-
paros99 wrote:
Φίλτρο γύρης 8.00
Λυπαντικό σέρβις 28.00
Φιλτρο κλιματισμού 35.53
Τάπα καρτερ 3.00
Λάδια castrol 0W-20 1L Edge long life (5L) 110.00
Φίλτρο λαδιού 12.00
συν το φπα 253.00e
Σου χρέωσε ξεχωριστά εργασία ? Μήπως ενσωμάτωσαν το κόστος της εργασίας στις τιμές των ανταλλακτικών... ?
είδα σε άλλα post άλλες τιμές για το πρώτο σέρβις και μου έκανε εντύπωση η διαφορά με το δικό μου.. Δεν έχω ιδέα... ότι γράφει η απόδειξη αντέγραψα... Στο μεγάλο δεν γλυτώνουμε το 500άρι και βάλε...
-
82 ευρώ έχουν τα λάδια τα 5λτ λιανική δλδ η αντιπροσωπεία έχει εννοείται πολύ καλύτερη τιμή πιθανολογω κόστος 60-65 ευρώ και τα χρεώνουν 110 με τα περαστικά.
€110 είναι χωρίς κόστος εργασίας και χωρίς ΦΠΑ! Με το ΦΠΑ είναι €136 τα λάδια!
Απλά στις αντιπροσωπείες δεν μπορείς να πηγαίνεις με δικά σου υλικά.
Φυσικά και μπορείς, εφόσον είναι εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή. Στον Σπανό χρόνια πήγαινα τα δικά μου λάδια, χωρίς κανένα πρόβλημα ποτέ. Στην Φόρντ που τα είχανε πάμφθηνα έβαζα τα δικά τους.
Με την Κοσμοκάρ περιμένατε κάτι καλύτερο δηλαδή?
Φυσικά και όχι! Γνωστή ποιότητα και ποσότητα.
edit,τωρα ειδα οτι σου βαλανε 0-20 το οποιο δικαιολογει εν μερει την χρεωση...
Γιατί? Και το Kuga 0w-20 έπαιρνε και ήταν πολύ πιο φτηνά, λιγότερο από τα μισά χρήματα, Castrol επίσης.
Σου χρέωσε ξεχωριστά εργασία ? Μήπως ενσωμάτωσαν το κόστος της εργασίας στις τιμές των ανταλλακτικών... ?
Φαίνεται η ξεχωριστή χρέωση εργασίας, €28+ΦΠΑ.
-
Εμενα παντως στην Nissan μου βαζουν 5-30 παρολο που το manual μου,γραφει 0-20,και ο λογος ειναι καθαρα οικονομικος,μιας και ειχα τα δυο πρωτα σερβις 'δωρο'...
Με μια προχειρη ερευνα,οντως μιλαμε για μιση τιμη,ενδεικτικα με σημερινες τιμες skroutz για 4 λιτρα,Eneos Premium 5-30 40.00€,Eneos Premium 0-20 80.00€....
-
Και δέχεσαι εσύ να σου βάζουν ότι να ναι;
-
Παντα υπαρχουν δικαιολογιες του τυπου,οτι ειναι θερμο το κλιμα στην Ελλαδα,και οτι ειναι εντος των προδιαγραφων κλπ...
Δεν ειχα καποιο προβλημα,ουτε παθαινει κατι η μηχανη,ουτε ειναι 'οτι να'ναι' το αμεσως επομενο ιξωδες απο το συνιστωμενο.Αν μου βαζαν απο βαρελι,η κανα 20-50 πχ,ναι,δεν θα το δεχομουνα...
Στο επομενο αερβις,που δεν ειναι δωρεαν οπως τα προηγουμενα,εννοειται πως θα απαιτησω 0-20...
-
Στις περισσότερες αντιπροσωπείες δεν έχεις αμεση οπτικη προσβαση στις εκτελούμενες εργασίες , και θα ήταν σωστό αυτό αν υπήρχε εμπιστοσύνη στις ενέργειες τους.
