-
Άρα κι αυτό είναι υγρού συμπλέκτη έτσι; Σε κάθε περίπτωση αφού σηκώνει μέχρι 40Nm κανένα πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις.
-
@donkavlon
με το καλό!
Από την εμπειρία μου έχοντας 1 χρόνο το αμάξι και σχεδόν 15000χλμ 2 πράγματα μου λείπουν:
Το adaptive cruise control και το family πακέτο με το κλείδωμα με κουμπί των πίσω θυρών από τον οδηγό.
Το μεν 1ο θα κάνει τα μακρινά ταξίδια πολύ πιο άνετα αν ο δρόμος δεν είναι άδειος, το 2ο είναι απαραίτητο αν έχεις μικρό παιδί, γιατί το κεντρικό κλείδωμα ανοίγει αν κάποιος πάει να ανοίξει την πίσω πόρτα από μέσα και η μοναδική λύση είναι να κλειδώσεις μόνιμα την πόρτα με το hardkey!
Θέλω να στο αναφέρω μήπως και θελήσεις να τα προσθέσεις.Τώρα, όσον αφορά του ίππους κλπ κλπ, εγώ με το στυλ οδήγησής μου βέβαια, άντε 1-2 φορές με φουλ φορτωμένο σε μεγάλη ανηφόρα να ψάχνω που έχουν πάει τα 150 του TSI μου σε χαμηλές στροφές.
-
Σε χαμηλές στροφές δεν υπάρχουν 150 άλογα απλά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε χαμηλές στροφές δεν υπάρχουν 150 άλογα απλά.Σε κανένα αυτοκίνητο δεν υπάρχει διαθέσιμη η μέγιστη ιπποδύναμη σε χαμηλές στροφές! Σε πολλά όμως (κυρίως υπερτροφοδοτούμενα) υπάρχει διαθέσιμη η μέγιστη ροπή από τις χαμηλές στροφές. Και αυτή σπρώχνει...
-
-
Μια εταιρεία που δίνει μεγάλη εγγύηση πάνω από όλα δείχνει πως η ίδια εμπιστεύεται τα προϊόντα που προσφέρει στους πελάτες της. Εγώ έγραψα την άποψή μου και την αιτιολόγησα. Εσύ με μια ατάκα καθάρισες και μάλλον νομίζεις ότι ήταν και ευφυές από πλευράς σου. Εγώ γράφω με αφορμή το θέμα των εγγυήσεων τι πρέπει να ζητούμε ως καταναλωτές. Αυτό (H εγγύηση...) μπορεί να αποτελεί μέρος ενός προυπολογισμένου κόστους για έναν κατασκευαστή (πχ ΚΙΑ ΤΟΥΟΤΑ CITROEN MERC) ή ενός τμήματος του profitability analysis κάποιου άλλου (ονόματα δεν λέμε...)
Το ζήτημα δεν είναι υποκειμενικό και αν νομίζεις πως μόνο στην Ελλάδα μπορείς να διαβάσεις τέτοια πράγματα ίσως είναι επειδή σε σοβαρές χώρες έχουν λυθεί τέτοια θέματα.Επαναλαμβάνω πως αν και η εγγύηση του κατασκευαστή δεν θα ήταν για εμένα το κλειδί της επιλογής ποιου οχήματος θα επιλέξω, εντούτοις το θέμα είναι γνωστό και έχει απασχολήσει πολύ κόσμο. Ακόμη και σε αυτό λοιπόν υπάρχουν κάποιοι που πρωτεύουν και άλλοι που έρχονται τελευταίοι.
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... tin-ellada -
Αν και όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος, η επιλογή ενός αυτοκινήτου βασίζεται σε αρκετά κριτήρια, με διαφορετική βαρύτητα για το καθέναν από εμάς, η εγγύηση (χωρίς αστερίσκους), η οδική βοήθεια, ο ετήσιος έλεγχος, το ολοκληρωμένο ετήσιο service, κλπ. αποτελούν επιπλέον δέλεαρ, που πολλές φορές παίζουν καταλυτικό παράγοντα στην επιλογή μας.
Επιπλέον, σίγουρα αποτελεί και σοβαρή απόδειξη ότι το προϊόν που πουλάνε είναι αξιόπιστο και δεν φοβούνται να εγγυηθούν γι αυτό.
