-
Και μηχανικοί εξουσιοδότημενων τα ίδια λένε για τα προβλήματα σαν τα γαλλικά που βγάζουν τα νισσαν. Οπότε αν σου αρέσει το qq πάρε οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης.
-
Για να μην κάνουμε και νέο θέμα:
Είμαι στην αγορά για νέο, μικρό diesel και είμαι ανάμεσα σε C3 και Fiesta.
To C3 είναι ελάχιστα πιο φτηνό φουλ εξτρα με clima, zenith παρμπρίζ, 7' τouchscreen με navigation κτλ.
Κινητήρας BlueHDi EU6, 100 ίπποι με εκπομπές CO2: 86 οπότε δε πληρώνει και τέλη.Το Fiesta είναι Titanium έκδοση με clima και κινητήρα τον Duratorq 95 EU6 (δεν είναι ο Econetic) όμως έχει εκπομπές CO2: 94.
Απόψεις;
-
Αυτο το παρμπριζ του citroen σε κανει να το σκεφτεσαι ν αφησεις το fiesta..
-
Εγω δεν θα επέλεγα αυτοκίνητο με κριτήριο το αν πληρώνει η όχι τέλη κυκλοφοριας. Ετσι και αλλιώς έχουν καταντήσει λαχείο!
Κάνε test drive κάνε σύγκριση τον εξοπλισμό, και πάρε αυτο που σου αρέσει!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Titanium σε κανα καφε μεταλλικο και τις νικελ λεπτομερεις +ζαντες πρεπει να ειναι τουμπανο το fiesta...
Οντως τα τελη μη τα κοιτας. -
Δεν είναι και τόσο μεγάλο κριτήριο αγοράς τα τέλη, ναι. Κάθε χρόνο τα αλλάζουν έτσι κι αλλιώς. Για εμένα όμως είναι τόσο κοντά τα 2 αυτοκίνητα που στη προσπαθεια να βγάλω απόφαση συγκρίνω λεπτομέρειες. Κάτα κάποιο τρόπο με αυτά τα ποστ ψάχνω να βρω και άλλα κριτήρια σύγκρισης των 2 ή κάποια λεπτομέρεια που ξεχνάω
Για παράδειγμα η διαφορά τους είναι λιγότερο από 1000€ (υπέρ του C3), και τα 2 έχουν clima (κάτι που ήθελα) και από εκεί και μετά είναι θέμα σύγκρισης του Zenith + navigation + cruise control του citroen ενάντια στο ελαφρώς πιο απλό Fiesta.
To καλύτερο value for money είναι το C3 και έχει και ελαφρώς καλύτερο κινητήρα (σιγά τη διαφορά εδώ που τα λέμε). Το Fiesta μου αρέσει περισσότερο αισθητικά και ενώ δεν έχει τις πολυτέλειες του C3, θεωρητικά προσφέρει μια καλύτερη οδηγική εμπειρία χωρίς να του υπολείπεται κάτι από τα βασικά.
Κάποιο κόλλημα με εταιρίες δεν έχω μιας και ήδη έχω Citroen που μου αρέσει. -
Ε τοτε κοιτα πραγματα οπως το χρηματοδοτικο,κανα δωρακι, κοστη service οσο εισαι εγγυηση.. πιο κοντινο service.. Και στη τελικη απλοποιησε το ακομα περισσοτερο.. Ποιο γουσταρεις να βλεπεις το πρωι πριν πας στη δουλεια? Ποιο σ αρεσει εσωτερικα το βραδυ?
-
Δεν ειναι κ τοσο μικρη η διαφορα τους στον κινητηρα οπως λες.. Δεν ειναι μονο τα μολις πεντε αλογα που εχει παραπανω το C3 αλλα τη διαφορα κανει η μεγαλη ροπη του C3 (254 Nm εναντι 215 του fiesta).. Κ στον εξοπλισμο δεν ειναι μονο η διαφορα τους στο πανοραμικο παρμπριζ, το cruise control, την οθονη αφης και το navigation οπως ανεφερες.. Αλλα και στις μεγαλυτερες ζαντες, τους αυτοματους προβολεις, τους ηλεκτρικα αναδιπλομενους καθρεπτες, τους αυτοματους υαλοκαθαριστηρες κ.α.. Αν σκεφτεις λοιπον οτι το C3 εχει καλυτερο κινητηρα και εξοπλισμο αξιας 2000€ παραπανω απο το fiesta και παρολα αυτα βγαινει και πιο φτηνο απο το fiesta τοτε δε θα επρεπε να υπαρχει διλημμα. Το Clio το ειδες; Για μενα το καλυτερο της κατηγορια του
-
Δεν ηξερα οτι εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στη ροπη!