Ότι και να ζητήσεις και να απαιτήσεις είναι στην ευχερια τους αν θα ανταποκριθεί ή όχι. Σου βγάζουν κομπλες περί προδιαγραφών , ότι δεν το έχουν , δεν συνιστάται , αλλάζει το κόστος και αλλά.
Οι αντιπροσωπείες κινούνται σε απολύτως κοντρολαρισμενα πλαίσια ώστε να μην βγαίνουν από την ρουτίνα τους και να μην επηρεάζεται το κέρδος τους.
Και αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι φέρνεις τα λάδια σου είναι εξαίρεση.
Η αντιπροσωπεία από τα λάδια που σου βάζει βγάζει ένα μεγάλο εμπορικό κέρδος τα παίρνει πχ 8 τα πουλά 16 το λίτρο γιατί να δεχτεί να τις φερεις τα δικά σου?
Έννοειται θα σου χρεώσει παραπάνω το σέρβις αν φερεις τα δικά σου αλλά πάλι χάνουν πολλά από την προμήθεια των αναλώσιμων. Οπότε γιατί να δεχτούν να φέρεις τα δικά σου?
Έτσι κι αλλιώς όσο είσαι στην εγγύηση και για να την διατηρησεις σύμφωνα με την δική τους λογική πρέπει να πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο.
Οπότε γιατί να σου κάνουν την χάρη; Μόνο αν τους ξέρεις προσωπικά.
-
Η αντιπροσωπεία από τα λάδια που σου βάζει βγάζει ένα μεγάλο εμπορικό κέρδος τα παίρνει πχ 8 τα πουλά 16 το λίτρο γιατί να δεχτεί να τις φερεις τα δικά σου?
Για έναν απλό και μόνο λόγο, γιατί είναι υποχρεωμένοι! Δεν σου κάνουν χάρη, υποχρέωσή τους είναι, δεν έχουν νομικό δικαίωμα να φέρουν αντίρρηση. Η προσωπική γνωριμία (στην περίπτωσή μου) πάει στο ότι δεν με χρέωναν εργασία (όπως δεν χρέωναν εαν αγόραζες το λάδι από εκεί), οπότε για αλλαγή λαδιού πλήρωνα 12 Ευρώ στην αντιπροσωπεία (φίλτρο λαδιού + ΦΠΑ) και 40 Ευρώ τα λάδια δικά μου.
-
Παντα υπαρχουν δικαιολογιες του τυπου,οτι ειναι θερμο το κλιμα στην Ελλαδα,και οτι ειναι εντος των προδιαγραφων κλπ...
Δεν ειχα καποιο προβλημα,ουτε παθαινει κατι η μηχανη,ουτε ειναι 'οτι να'ναι' το αμεσως επομενο ιξωδες απο το συνιστωμενο.Αν μου βαζαν απο βαρελι,η κανα 20-50 πχ,ναι,δεν θα το δεχομουνα...
Στο επομενο αερβις,που δεν ειναι δωρεαν οπως τα προηγουμενα,εννοειται πως θα απαιτησω 0-20...
Φυσικά και είναι ό,τι να ναι. Άλλο νούμερο και στο ζεστό και στο κρύο από αυτά που λέει ο κατασκευαστής. Γράφει στο manual ότι μπορεί να μπει και το λάδι που σου βάζουν; Πως ξέρεις εσύ αν παθαίνει κάτι η μηχανή ή όχι;
-
Tkin73 wrote:
Για έναν απλό και μόνο λόγο, γιατί είναι υποχρεωμένοι! Δεν σου κάνουν χάρη, υποχρέωσή τους είναι, δεν έχουν νομικό δικαίωμα να φέρουν αντίρρηση. Η προσωπική γνωριμία (στην περίπτωσή μου) πάει στο ότι δεν με χρέωναν εργασία (όπως δεν χρέωναν εαν αγόραζες το λάδι από εκεί), οπότε για αλλαγή λαδιού πλήρωνα 12 Ευρώ στην αντιπροσωπεία (φίλτρο λαδιού + ΦΠΑ) και 40 Ευρώ τα λάδια δικά μου.