-
Τι θα πει ολοκληρωμένο ετήσιο σερβίς; Υπάρχει μάρκα που δεν το παρέχει; Στο κόστος είναι το παιχνίδι. Άλλος έχει σέρβις αντιπροσωπείας με 90 αλλά με 150 άλλος 200 κοκ.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με εξαίρεση την TOYOTA που έχει κατά κοινή ομολογία το καλύτερο after sales support στην Ελλάδα, αλλά πραγματικά το πληρώνεις μέσα στην τιμή του αυτοκινήτου, οι υπόλοιπες εγγυήσεις έχουν να κάνουν καθαρά με Marketing. Για παράδειγμα η Hyundai, αν δεν σου έδινε αυτήν την εγγύηση, με την τεχνολογική υστέρηση των κινητήρων της, δεν θα πουλούσε τίποτα (σχεδόν) στην αγορά. Άλλο παράδειγμα είναι η ΚΙΑ που ερχόμενη ως νέα στην αγορά έπρεπε να δελεάσει με κάποιον τρόπο το αγοραστικό κοινό να την προτιμήσει σε σχέση με τους ήδη εδραιωμένους παίχτες. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές μάρκες απλά ακολουθούν τις τάσεις για να πιάσουν κι αυτές τα επιθυμητά νούμερα. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση η διάρκεια της εγγύησης με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Αυτό είναι αστείο. ΌΛΑ τα αυτοκίνητα εμφανίζουν προβλήματα από τα πιο ακριβά μέχρι τα πιο φθηνά. Δλδ η Mercedes ή BMW ή AUDI που δεν δίνουν εγγύηση όσο η TOYOTA τί σημαίνει πως δεν είναι αξιόπιστα; Η η μεγάλη εγγύηση κάνει την TOYOTA, την HYUNDAI, την ΚΑΙ, την FIAT αξιόπιστες;
Τέλος, οι ανακλήσεις δεν υπόκεινται στον χρόνο ισχύς της εγγύησης, αλλά έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και ισχύουν ανεξαρτήτως ηλικίας και χιλιομέτρων του αυτοκινήτου, μην μπερδεύουμε τα πράγματα. -
Tkin73 δεν νομίζω πως διαφωνείτε με τον serqual. Aπλα ο φίλος πέραν της εγγύησης αναφέρεται και σε αυτά τα ζητήματα ως πιθανά κριτήρια επιλογής που ναι από φίρμα σε φίρμα κυρίως μπορεί να διαφέρουν αξιακά. Από εκεί και μετά τα sevice στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων και σε βάθος πχ 5ετίας νομίζω πως δεν έχουν τρελές αποκλίσεις. Μάλιστα αυτό νομίζω είναι από τα θετικά του γκρουπ καθώς εμφανίζει σχετικά πιο προσιτά κόστη συντήρησης από τους ανταγωνιστές του. Κάποτε μάλιστα είχα διαβάσει πως σε τέτοιου είδους συγκρίσεις το κόστος του τιγκ συγκρινόμενο με του qq σε βάθος 5ετίας ήταν ίσως και 500 ευρώ μικρότερο. Φίλε fidelio κρίνω χρήσιμο να σου πω πως η bmw merc audi για το 2017 ήταν μέσα στις πιο αναξιόπιστες εταιρείες σε θέματα βλαβών ενώ η ΚΙΑ με τις βόλβο, τουοτα στεις τρεις πρώτες θέσεις (αν θυμάμαι καλά σε σχετική αγγλική έρευνα) με ελάχιστες έως μηδενικές βλάβες για οχήματα έως και 3 έτη από την πρώτη αγορά τους.
-
Είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ και προώθησης, δεν έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη της εταιρίας στο προϊόν της. Αυτά τα λένε (guess what) για μάρκετινγκ. πχ.
