-
Εγώ με το ζόρι μένω σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι και άλλοι ψάχνουν να νοικιάσουν σε πολυκατοικίες.
Έχω φάει τρελή ήττα με την μετάβαση από την μονοκατοικία σε πολυκατοικία.
Αν είχα χρόνο ελεύθερο θα νοίκιαζα μονοκατοικία στα Μεσόγεια και το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι είτε θα το πούλαγα, είτε θα το νοίκιαζα.
-
Εγώ με το ζόρι μένω σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι και άλλοι ψάχνουν να νοικιάσουν σε πολυκατοικίες.
Έχω φάει τρελή ήττα με την μετάβαση από την μονοκατοικία σε πολυκατοικία.
Αν είχα χρόνο ελεύθερο θα νοίκιαζα μονοκατοικία στα Μεσόγεια και το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι είτε θα το πούλαγα, είτε θα το νοίκιαζα.
Ισχυει οτι πρεπει να προσεχεις γιατι εχει πολλους τρελλους αλλα και σε μονοκατοικια μπορει να εχεις παρομοια θεματα με γειτονες. Νομιζω αγορασες γιατι τοτε εισαι δεμενος βεβαια μπορεις να φυγεις και να το νοικιασεις.
-
Εγώ σε μονοκατοικία γεννήθηκα , αλλά το διαμέρισμα και δη σε ψηλό όροφο δεν το αλλάζω με τίποτα .
Και τα δύο στο Χαλάνδρι είναι...
-
Εγώ μόνο σε μονοκατοικίες έχω μείνει. Δημοτικό σχολείο έκανα στην επαρχία (σε χωριό στην Μεσσηνία).
Η μετάβαση σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία προέκυψε εντελώς ξαφνικά. Άλλωστε σε μονοκατοικία ιδιόκτητη έμενα, την είχα ανακαινίσει κιόλας, μια χαρά ήμουν. Άλλοι λόγοι με 'έδιωξαν' από το σπίτι μου. Δεν είχα και πολύ χρόνο για να βρω νέα οικία, οπότε όλα έπρεπε να γίνουν σε 8 μήνες ακριβώς.
Και έτσι βρέθηκα κλειδωμένος σε ένα κλουβί. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να δω τη επιβίωση μέσα σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας. Κλουβί. 4 χρόνια τώρα πνίγομαι εκεί μέσα.
Ελπίζω να μην τραβήξει για πολύ αυτή η επιβίωση και σύντομα να αποχωρήσω.
Το διαμέρισμα είτε θα νοικιασθεί, είτε θα πουληθεί.
-
Μεγαλο ερωτημα .....
Παντα με φοβιζε στην μονοκατοικια οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο με το εδαφος
Τσπ, εσεις δεν φοβαστε το βραδυ σε μονοκατοικιες;;;
-
Τι ακριβώς σε φοβίζει στις μονοκατοικίες;
-
Το οτι μπορει καποιος να μπει ανετα στην αυλη και απο εκει να πλησιασει το παραθυρο και να μπει.
-
Το οτι μπορει καποιος να μπει ανετα στην αυλη και απο εκει να πλησιασει το παραθυρο και να μπει.
Στο μυαλό μας είναι, τελείως όμως. Από το 2011 ζω σε ισόγειο διαμέρισμα με αυλή (ουσιαστικά σαν μονοκατοικία είναι) και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα. Ο πατέρας μου ζει σε μονοκατοικία από το 1998 και μάλιστα σε σχετικά ερημική περιοχή (αλλά είχε πάντα σκύλο), πότε επίσης δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αντίθετα ξέρω πολλά διαμερίσματα ορόφου (και ψηλά) που τα έχουν ανοίξει.
-
Στη μονοκατοικία είσαι εσύ υπεύθυνος για ότι συμβεί. Εσύ ορίζεις τα πλαίσια ασφαλείας της οικίας σου.
Στην πολυκατοκία εύκολα θα σου συμβεί κάτι και θα φταίει η ασσυνενοησία και η αδιαφορία των ενοίκων.
Για παράδειγμα σκέψου να σου κλέψουν το αυτοκίνητο επειδή ένας δεν θέλει να μπούνε γκαραζόπορτες στην πυλωτή. Οπότε στην πυλωτή μπορεί να μπει ο καθένας άγνωστος και να ψαχουλεύει τα αυτοκίνητα, να κρατά σημειώσεις, να αφήνει σημάδια κλπ...
