@libitas said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
@equi said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Λόγω έλευσης 4ου τέκνου παρήγγειλα τέλος Απρίλη το Kodiaq sportline 2.0 tdi με αρκετό εξοπλισμό λόγω ατέλειας και το περιμένω από μέρα σε μέρα..
Από όσα είδα νομίζω ότι συνδυάζει ιδανικά εμφάνιση, τιμή, χώρους.. Το μόνο που θα ήθελα επιπλέον είναι isofix στην 3η σειρά (κάτι που έχει η GLB)
Tiguan allspace δεν μου άρεσε και είχε και ένα χρόνο αναμονή για custom παραγγελία, GLB για να ξεφύγεις από τον 1.3 κινητήρα ανέβαινε πολύ το κόστος (δεν το συζητάμε για να φτάσω επίπεδο εξοπλισμού που έβαλα στο kodiaq) και πίσω σε εφταθέσια διάταξη έμπαινε ένα backpack όρθιο. Μου άρεσε πάρα πολύ το Santa Fe αλλά το έφεραν Ελλάδα μόνο με υβριδικούς κινητήρες και το τέλος ταξινόμησης ήταν πολύ χαμηλό οπότε με την ατέλεια δεν είχες κάποιο κέρδος
Μπράβο, στην έκδοση αυτή βλέπω ότι το τέλος ταξινόμησης είναι περίπου 10k, άρα πολύ μεγάλο όφελος.
Για κάποιον που ψάχνει 7θέσιο, οι επιλογές είναι λίγες. Υπάρχει και το 5008 αλλά και το X-trail που αυτήν την περίοδο προσφέρεται με μεγάλη έκπτωση. Νομίζω όμως ότι το Kodiaq είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη κόστους-οφέλους.
Εντούτοις, το νέο Kodiaq θα έρχεται με mild hybrid κινητήρες, επομένως δεν θα αποτελεί το ίδιο συμφέρουσα αγορά για πολύτεκνους, λόγω χαμηλότερου τέλους ταξινόμησης.
Είχα το 3008 και θα πήγαινα στο 5008 ευχαρίστως αν είχε έναν πιο μεγάλο κινητήρα από τον diesel 1.5lt 130hp τον οποίο είχα στο 3008 και ήταν μία χαρά αλλά για μεγαλύτερο μέγεθος και βάρος θεωρώ ότι θα ζοριζόταν.. Το x-trail δεν με τρέλανε.
Η ατέλεια στο setup που έκανα μας γλύτωσε 15000€.
Όπως ακριβώς γράφεις αν έρθει Ελλάδα το καινούριο μόνο με mild-hybrid αυτόματα χάνει το νόημα η ατέλεια για τους τρίτεκνους/ πολύτεκνους