-
Από την άλλη το 7 μήνες βολεύει πολύ γιατί είναι σαν να το παίρνω σε 7 άτοκες δόσεις.
-
Kαλημέρα Thanoss.
Mε το καλό!
Μεγάλη η αναμονή, αλλά πιστεύω και ελπίζω να αξίζει τον κόπο. Να ξέρεις πάντως πως η αναμονή στην Ελλάδα είναι μικρότερη από ότι έξω! Είδα χτες με τα μάτια μου mail από Γερμανό σε ελληνική αντιπροσωπεία που ζήταγε πληροφορίες για να αγοράσει από Ελλάδα, λόγω αναμονής 13 μηνών εκεί! Φυσικά όταν τον ενημέρωσαν τι γίνεται εδώ με τα τέλη ταξινόμησης απάντησε ότι θα περιμένει 13 μήνες!
Νομίζω η Skoda έκανε την τύχη της με το μοντέλο. Υπό την προϋπόθεση ότι δε θα βγουν (σημαντικά) προβλήματα στην πορεία, γιατί τότε θα είναι απλά ένα πυροτέχνημα.Για χρώμα σου είπα, λευκό. btw εμένα το μπεζ δε μου αρέσει καθόλου, αλλά είπαμε αυτά είναι γούστα και εσύ θα επιλέξεις.
Πολύ καλό το ότι εξασφάλισες κλείδωμα τιμής, σε 7 μήνες δεν ξέρεις τι θα γίνεται.
Στο χρόνο αναμονής σε εμένα έπεσαν just! 3-4 μήνες είχαμε πει. Στους 3 μήνες ήρθε Ελλάδα το αυτοκίνητο. Αναμένω τα διαδικαστικά με το τελωνείο και παράδοση σε κανένα δεκαήμερο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ρε μην ταυτίζεστε με τα σίδερα....
Εργαλεία μετακίνησης και ενίοτε χαράς είναι.
Στα παπάρια μας ολα τα υλικά αγαθά εμείς να είμαστε καλά !Καλά εννοείται να είμαστε εμείς καλά.
Ακριβώς επειδή παίζει το κομμάτι χαρά στην οδήγηση, αυτό που οδηγείς πρέπει να είναι ακριβώς όπως το γουστάρεις, ακόμα και αν αργήσεις να παραλάβεις.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Μιας κι εγω θα ειμαισε λίγο κάτοχος ένος Kodiaq να πω τη γνωμη μου. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος για πενταμελή και πάνω οικογένεια. Οι χωροι του απίστευτοι και ο 150 κινητήρας που οδηγησα παραπάνω από ικανοποιητικός. Ισως τα 190 άλογα να αξίζουν την υπερβαση ίσως και να είναι υπερβολή.Πρόσφατα βρέθηκα στο 2λιτρο diesel Tiguan Dsg 4wd με τα 190hp.
Σε εμφάνιση όχι ωραιοτερο του Kodiaq.
Μηχανικα ομως το ιδανικό μοτέρ. Πολύ δύναμη για το κάτι παραπάνω για το βάρος και τον όγκο του.
Στην δε sport ρύθμιση οδήγησης άνετα είναι SUV GTI.
Για μένα ένα τέτοιο αντιστοιχο Kodiaq η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μιας κι εγω θα ειμαισε λίγο κάτοχος ένος Kodiaq να πω τη γνωμη μου. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος για πενταμελή και πάνω οικογένεια. Οι χωροι του απίστευτοι και ο 150 κινητήρας που οδηγησα παραπάνω από ικανοποιητικός. Ισως τα 190 άλογα να αξίζουν την υπερβαση ίσως και να είναι υπερβολή.
Πρόσφατα βρέθηκα στο 2λιτρο diesel Tiguan Dsg 4wd με τα 190hp.
Μηχανικα ομως το ιδανικό μοτέρ. Πολύ δύναμη για το κάτι παραπάνω για το βάρος και τον όγκο του.
Για μένα ένα τέτοιο αντιστοιχο Kodiaq η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του.θα συμφωνησω απόλυτα! νομιζω ότι οι παραπανω ιπποι θα κανουν τη διαφορα ιδιαίτερα όταν θα είναι φορτωμενο
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μιας κι εγω θα ειμαισε λίγο κάτοχος ένος Kodiaq να πω τη γνωμη μου. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος για πενταμελή και πάνω οικογένεια. Οι χωροι του απίστευτοι και ο 150 κινητήρας που οδηγησα παραπάνω από ικανοποιητικός. Ισως τα 190 άλογα να αξίζουν την υπερβαση ίσως και να είναι υπερβολή.