Στην Ελλάδα η citroen δίνει 2 χρόνια https://www.citroen.gr/after-sales-services/egguisi-citroen/
και στην Αυστραλία δίνει 5 http://www.citroen.com.au/citroen-introduces-five-year-warranty/ γιατί το μερίδιο που έχει είναι μικρό και θέλει να το μεγαλώσει. -
Μπορώ να σου παραθέσω έρευνες που έχουν εντελώς αντικρουόμενα αποτελέσματα για την αξιοπιστία των εταιριών. Σαν καταναλωτής και όχι ειδικός δεν ξέρω πραγματικά τι να πιστέψω. Αν κρίνω από την αντίστοιχη έρευνα εδώ στους 4 τροχούς, άστα βράστα. Εγώ βλέπω το status και τις πωλήσεις των εταιριών που είναι το μεγαλύτεροι κριτήριο. Για παράδειγμα η VW παρόλο που θεωρείται από τις πιο ζημιάρικες και παρόλο το σκάνδαλο των ρύπων συνεχίζει να είναι πρώτη σε πωλήσεις σαν group στην Ευρώπη. Αυτό σίγουρα κάτι λέει. Εγώ δεν είμαι οπαδός καμίας μάρκας και πιστεύω ακράδαντα πως όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να σου βγάλουν προβλήματα. Για παράδειγμα εμένα το QQ μου είχε βγάλει πράγματα που ούτε θα φανταζόμουνα για ένα Nissan που θεωρείται 'δε σπάει δε χαλάει'. Οπότε όλα είναι σχετικά. Να θυμίσω πως το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα που θυμάμαι (και δεν συμπεριλαμβάνω την TESLA φυσικά) για το οποίο έγινε ανάκληση παγκόσμια ήταν με TOYOTA κι πρόβλημα στο γκάζι που κολλούσε. Αυτό προς θεού δεν λέει κάτι για την μάρκα. Μόνος μου είπα πως τη θεωρώ την πιο καλή σε θέματα aftersale στην Ελλάδα. Απλά επιβεβαιώνει πως κανείς δεν είναι τέλειος και αστοχίες υλικών και σχεδιασμού υπάρχουν παντού. Απλά αυτές ενδεχομένως αυξάνονται και όταν είσαι καινοτόμος τεχνολογικά. Αν πηγαίνεις με τα θέσφατα 10ετιών είναι και πιο δοκιμασμένα τα πράγματα.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Στην Ελλάδα η citroen δίνει 2 χρόνια https://www.citroen.gr/after-sales-services/egguisi-citroen/
και στην Αυστραλία δίνει 5 http://www.citroen.com.au/citroen-introduces-five-year-warranty/ γιατί το μερίδιο που έχει είναι μικρό και θέλει να το μεγαλώσει.5 δίνει και στην Ελλάδα. Ως επέκταση μεν, αλλά πλέον είναι στάνταρ και χωρίς κόστος. Όπως το κάνει και η Ford.
-
Δεν ξέρω αν είναι μαρκετινγκ αλλά όταν (όπως εύστοχα ο τκιν73 αναφέρθηκε στην οθόνη!)στα 3 χρόνια μου έκανε μια γραμμή από πίξελ, αλλάχθηκε το medianav με το νέας γεννιάς medianav evo δίχως να πληρώσω σεντ. Με την ίδια λογική μου άλλαξαν την βάση μηχανής καθώς μέτρησαν απόκλιση 3-4 χιλιοστών. Και μιλάμε για την αναξιόπιστη ρενώ...
Σωστός ο Φάνης διαφορετικά θα ήταν λάθος η πληροφορία που έχω κι εγώ αναφέρει πιο πάνω. -
Φίλε fidelio όλοι μπορούν να έχουν πιθανές αστοχίες στα προιόντα τους. Μια καλή εγγύηση είναι το πρέπον ώστε να μη αναλαμβάνει ο πελάτης το κόστος της αστοχίας του κατασκευαστή.
-
θα συμφωνήσω με τον SPI. Κι εμένα στο Juke επάνω στην 3ετία που έληγε η εγγύηση (ευτυχώς πριν λήξει) παρουσίασε πρόβλημα η ψηφιακή οθόνη (display) του ηχοσυστήματος. Η Nissan μου την άλλαξε με νέα χωρίς κόστος. Αστοχίες υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται συχνότερες βλάβες λόγω αστοχίας υλικού ή ελαττωματικής σχεδίασης κλπ. Όταν όμως σε καλύπτει η εγγύηση, δεν σε απασχολεί η αποκατάσταση. Στην αντίθετη περίπτωση και αναλόγως του κόστους, βρίζεις και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που έκανες τη συγκεκριμένη επιλογή αυτοκινήτου...
Συνεπώς, ναι μεν μαρκετιγκ, αλλά ο καταναλωτής ησυχάζει και είναι ευχαριστημένος με μια μεγαλύτερης διάρκειας εγγύηση!
Η 5ετία θα πρέπει να είναι πλέον δεδομένη. Τώρα, εαν είναι μέσα στην τιμή του αυτοκινήτου ή εξτρά, αποτελεί καθαρά κομμάτι της πολιτικής μαρκετιγκ της εταιρείας.
-
Ετσι ακριβώς serqual. Δίχως να θέλω να θίξω επι της ουσίας καμία φίρμα αυτά τα ολίγα που έγραψες θεωρώ πως θα έπρεπε να προσφέρονται κατ' ελάχιστον και να μην έρχεται κανείς που έχει καινούργιο αυτοκίνητο, στην δυσάρεστη θέση να βρίσει θεούς και δαίμονες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι μαρκετινγκ αλλά όταν (όπως εύστοχα ο τκιν73 αναφέρθηκε στην οθόνη!)στα 3 χρόνια μου έκανε μια γραμμή από πίξελ, αλλάχθηκε το medianav με το νέας γεννιάς medianav evo δίχως να πληρώσω σεντ. Με την ίδια λογική μου άλλαξαν την βάση μηχανής καθώς μέτρησαν απόκλιση 3-4 χιλιοστών. Και μιλάμε για την αναξιόπιστη ρενώ...
