-
Εγραψες πολλά και δεν έχει νόημα να απαντήσω γιατί επαναλαμβάνομαι . Οι απόψεις μου είναι καταχωρημένες .
Το σάιτ της χρυσής ευκαιρίας με 10 φωτογραφίες ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ . Απλά κάθε 60 μέρες σου στέλνουν μήνυμα να την ανανεώσεις ηλεκτρονικά απλά για να ξέρουν αν υπάρχει η αγγελία .
Αρα η πράξη που έκανα είναι απόλυτα ακριβής .
-
Δεν εχω διαφημισει κατι στην ΧΕ και δεν εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα μηπως ειναι δωρεαν καποιες αγγελιες με φωτογραφιες μονο αν εισαι business customer? Το καλοκαιρι οταν ειπα σε καποιον να βαλει αγγελια μου ειπε οτι του ζητησαν λεφτα (με φωτογραφιες).
Πάντως ακομα και αυτοι που χρησιμοποιουν μεσιτη να το διαφημισει (στη ΧΕ Ή οπου αλλου) τον πληρωνουν και στο τελος δεν πουλιεται! Γιατι να συνεχιζουν τη διαφημιση?
Κατι αντιστοιχο εχω δει προσωπικα με την ενοικιαση σπιτιων. Δεν τα βαζουν στην ΧΕ. (δεν ξερω αν καποιο αλλο site ειναι της μοδας σημερα). Π.χ. ιδιως σε επαρχια και νησια η διαφημιση στην ΧΕ δεν υπαρχει. Εχω στρατιωτικο συγγενη και το ξερω πολυ καλα αυτο. Εκει ακομα και σημερα ειναι η τοπικη εφημεριδα και απο γνωστο σε γνωστο (στομα σε στομα)
Ο θειος μου που ειπα παραπανω, εδωσε το σπιτι σε ενα ατζεντη για καμποσο καιρο να το διαφημισει - πουλησει. Η τιμη (πωλησης και διαφημισης) ηταν fix. Το ωραιο ειναι οτι καποια στιγμη καλεσαν οι δικοι μου για να δουν πως διαφημιζει το σπιτι ο μεσιτης. Πηραν 2-3 φορες επιμονα και ο μεσιτης δεν ενδιαφεροταν καθολου. Στο τελος τους ειπε να πανε να τον παρουν με αμαξι απο την εταιρεια του και να πανε να δουνε το σπιτι Αντι να παρει τον πιθανο πελατη και να πανε να το δουνε το σπιτι, που διαφημιζε!
Α και το πιο σημαντικο που εχω ξεχασει. Πολλες ιδιοκτησιες εχουν μαυρα χαλια ως προς το ιδιοκτησιακο καθεστως. Δεν εχουν κανει αποδοχες κληρονομιων ή ειναι ακομα σε δικες (ή ηταν προ κρισης τουλαχιστο). Ξερω καποιες περιπτωσεις που το ακινητο σαπιζει και κανεις δεν μπορει να το πουλησει-ενοικιασει πλεον.
Οι καπως ηλικιωμενοι ιδιως, αυτοι προτιμουν την κλασσικη μεθοδο του πες το σε καποιον να το διαδωσει
Νομιζω οτι αυτοι ειναι καποιοι απο τους λογουσ που δε διαφημιζονται τα περισσοτερα σπιτια πλεον. Απογνωση, παλια προσεγγιση στον τροπο πωλησης, κοστος, αλλα και περιεργα ιδιοκτησιακα καθεστωτα ειναι καποιες απο τις αιτιες που δε βλεπει καποιος περισσοτερες διαφημισεις στην στεγαστικη αγορα.
-
Οι αγγελίες real estate στην ΧΕ είναι μεγάλη ιστορία.
Είναι τρελή μπίζνα και ταυτόχρονα παίζουν και πολλές απατεωνιές. -
Xe.gr ειναι δωρεαν με φωτογραφιες και λεπτομερειες. Καθε 60 μερες ανανεωση ηλεκτρονικα ενα κλικ ειναι. Εχω ενα ακινητο εκει για χρονια και περνω κανενα τηλεφωνημα οταν η οικονομια ανακαμπτει χαχα (πχ το δευτερο εξαμηνο του 2014 ειχα παρει 2).
