-
Ακριβώς κουδούνια τηλέφωνα sms.... ευτυχώς λείπουμε και δύο πολλές ώρες οπότε τα μπες βγες είναι λιγα
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όχι είναι τούνελ για δύο αμάξια οποίος έρθει πρώτος μπαίνει μέσα. Όταν μπαίνω πρώτος το χώνω τέρμα μέσα και πίσω μου χωρά και q7 και παρόλα αυτά έρχεται και φιλάει κάθε μέρα και όταν μπαίνει αυτή πρώτη φιλάω εγώ αντίστοιχα την γκαραζοπορτα!Και μια προβοκατορικη ερώτηση με 27000 2.0 αυτόματο πως πέρυσι έδωσε μόλις 56 αμάξια; Ή είχε άλλες τιμές πέρυσι;
Εμφάνιση οκ νορμάλ δεν τραβάει το βλέμμα αλλά δεν φεύγεις λόγω εμφάνισης. Χώρους έχει από τους καλύτερους στην κατηγορία. Γιατί τέτοια εμπορική αποτυχία; Πέφτει μήπως υπονόμευση από τον όμιλο;
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΑπορώ πώς την παλεύεις φίλε, ειλικρινά! Καλύτερα στο δρόμο αν είναι να περνάς κάθε μέρα τέτοια ταλαιπωρία.
Το ateca δεν είχε αυτές τις τιμές πέρυσι αφενός και αφετέρου γενικά δεν έχει πουλήσει στην Ελλάδα εν αντιθέσει με το εξωτερικό. Παρόμοια φάση με το kadjar. Είναι τίμιο αυτοκίνητο και από τα πιο ενδιαφέρονται οδηγικά. Ποιοτικά στο μέσο όρο, ουσιαστικά ίδιο με το leon. Το χιλιάρι και το 1.6d έχουν το καλύτερο vfm πιστεύω. Στα 27 το kodiaq το θεωρώ μονόδρομο. Δεν συγκρίνονται τα 2 αυτοκίνητα. Σε λίγο καιρό θα λανσαριστεί και το tarraco που είναι το alter ego του kodiaq και -λογικά- θα ξεκινάει εκεί γύρω στα 26-27.
-
Πήγα το είδα από κοντά και μού άρεσε πολύ η ευρυχωρία του παντού και ειδικά στο χώρο αποσκευών, αλλά και τα υλικά στο σαλόνι ακόμα και στη βασική εισαγόμενη έκδοση style. Δεν το περίμενα.
Θα το αναζητήσω για test drive αν το πετύχω σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
-
Ο πολύ μεγάλος χώρος αποσκευών του, είναι ξεκάθαρα το πολύ δυνατό του σημείο.
Η πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά επίσης. -
Οδήγησα στην έκθεση αυτοκινήτου τον Νοέμβριο back to back Ateca και Arona 1.6tdi. Καλύτερη εντύπωση μου άφησε το μικρό αδελφάκι παρα το Ateca. Ο χιλιαρης μου φαίνεται λίγος για τόσο βαρύ σασί.
Υ. Γ Με 2α και 10 χλμ/ώρα μου έσβησε κιόλας...
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όσο και να φαίνεται προσιτή λύση το 1.0 σε τέτοιο αμάξωμα, δεν νομίζω ότι είναι η βέλτιστη για ασφαλή και άνετη οδήγηση για την περίπτωση. Νομίζω κανείς θα πρέπει να πάει σε 1.5 βενζίνη.
Αν καταφέρω και τα οδηγήσω, θα δω.
-
Το ίδιο πιστεύει κι η Seat, που για το μοντέλο φυσικού αερίου επέλεξε τον 1.5.
-
Δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά σε αυτό, πέρα από ένα ισπανικό site που λέγαμε στο άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το ίδιο πιστεύει κι η Seat, που για το μοντέλο φυσικού αερίου επέλεξε τον 1.5.Η Seat επέλεξε τον 1.5 - 130, γιατί δεν μπορούσε κι αλλιώς, αφού ο χιλιάρης TSi βγαίνει σε φυσικό αέριο μόνο στη μικρή του έκδοση με 90 άλογα. Αν είχε την επιλογή των 115 ίππων σε αέριο, όπως υπάρχει στη βενζίνη, θα βλέπαμε...
-
Ορθόν! Σε βενζίνη βγαίνει μόνο με τον 115;
-
Ναι, το Ateca μόνο με 115. Το Arona/Ibiza και με 95.
-
Δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για TGI στο Ateca ακόμα.