Ή σκέψου κάποιον άλλον που έχει μάθει να ζει με τους ντελιβεράδες και διαρκώς παραγγέλνει φαγητά. Και έρχονται οι ντελιβεράδες συνέχεια και όταν φεύγουν ποτέ δεν κλείνουν την κεντρική είσοδο. Και όποιος θέλει μπαίνει στην πολυκατοικία. Ξέρεις πόσες φορές έχουν μπει σε διαμερίσματα στα 4 χρόνια που μένω στην πολυκατοικία; Άστο καλύτερα. Και αναφέρομαι σε όλα τα διαμερίσματα. Πάνε ταράτσα σαν κύριοι και από εκεί κατεβαίνουν στα διαμερίσματα του 3ου και 4ου ορόφου εύκολα.
Θέλεις και άλλο; Παραμονή Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων βαράνε κουδούνια διαμερισμάτων για τα κάλαντα. Κάτι γιαγιάδες ανοίγουν. Μπουκάρουν οι Ρομά οι οποίοι βαράνε κουδούνια διαμερισμάτων. Όποιος λείπει... την πάτησε...
Από τα παραπάνω κάθε μήνα κάτι συμβαίνει. Στα 4 χρόνια έχουν κλέψει δύο αυτοκίνητα, μία μεγάλη μηχανή, έχουν σπάσει ένα αυτοκίνητο, έχουν σπάσει αποθήκες, έχουν μπουκάρει σε σπίτια, έχουν κλέψει μέχρι και απλώστρες ρούχων από μπαλκόνι, μέχρι και νερό! Ανέβηκαν στο μπαλκόνι, κατέβασαν το λάστιχο του νερού στην πυλωτή και γέμιζαν μπιτόνια σε Datsun!!!!! Ναι, έγινε και αυτό! Καλοκαίρι, αργά τη νύχτα.
-
Lap wrote:
Στο μυαλό μας είναι, τελείως όμως. Από το 2011 ζω σε ισόγειο διαμέρισμα με αυλή (ουσιαστικά σαν μονοκατοικία είναι) και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα. Ο πατέρας μου ζει σε μονοκατοικία από το 1998 και μάλιστα σε σχετικά ερημική περιοχή (αλλά είχε πάντα σκύλο), πότε επίσης δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αντίθετα ξέρω πολλά διαμερίσματα ορόφου (και ψηλά) που τα έχουν ανοίξει.
Εχει σχεση με την περιοχη και επισης κανουν ερευνα. Αν το κτιριο εχει θεα δυσκολα μπαινουν. ΕΠισης σε οικογενειακα κτιρια που παντα ειναι καποιος μεσα φαινεται να τα αποφευγουν. Ξερω περιπτωσεις που δεν τους εχουν κλεψει ποτε και αλλες που κλεβουν συνεχως τα ιδια κτιρια/διαμερισματα.
Στο μυαλο μας δεν ειναι σιγουρα. Δες ποσα καγγελα εχουν μπει σε πολυκατοικιες του κεντρου. Την δικη μας γειτονια την εχουν ρημαξει.
Στα τυπικα διαμερισματα της Αθηνας μπαινουν στα ψηλα γιατι συνηθως οι ενοικοι δεν εχουν συστηματα ασφαλειας λογως κοστους (καμερες πχ) και επισης ξερουν οτι μπαινουν διαφοροι οποτε ειναι ποιο ευκολο.
-
Λετε βρε σεις;;;
Απλα φοβαμαι το οτι η μονοκατοικια θα ναι σε επιπεδο που καποιος μπορει να τη πλησιασει...αυτην την σκεψη φοβαμαι, μονο που το σκεφτομαι αγριευομαι...οπως λετε και εσεις
Ακουω ειδησεις και τι τραβανε οι ανθρωποι και σκεφτομαι διαμερισμα καπου που να εχει φωτα, κοσμο κτλ. Μονο και μονο γιατι φοβαμαι.
Καλα καταιγιδα ετσι οπως τα λες θεωρεις φανταζομαι οτο μεγαλυτερη ασφαλεια θα ειχες σε μονοκατοικια;;;
Αξιζουν αυτα;;;; και ποσα αραγε κοστιζουν;;; δηλαδη αυτα τα συστηματα λογω της τεχνιτης νοημοσυνης με το που πλησιασει καποιος τον φραχτη και κοντοσταθει παραπανω απο το φυσιολογικο ξεκινα να ειδοποιει τους παντες.
-
...Καλα καταιγιδα ετσι οπως τα λες θεωρεις φανταζομαι οτο μεγαλυτερη ασφαλεια θα ειχες σε μονοκατοικια;;;
Εννοείται ότι στη μονοκατοικία είχα μεγαλύτερη ασφάλεια αφού ήμουν 'εκτεθειμένος' όσο ήθελα εγώ.