Γενικα για τα ακινητα, οταν εχουν φυγει απο την χωρα 500.000 ανθρωποι τα τελευταια χρονια και ενα μερος απο αυτους πλουσιοι ή μεσαια ταξη και εχουν ερθει 60.000 προσφυγες/επενδυτες/λαθρομεταναστες κλπ τι περιμενετε για ζητηση ακινητων? και μαλιστα σε μια χωρα που εχει παρακτιστει. Απειρα τα σπιτια και τα διαμερισματα που ειναι κλειστα/παρατημενα ακομα και σε καλες περιοχες της Αττικης περα απο το κεντρο. Στην μειωμενη ζητηση βαλε οτι οι μισθοι και συνταξεις εχουν πεσει στο μισο και τα εξοδα εχουν ανεβει 30-40% μεσω κυριως του Ενφια αλλα και του αυξημενου ΦΠΑ νομιζω καταλαβαινεται οτι τουλαχιστον στα επομενα 3-4 χρονια η αγορα ακινητων θα πεσει ακομα περισσοτερο ισως οχι σε τιμες γιατι τα καλα σπιτια θα μειωθουν αλλα σε συναλλαγες σιγουρα.
Σημειωση οτι και η επαρχια εχει παρακτιστει και εκει παραπολλα κλειστα διαμερισματα.
-
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα .
Η ΧΕ είναι ΔΩΡΕΑΝ με 10 φωτό με μόνη υποχρέωση να ανανεώνεται ανά δύο μήνες . Αν τώρα θέλεις να βάλεις έντονα γράμματα , πλαίσια , προτεραιότητες στην εμφάνιση , τότε προφανώς πληρώνεις κάτι , αλλά δεν είναι επιλογή για τον πολύ κόσμο , αφού τα κριτήρια είναι άλλα και όχι αυτά .
Οι μεσίτες είναι πικραμένη ιστορία στην Ελλάδα , χαμηλού επιπέδου , αστείων γνώσεων και ευκαιριακής εργασίας . Είναι χήρες , ζωντοχήρες , συνταξιούχοι ΔΥ , στρατιωτικοί , ΔΕΚΟ , όλοι όσοι βγαίνουν στην σύνταξη στα 50 τους και νωρίτερα , αλλά και εν ενεργεία ΔΥ . Εχει έρθει 'μεσίτης' με πελάτη , υπάλληλος της ΔΕΗ , με την φόρμα εργασίας
Παλιά οι μηχανικοί μεσίτες ήταν μικρό μονοψήφιο νούμερο , τώρα λόγω της αναδουλειάς , πάνε αρκετοί πιτσιρικάδες , πάλι ευκαιριακά όμως .
Επειδή δεν έχουν τις αναγκαίες νομικές και τεχνικές γνώσεις που απαιτεί ένας μεσίτης δυτικού τύπου , έχουμε τα φαινόμενα που αναφέρατε . Αλλά σε κάθε περίπτωση ο μεσίτης παίρνει 1-2 % από κάθε συμβαλλόμενο , ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ γίνει μεταβίβαση . Κανείς δεν πρέπει να παίρνει λεφτά πριν .
Αλλά επειδή ο ελληναράς είναι γνωστός βλάκας , πέφτει εύκολα θύμα επιτηδείων . Ετσι κάποιοι ζητάνε 200-300 € , τάχα για να διαφημίσουν το ακίνητο , άλλοι για μεταφράσεις για να το προωθήσουν στο εξωτερικό και η τελευταία μόδα είναι μεσιτικά 10-20 % για να φέρουν Κινέζους που ψάχνουν για βίζα .
Η ΧΕ ισχύει κατά 80-90 % ΜΟΝΟ για την Αθήνα . Στην Επαρχία υπάρχει άλλη παράδοση . Εκεί υπάρχουν εφημερίδες που ασχολούνται με το θέμα και έτσι οι ντόπιοι τα βάζουν εκεί , ενώ στα μικρά μέρη , το τοπικό κουτσομπολιό είναι η καλύτερη διαφήμιση .
Αλλά γενικά το θέμα των μεσιτών πάσχει στην Ελλάδα . Εγώ μόνο μια φορά έχω δουλέψει με μεσίτη που πέτυχε την πώληση , πριν 19 χρόνια . Οι μεσίτες δεν ψάχνουν οι ίδιοι τα ακίνητα . Βλέπουν κάθε νέα αγγελία που μπαίνει και παίρνουν τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη για να το βάλουν στο χαρτοφυλάκιο τους . Αφού αυτό δεν κοστίζει τίποτα στον ιδιοκτήτη , μιλάμε για μεσίτες , όχι για τα λαμόγια που προαναφέραμε , η αγγελία μπαίνει κατά μέσο όρο γύρω στις 18 φορές . Αυτό την περίοδο που περνάμε είναι αρνητικό , γιατί ο κόσμος νομίζει ότι υπάρχουν πολλά ακίνητα προς πώληση .