Αυτό το ότι η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμένη να σου αλλάζει τα λάδια δικής σου επιλογής έστω και αν είναι εντός προδιαγραφών δεν ξέρω πόσο στέκει.
Δλδ εσύ σε ένα μπαρ πας και λες έφερα το ουίσκι πιάσε ποτήρια και πάγο και σερβιρισε με;
Ακόμα και να δεχτούμε ότι είσαι δικηγόρος και τους κατεβάζεις τον νόμο περί υποχρεώσεων τους θεωρώ ότι πάλι θα στην φερουν. Εκεί που θα σου χρέωναν πχ 50 ευρώ την εργασία θα στην βάλουν 80 για να βγάλουν τα σπασμένα.
Εμένα ο μη εξουσιοδοτημένος μου είπε 80 συν φπα ευρω για αλλαγή ιμάντα με 190 το κόστος του ιμάντα και επειδή εγώ τον έβρισκα 90 του είπα χωρίς το υλικό και στην ψύχρα μου είπε 90 συν φπα!
Φαντάσου την ίδια διαπραγμάτευση στην αντιπροσωπεία που έτσι κι αλλιώς δεν θα δεχόταν τον δικό μου ιμάντα.
-
Δεν ειναι οπως τα λες....
Ειναι το αμεσως επομενο 'νουμερο',τοσο στο ζεστο,οσο και στο κρυο,και το βαζει επισημη αντιπροσωπεια Nissan...
Δεν ξερω αν θα παθει κατι,ουτε και εσυ ομως,και απο την στιγμη που δεν τραβαω καποιο ιδιαιτερο ζορι εγω που ειναι και δικο μου,δεν καταλαβαινω που θες να καταληξεις..
-
Κανένα ζόρι δεν τραβάω. Δικό σου είναι, μπορείς αν θέλεις να βάζεις και Άλτις. Εγώ απλά ρώτησα αν είσαι ΟΚ με την λάθος επιλογή που κάνουν. Αφου δεν σε ενοχλεί προχώρα!
Ναι όντως δεν ξέρω αν θα πάθει κάτι. Ξέρει όμως ο κατασκευαστής που σου προτείνει συγκεκριμένο ιξώδες.
-
Αλτις οχι,κανα motorkote ομως,βαζω που και που
-
Λόγω έλευσης 4ου τέκνου παρήγγειλα τέλος Απρίλη το Kodiaq sportline 2.0 tdi με αρκετό εξοπλισμό λόγω ατέλειας και το περιμένω από μέρα σε μέρα..
Από όσα είδα νομίζω ότι συνδυάζει ιδανικά εμφάνιση, τιμή, χώρους.. Το μόνο που θα ήθελα επιπλέον είναι isofix στην 3η σειρά (κάτι που έχει η GLB)
Tiguan allspace δεν μου άρεσε και είχε και ένα χρόνο αναμονή για custom παραγγελία, GLB για να ξεφύγεις από τον 1.3 κινητήρα ανέβαινε πολύ το κόστος (δεν το συζητάμε για να φτάσω επίπεδο εξοπλισμού που έβαλα στο kodiaq) και πίσω σε εφταθέσια διάταξη έμπαινε ένα backpack όρθιο. Μου άρεσε πάρα πολύ το Santa Fe αλλά το έφεραν Ελλάδα μόνο με υβριδικούς κινητήρες και το τέλος ταξινόμησης ήταν πολύ χαμηλό οπότε με την ατέλεια δεν είχες κάποιο κέρδος
-
Καλώς να έρθει το τέκνο!
Και το αμάξι....
Υ.Γ. Χαράς στο κουράγιο σου για το 4ο..είσαι φωτεινό παράδειγμα...
-
Με το καλό το νέο αμάξι αλλά κυρίως το νέο μέλος της οικογένειας!!
-
Καλώς να ορίσει το 4ο και να χαίρεσαι όλη την 4άδα!