-
Το Φιέστα παρότι οδηγικά είναι πολύ καλό δεν θα το επέλεγα. Δεν είναι μόνο η διαφορά στον εξοπλισμό αλλά και το πως δείχνει μετά από τόσα χρόνια στην αγορά. Και το C3 δεν είναι και το νεότερο αυτοκίνητο στην αγορά αλλά στα δικά μου μάτια δείχνει φρέσκο και μου φτιάχνει την διάθεση όποτε το κοιτάω....Υπάρχει και η παράμετρος της παράδοσης που έχουν οι Γάλλοι και ειδικά η Σιτροέν στα μικρά και στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Έχοντας οδηγήσει και δύο αυτοκίνητα, προτείνω ανεπιφύλακτα το C3.
-
Χμ, ναι. Για τους κινητήρες θυμόμουν απλά μερικά νούμερα σε επιδόσεις, όχι τη διαφορά στη ροπή. Τα υπόλοιπα του εξοπλισμού δεν τα σκέφτηκα μάλλον γιατί δεν έδωσα και τόση σημασία, όμως τώρα που το λες μετράνε και στο μεταπωλητικό κομμάτι. Αλλά οκ, στην τελική για να πάρω τέτοιες απόψεις ρώτησα και μέχρι στιγμής βοηθάτε
Το Clio το είδα σήμερα. Ωραίο αμάξι, λίγο η βαφή φαίνεται περίεργη γύρω γύρω από τα σημεία που ενώνονται τα κομμάτια (πχ φτερά με τον κώλο πάνω από τα φανάρια) αλλά μπορεί απλά να ήταν το έκθεμα ή να φαινόταν λόγω του χρώματος (λευκό). Επίσης το ότι όλα είναι full made στη Τουρκία δε με εμπνέει για την κατασκευή, αν κι ότι έχω δει από βίντεος φαίνεται πολύ οκ εργοστάσιο.
Στα χρηματικά η έκδοση που θα ήθελα βγαίνει λίγο πιο ακριβή και από το Fiesta, όμως καλύτερα εξοπλισμένη. Βασικά πιάνει σε εξοπλισμό το C3 μιας και οι 2 ειναι οι κορυφαίες (οτι κοιτάζω θέλω οπωσδήποτε προβολείς ομίχλης και κατα δεύτερον clima) του εκάστοτε μοντέλου.
Κοίταξα λίγο να δω και τι λένε στα clubs κτλ. για το αμάξι και διαβάζω μερικά περίεργα για τον DCi της Renault πως πίνει λάδι σαν τρελός.Όπως και να έχει δεν το έχω αποκλείσει σαν επιλογή.
-
Για τον dci της Ρενώ να πίνει λάδι, πρώτη φορά το ακούω προσωπικά. Θεωρούνται 'αλεξίσφαιροι' κινητήρες. Για το Κλιό τα μόνα παράπονα που έχω διαβάσει είναι για τριγμούς στο εσωτερικό και γρήγορη φθορά στα φρένα. Έχουν αναφερθεί αλλαγές ακόμα και στα 10.000χλμ ενώ μερικά κολλήματα στην οθόνη δεν είναι και τόσο σπάνια. Επίσης έχουν γίνει παράπονα για αεροδυναμικούς θορύβους, ειδικά μετά τα 110χλμ/ώρα.
-
το 208 ???
-
Στο Renault για θέματα κινητήρα δύσκολο αλλά σε συναρμογες και ποιότητα κατασκευής θα δεις θέματα
-
Το C3 όχι μόνο γιατί είναι πιο όμορφο, χρηστικό λόγω σχήματος , αλλά επειδή είναι δοκιμασμένο, αξιόπιστο, και το παρμπρίζ είναι όλα τα λεφτά. Σε μαύρο με νίκελ λεπτομέρειες και 16αρες μαργαρίτες μακράν το πλέον όμορφο αμαξάκι της κατηγορίας
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Εάν τελικά πάω για C3 μάλλον για μαύρο πάω. Από τη μια δεν με ενθουσιάζουν τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα, από την άλλη όντως κάνει καλή αντίθεση με τα νικελ κάτω από τα παράθυρα και δείχνει πιο ωραίο. Το μαύρο κρύβει και λίγο τις πολλές καμπύλες του και ως αποτέλεσμα το δείχνει λίγο πιο δυναμικό.