Αλλά πολλοί μεσίτες , βάζουν εικονικά ακίνητα για κράχτες που σου λένε ότι πουλήθηκαν όταν πας στο γραφείο τους , άλλοι βάζουν χαμηλότερες τιμές από ότι θέλουν οι ιδιοκτήτες και έτσι δημιουργούνται θέματα και γενικά χαζολαμογιές υπάρχουν .
Η αγορά των ακινήτων σε αριθμό συναλλαγών δεν πρόκειται να πέσει άλλο , γιατί ακόμα δεν έχουμε αρνητικά νούμερα στον πραγματικό κόσμο . Ετσι παραμένουμε στο μηδέν και οι πωλήσεις αφορούν μικρά και παλιά ακίνητα με 5ψήφια αξία .
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω τον criuser ή όποιον άλλον ξέρει: το κόστος κατασκευής δεν έχει πέσει?
Είχα την εντύπωση, βασικά και τότε εδώ και σε 2-3 άλλα thread το συζητούσαμε ότι το κόστος κατασκευής ήταν λίγο πάνω από 1000 ευρώ (αύξανε αν ήθελες κάτι ακριβό σε πλακάκια, μπάνια, κουζίνες κλπ.)
Τώρα που γενικά τα εισοδήματα όλων έχουν πέσει 25-55% και ο πληθωρισμός είναι αρνητικός εδώ και τόσα χρόνια, δεν έχει πέσει το κόστος?Η ερώτησή μου αφορά το 'βασικό κόστος' με νορμάλ αλλά οικονομικά υλικά.
Θα περίμενα με την ανεργία που υπάρχει στην οικοδομή (αλλά και τα καλά λεφτά που έβγαζαν οι ικανοί στο χώρο) το κόστος να έχει πέσει τουλάχιστον 25%... -
Οι αξίες των οικοπέδων έχουν πέσει 50 % αλλά το κόστος κατασκευής έχει ανέβει 20 % αλλά θέλει ανάλυση και είμαι από κινητό. Αργότερα θα το αναλύσω.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οι αξίες των οικοπέδων έχουν πέσει 50 % αλλά το κόστος κατασκευής έχει ανέβει 20 % αλλά θέλει ανάλυση και είμαι από κινητό. Αργότερα θα το αναλύσω.Εγώ που είμαι στην φάση να ξεκινήσω σπίτι σε δικό μου οικόπεδο από έρευνα αγοράς και συζητήσεις με μηχανικούς έχω καταλήξει πως τα εργατικά έχουν πέσει αρκετά, τα υλικά μπετόν σίδηρος έχουν ακριβύνει, αλλά στα υπόλοιπα έχει υπάρξει μεγάλη μείωση. Για παράδειγμα πόσα ήθελες για κουζίνα το 2008 και πόσο κοστίζει τώρα? Επίσης με πολύ τρέξιμο και ψάξιμο βρίσκεις καλές τιμές και σε επιμέρους υλικά. Επίσης αν υπάρχει ρευστό θα έχεις ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση..
Άρα θεωρώ πως με πολύ τρέξιμο τα 800 ευρώ είναι εφικτά εφόσον έχεις οικόπεδο. Επίσης μιλάω για επαρχία. Αθήνα δεν έχω ιδέα πόσο πάνε τα εργατικά..
Υ. Γ. 1 Κάποτε οι μηχανικοί ήθελαν 10000 για άδεια και επίβλεψη. Σε γνωστό μου θα κοστίσει 3500 συν κάνα 700 ο μηχανολόγος. Μαζί με επίβλεψη. Και μην τρέξει κάποιος να πει θα σε κοροϊδέψει καθώς έχω δυο γονείς πολιτικούς υπόμηχανικούς συνταξιούχους και εγώ είμαι επίσης μηχανικός. Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους..
Υ. Γ. 2 το ιδανικό είναι να βρεις οικοδομή στα μπετά. Οι τιμές συνήθως είναι τέτοιες που το οικόπεδο σχεδόν στο χαρίζουν. Το κλειδί είναι να υπάρχει ζεστό χρήμα...ένα παράδειγμα εδώ Πάτρα πέρσι τέτοια εποχή πουλιόταν 3οροφή οικοδομή 105 τετραγωνικά ο όροφος, με 105 ημιυπόγειο σε 400 οικόπεδο γωνιακό σε καλή περιοχή στα 120.000 μόνο.. Όποιος το πήρε πραγματικά έκανε μία επιτυχημένη αγορά.
