Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    E
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 17
    • Best 1
    • Groups 0

equi

@equi

7
    Profile views
    17
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

equi Unfollow Follow

Best posts made by equi

• RE: Skoda Kodiaq

Λόγω έλευσης 4ου τέκνου παρήγγειλα τέλος Απρίλη το Kodiaq sportline 2.0 tdi με αρκετό εξοπλισμό λόγω ατέλειας και το περιμένω από μέρα σε μέρα..

Από όσα είδα νομίζω ότι συνδυάζει ιδανικά εμφάνιση, τιμή, χώρους.. Το μόνο που θα ήθελα επιπλέον είναι isofix στην 3η σειρά (κάτι που έχει η GLB)

Tiguan allspace δεν μου άρεσε και είχε και ένα χρόνο αναμονή για custom παραγγελία, GLB για να ξεφύγεις από τον 1.3 κινητήρα ανέβαινε πολύ το κόστος (δεν το συζητάμε για να φτάσω επίπεδο εξοπλισμού που έβαλα στο kodiaq) και πίσω σε εφταθέσια διάταξη έμπαινε ένα backpack όρθιο. Μου άρεσε πάρα πολύ το Santa Fe αλλά το έφεραν Ελλάδα μόνο με υβριδικούς κινητήρες και το τέλος ταξινόμησης ήταν πολύ χαμηλό οπότε με την ατέλεια δεν είχες κάποιο κέρδος

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      E
      equi

Latest posts made by equi

• RE: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Καλημέρα! Γνωρίζει κάποιος πως ασφαλίζεις όχημα με απαλλαγή τέλους ταξινόμησης? πχ απο 60000€ το παίρνεις 45000€ χωρίς το τέλος ταξινόμησης (π.χ. τριτεκνία κτλ). Για τι αξία ασφαλίζεις?

posted in Περί αυτοκίνησης
      E
      equi

@libitas said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):

@equi said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):

Λόγω έλευσης 4ου τέκνου παρήγγειλα τέλος Απρίλη το Kodiaq sportline 2.0 tdi με αρκετό εξοπλισμό λόγω ατέλειας και το περιμένω από μέρα σε μέρα..

Από όσα είδα νομίζω ότι συνδυάζει ιδανικά εμφάνιση, τιμή, χώρους.. Το μόνο που θα ήθελα επιπλέον είναι isofix στην 3η σειρά (κάτι που έχει η GLB)

Tiguan allspace δεν μου άρεσε και είχε και ένα χρόνο αναμονή για custom παραγγελία, GLB για να ξεφύγεις από τον 1.3 κινητήρα ανέβαινε πολύ το κόστος (δεν το συζητάμε για να φτάσω επίπεδο εξοπλισμού που έβαλα στο kodiaq) και πίσω σε εφταθέσια διάταξη έμπαινε ένα backpack όρθιο. Μου άρεσε πάρα πολύ το Santa Fe αλλά το έφεραν Ελλάδα μόνο με υβριδικούς κινητήρες και το τέλος ταξινόμησης ήταν πολύ χαμηλό οπότε με την ατέλεια δεν είχες κάποιο κέρδος

Μπράβο, στην έκδοση αυτή βλέπω ότι το τέλος ταξινόμησης είναι περίπου 10k, άρα πολύ μεγάλο όφελος.

Για κάποιον που ψάχνει 7θέσιο, οι επιλογές είναι λίγες. Υπάρχει και το 5008 αλλά και το X-trail που αυτήν την περίοδο προσφέρεται με μεγάλη έκπτωση. Νομίζω όμως ότι το Kodiaq είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη κόστους-οφέλους.

Εντούτοις, το νέο Kodiaq θα έρχεται με mild hybrid κινητήρες, επομένως δεν θα αποτελεί το ίδιο συμφέρουσα αγορά για πολύτεκνους, λόγω χαμηλότερου τέλους ταξινόμησης.

Είχα το 3008 και θα πήγαινα στο 5008 ευχαρίστως αν είχε έναν πιο μεγάλο κινητήρα από τον diesel 1.5lt 130hp τον οποίο είχα στο 3008 και ήταν μία χαρά αλλά για μεγαλύτερο μέγεθος και βάρος θεωρώ ότι θα ζοριζόταν.. Το x-trail δεν με τρέλανε.

Η ατέλεια στο setup που έκανα μας γλύτωσε 15000€.

Όπως ακριβώς γράφεις αν έρθει Ελλάδα το καινούριο μόνο με mild-hybrid αυτόματα χάνει το νόημα η ατέλεια για τους τρίτεκνους/ πολύτεκνους

E
      equi

E
      equi
    • RE: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.

