-
@Dublin λίγες 'διορθώσεις' εντελώς φιλικά:
Η Γερμανία εξαιτίας της ανάγκης που άμεσα γεννήθηκε μετά το τέλος του Β' ΠΠ για buffer απέναντι στο σοβιετικό μπλόκ πλήρωσε ελάχιστα (τα περισσότερα της χαρίστηκαν) από όσα όφειλε. Ενδυναμώθηκε όσο καμία άλλη χώρα από το 'σχέδιο Μάρσαλ' και άρχισε να γίνεται υπό αμερικανική σκέπη μεγάλη δύναμη ξανά. Στρατό δεν είχε και δεν έχει όχι τόσο γιατί 'δεν της το επέτρεψαν' αλλά γιατί όπως ένας στρατάρχης της είπε κατά την διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης 'Η Γερμανία σε 30 θα είναι ξανά υπερδύναμη, αυτή την φορά με οικονομικά μέσα και όσοι σήμερα την βλέπουν σαν τον μεγάλο εχθρό σε 30 χρόνια θα της ζητάνε τον λόγο για κάθε τους σοβαρή ενέργεια'. Δεν έπεσε και πολύ μακριά. Κάποιος μάλιστα θα μπορούσε να πει ότι σε έναν από τους βασικούς τους σκοπούς με τον Β' ΠΠ πέτυχαν άμεσα και απόλυτα. Διαλύθηκε σχεδόν άμεσα η Βρετανική Αυτοκρατορία...
Η άμεση εκκίνηση του ψυχρού πολέμου ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην Γερμανία. Για εμένα δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια, παρά μόνο άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο θα εδραιωθεί ως η υπερδύναμη της Ευρώπης και τα κατάφερε...
Η Τουρκία είναι η χώρα που ήταν είναι και θα είναι το στήριγμα της, ο μόνος της πραγματικός ειλικρινής και προφανής σύμμαχος. Ο ίδιος ο Κάιζερ Βίλχελμ ο 2ος δήλωσε δημόσια κατά την επίσκεψη του στην Υψηλή πύλη λίγο πριν την έναρξη του Α' ΠΠ ότι ο γερμανικός λαός θα είναι αιώνιος φίλος των Οθωμανών και ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του ως προστάτη του ισλάμ στην δύση. Δείτε σχετικά βίντεο να κυκλοφορεί με φέσι τρισχαρής στους δρόμους της Πόλης με τα πληθοι να ζητοκραυγαζουν για εκείνον....
Συγνώμη για το σεντόνι.
Αν και δεν έχουν καμία σχέση με το Honda Civic θα συμφωνήσω μαζί σου.
-
Η Ελλάδα ήταν μια καπιταλιστική χώρα επίσημα, με σοσιαλιστική κομμουνιστικού τύπου κρατική οικονομία, με Οθωμανικά κατάλοιπα.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε περίπου 1μυριο κρατικούς υπαλλήλους και το όνειρο του καθενός είναι το δημόσιο.
Λες ασυναρτησίες και δεν προσπαθώ να σε θίξω, απλά δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκού τύπου Καπιταλισμό (με στοιχεία σοσιαλδημοκρατίας δηλαδή). Οι δε ΔΥ της χώρας είναι περίπου στο 18%, στον μέσο όρο της Ευρώπης και πολύ πίσω από την Σουηδία που είναι στο 30%. Εννοείται ότι το όνειρο όλων θα είναι το Δημόσιο με το μπουρδέλο ΙΤ που έχουμε!!!