-
Δεν θα μιλήσω για επαρχία , γιατί εκεί οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες . Είναι προσωπικές σχέσεις , επαφές και όλοι έχουν άλλο τρόπο σκέψης . Οι τιμές στο εργατικό είναι πιο φτηνές , αλλά αν ο τοπικός μάστορας δεν είναι καλός , δεν μπορείς να μην τον πάρεις και διάφορα άλλα .
Θα μιλήσω για Αθήνα μόνο που γνωρίζω . Ακόμα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα . Το κόστος 1000 έχει κάποιες παραδοχές . Μιλάμε για πολυκατοικία που η ανωδομή είναι τουλάχιστον τριπλάσια-τετραπλάσια του υπογείου . Αλλιώς για ιδιωτικές δουλειές τα πράγματα είναι αλλιώς .
Στην πρώτη περίπτωση , υπολογίζεις 150 τμ υπόγειο , 30 τμ πιλοτή και ανοικτή την υπόλοιπη και τουλάχιστον 600 τμ κατοικίες οι όροφοι και 50 τμ κλιμακοστάσια . Σε αυτή την περίπτωση θεωρείς ότι τα 600.000 καλύπτουν , το κόστος .
Αν όμως έχεις 150 υπόγειο , 30 τμ πιλοτή και 150 τμ ανωδομή , τότε τα 150.000 δεν φτάνουν , αλλά θα χρειαστείς τουλάχιστον 230.000 . Και αυτό με την προυπόθεση ότι το υπόγειο δεν θα είναι κατοικία .
Από το 2010 έχουμε σημαντικές αλλαγές στην οικοδομή. Αρχικά έχει θεσμοθετηθεί ο ΚΕΝΑΚ που αφορά το σύνολο της ενεργειακής κατηγορίας του ακινήτου . Μετά ήρθε ο νέος κανονισμός δόμησης και τέλος ήρθε ο θεσμός του ελεγκτή δόμησης . Ο ελεγκτής δόμησης είναι ιδιώτης μηχανικός που κληρώνεται και έρχεται από 1-5 φορές ανάλογα με το έργο και το είδος του κατά την διάρκεια της κατασκευής και ελέγχει τα πάντα . Πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη του έργου και έχει μεγάλες ποινές αν δεν κάνει καλά την δουλειά του , όπως έχουν και ο ιδιοκτήτης και ο επιβλέπων μηχανικός .
Ετσι πρέπει να εφαρμόζεται ακριβώς η άδεια , αλλιώς κάθε αλλαγή σημαίνει αναθεώρηση της αδείας . Αρα η μελέτη πρέπει να είναι οριστική και ακριβής και βέβαια κανονικά θα είναι και ακριβή . Αλλά λόγω της κρίσης παίζουν διάφορα και εδώ θέλω να πω σε κάποιους ότι μετά θα είναι υποχρεωμένοι να ακούν τους υπευθύνους , οπότε μην στέκονται μόνο στα αρχικά .
Πάμε τώρα στο κόστος των κατασκευών καθαρά από επιχειρηματικής άποψης . Οπως είπα ήδη οι αξίες των οικοπέδων έχουν μειωθεί 50 % και περισσότερο . Αλλά στο κόστος κατασκευής έχουμε άλλες ιστορίες .
Το κόστος χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες . Εργατικά , υλικά , φόροι κλπ έξοδα .
Τα εργατικά έχουν μειωθεί , περίπου 20 % . Αλλά αυτό δεν είναι σταθερό . Διότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές και όσο περνάει ο καιρός οι τιμές ανεβαίνουν . Οι λόγοι είναι οι εξής . Οι εργάτες που δεν είναι ειδικευμένοι κάνουν ότι δουλειές τύχει και έτσι φεύγουν από την οικοδομή . Πολλοί που ήταν ξένοι έφυγαν για τις πατρίδες τους ή για άλλες χώρες της Ευρώπης . Οι τεχνίτες έπαψαν να το παίζουν ειδικοί σε μια δουλειά και έγιναν σοβατζήδες , γυψοσανιδάδες , πλακάδες , μπογιατζήδες , πατωματζήδες . Γίνονται πολλά μαγαζιά , ιδιαίτερα υγειονομικού ενδιαφέροντος , αλλά και ανακαινίσεις και έτσι έχουν δουλειές και τα μεροκάματα δεν είναι τόσο χαμηλά όσο περιμένουμε από την κρίση .