@civil357 said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:

Να κάνω μία ερώτηση; Μπορείς να αγοράσεις , ως Έλληνας πολίτης (ιδιώτης) , καινούργιο αυτοκίνητο από το εξωτερικό και να το εισάγεις;

Πιθανότατα να μπορείς, αλλά η λογική λέει ότι δεν πάς με τις γνωστές διατάξεις περί εισαγωγής μεταχειρισμένων , καθώς για το κράτος εισαγόμενο μεταχειρισμένο νοείται το όχημα που έχουν περάσει έξι μήνες από την κυκλοφορία του ( δε ξέρω τι εννοεί να έχει βγάλει πινακίδες στο εξωτερικό) και έχει κάνει τουλάχιστον 5.000χλμ.

Άρα με κάποιο άλλο τρόπο γίνεται η εισαγωγή ( όχι τα κλασσικά , αγορά , έκδοση προσωρινών πινακίδων , ΚΤΕΟ , τελωνείο κ.λπ.) , ποιός είναι αυτός ;

Με ενδιαφέρει και εμένα αν κάποιος ξέρει να απαντήσει.. Βρίσκω Ιταλία ολοκαίνουριο 5008 (Ελλάδα θέλει παραγγελία 12 μήνες) από επίσημη αντιπροσωπεία της Peugeot, το οποίο θέλω να πάω ο ίδιος να το αγοράσω και να το φέρω Ελλάδα λόγω με απαλλαγή τέλους ταξινόμησης λόγω τριτεκνίας.

Υπάρχει κάποιος που να ξέρει την διαδικασία για ιδιώτη?

posted in Περί αυτοκίνησης
      E
      equi
    • RE: Peugeot 3008 2016

βίτσιο παίδες, μου αρέσει.. δεν ξέρω το γιατί αλλά μου αρέσει να μπαίνω να βάζω κλειδί στην ποτηροθήκη και να πατάω κουμπί..

επί της ουσίας, ξέρει κάποιος αν μπαίνει aftermarket?? 😄

E
      equi
    • RE: Peugeot 3008 2016

Περιμένω μέσα στην εβδομάδα το Business diesel EAT8. Έχει βάλει κανείς start-stop button για εκκίνηση χωρίς κλειδί? Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση?

E
      equi
    • RE: ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ

Είναι προφανές ότι ξέρεις το αντικείμενο και πραγματικά δεν έχω να αντιτάξω οποιοδήποτε επιχείρημα.. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως γίνεται αντιπροσωπείες να τοποθετούν κάτι παράνομο και να σου δίνουν και χαρτί για αυτό

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      E
      equi

Επειδή τον Ιούλιο είχα βάλει llumar στο i30 που είχα και δεν θυμόμουν τι βαθμο είχα βάλει (το πούλησα πριν 2 εβδομάδες), τον πήρα σήμερα και τον ρώτησα να το βρει από το σύστημα.

Από ότι είδε είχαμε βάλει 35 μπροστά και πίσω τζάμι και 20 στων επιβατών. Ήμουν πολύ οκ με αυτόν το συνδυασμό τον οποίο παρεμπιπτόντως μου τον είχαν προτείνει στην llumar οπότε θα κάνω τον ίδιο συνδυασμό πάλι

E
      equi

Παραλαμβάνω από μέρα σε μέρα το 3008 και μου έχει βάλει δώρο μεμβράνες.. Συνεργάζεται με έναν που βάζει xpel από ότι μου είπε. Πήγα και μου έδειξε 2 αποχρώσεις, 20 (πιο σκούρο) και 35 (πιο ανοιχτό).

Ο πιτσιρικάς της αντιπροσωπείας που μου έδειξε τα δείγματα επέμενε ότι το 20 δεν είναι σκοτεινό κτλ αλλά βασικά εστιαζε στο 'πόσο όμορφο θα είναι το αμάξι'. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω προστασία για τα παιδιά και να μην έχω πρόβλημα ορατότητας κυρίως βράδυ όταν θέλω να παρκάρω κτλ.

Έχει κάποιος εμπειρία να μου πει συγκεκριμένα για xpel τι παίζει; Γιατί η δικιά μου λογική λέει να βάλω 35 σε όλα ( εκτός παρμπρίζ εννοείται)

E
      equi
    • RE: Οικογενειακό με χώρους και αυτόματο

Έδωσα προκαταβολή για 3008 παιδιά, ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τον χρόνο σας.. Το συζήτησα και με τη σύζυγο και καταλήξαμε ότι αυτή την στιγμή είναι για εμάς η ιδανική λύση, μέτρησαν και 2-3 προσωπικές παράμετροι που συνυπολογίσαμε και έτσι κλείσαμε με 3008.

E
      equi
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