Για μένα ένα τέτοιο αντιστοιχο Kodiaq η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του.Από όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι ήσουν επιβάτης κ όχι οδηγός. Ωστόσο θα ρωτήσω πώς σου φάνηκε το στήσιμο του tig κ ιδίως σε στροφές - αν πήγες - . θα ρωτούσα κ για το τιμόνι αν το είχες οδηγήσει ο ίδιος.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για μένα ένα τέτοιο αντιστοιχο Kodiaq η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του.Το συγκεκριμένο το κοίταζα και εγω. Είχα μάλιστα οδηγήσει για λιγο σε td το δίλιτρο στα 150 άλογα αλλα στη λίγη διαδρομη μου φάνηκε ψόφιο και σαφώς πλέον χειρότερο οδηγοκεντρικα σε σχεση με την Χ1.
Ωστόσο αυτο πήγαινε στα 35 και το 190 στα 37 χιλιάδες ευρώ ενω ηταν και δίλιτρο αλλα και diesel όποτε βασει λίγων ετήσιων χιλιομέτρων δεν άξιζε να ξανά μπλέξω με diesel.
Θα κοίταζα και το 150αρι βενζίνης (πάντα μιλάμε για dsg γιατι ήθελα οπωσδήποτε σε αυτη την αγορα να παω αυτόματο) στα 34 χιλιάρικα αλλα βρέθηκε η Χ1 σε λιγοτερα και δεν ξαναπήγα.
Ωστόσο έχοντας δει και το kodiaq το Tiguan δεν μπορει να συγκριθεί με το kodiaq σε χώρους. Γι αυτο αλλωστε και θα βγει και μεγαλύτερο Tiguan -
Συνοδηγός ήμουν Βασίλη.
Δοκιμάσαμε τις ρυθμίσεις όμως και είχα αίσθηση από κλισεις και ανάρτηση.
Στην Sport σφιχτο και με μικρές κλισεις στις στροφές. Όχι κουτσουρο αλλά για ψηλό όχημα μου ήταν οκ το στήσιμο του. Ήταν και η επιλογή των ελαστικών τέτοια που δεν ήταν στο + για Sport. Εγώ μια 19αρα θα την ήθελα (αρκεί να μην τα πληρώνω) ...
Στην Comfort ομως ηταν το καλύτερο του ως οικογενειακό. Ποιο μαλακό, μεγαλύτερες κλισεις χωρίς να ενοχλεί. Ταλαντωσεις δεν είχε. Σαν να απορροφουσε τις ανωμαλιες του δρόμου χωρίς όμως να επηρεάζει το αμάξωμα.
Είχε 17αρια ψηλοπροφιλα δε, πιο ιδανικά για Comfort παρά για την Sport.
Τα VW για κάποιο παράξενο λόγο για μένα έχουν πολύ σκληρά καθίσματα. Σίγουρα και αυτά επηρεάζουν την αίσθηση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.
Στα του τιμονιού δεν το έχω σε όποια θέση και να κάθομαι! [emoji2] -
Δεν εχεις κατσει σε octavia να δεις σκληρο καθισμα [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
και σε superb
-
Και του Rapid ειναι υπερβολικά σκληρά σαν να κάθεσαι σε παγκάκι.. Ειδικά εγώ που είμαι μαθημένος σε γαλλικά μαλακά και αναπαυτικά καθίσματα απόρησα πολύ με το Rapid.. Απορώ πως κάποιες εταιρίες βάζουν τόσο άθλια καθίσματα και πιο πολύ απορώ με αυτούς που τα αγοράζουν ειδικά αν κάνουν μακρινά ταξίδια.. Θα ήταν ενδιαφέρον όσοι έχουν Rapid και άλλα όμοια του να πάνε να μπουν στο νέο C3 η το C4 Cactus που είναι σαν να καθεσαι σε πολυθρόνα και να δουν τη διαφορά
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συνοδηγός ήμουν Βασίλη.
Δοκιμάσαμε τις ρυθμίσεις όμως και είχα αίσθηση από κλισεις και ανάρτηση.
Στην Sport σφιχτο και με μικρές κλισεις στις στροφές. Όχι κουτσουρο αλλά για ψηλό όχημα μου ήταν οκ το στήσιμο του. Ήταν και η επιλογή των ελαστικών τέτοια που δεν ήταν στο + για Sport. Εγώ μια 19αρα θα την ήθελα (αρκεί να μην τα πληρώνω) ...
Στην Comfort ομως ηταν το καλύτερο του ως οικογενειακό. Ποιο μαλακό, μεγαλύτερες κλισεις χωρίς να ενοχλεί. Ταλαντωσεις δεν είχε. Σαν να απορροφουσε τις ανωμαλιες του δρόμου χωρίς όμως να επηρεάζει το αμάξωμα.