Οι φόροι κλπ , δεν έχουν μειωθεί , αλλά έχουν αυξηθεί σε κάποιες περιπτώσεις . Και πάμε στα υλικά . Εδώ έχουμε μεγάλες αυξήσεις . Και δύο ειδών . Οι τιμές παραμένουν στα υψηλά του 2007-2008 και για να κατέβουν ονομαστικά κατεβαίνει ραγδαία η ποιότητα . Από τις εταιρείες έχει μείνει το 1/4 και έχουν κάνει συμφωνίες τιμών και τις κρατούν ψηλά . Το κυριότερο όμως είναι ο μηδενισμός της πίστωσης , που αυξάνει τρομακτικά το κόστος .
Παλιότερα ο σωστός πελάτης , έπαιρνε μεγάλες πιστώσεις . Ετσι μπορούσε να είχε έτοιμο το προιόν του και να το πλήρωνε πολύ αργότερα . Οι πιστώσεις ήταν από 3-9 μήνες , που έφταναν σε κάποιες περιπτώσεις και στους 12 . Τώρα για το οτιδήποτε το προπληρώνεις . Τα μαγαζιά δεν έχουν στοκ και έτσι πρέπει να περιμένεις . Να προπληρώσεις και έχεις και κινδύνους αν το προιόν είναι το σωστό .
Αν κάποιος σήμερα θέλει να ξεκινήσει οικοδομή , σπάνιο βέβαια , πρέπει να έχει εντελώς άλλη λογική . Αρχικά πρέπει να έχει έμπειρους μηχανικούς που θα κάνουν μια άρτια μελέτη για να μην χρειάζεται αλλαγές . Τα υλικά που θα βάλει θα πρέπει να έχουν τυποποίηση και αν είναι εξωτερικού , ίσως θα πρέπει να κάνει ο ίδιος την εισαγωγή . Γενικά όταν ξαναρχίσει το σύστημα θα πλησιάσουμε τις λογικές του εξωτερικού . Χαμηλότερη ποιότητα , τυποποίηση , μηδενική δυνατότητα επιλογών και χαμηλότερες τιμές .
-
Οταν λεμε χαμηλη ποιοτητα εξωτερικου τι εννοουμε? συνηθως στις αναπτυγμενες χωρες η μονωση και τα μηχανολογικα ειναι πολυ ανωτερα απο τα ελληνικα διαμερισματα.
-
Τα προκάτ σπίτια αξίζουν καθόλου;
Είχα δει ένα στον Γέρακα και μου είχε φύγει η μασέλα. Σαν σαλέ στην Ελβετία ήταν...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα προκάτ σπίτια αξίζουν καθόλου;Είχα δει ένα στον Γέρακα και μου είχε φύγει η μασέλα. Σαν σαλέ στην Ελβετία ήταν...
Εξαρτάται για τι 'ποιότητα' μιλάς. Υπάρχουν προκάτ που είναι σαν τροχόσπιτα (τροχοβίλες), και υπάρχουν προκατ που είναι σαν να τα έχτισες. Και υπάρχουν αρκετές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις, από ξύλο, από πλαστικό κοκ. Δυστυχώς τα καλά δεν κοστίζουν και πολύ λιγότερα από μια 'κανονική' υγρή κατασκευή.
Τι σπίτι είδες ? Αν λες Γέρακα, μήπως είδες του Κοφινά ? Έχει για όλα τα βαλάντια και όλες τις ορέξεις ο συγκεκριμένος. Επειδή είμαστε στο ψάξιμο και εμείς, μάλλον για προκατ μας κόβω, καθώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η ευκολία: μιλάτε, τα βρίσκετε, εγκρίνετε τα σχέδια, και μετά από 6 μήνες, έχετε έτοιμο σπίτι.
-
Ναι, του Κοφινά είχα δει. Το είχα βρει στο ίντερνετ και πήγα από εκεί για πληροφορίες.
Σκεφτόμουν τότε, μήπως να αγόραζα οικόπεδο, με την λύση του προκάτ.
Ανέβαινε όμως πολύ το κόστος και ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια που είχα βάλει.Επίσης κοιτούσα και για την αγορά μονοκατοικίας, αλλά ήταν δυσεύρετες και οι περισσότερες πολύ παλιές ή αρχιτεκτονικά άθλιες π.χ. μονοκατοικία σε σχέδιο τριγώνου.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οταν λεμε χαμηλη ποιοτητα εξωτερικου τι εννοουμε? συνηθως στις αναπτυγμενες χωρες η μονωση και τα μηχανολογικα ειναι πολυ ανωτερα απο τα ελληνικα διαμερισματα.H μόνωση μέχρι τώρα είναι ανώτερη , αλλά τα μηχανολογικά είναι πολύ πιό απλά . Στα υπόλοιπα η διαφορά είναι χαώδης . Η μόνωση πλέον με τον ΚΕΝΑΚ θα είναι εφάμιλλη .
