-
Χαχαχα!
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, το δικό μου πάντως με βάση τον αριθμό πλαισίου φτιάχτηκε στο Vrchabi, που είναι το μικρότερο από τα 3 εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία. Δεν φτιάχτηκε στο Kvasiny που είναι η κύρια γραμμή παραγωγής...
Ελπίζω να ήξεραν να το συναρμολογήσουν... και να το βίδωσαν καλά...!!! -
παιδια μια ερώτηση-απορία... Επειδη περιμένω κι εγω να παραλαβω ελπίζω μέσα στον οκτωβριο: Ο κινητήρας χρειάζεται στρώσιμο κι αν ναι πως ? Περιμένω 2.0 tdi. Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης kids έγραψε:
Ο κινητήρας χρειάζεται στρώσιμο κι αν ναι πως ? Περιμένω 2.0 tdi. Ευχαριστω!Ναι χρειάζεται και θα βρείς οδηγίες στο manual του αυτοκινήτου. Λογικά ό,τι λένε λίγο πολύ όλοι οι κατασκευαστές. Τα πρώτα 1.500-2.000 χλμ, χαμηλές στροφές, όχι απότομα ανοίγματα. Σημειώνω ότι εκτός του κινητήρα 'στρώσιμο' θέλουν και τα φρένα, λάστιχα και κιβώτιο.
-
Και σε περισσότερα χιλιόμετρα θα έλεγα , καλο ειναι
Sent from my iPad using Tapatalk
-
το γεγονος οτι θα είναι αυτοματο επηρεάζει?
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Και σε περισσότερα χιλιόμετρα θα έλεγα , καλο ειναιSent from my iPad using Tapatalk
Δεν υπάρχει κανένας λόγος.
-
Ο χρήστης kids έγραψε:
το γεγονος οτι θα είναι αυτοματο επηρεάζει?Όχι. Ισα ίσα κάνει πιο εύκολο το στρώσιμο.
-
Αρα περιπου 1000χλμ στις 2500 στροφές?
-
και κάτι ακόμη. Το on off στα φαναρια αξίζει? δηλαδη επιβαρύνει τον κινητήρα ή όχι?
-
Προσωπικά το start/stop το απενεργοποιω αμέσως μόλις βαλω μπροστά το kuga. Δε νομίζω οτι κανει τοοοοσο οικονομία.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Προσωπικά το start/stop το απενεργοποιω αμέσως μόλις βαλω μπροστά το kuga. Δε νομίζω οτι κανει τοοοοσο οικονομία.Ελάχιστη οικονομία όντως. Με κατανάλωση 0,8-1λτ/ώρα πόσο οικονομία να κάνει στα 100 χλμ?
-
Επιβαρύνει όμως τον κινητήρα / μπαταρία; δεν υποτίθεται πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με start stop ?
-
Μπα το αντίθετο. Υποτίθεται ότι οι μίζες είναι πιο ανθεκτικές (αν θυμάμαι καλά) για ν' ανταποκρίνονται στα συνεχή start/stop, οπότε θα έχουν λιγότερη φθορά αν δε χρησιμοποιείται τόσο συχνά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Με κατανάλωση 0,8-1λτ/ώρα πόσο οικονομία να κάνει στα 100 χλμ?Η πράξη δεν βγαίνει μαθηματικα
Εξαρτάται από πόση ώρα κάθε μέρα η εβδομάδα το αυτοκίνητο κάθεται ακινητοποιημένο σε φανάρια η μποτιλιάρισμα -
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Επιβαρύνει όμως τον κινητήρα / μπαταρία; δεν υποτίθεται πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με start stop ?Είναι σίγουρο ότι καλό δεν πρόκειται να κάνει σε μίζα, μπαταρία και κινητήρα. Το ερώτημα είναι αν το κακό που κάνει είναι αμελητέο ή όχι.
Όσο αφορά το Σταρτ στοπ κατά την άποψη μου δεν σχεδιάστηκε για άλλον λόγο πλην μείωσης co2. -
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Και σε περισσότερα χιλιόμετρα θα έλεγα , καλο ειναιSent from my iPad using Tapatalk
+1
-
Δανεισμένο από αλλο thread:
'Οδηγήστε συγκρατημένα κατά τα πρώτα 1500 χιλιόμετρα.
Τα πρώτα 1000 χιλιόμετρα
› Μην ξεπερνάτε τα 3/4 της τελικής ταχύτητας της εκάστοτε σχέσης μετάδοσης, δηλαδή τα 3/4 του μέγιστου αριθμού στροφών του κινητήρα.
› Μην πατάτε τέρμα το γκάζι.
› Αποφεύγετε τις υψηλές στροφές στον κινητήρα.
› Μην οδηγείτε με ρυμουλκούμενο.Από 1000 έως 1500 χιλιόμετρα
› Αυξήστε την ταχύτητα βαθμιαία μέχρι το ανώτατο όριο της εκάστοτε σχέσης μετάδοσης, δηλαδή μέχρι ο κινητήρας να αγγίξει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό στροφών.'Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Επιβαρύνει όμως τον κινητήρα / μπαταρία; δεν υποτίθεται πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με start stop ?
Είναι σίγουρο ότι καλό δεν πρόκειται να κάνει σε μίζα, μπαταρία και κινητήρα. Το ερώτημα είναι αν το κακό που κάνει είναι αμελητέο ή όχι.
Όσο αφορά το Σταρτ στοπ κατά την άποψη μου δεν σχεδιάστηκε για άλλον λόγο πλην μείωσης co2.Μία μπαταρία απλή, όχι ας πούμε ενισχυμένη λόγω start/stop στην αντιπροσωπεία από όσο μου είχαν πει για 3άρα 2002 μοντέλο έκανε 120 ευρώ. Μπορεί όμως οι μίζες για start/stop να είναι ας πούμε ενισχυμένες. Στη μπέμπα όταν την παίρνω, δεν το ενεργοποιώ. Το ίδιο και ο αδερφός μου. Εκεινος το βάζει καμιά φορά, μόνο και μόνο για να μην μένει χωρίς δούλεμα.
-
Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο όταν ξέρω ότι θα περιμένω σε φαναρι ώρα...(στην πόλη μετρημενα εχουμε κ τα ξερουμε απεξω πια...)
Skoda Kodiaq