο και μονο για την αλλαγη οχηματος, χωρις καποια ουσιωδη αναβαθμιση. Αυτο λεμε ορισμενοι. Δλδ το αλλαζεις που το αλλαζεις ,παρε κατι σημαντικα καλυτερο παντου
Μα αυτο περιμένω, προτάσεις με σημαντικά καλύτερα αμαξια!
Εφοσον για τους δικους σου λογους δε θελεις το bravo,απ αυτα που εχεις γραψει θεωρω οτι θα σου αρεσει το auris αλλα πηγαινε σε 1.6.. ειναι δυνατο για ατμοσφαιρικο. Κανα leon με τον μικρο tsi που ισως ειναι φτηνοτερο και πιο ενδιαφερων απο golf αλλα με χειροτερο εσωτερικο. Focus 1.6 125, καποιο astra με τον 1.4 Τ.. ιδεες ριχνω..
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Νονε απόψεις για αυτοκίνητα ως καταναλωτές κάνουμε. Γράφω τις εντυπώσεις μου από αυτά που καταναλωνω, είτε ως ιδιοκτήτης, είτε ως χρήστης (περιστασιακα ή μη).
Ποτε δεν είπα ότι έχω ειδικές γνώσεις.
Απλα έχουμε αλλά κριτήρια και τέρμα. Ας διαβάζει ο κόσμος όλες τις απόψεις και ας επιλέξει.
Οι χαρακτηρισμοι προφανώς επιστρεφονται...Ανθρωπε μου καταλαβαινεις οτι με την ιδια αφελεια θα μπορουσα εμμεσως πλην σαφως να βγω να σου πω 'εσυ τι ξερεις και γραφεις, αφου πινεις νερο μονο στο ονομα της toyota και μονο αυτα ειχες?' Ξερω εγω τι αλλο ειχες οδηγησει κι τι ειχες? Μονο οτι εχεις γραψει ξερω. Και τι επαγγελεσαι επειδη το εχεις αναφερει, μπορει και να μαι πολυ πιο σχετικος με αυτα που συζηταμε, αλλα δε θα το χρησιμοποιησω ποτε σαν επιχειρημα..ειναι λαικισμος και εντυπωσιασμος.
Οποτε και δε αναρτω ποστ εντυπωσεων. Ειναι αδιανοητο να μου λες οτι επειδη εχω παλιο αμαξι ή πολλα ποστ εγω δε ξερω Τερμα οπως λες. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Με βαση ομως και την τελευταια σου προταση, πας να παρεις ενα αρκετα καλο ρισκο μονο και μονο για την αλλαγη οχηματος, χωρις καποια ουσιωδη αναβαθμιση. Αυτο λεμε ορισμενοι. Δλδ το αλλαζεις που το αλλαζεις ,παρε κατι σημαντικα καλυτερο παντου
Μα αυτο περιμένω, προτάσεις με σημαντικά καλύτερα αμαξια!
Εφοσον για τους δικους σου λογους δε θελεις το bravo,απ αυτα που εχεις γραψει θεωρω οτι θα σου αρεσει το auris αλλα πηγαινε σε 1.6.. ειναι δυνατο για ατμοσφαιρικο. Κανα leon με τον μικρο tsi που ισως ειναι φτηνοτερο και πιο ενδιαφερων απο golf αλλα με χειροτερο εσωτερικο. Focus 1.6 125, καποιο astra με τον 1.4 Τ.. ιδεες ριχνω..
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Σημερα παντως ειδα απο κοντα το Golf PLUS και μπορω να πω οτι μου αρεσε αρκετά πολυ περισσότερο απο το απλο. και εσωτερικά και εξωτερικά οποτε το απλο το golf απορρίπτεται, αν παω σε golf θελω να ειναι η εκδοση PLUSΚαι επειδη συνέχεια ακουω οτι αν παρω golf θα αποκτήσω στενη σχεση με τα συνεργεία , τι ακριβως εννοείτε? δηλαδη πιες ειναι οι συνήθεις βλαβες που παρουσιαζουν τα Golf και οχι τα αλλα? και αλλη μια ερωτηση τα golf εχουν ιμάντα η καδενα?