Σωστός ο Φάνης διαφορετικά θα ήταν λάθος η πληροφορία που έχω κι εγώ αναφέρει πιο πάνω.θα συμφωνήσω με τον SPI. Κι εμένα στο Juke επάνω στην 3ετία που έληγε η εγγύηση (ευτυχώς πριν λήξει) παρουσίασε πρόβλημα η ψηφιακή οθόνη (display) του ηχοσυστήματος. Η Nissan μου την άλλαξε με νέα χωρίς κόστος. Αστοχίες υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται συχνότερες βλάβες λόγω αστοχίας υλικού ή ελαττωματικής σχεδίασης κλπ. Όταν όμως σε καλύπτει η εγγύηση, δεν σε απασχολεί η αποκατάσταση. Στην αντίθετη περίπτωση και αναλόγως του κόστους, βρίζεις και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που έκανες τη συγκεκριμένη επιλογή αυτοκινήτου...
Συνεπώς, ναι μεν μαρκετιγκ, αλλά ο καταναλωτής ησυχάζει και είναι ευχαριστημένος με μια μεγαλύτερης διάρκειας εγγύηση!
Η 5ετία θα πρέπει να είναι πλέον δεδομένη. Τώρα, εαν είναι μέσα στην τιμή του αυτοκινήτου ή εξτρά, αποτελεί καθαρά κομμάτι της πολιτικής μαρκετιγκ της εταιρείας.
Eίναι ένα ατού η μακρά εγγύηση για ένα αμάξι,αλλά -ειδικά για Ελλάδα- παίζει μεγάλο ρόλο πως θα συμπεριφερθεί κι ο εκάστοτε αντιπρόσωπος στο πρόβλημα.Μπορεί να έχεις 7 έτη εγγύηση,αλλά για ένα πρόβλημα ξεκάθαρο αστοχίας υλικού που θα έπρεπε να το καλύψει,ν'αρχίσει χίλιες-δυο απίθανες αιτιάσεις για να το αποφύγει.. Στα παραδείγματα του Σπύρου και του serqual -για το ίδιο σχεδόν πρόβλημα και παρόμοιο με αυτό που ρώτησε ο Τkin73-,ήταν σωστός (και κατά σύμπτωση ο ίδιος,Θεοχαράκης),αλλά σε ανάλογες περιπτώσεις έχουμε ακούσει και διάφορες δικαιολογίες,όπως υπέθεσα για την πιθανή ερώτηση σε service του Τkin73.
Συνεπώς,ναι η μεγάλη εγγύηση δείχνει μια εμπιστοσύνη του κατασκευαστή στο προϊον του και λογικό να αξιολογείται θετικά από τον καταναλωτή,αλλά -επαναλαμβάνω ειδικά για τους ντόπιους αντιπροσώπους-,είναι εξίσου σημαντικό τη διάθεση και συμπεριφορά έχουν να καλύψουν τα θέματα που καλύπτει η εγγύηση και να μην κρύβονται πίσω από ευτελείς δικαιολογίες.Και το έργο το έχουμε δει συχνά...
-
Λοιπόν, πήγα το Σάββατο κι έκανα test drive στα Peugeot 3008 1.2 Active Grip και Skoda Kodiaq 1.4 Ambition 150hp. Για το 3008 έγραψα τα συμπεράσματά μου στο αντίστοιχο νήμα. Όσον αφορά το Kodiaq, έμεινα ενθουσιασμένος.
Το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν βέβαια αυτόματο και 4Χ4, με μια τεράστια ηλιοροφή, που σε κέρδιζε έτσι κι αλλιώς αμέσως. Αν εξαιρέσουμε όμως αυτά, το αυτοκίνητο ήταν τεράστιο εσωτερικά, με απίθανους χώρους και πολύ καλή κατασκευή και ποιότητα. Παρόλο το μέγεθός του όμως, ήταν πολύ εύκολο να οδηγηθεί μέσα στην κίνηση και σε στενούς δρόμους. Η μηχανή ανταποκρινόταν αρκετά καλά, αν και ήθελε λίγα δεύτερα να ανταποκριθεί το αυτόματο σασμάν στην ξαφνική επιτάχυνση. Όμως αυτό το δοκίμασα σε στενούς δρόμους και σε χαμηλές στροφές. Το παρκάρισμα ήταν πολύ άνετο και οι πίσω αισθητήρες προσφέρουν απίστευτη βοήθεια με ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές, το αυτοκίνητο με κέρδισε... -
Καλησπέρα! σκεφτομουν για after market καμερα. Εχει καποιος καμια ιδεα η εμπειρία?
Skoda Kodiaq