-
Εγώ πήρα πριν τρεις μήνες την χιλιαρα έκδοση του ατέκα σε βενζίνη κατόπιν έντονης παροτρυνσης και γενναίας έκπτωσης από τον πωλητή (με τον οποίον υπήρχε και προσωπική γνωριμία).
Παρά λοιπόν την σιγουριά του ότι το αμάξι θα τραβάει και δεν θα έχω κανένα προβλημα,το αμάξι δυστυχώς δεν τραβάει όσο θα ήθελα. Το μεγαλύτερο προβλημα όμως είναι η κατανάλωση. Μέχρι τώρα μου καίει 9.2lt/100 km με αρκετή οδήγηση στην εθνική. Για εντός πόλης δεν το συζητώ 10-12 lt μου καίει αναλόγως την κίνηση.
Όταν πήγα να παραπονεθω μου απάντησε ότι πρώτον το αμάξι είναι ακόμα αστρωτο και δεύτερον η κατανάλωση είναι θέμα οδήγησης . Μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο...
-
Τρικυλινδρο με λιγα αλογα σε βαρυ αμαξωμα με αεροδυναμικη ψυγειου.
Λογικο ειναι να πιεζεται ο κινητηρας για να παραξει εργο...και οταν πιεζεται ζητα πολυ καυσιμο.
-
Εγώ πήρα πριν τρεις μήνες την χιλιαρα έκδοση του ατέκα σε βενζίνη κατόπιν έντονης παροτρυνσης και γενναίας έκπτωσης από τον πωλητή (με τον οποίον υπήρχε και προσωπική γνωριμία).
Παρά λοιπόν την σιγουριά του ότι το αμάξι θα τραβάει και δεν θα έχω κανένα προβλημα,το αμάξι δυστυχώς δεν τραβάει όσο θα ήθελα. Το μεγαλύτερο προβλημα όμως είναι η κατανάλωση. Μέχρι τώρα μου καίει 9.2lt/100 km με αρκετή οδήγηση στην εθνική. Για εντός πόλης δεν το συζητώ 10-12 lt μου καίει αναλόγως την κίνηση.
Όταν πήγα να παραπονεθω μου απάντησε ότι πρώτον το αμάξι είναι ακόμα αστρωτο και δεύτερον η κατανάλωση είναι θέμα οδήγησης . Μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο...
Εγώ θα το πούλαγα πριν τελειώσει το 2020 και τελείωσε η φασαρία....Το γοργόν και χάριν έχει, και όλα είναι υποκειμενικά - για άλλους είναι το σουπερ αμάξι - αν μπορείς βέβαια και το έχεις ξοφλήσει - αλλιώς δάνεια κτλ - μεγάλο σπάσιμο
-
Για αυτό αφήνουμε τις γνωριμίες για να πίνουμε κάνα ποτό και για καταναλωσεις εμπιστευόμαστε τα τεστ ντραιβ ή τις αντικειμενικές τοποθετήσεις όπως οι δικές σου. Δλδ για τι καταναλωσεις σου είχε πει ο γνωστός σου; Το κλασικό 6-6.5 ? Φίλε μου εκεί θα είναι η κατανάλωση σου. Εννοειται αν πηγαίνεις με σταθερές ταχύτητες με cc στα 120 μπορείς να το ρίξεις στα 7-7.5 αλλά με τέτοιες συνθήκες.
Αν έμπαινες συχνότερα εδώ και δεν διάβαζες μερικές ενθουσιώδεις κουκουρούκου απόψεις μερικων που μια φορά σε κατηφόρα με καροκ ή τιγκουαν έκαψαν 5 λτ για 5 λεπτά και το έκαναν σημαία ότι τόσο καίνε θα καταλάβαινες ότι τόσο ογκοδες αμάξι ζητά ντίζελ. Το έχω γράψει άπειρες φορές. Φυσικά και με τον 1.5 τραβά ωραία αλλά καίει τον @ωλο του και όσο το φορτώνεις και το πιεζεις παραπάνω. Ο ντίζελ τραβά και καίει λογικά.
-
Ειπαμε με τους φιλους εδω σε αλλο thread η ενεργεια ανα λιτρο ειναι ιδια..η πυκνοτητα ειναι διαφορετικη κατα 20%....υπαρχουν τεχνολογιες που καλυπτουν ως εναν βαθμο αυτην την διαφορα της πυκνοτητας, (συμπιεση, τουρμπο, καλυτερα πουζι, και μπεκ) και η διαφορα πλησιαζεο το 10%
Δηλαδη τρικυλινδρο diesel με 90 αλογα σε αυτο τκ αμαξωμα ανετα βγαζει 7,5 λιτρα μ.ο.