Civic Forum κύριοι!!! Μαζευτείτε... [Admin]
-
ερωτηση για να καταλαβω.οταν καποιος κατασκευαζει αυτοκινητα στην σλοβακια κερδιζει η σλοβακια κατι απο αυτο εκτος απο το προφανες του να ριξει την ανεργια της;μηπως οι εργαζομενοι ειναι οι κερδισμενοι της υποθεσης αναλογα παντα και το μισθολογιο σε συγκριση με το κατα κεφαλην εισοδημα;
και αν ναι εγω που ειμαι στην ελλαδα γιατι να εχω προβλημα με τον εργαζομενο στην σλοβακια που δουλευει σε ενα εργοστασιο αυτοκινητων και οχι με το δικο μου κρατος που δεν εχει βαρια βιομηχανια και αναφερει ως τετοια κατι τελειως τυχοδιωκτικο οπως τον τουρισμο που στην ουσια απασχολει ανθρωπους part-time?
μπορεις να πεις παρα πολλα πραγματα πανω σε αυτα που κουβεντιαζετε αλλα το να επικρατει η αποψη οτι επειδη κατι κατασκευαζεται σε μια συγκεκριμενη χωρα δεν πρεπει να αγοραζεται στην δικια μας μου φαινεται λιγο ατοπο ως σκεψη
οσο για τον δημοσιο τομεα νομιζω οτι το παραμυθι δεν εχει δρακο.πολυ πιο χαμενος θα βγει στην τσεπη του ο μεσος ελληνας οταν με τα νομοσχεδια που τρεχουν για να εφαρμοστουν τα περισσοτερα κοινωνικα αγαθα περασουν εξολοκληρου σε ιδιωτες παρα με το να ειναι αυτα δημοσιων συμφεροντων
στην υπολοιπη ευρωπη προσπαθουν να ανακαμψουν οι πολεις απο την ιδιωτικη λαιλαπα η ακομα χειροτερα στην νοτια αμερικη το νερο ειναι ειδος πολυτελειας λογω των πολυεθνικων συμφεροντων και των δουλοπρεπων κυβερνησεων
και επειδη κι εγω ημουν ελευθερος επαγγελματιας απο τις αρχες του 2000 σε καποια φαση αναγκαστηκα να δουλεψω μαυρα για να μπορεσω να ανταπεξελθω στα μνημονια και τις φορολογικες απαιτησεις των κυβερνοντων.δεν μου φταιξε κανενα δημοσιο οσο η κυβερνηση.ισα ισα οσο θυμαμαι τον δημοσιο υπαλληλο να πληρωνεται με κανονικους μισθους που θα επρεπε να ηταν κανονας για ολους μας (σε αρκετες περιπτωσεις περισσοτερο απο οσο θα επρεπε χωρις αυτο ομως να ειναι ο κανονας) ειχα και εγω περισσοτερη δουλεια με καλυτερους μισθολογικους ορους και μπορουσα να ανταπεξελθω στις υποχρεωσεις μου αν ημουν λογικος στις απαιτησεις μου.απο αυτο ομως φτασαμε σε καποια φαση λογω μνημονιων με μηδεν εισοδημα να χρωστας στο κρατος περιπου 6 χιλιαρικα για την εφορια και την ασφαλεια σου
δεν ηταν εχθρος ο δημοσιος τομεας για μενα λοιπον αλλα οσοι με βαζαν να πιστευω πως αυτος μου φταιει και οχι οι ιδιοι
και για να ειμαστε ον τοπικ γιατι το μαμησα και ψοφησε αν μπορουσα σημερα να επαιρνα αυτοκινητο ψαχνοντας το πολυ διεξοδικα εδω και ενα τετραμηνο αυτο θα ηταν το civic το 4πορτο και θα κραταγα καβα ενα χιλιαρικο επιπλεον για παρκινγκ μεχρι που να αλλαξω σπιτι και περιοχη(αν το καταφερω αλλιως θα κλεισω τα ματια στις γρατσουνιες και θα οπλιστω υπομονη στην ταλαιπωρια του παρκαρισματος)
οπως ειπε και ο sargus πιο vfm προταση δεν υπαρχει σημερα,σε ενα αυτοκινητο που σε φτιαχνει μονο και μονο που καθεσαι στην θεση οδηγησης του
-
Προχθες που ταξιδευα παρατηρησα ενα ανεπαισθητο τριξιμο στους τροχους οχι παντα στις στροφες χαλαρα σαν μεταλλο με μεταλλο μετα απο ωρα οδηγησης περιγραφετε στο civix. Εχω 4000 περιπου, αλλος κανεις το παρατηρησε;
-
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.