Τα προκάτ έχουν άλλες χρεώσεις . Χρεώνονται εξώστες , δεν συμπεριλαμβάνεται η άδεια και η βάση , ή το υπόγειο αν υπάρχει , δεν επιτρέπονται αλλαγές και προσθήκες σε εξοπλισμό , ή κοστίζουν πολύ ακριβά και γενικά δεν είναι οικονομικότερα και μόνο η γρήγορη κατασκευή είναι το πλεονέκτημα τους . Επίσης έχουν θέμα σε αλλαγές στο μέλλον και σε ανακαινίσεις .
-
Όντως τα προκάτ δεν έχουν ποτέ υπόγειο, οτιδήποτε 'εξέχει' πρέπει να είναι προσυμφωνημένο, η σοφίτα χρεώνεται κανονικά στα τετραγωνικά, η άδεια είναι extra (αν και αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα από την αρχή), η βάση/θεμελίωση είναι θέμα συμφωνίας, αλλά επειδή ακριβώς το θέμα των αλλαγών με ενδιαφέρει και μένα, και βάσει τρόπου κατασκευής είναι λίγο μυστήριο το τι μπορεί και δεν μπορεί να γίνει, η απάντηση από τον Κοφινά συγκεκριμένα είναι ότι, αν οι οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές, προσθήκες, επεκτάσεις κλπ προβλεφθούν εξαρχής, γίνονται κανονικά. Απλώς πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων αν και τι και πως και που θα κάνεις τις εν λόγω αλλαγές, προσθήκες, επεκτάσεις κλπ....
Πάντως αν εξαιρέσουμε τα ανωτέρω, που μπορεί κάποιον να τον καλύπτουν απόλυτα, τότε με μια ενδεικτική τιμή 650-750€ (χωρίς άδεια και φυσικά οποιαδήποτε διαμόρφωση χώρου) νομίζω ότι είναι αρκετά καλή τιμή....
-
εξω δεν πεθαινουν στο σπιτι που γεννηθηκαν ωστε να το κληρονομησει η νυφη και να πει να εδω θα το γκρεμισουμε και θα βαλουμε το σαλονι .οταν αλλαζουν οι αναγκες η ο τοπος εργασιας ,το σπιτι πουλιεται.
ας πουμε για μενα ειχε η πεθερα μου εξω απο την πολη σπιτι σε κοιλαδα με κτημα και δασος και ποταμι να περναει απο μεσα . οταν το πρωτοειδα χριστουγεννα και με χιονια , να κοβουμε το δεντρο απο το δασος μας , επαθα πλακα.
Ελοιπον ηρθε η ωρα που εμεινε μονη , τα παιδια φευγατα δικες τους οικογενειες , μεγαλωσε αρχισε να φοβαται να οδηγαει . ΛΟΙΠΟΝ πουληθηκαν και 2αρακι διπλα στα σουπερ μαρκετ στην πολη , οπως και οι φιλες της . για μας αυτα τα πραγματα θα ηταν αδιανοητα ασε που θα την ειχαν σκοτωσει τα παιδια της.
και το αλλο που εχω ξαναγραψει παιρνει τηλ ξαδερφος που περναει με νταλικα (πριν 12 χρονια) αναμεσα σκαλα αταλαντης και λιβανατες , διπλα εθνικη , διπλα στην θαλασσα , εκει που εχει τα σπιτια η (αγια) αθανασια του αιγαλεω και οι βαρδινογιανναιοι , και μου λεει ρε συ εδω φτιαχνουν κατι παραξενο που δεν εχω ξαναδει δεν πας να δεις να παρεις ιδεες; ε πηγα και επαθα την πλακα μου , ελληνοαμερικανος εφερε τα υλικα για το σπιτι απο αμερικη και τους μαστορους .επειδη ειχε δει απο αλλους συγγενεις που ειχαν ερθει και το τι τραβηξανε απο τους ελληνες αργολαβους με τους μαστορους απο ολη την υφηλιο που ολα τα ξερανε και που ολο χρεωνανε (σου λεει κουτοαμερικανοι).