Με το καλό να παραλάβεις και το αυτοκίνητο. Ορθολογιστικότατη επιλογή το Kodiaq και όχι μόνο vfm. Το tdi το μοτέρ με σωστή συντήρηση φτάνει και 1.000.000 km, μπορείς να το αφήσεις και στα παιδιά σου αν θες
-
Καλοριζικο το νεο αμαξι και καλως να ορισει το 4ο τέκνο σας!!!
Εχεις χώρο για ένα ακόμη οπότε να ευχηθώ και για 5ο και οσα επιθυμείτε!!!
-
@equi said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Λόγω έλευσης 4ου τέκνου παρήγγειλα τέλος Απρίλη το Kodiaq sportline 2.0 tdi με αρκετό εξοπλισμό λόγω ατέλειας και το περιμένω από μέρα σε μέρα..
Από όσα είδα νομίζω ότι συνδυάζει ιδανικά εμφάνιση, τιμή, χώρους.. Το μόνο που θα ήθελα επιπλέον είναι isofix στην 3η σειρά (κάτι που έχει η GLB)
Tiguan allspace δεν μου άρεσε και είχε και ένα χρόνο αναμονή για custom παραγγελία, GLB για να ξεφύγεις από τον 1.3 κινητήρα ανέβαινε πολύ το κόστος (δεν το συζητάμε για να φτάσω επίπεδο εξοπλισμού που έβαλα στο kodiaq) και πίσω σε εφταθέσια διάταξη έμπαινε ένα backpack όρθιο. Μου άρεσε πάρα πολύ το Santa Fe αλλά το έφεραν Ελλάδα μόνο με υβριδικούς κινητήρες και το τέλος ταξινόμησης ήταν πολύ χαμηλό οπότε με την ατέλεια δεν είχες κάποιο κέρδος
Μπράβο, στην έκδοση αυτή βλέπω ότι το τέλος ταξινόμησης είναι περίπου 10k, άρα πολύ μεγάλο όφελος.
Για κάποιον που ψάχνει 7θέσιο, οι επιλογές είναι λίγες. Υπάρχει και το 5008 αλλά και το X-trail που αυτήν την περίοδο προσφέρεται με μεγάλη έκπτωση. Νομίζω όμως ότι το Kodiaq είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη κόστους-οφέλους.
Εντούτοις, το νέο Kodiaq θα έρχεται με mild hybrid κινητήρες, επομένως δεν θα αποτελεί το ίδιο συμφέρουσα αγορά για πολύτεκνους, λόγω χαμηλότερου τέλους ταξινόμησης.
-
@libitas said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
@equi said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Μπράβο, στην έκδοση αυτή βλέπω ότι το τέλος ταξινόμησης είναι περίπου 10k, άρα πολύ μεγάλο όφελος.
Για κάποιον που ψάχνει 7θέσιο, οι επιλογές είναι λίγες. Υπάρχει και το 5008 αλλά και το X-trail που αυτήν την περίοδο προσφέρεται με μεγάλη έκπτωση. Νομίζω όμως ότι το Kodiaq είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη κόστους-οφέλους.
Εντούτοις, το νέο Kodiaq θα έρχεται με mild hybrid κινητήρες, επομένως δεν θα αποτελεί το ίδιο συμφέρουσα αγορά για πολύτεκνους, λόγω χαμηλότερου τέλους ταξινόμησης.
Είχα το 3008 και θα πήγαινα στο 5008 ευχαρίστως αν είχε έναν πιο μεγάλο κινητήρα από τον diesel 1.5lt 130hp τον οποίο είχα στο 3008 και ήταν μία χαρά αλλά για μεγαλύτερο μέγεθος και βάρος θεωρώ ότι θα ζοριζόταν.. Το x-trail δεν με τρέλανε.
Η ατέλεια στο setup που έκανα μας γλύτωσε 15000€.
Όπως ακριβώς γράφεις αν έρθει Ελλάδα το καινούριο μόνο με mild-hybrid αυτόματα χάνει το νόημα η ατέλεια για τους τρίτεκνους/ πολύτεκνους
Skoda Kodiaq