-
Αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, μπες στο club της vw και διάβασε τα πιθανά προβλήματα.....με λίγη καλή θέληση μέχρι το πρωί θα τα έχεις διαβάσει όλα....
-
Το να μπω στο club της vw και να διαβάσω δεν μου λέει κατι. Και πάλι δεν μου απαντάς ποια είναι τα πρόβληματα που θα εχω με το golf που δεν θα τα εχω με το i30 πχ?
-
Καδενα χρονισμου ('ξεχειλωνει', πηδαει δοντι) , βαλβιδα ψεκασμου λαδιου στη καδενα, γραναζι μεταβλητου χρονισμου,επικαθισεις στις βαλβιδες, κανας γρυλλος ηλεκτρικου παραθυρου, πολλαπλασιαστες.
Στο 'παλιοfiat' που σου προτεινα π.χ. τιποτα απο αυτα δεν ειναι υποψηφιο... και τα κυρια θεματα του θα εντοπιστουν σ ενα πλαστικο καλυμματακι πανω απο το χειροφρενο που τσακιζει, καμια φουσκα ημιαξονιου και ισως καποιο κολλαρο ή τσιμουχα (δε θυμαμαι ακριβως) στο κυκλωμα ψυξης. -
Εξαρτάται από πολλά....ποιά έκδοση κινητήρα, αν έχει dsg κλπ.
Θα σου πω 2-3 που θυμάμαι πρόχειρα....παρότι κάποια μοτέρ έχουν καδένα χρειάζεται προληπτική αλλαγή στα 80-90 χιλ. χλμ. με κόστος στα 700, αν θυμάμαι καλά βέβαια. Συχνό σχετικά φαινόμενο να προκαλείται μεγαλύτερη φθορά με πολύ μεγαλύτερο κόστος. Το dsg παρουσίαζε αρκετά θέματα με σημαντικότερο για μένα το mechatronic...κόστος από 1200 και πάνω ενώ αλλαγή δίσκων στο dsg γυρω στο χιλιάρικο. Έχει αναφερθεί αλλαγή δίσκων 3 φορές μέχρι τα 100.000χλμ. προφανώς και λόγω κακής χρήσης. Και πολλά άλλα όπως ξεκόλλημα ουρανού, τουρμπίνες, αντλίες νερού κλπ. -
Εγω εγραψα για το 'μικρο' tsi που τον ενδιαφερει θεωρω.
Υπαρχει και ευχαριστημενος κοσμος ,να τα λεμε αυτα. Δεν ειναι ασπρο-μαυρο.
-
Σαφώς και υπάρχουν πολλοί που είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και να μείνουν έτσι...αλίμονο....
Εγώ θα έβαζα και μία άλλη παράμετρο...την ποιότητα προσφερομένων υπηρεσιών της αντιπροσωπείας....πλείστα παράπονα και πλήρης αδιαφορία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε γενικευμένα προβλήματα, όπως με το Πόλο που έσβηνε εν κινήσει, αν πας και τους ενοχλήσεις στο φτιάχνουν. Αλλιώς δεν.... -
Τουλαχιστον αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να αναπτυχθει το δικτυο των εξειδικευμενων με ανταγωνιστικες τιμες και γνωσεις. Αλλωστε για μεταχειρισμενο ενδιαφερεται, δε τιθεται θεμα εγγυησης.
-
Συγνώμη που το ξαναλέω αλλά το χοντα σιβικ το 1.8ρι φαντάζει ακομα περισσότερο ιδανικό για τον φίλο μας!!
-
Φιλε μου εχω ακούσει οτι το 1.8 καίει τα άντερα του και εκτος απο αυτο , τα 320 ευρω για τελη ειναι παρα πολλά!
-
Δεν τρεχω , ουτε κανω κόντρες στα φανάρια για να μου προτείνετε turbo και 1800αρια οπως στα προηγούμενα μηνυματα...OK!
-
ok!?