Είχε 17αρια ψηλοπροφιλα δε, πιο ιδανικά για Comfort παρά για την Sport.
Τα VW για κάποιο παράξενο λόγο για μένα έχουν πολύ σκληρά καθίσματα. Σίγουρα και αυτά επηρεάζουν την αίσθηση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.
Στα του τιμονιού δεν το έχω σε όποια θέση και να κάθομαι! [emoji2]Εμένα στο diesel με τα 150 άλογα δεν μου άρεσε το τιμόνι, το τράβηγμα κ κυρίως η συμπεριφορά στις στροφές. Είναι κ θέμα γούστου βέβαια...Πάρα πολύ καλο αμαξι στα υπόλοιπα!
-
Το ότι ένα κάθισμα είναι μαλακό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Συνήθως τα μαλακά καθίσματα δεν έχουν πλευρική στήριξη (απουσία σκληρών πλευρών), ενώ πάσχουν και στο τομέα της ανατομικότητας καθώς βουλιάζουν και δεν στηρίζουν το σώμα σε σωστή στάση. Το πιο μαλακό κάθισμα που έχω δει ήταν σε 309. Βούλιαζες 10 εκατοστά μέσα, ήταν κωμικό!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι ένα κάθισμα είναι μαλακό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Συνήθως τα μαλακά καθίσματα δεν έχουν πλευρική στήριξη (απουσία σκληρών πλευρών), ενώ πάσχουν και στο τομέα της ανατομικότητας καθώς βουλιάζουν και δεν στηρίζουν το σώμα σε σωστή στάση. Το πιο μαλακό κάθισμα που έχω δει ήταν σε 309. Βούλιαζες 10 εκατοστά μέσα, ήταν κωμικό!!!Υπάρχει και η μεση λυση.. δεν ειναι ανάγκη να τα κάνουν κάποιες εταιρίες τα καθίσματα σαν πέτρες επειδή τους βγαίνουν φθηνότερα.. Το ότι είπα μαλακά και αναπαυτικά δεν εννοουσα να βουλιαζουν 10 εκατοστά.. Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι σε γαλλικό αμάξι πάντα είμαι ξεκούραστος σε ταξίδια σε αντίθεση με κάτι Vw, Seat, Skoda, Opel, Toyota κ.α που από το πρώτο μισάωρο πιάνομαι παντού.. και μιλάω μόνο για καθίσματα, γιατί αν βάλω και τον παράγοντα ανάρτηση τότε η διαφορά υπέρ των Γάλλων είναι ακόμα μεγαλύτερη
-
Η άνεση είναι κάτι υποκειμενικό. Εμένα ας πούμε με πιάνει ναυτία στις παλιές υδροπνευματικές Citroen γιατί γέρνουν σαν καράβι σε τρικυμία. Άλλος θα τις βρει πανάνετες γιατί δεν κοπανάνε πουθενά. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα μαλακά καθίσματα γιατί θέλω να με κρατάνε στην θέση μου, ειδικά στην γρήγορη οδήγηση. Πιο πολύ πρόβλημα είναι η στάση του σώματος, όχι η μαλακότητα του καθίσματος.
ΥΓ: Δεν είναι απαραίτητα πιο φτηνό ένα σκληρό κάθισμα. Τα σπορ καθίσματα που τα χρυσοπληρώνεις (π.χ. Recaro) είναι πάντα σκληρά!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι ένα κάθισμα είναι μαλακό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Συνήθως τα μαλακά καθίσματα δεν έχουν πλευρική στήριξη (απουσία σκληρών πλευρών), ενώ πάσχουν και στο τομέα της ανατομικότητας καθώς βουλιάζουν και δεν στηρίζουν το σώμα σε σωστή στάση. Το πιο μαλακό κάθισμα που έχω δει ήταν σε 309. Βούλιαζες 10 εκατοστά μέσα, ήταν κωμικό!!!Αυτο ισχυει και ειναι το αλλο ακρο.
Το προβλημα μου εμενα στα συγχρονα αυτοκινητα δεν ειναι τοσο τα καθισματα οσο τα εντελως κακοσχεδιασμενα προσκεφαλα. Διαπιστωμενο σε πολλα αυτοκινητα πολλακις. Με τιμημα την αισθητικη ειτε δε περιστρεφονται ειτε πραγματικα ειναι εκει μονο για κανα ατυχημα. Δεν ακουμπαει-στηριζουν κεφαλι, ειναι απλα μια φλατ επιφανεια. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το ότι ένα κάθισμα είναι μαλακό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Συνήθως τα μαλακά καθίσματα δεν έχουν πλευρική στήριξη (απουσία σκληρών πλευρών), ενώ πάσχουν και στο τομέα της ανατομικότητας καθώς βουλιάζουν και δεν στηρίζουν το σώμα σε σωστή στάση. Το πιο μαλακό κάθισμα που έχω δει ήταν σε 309. Βούλιαζες 10 εκατοστά μέσα, ήταν κωμικό!!!