επαθα πλακα απο την κατασκευη τον τροπο δουλειας ,ηταν καμμια 10αρια παιδια απο το ορεγκον και την ποιοτητα της ξυλειας , καθε κομματι ξυλου ειχε ολες τις προδιαγραφες επανω του και οσο και αν εψαξα δεν υπηρχε σκαρτο .επαθα πλακα με τα λεηζερ που χρησιμοποιουσαν σε οτιδηποτε (σε νεο διαμερισμα ξαδερφης μου δεν μπορουσαν να μπουν οι πορτες μιλαμε για τετοιο στραβωμα οι τοιχοι) . επισης υπηρχε ενα μεγαλο τραπεζι οπου ηταν ενα βιβλιο με σελιδες 1χ1 μετρο που επεφταν επανω και μελετουσαν , ηταν το σχεδιο που ειχε τα παντα .
στη πολη της γυναικας μου διπλα παραχωρηθηκε εκταση απο τον δημο με ολες τις υποδομες στις κατασκευαστικες της χωρας που θα ηθελαν να κατασκευασουν εκθεσιακα σπιτια για να δειξουν την δουλεια τους και νατασκευαστηκε ενα ας το πουμε χωριο . αυτα τα σπιτια τα πουλησαν μετα 2 χρονια στο μισο της αξιας τους , για μενα ηταν υπεροχα σπιτια επειδη μου αρεσει και ηπρακτικοτητα των σκανδιναβων ναχα λεφτα να αγοραζα.
εδω δεν επενδυουμε στα καινουργια υλικα , στην αραχωβα ας πουμε αν ανεβεις στην εκκλησια και κοιταξεις στις σκεπες των σπιτιων τα μισα κεραμιδια ειναι σπασμενα απο τον παγο , εγω ξερω 10 διαφορετικα ειδη και τεχνολογιες
οι μηχανικοι δεν ξερουν;
εδω και 4 χρονια ψαχνομαι magnesium board το αντιστοιχο της τσιμεντοσανιδας με την διαφορα οτι ειναι αδιαβροχο
και τα μισα λεφτα . ε σπανιο πραγνα , ασε που οποιον μηχανικο ρωτησα δεν το γνωριζει. -
Μην τρελαίνεσαι . Δεν είναι όπως τα λες . Υλικά καινούργια βγαίνουν κάθε μέρα . Αλλά δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθούν ιδιαίτερα όταν σε αυτή την χώρα έχεις ιδιαιτερότητες .
Πριν 20 χρόνια πρωτοήρθαν οι έτοιμοι σοβάδες . Είπαμε και εμείς , νεώτεροι τότε και λιγότερο φιλοσοφημένοι , να βάλουμε καινούργια υλικά και να γλυτώσουμε από τον ασβέστη , γιατί το υλικό αυτό δεν είχε ασβέστη αλλά μια μεθυλοκυτταρίνη για συνδετικό υλικό . Ηταν ακριβότερη λύση , αλλά θεωρούσαμε ότι ήταν καλύτερη . Είμαστε η πρώτη πολυκατοικία που την έβαλε . Το σοβάτισμα έγινε το φθινόπωρο που ήταν καλή εποχή . Και ήρθε ο χειμώνας . Ο κλασσικός της Αθήνας . Την μία μέρα νοτιάς , δυνατή βροχή και 15-20 βαθμοί και σε λίγες ώρες βοριάς 6 μποφώρ και 5-10 βαθμοί . Αποτέλεσμα ο βορεινός τοίχος του κτιρίου , 500 τμ έγινε καρέ . Σκίστηκε οριζοντίως και καθέτως . Ηρθε και ο Γερμανός τεχνικός από την μητρική εταιρεία να δει τι έγινε . Εκοψε ένα κομμάτι με τροχό και είδαμε ότι επειδή είχε και αρκετό τσιμέντο είχε πράγματι πολύ καλή πρόσφυση . Εξαιρετικό υλικό λοιπόν . Αλλά για τις χώρες που ο καιρός δεν αλλάζει έτσι . Στην Γερμανία μπορεί να ήταν εξαιρετικός , στην Ελλάδα αποτυχία . Ευτυχώς που οι πελάτες μου ήξεραν ότι ήταν ακριβότερο και δεν το έκανα για να κερδίσω . Ετσι απέτυχαν οι έτοιμοι σοβάδες στην Αθήνα και γυρίσαμε στον ασβέστη .