-
Ούτε εγώ.
Δες μην έχεις τίποτα μέσα στο ντουλαπάκι.
-
Προχθες που ταξιδευα παρατηρησα ενα ανεπαισθητο τριξιμο στους τροχους οχι παντα στις στροφες χαλαρα σαν μεταλλο με μεταλλο μετα απο ωρα οδηγησης περιγραφετε στο civix. Εχω 4000 περιπου, αλλος κανεις το παρατηρησε;
Προφανώς βρίσκει ανεπαίσθητα το τακάκι στη δισκοπλακα. Κάνε κανα 2 φρεναρίσματα κι αν δε στρώσει πάνε για έλεγχο φρένων. Μάλλον όμως θα στρώσει.
-
-
Πάρτε Honda ρεεε!
Αφού ξέρεις γιατί. Πρώτα είναι ο Σαρακάκης μετά είναι η αντισυμβατικότητα του σχήματος που είναι μυώδες και επιθετικό (σαν να φέρνει λίγο από gtr) και φυσικά δεν είναι καθόλου νεοπλουτιστικο. Δεν αλλάζεις κατηγορία αγοράζοντας ένα σιβικ. Ακόμα και για κείνο το σουβ το 3008 ακούω να λένε άλλη κατηγορία αυτοκίνητο.που είναι κουβας. Συμβιβασμενα αυτοκίνητα ανάλογα και με τα γούστα.
-
Πάρτε Honda ρεεε!
Σου λέει ότι το civic είναι γαμάτο μεν, αλλά αν θες premium τότε πάρε mercedes, BMW και audi στα ίδια λεφτά. Άλλο ένα review που δεν κρατήθηκε ως το τέλος
Είναι λέει ακριβό. Πριν από 3 μήνες στο review της 118i έλεγε ότι η τιμή της στα 28300 είναι ανταγωνιστική και δελεαστική.
-
έλα δεν βλέπεται αυτός ...και πόσο να το δώσουν δηλαδή; κινητήρας τουμπανο. ηλιοροφή, blind spot, ασύρματη φόρτιση, αcc, ηλ κάθισμα. τα πληρώνεις χρυσάφι άλλου.
-
Η bmw είναι ολόφρεσκο μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε και premium μάρκα. Το συγκεκριμένο προωθητικό είναι ότι καλύτερο από θέμα εξοπλισμού τιμής έχω δει ποτε σε BMW. Δεν είναι αμάξι ανέκδοτο σαν την A160...
Το Civic κυκλοφορεί αρκετά χρόνια πλέον και μετά το facelift τσίμπησε 2-3 χιλιάρικα πάνω. Λογικές βρίσκω τις παρατηρήσεις του. Είπε και αρκετά θετικά, μη τα προσπερνάς
(Παρ' όλα αυτά και εγώ το Civic θα προτιμούσα μεταξύ των 2)
-
Παντως οντως ειδα τη νεα σειρα 1 και ναι εγινε πολυ ωραια, θυμιζει παρα ποου την τριαρα.
Βεβαια σκεφτομουν ποιος ο λογος να παρω προσθιοκινητη bmw αλλα τουλαχιστον στο πακετο ο τως ειναι καλη τιμη.
Νομιζω ιδια τιμη βγαζουν βενζινη αυτοματο και πετρελαιο αυτοματο.
-
Παντως οντως ειδα τη νεα σειρα 1 και ναι εγινε πολυ ωραια, θυμιζει παρα ποου την τριαρα.
Βεβαια σκεφτομουν ποιος ο λογος να παρω προσθιοκινητη bmw αλλα τουλαχιστον στο πακετο ο τως ειναι καλη τιμη.