Το 208 είναι το 1ο που κοίταξα μιας και μου αρέσει αρκετά. Φαίνεται πως η Peugeot ανέβασε επίπεδο και έδωσε τις value for money λύσεις στη Citroen. Δυστυχώς ανέβασε και αρκετά την τιμή (ή αν το δούμε αλλιώς έκανε κάποιες ελαφρώς παράλογες επιλογές στο τι παραπάνω δίνει η κάθε έκδοση εξοπλισμού και κατέληξα να ενδιαφερομαι για ακριβή έκδοση) και βγαίνει πολύ ακριβό με τον 100άρι BlueHDi. Πιο ακριβό από όλα όσα αναφέρθηκαν (κοντά 18κ αν θυμάμαι καλά). Νομίζω μόνο κάτι Yaris και Polo είναι στην ίδια τιμή. Οκ και το Fiesta κάπου εκεί θα παίζει σε κάποια full extra έκδοση με οθόνες nav κτλ.
Όπως και να έχει είναι εκτός budget.
Περί Renault, απ' όσο διάβασα αυτό με το λάδι αφορά τον τελευταίο dci κινητήρα (EU6) και ακόμα και όσοι το αναφέρουν πχ. στο Renault Club δεν το αναφέρουν απαραίτητα σαν πρόβλημα, πιο πολύ σαν κάτι φυσιολογικό με βάση τον τρόπο λειτουργίας του. Κάτι σαν τα αμάξια του ομίλου VW
Μπορεί να έχει σχέση και με την αναγέννηση του DPF μιας και χρησιμοποιείται λάδι για τη διαδικασία. -
Λάδι για την αναγέννηση του DPF? Δεν νομίζω....υπάρχουν άλλα πρόσθετα όπως το eolys που χρησιμοποιεί η citroen. Από την άλλη το 208 έχει ανέβει αλλά στην έκδοση με τα 100 άλογα έχει τυποποιημένη κατανάλωση 3 λίτρα(!) και με μεταλικό φτάνει τα 18100 στην έκδοση active +. Το είδα πιό στιβαρό στο δρόμο από το c3 χωρίς να σημαίνει ότι το citroen ηταν άσχημο. Αν το πάρεις μαύρο θα υποφέρεις με την καθαριότητα...
-
*>Ο χρήστης Andeus85 έγραψε:
....................
Περί Renault, απ' όσο διάβασα αυτό με το λάδι αφορά τον τελευταίο dci κινητήρα (EU6) και ακόμα και όσοι το αναφέρουν πχ. στο Renault Club δεν το αναφέρουν απαραίτητα σαν πρόβλημα, πιο πολύ σαν κάτι φυσιολογικό με βάση τον τρόπο λειτουργίας του. Κάτι σαν τα αμάξια του ομίλου VW
Μπορεί να έχει σχέση και με την αναγέννηση του DPF μιας και χρησιμοποιείται λάδι για τη διαδικασία.δώσε λινκ να καταλάβουμε τι λες/περιγράφεις ....
το λάδι σε αυτοκίνητα με dpf, είναι γενικά κατηγορίας κατά ACEA C1,C3,C4 + , ώστε αυτό που καίγεται, για να ΜΗΝ επιβαρύνει και καταστρέφει το φίλτρο.
-
18 χιλιαρικα για 208... mon dieu...
Επισης προσωπικα στις εμπρος θεσεις το fiesta σου δινει μια αισθηση περισσοτερου χωρου σε σχεση με το c3 λογω σχεδιασης ταμπλω-κονσολας.
-
16500 βγαίνει το c3 με αντίστοιχο εξοπλισμό.....το 208 έχει πανέμορφες ζάντες, γυάλινη οροφή, διζωνικό κλιματισμό και υποβραχιόνιο....συμπεριλαμβάνεται και το χαρτί της απόσυρσης...γενικά η peugeot έχει πάρει την ανηφόρα....
Αγορά νέου Diesel αρχές 2016