-
Πιστευετε αν παω σε μια λυση τυπου οπως αυτο το fiesta http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7211487/
To οποιο ειναι σχεδον καινούριο, θα μου κακοφανει πολυ απο αποψη ανέσεων και χώρου? -
Από άποψη ανέσεων δεν ξέρω (αλήθεια πώς το εννοείς; ποιότητα κύλισης ή π.χ. χαρακτηριστικά τύπου cruise control; ), από χώρους όμως σίγουρα, αφού μιλάμε για άλλη κατηγορία. Εκτός αν δε σου χρειάζονταν οι χώροι του i30 ούτως ή άλλως οπότε καλύτερα το μικρότερο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οχι αλλα γαλλικά, ιταλικά και ημίαιμα..... Πως λέμε οχι σκουπίδια, οχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!!!!
[emoji38]
Άλλωστε με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τιμωρήσουμε την κακιά Ευρώπη που φταίει για όλα τα κακά της χώρας που ζούμε.Αλλά ξέχασα.
Όταν μιλάμε για αυτοκίνητα, αγαπάμε Ευρώπη... [emoji38]υ.γ. προς θεματοθέτη: Κράτα το i30... Εκτός αν έχεις όρεξη για μπλεξίματα...
Από εμένα ειδικά δεν θα ακούσεις ποτέ τέτοια πράγματα. Η αναφορά μου αφορά αποκλειστικά την ποιότητα των αυτοκινήτων και τιποτε αλλο.
Το σχόλιο μου ήταν γενικό που αφορά την υφή του φόρουμ (για την υποκρισία που ξεχειλίζει) και όχι προσωπικό...
-
Φιλε μου εχω ακούσει οτι το 1.8 καίει τα άντερα του και εκτος απο αυτο , τα 320 ευρω για τελη ειναι παρα πολλά!Ισως είμαι ο μοναδικός εδώ μεσα που είχα και Golf + Tsi και Civic 1.8...
Στο θέμα κατανάλωση δεν ισχύει αυτό που λες, το 1.8 ivtec είναι εξαιρετικά οικονομικό, και απο το i30 αλλά και από τα tsi.
Αν είχα να διαξέξω ανάμεσα στα 2, θα πήγαινα σε civic 1.8 του 08-09 καθώς είναι πανέμορφο και εξαιρετικά ευχάριστο στην καθημερινότητα.
Πρέπει όμως επίσης να αναφέρω ότι και τα 2 στα χέρια μου κάθε άλλο παρά αξιόπιστα ήταν, ειδικά το honda (σε αντίθεση με ένα matrix που είχα κάποτε, αυτά τα κράτησα από 12-18 μήνες έκαστο κυρίως λόγω προβλημάτων αλλά και έρωτα με μία delta....).
Αν η επιλογή ήταν γενικότερη, θα έβλεπα κάθε σχολή (ιαπωνική-ιταλική-γαλλική-γερμανική) και θα επέλεγα με κριτήριο το επιβεβαιωμένα καλύτερο μεταχειρισμένο. Μάλιστα θα κυνηγούσα αυτοκίνητα ex-leasing καθώς έχουν επιβεβαιωμένο ιστορικό και χιλιόμετρα, ένα συνήθως οδηγό, αρκεί η αγορά να γινόταν απέυθείας από τη leasing και όχι από ενδιάμεσο έμπορο... (στο car.gr νομίζω ότι είναι μόνο αυτοί http://executive-lease.car.gr/cars/ , για τους άλλους θα χρειαστείς να πας στα επιμέρους sites τους).
Επίσης σε καταλαβαίνω ότι θέλεις να αλλάξεις αυτοκίνητο, δεν είναι μόνο η αξιοπιστία το κριτήριο, το εσωτερικό του civic από μόνο του είναι αναβάθμιση μεγάλη. Γενικά αν μπορείς πήγαινε σε επιλογές που προσφέρουν και ολίγον από οδηγική ευχαρίστηση, είναι βαρετό να οδηγείς κουτιά σε ρόδες...
Aγορα Μεταχειρισμενου Civic η Golf