Είναι πολλά θέματα και κανείς από τις εταιρείες των πωλητών δεν σε καλύπτει . Πρόσφατα σε ανακαίνιση ήθελα να βάλω πλακάκια πάνω σε παλιά μόνωση με μωσαϊκό . Εκανα θερμομόνωση από μέσα και υγρομόνωση από πάνω χρησιμοποιώντας το πιό επώνυμο και ακριβό υλικό και ακολούθησα ότι ακριβώς μας είπε ο υπεύθυνος της εταιρείας μπροστά στον πελάτη . Σε 2-3 σημεία είχαμε αστοχία . Τα πλακάκια ΜΑΖΙ με την κόλλα ξεκόλλησαν από το ακριβό μονωτικό . Ο πελάτης ξέχασε ότι εφαρμόσαμε ακριβώς ότι μας είπε η εταιρεία , ήρθαν άλλοι του είπαν να βάλει και άλλο υλικό ενδιάμεσα , δεν ξέρω τελικά τι έγινε . Είχαμε συνολικά 7 υλικά και τώρα έχει 8 υλικά . 2 να μην συνεργαστούν το πρόβλημα εμφανίστηκε . Δεν ξέρουμε λοιπόν ένα υλικό που στις προδιαγραφές του είναι μια χαρά , πως θα συμπεριφερθεί κάτω από τον δικό μας ήλιο που ψήνεις αυγά πάνω στα πλακάκια όλο το καλοκαίρι .
Επειδή λοιπόν η οικοδομή είναι χειροποίητη και τα αποτελέσματα τα βλέπεις μετά , όσοι έχουμε την σοφία των χρόνων ενασχόλησης με αυτή , είμαστε πλέον αρκετά συντηρητικοί στα νέα υλικά .
-
criuser απαντησα στο ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2] αν και νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει ακομα πιο σχετικο θεμα ωστε να μην ειμαστε οφ τοπικ
-
https://www.in.gr/2018/04/26/world/fren ... -magiorka/
https://www.newsbeast.gr/financial/taxe ... is-athinasΠοσταρω εδω μιας και στου q3 το θεμα θα ηταν ασχετο
Συγνωμη στους φιλους του σεϊρινγκ, αλλα και στις μονοκατοικιες συγκροτηματων εκτος απο τις πολυκατοικιες πολλες φορες ενοικιαζονται σπιτια με τη μεθοδο της βραχειας ενοικιασης στα οποια ερχονται αγριανθρωποι, βαρβαροι με αποθημενα λες και πηγαινουν στην χωρα της ασυδοσιας, οι οποιοι οχι μονο δεν σεβονται τις ωρες κοινης ησυχιας, αλλα ειναι προκλητικοι, διαταρασσουν την ηρεμια ολων γυρω τους και το σημαντικο (στην ερμηνια αυτη παιζεται η ιστορια) εμποδιζουν τη δυνατοτητα χρησης της περιουσιας των υπολοιπων κατοικων, συνιδιοκτητων του συγκροτηματος ή της πολυκατοικιας μεσω της νομοθεσιας περι οριζοντιας ιδιοκτησιας, καθως και των γειτωνων.
-
Ολα θα βρούν την ισορροπία τους .
Από την άλλη η επίθεση εναντίον της airbnb και των άλλων εταιρειών είναι ανήθικη και στημένη από ηλίθιους συνδικαλιστές των ξενοδόχων για να πουλήσουν εκδούλευση , με πληρωμένους αρδ στα μμε και με εμμονικούς πολιτικούς , οι οποίοι ενοχλούνται που χάρις στον διαμοιρασμό δεν πέτυχε εντελώς το σχέδιο που έφτιαξε ο προδότης η και βλάξ το 2010 με την επίθεση στην οικοδομή και την γιγάντωση του προβλήματος ασφάλειας στην μισή Αθήνα , ώστε οι περιουσίες να περάσουν ωραία και καλά εκεί που του είχαν πει .
Ετσι τα μμε γέλαγαν με τους ασύδοτους νοικάρηδες που έμεναν τζάμπα , έφευγαν και άφηναν απλήρωτες τις δεκο και τα κοινόχρηστα και πήγαιναν παρακάτω και έκαναν τα ίδια , ενώ οι ιδιοκτήτες δεν είχαν κανένα μέσο άμυνας και ταυτόχρονα πλήρωναν χαράτσια και ένφια .
Βέβαια πριν 40-50 χρόνια οι ελληναράδες φοιτητές στο εξωτερικό δεν διανοούνταν να αφήσουν απλήρωτα νοίκια , έστω και λίγες μέρες , αφού η αστυνομία τους έκανε επίσκεψη και η απέλαση ήταν δίπλα , αλλά εδώ στο μπάχαλο , όλα ήταν δυνατά προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός .
Δεν τους πέτυχε όμως , αλλά ακόμα προσπαθούν .
Ιδιοκατοικηση ή ενοικιο?