Για παράδειγμα δεν είχα συναγερμό. Αλλά από την άλλη στη μονοκατοικία είχα μεγάλη γκαραζόπορτα με μοτέρ ασφαλείας. Δεν κινδύνευαν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές μου.
Στην πολυκατοικία απλά περιμένουμε το επόμενο περιστατικό.
-
...Τσπ, εσεις δεν φοβαστε το βραδυ σε μονοκατοικιες;;;
Ερώτηση/απορία για σένα αλλά και για όσους προτιμούν πολυκατοικία.
Τι θα σκεφτόσουν και τι θα έκανες στην περίπτωση που:
-
ο ίδιος ο διαχειριστής σου λέει ότι έχει χάσει την μπάλα με τα χρήματα της πολυκατοικίας γιατί: (α) κάποιοι δεν πληρώνουν, (β) τα έχει μπλέξει με την διαχείριση χρημάτων.
-
όταν σου λέει ότι βάζει από την τσέπη του για κάλυψη μεγάλων εξόδων π.χ. πετρέλαιο.
-
όταν σου φέρνει κοινόχρηστα Ιανουαρίου και διαπιστώνεις ότι πληρώνεις πετρέλαιο σχεδόν στο διπλάσιο από όσο περίμενες με βάση τις ώρες και τις ημέρες που το άνοιγες.
Εγώ πάντως κάθομαι μέσα στο κρύο και τουρτουρίζω... Δεν τολμώ να ανοίξω το καλοριφέρ. Το οποίο είναι και με αυτονομία.
Ωραία η επιβίωση σε πολυκατοικία στο όμορφο Χαλάνδρι.
Είτε είσαι μέσα στο διαμέρισμα, είτε είσαι έξω απολαμβάνεις το χειμωνιάτικο τοπίο.
υ.γ. όσο έκανα εγώ διαχείριση (2018) κανείς δεν μουρμούρισε για τίποτα. Όλα άψογα και όλα μετρημένα.
-
-
Οντως σε τετοια προβληματα οπως αναφερεις η συμβιωση σε πολυκατοικιες γινεται δυακολη.
Περιγραφεις μια συνηθησμενη πολυκατοικια στην Ελλαδα. Και σε εμας υπαρχουν τετοια προβληματα αλλα ειμαστε αρκετα διαμερισματα και βγαινουν καπως τα εξοδα με τα πετρελαια. Εγω προσωπικα αλλαζω τις λαμπες απο την τσεπη μου σε οροφους και πυλωτες, παιρνω και ακριβες και α ποιοτητας για να εχουμε καλο φωτισμο...σκεφτομαι να βαψω και την πυλωτη μονος μου καλοκαιρακι λογω των γκραφιτυ (κωλοπαιδα) και της μαυριλας απο τα καυσαερια στο παρκινγκ., αν και πληρωνω κοινοχρηστα. Απορω γιατι τα πληρωνω, διοτι αν δεν το κανω οι καμμενες λαμπες και οι βρομιες στους τοιχους θα παραμεινουν για αιωνες.
Η λαπαινα λεει πως ειμαι ο μονος πολιτισμενος στην πολυκατοικια, καθε μερα με μια μεγαλη καλημερα σε ολους οι αλλοι μουρμουριζουν την καλημερα.
Μετα τις 12 το βραδυ χαμηλωνω τερμα τις τηλεορασεις, δεν βαζω πληντυρια λογω νυχτερινου, δεν ανοιγω πολλες βρυσες κτλ. Οταν κανω μερεμετια κερναω γλυκα σε οσους ενοχλω (περιμενουν να κανω μερεμετια με μαστορια δηλαδη να γινει φασαρια και αυτοι να τρωνε παστες,χεχε) και γενικα στο παρκινγκ κατω παρκαρω με τροπο που να βολευει τους παντες δηλαδη δυο εκατοστα απο κολωνες και τοιχους και εχω φαει το αυτοκινητο δυο φορες σε κολωνες, σκατα ειναι τα φτερα του.
Απο την αλλη ομως εχω την αιαθηση και θελω να πιστευω πως αν γινει κατι και βαλω μια φωνη βοηθειας, θα βρεθει καποιος να ανοιξει την πορτα του στον διαδρομο και να με βοηθηαει σε εκτακτη αναγκη.
Τι να πω δεν ξερω
-
Φίλε LAP,έχεις ακούσει το ''μόνος σου όσο θέλεις χόρευε και όσο θέλεις πήδα'';;;;
Ιδιοκατοικηση ή ενοικιο?