Αυτο ισχυει και ειναι το αλλο ακρο.
Το προβλημα μου εμενα στα συγχρονα αυτοκινητα δεν ειναι τοσο τα καθισματα οσο τα εντελως κακοσχεδιασμενα προσκεφαλα. Διαπιστωμενο σε πολλα αυτοκινητα πολλακις. Με τιμημα την αισθητικη ειτε δε περιστρεφονται ειτε πραγματικα ειναι εκει μονο για κανα ατυχημα. Δεν ακουμπαει-στηριζουν κεφαλι, ειναι απλα μια φλατ επιφανεια.Όντως, τώρα που το λες δεν έχεις άδικο !
-
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Kαλημέρα Thanoss.
Mε το καλό!
Μεγάλη η αναμονή, αλλά πιστεύω και ελπίζω να αξίζει τον κόπο. Να ξέρεις πάντως πως η αναμονή στην Ελλάδα είναι μικρότερη από ότι έξω! Είδα χτες με τα μάτια μου mail από Γερμανό σε ελληνική αντιπροσωπεία που ζήταγε πληροφορίες για να αγοράσει από Ελλάδα, λόγω αναμονής 13 μηνών εκεί! Φυσικά όταν τον ενημέρωσαν τι γίνεται εδώ με τα τέλη ταξινόμησης απάντησε ότι θα περιμένει 13 μήνες!
Νομίζω η Skoda έκανε την τύχη της με το μοντέλο. Υπό την προϋπόθεση ότι δε θα βγουν (σημαντικά) προβλήματα στην πορεία, γιατί τότε θα είναι απλά ένα πυροτέχνημα.Για χρώμα σου είπα, λευκό. btw εμένα το μπεζ δε μου αρέσει καθόλου, αλλά είπαμε αυτά είναι γούστα και εσύ θα επιλέξεις.
Πολύ καλό το ότι εξασφάλισες κλείδωμα τιμής, σε 7 μήνες δεν ξέρεις τι θα γίνεται.
Στο χρόνο αναμονής σε εμένα έπεσαν just! 3-4 μήνες είχαμε πει. Στους 3 μήνες ήρθε Ελλάδα το αυτοκίνητο. Αναμένω τα διαδικαστικά με το τελωνείο και παράδοση σε κανένα δεκαήμερο.
Με το καλό να έρθει να το χαρείς!
Η ιστορία με την αναμονή στη Γερμανία είναι πραγματικά απίστευτη όπως και η ιστορία με τα τέλη ταξινόμησης στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το προβλημα μου εμενα στα συγχρονα αυτοκινητα δεν ειναι τοσο τα καθισματα οσο τα εντελως κακοσχεδιασμενα προσκεφαλα. Διαπιστωμενο σε πολλα αυτοκινητα πολλακις. Με τιμημα την αισθητικη ειτε δε περιστρεφονται ειτε πραγματικα ειναι εκει μονο για κανα ατυχημα. Δεν ακουμπαει-στηριζουν κεφαλι, ειναι απλα μια φλατ επιφανεια.Παίζει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Στα μεγάλα συνήθως είναι ρυθμιζόμενα σε κλίση, ενώ μερικά έχουν και τα λεγόμενα ενεργά προσκέφαλα. Τα πολύ σπορ καθίσματα έχουν μονοκόμματα προσκέφαλα.
Θυμάμαι πάντως σε Clio II Phase 2 ότι με ενοχλούσαν έντονα τα ενεργά, σε αντίθεση με το Saab μου που δεν νιώθεις να σε πιέζουν. Ένας από τους λόγους που το απέρριψα τότε το Ρενάκι, ενώ κατά τα άλλα ήταν υπέροχο αυτοκίνητο με τον 1400 και τα 98 άλογα, ειδικά στο μπορντό.
-
Με το καλό να παραλάβεις Θάνο και καλή υπομονή! Η επιλογή (για τις ανάγκες σου) ήταν μονόδρομος.
ΥΓ: Έχω περιμένει και εγώ 6 μήνες για αυτοκίνητο (Mini)...πέρασε πιο γρήγορα ο καιρός από όσο νόμιζα!
Skoda Kodiaq