Βλεπω φιλο με τον 1,1 του rio με τα 75 αλογα...που για να κινηθει καπως νορμαλ και οχι να σερνεται....καιει αρκετα για ντιζελ.
Δηλαδη ως ενα σημειο οντως πρεπει να μαθεις να το οδηγεις, να καταλαβεις που γεμιζει η τουρμπινα και επαρκει η παραγωμενη ενεργεια για οδηγηση...χωρις να θελει παρπανω καυσιμο (γκαζι)*, και ως ενα αλλο....οντως μεγαλο αμαξωμα για τετοιον κινητηρα.
Γενικα να σκεφτεσαι οτι ο ρολος της τουρμπινας ειναι να εμπλουτιζει το μιγμα καλυτερα με το αεριο στοιχειο... δηλαδη γεμιζει τον θαλαμο καυσης με αερα κοπανιστο και ψεκαζεται ελαχιστο ως σπρευ καυσιμο... αν μαθεις να το οδηγεις μπορεις να κινησε με λιγοτερο καυαιμο....αυτο ιαχυει σε ολα τα τουρμπατα σε απλες βολτες
-
Όταν καίει περί το 7.5-8 στα μικρά SUV, λογικό να καίει 9αρια στο Ateca. Το έχω γράψει πολλές φορές, ειδικά για βενζίνη, μην πιστεύετε όσους γράφουν ότι καίνε 6 και 7 λτ/100χλμ με περίπετα του 1.5 τόνου με 1-1.5 μοτέρ τουρμπάτα, δεν υπάρχουν αυτές οι καταναλώσεις σε κανονικές συνθήκες, εκτός εαν οδηγείς μόνιμα με το άγχος της κατανάλωσης και δεν πάς πάνω από 100-120 χαω.
-
Δεν ξέρω τί έχουν κάνει στη SEAT, αλλά το δίδυμο του group, το Skoda Karoq 1.0 βενζίνη δεν έχει καμία σχετική συμπεριφορά με αυτά που περιγράφεις.
Είχα δει και τα δύο το καλοκαίρι και κατέληξα στο Karoq.
-
Ειπαμε με τους φιλους εδω σε αλλο thread η ενεργεια ανα λιτρο ειναι ιδια..η πυκνοτητα ειναι διαφορετικη κατα 20%....υπαρχουν τεχνολογιες που καλυπτουν ως εναν βαθμο αυτην την διαφορα της πυκνοτητας, (συμπιεση, τουρμπο, καλυτερα πουζι, και μπεκ) και η διαφορα πλησιαζεο το 10%
Δηλαδη τρικυλινδρο diesel με 90 αλογα σε αυτο τκ αμαξωμα ανετα βγαζει 7,5 λιτρα μ.ο.
Βλεπω φιλο με τον 1,1 του rio με τα 75 αλογα...που για να κινηθει καπως νορμαλ και οχι να σερνεται....καιει αρκετα για ντιζελ.
Δηλαδη ως ενα σημειο οντως πρεπει να μαθεις να το οδηγεις, να καταλαβεις που γεμιζει η τουρμπινα και επαρκει η παραγωμενη ενεργεια για οδηγηση...χωρις να θελει παρπανω καυσιμο (γκαζι)*, και ως ενα αλλο....οντως μεγαλο αμαξωμα για τετοιον κινητηρα.
Γενικα να σκεφτεσαι οτι ο ρολος της τουρμπινας ειναι να εμπλουτιζει το μιγμα καλυτερα με το αεριο στοιχειο... δηλαδη γεμιζει τον θαλαμο καυσης με αερα κοπανιστο και ψεκαζεται ελαχιστο ως σπρευ καυσιμο... αν μαθεις να το οδηγεις μπορεις να κινησε με λιγοτερο καυαιμο....αυτο ιαχυει σε ολα τα τουρμπατα σε απλες βολτες
Μιας και βλεπω ότι το κατέχεις καλα το αντικείμενο βοήθησε με σε παρακαλώ σε κάτι. Αν το γυρίσω σε υγραέριο θα δω διαφορά στην κατανάλωση; Τέτοια δηλαδή που να αξίζει τον κόπο;
Επίσης με το υγραέριο θα υπάρξει πτώση στην απόδοση του αυτοκινήτου; Γιατί ήδη είναι σχετικά περιορισμένη λόγω κυβικών-ιππων-βαρους.
Seat Ateca