Νομιζω ιδια τιμη βγαζουν βενζινη αυτοματο και πετρελαιο αυτοματο.
Για τον ίδιο λόγο που θα έπαιρνε κάποιος Golf Α Class Focus Leon Civic Astra και τέλος πάντων όλα αυτά που παίζουν σε αυτή την κατηγορία. Κατάφεραν και έφεραν τις τιμές κοντά σε αυτά και έγιναν πιο ανταγωνιστικοί.
-
Ακριβό το Civic; Εξαρτάται πως το βλέπεις. Γιατί αν πας να διαμορφώσεις αντίστοιχα εξοπλισμένο όχημα του άμεσου ανταγωνισμού του θα βγει σίγουρα παραπάνω και πιθανότατα δεν θα ταξιζει. Και κάπου έχει σκέφτεσαι ότι έχει τρομερούς χώρους επιβατών & αποσκευών συνδυαστικά για το μέγεθος του. Έχει εκπληκτική μηχανική από κάθε άποψη και αδιαμφισβήτητα. Κινητήρας, κιβωτό, τιμόνι, setup ανάρτησης δ ι α μ ά ν τ ι, αξεπέραστο!
Εκκεντρικό σχεδιαστικά μέσα/έξω, φέρνει παραπάνω θόρυβο στην καμπίνα από τους Ευρωπαίους, κάθεστε πολύ χαμηλά για οικογενειακό όχημα και μπορεί να σου βγάλει τρίξιμο συντονισμού λόγο συναρμολόγησης (μπορεί είπα, μην αρχίσετε). Και; Σε τι ρισκάρεις με το Civic; Μόνο με την βλακεία του 'Σ'. Σε τίποτα άλλο.
Το μεγαλύτερο του θέμα κατά εμέ, αλλά πολύ σοβαρό, είναι να καταλάβεις τι αγοράζεις. Αγοράζεις μια κόμπακτ πολεμική μηχανή στα 28 χαρτιά. Αν είναι να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσεις για τον λόγο που δημιουργήθηκε για τον οποιοδήποτε λογο (δεν ταξιδεύεις συχνά, κάνεις λίγα χλμ ανά έτος και αυτά εντός πόλης, η γυναίκα σε στραβοκοιτάει στα 131χλμ κλπ) καλύτερα πάρε κάτι άλλο πιθανότατα ευρωπαϊκό από άμεσο ανταγωνιστή. Αν σε νοιάζει η κατανάλωση, δεν είσαι ή δεν υπήρξες ποτέ 'χεράς' και τις 3 από τις 4 φορές που καβαλάς αμάξι είναι για να πας δουλειά, σούπερ και τα παιδιά σε δραστηριότητες άστο γ@μ@το....
Το Civic αξίζει 100% και το τελευταίο σεντ και αγοράζεις ΜΟΝΟ 1.5Τ sportplus. Τα πάντα όλα ή κάτι άλλο. Και στο κάτι άλλο συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου για να μην παρεξηγηθώ...
-
μπα και γιατι αγοραζεις ΜΟΝΟ 1,5Τ ? Εγω παντως ,με budget 20-24K το πρωτο αυτοκινητο που θα κοιταγα, αν ηταν να αγορασω, θα ηταν το χιλιαρι civic.
-
Καταρχήν δεν είπα ότι θα το αγοράσω (δυστυχώς έχω αυτογνωσία, θα πάει χαράμι με την ζωή που κάνω όπως επιχειρηματολόγησα ανωτέρω). Δεύτερον είπα ΜΟΝΟ το 1.5T γιατί το συγκεκριμένο όχημα είναι στημένο για την μεγίστη οδηγική ευχαρίστηση. Δεν θέλει σκοντο εδώ, ημίμετρα και φτηνές λύσεις. Άμα την κάνεις την αμαρτία καντην ΣΩΣΤΑ! Όλα ώπα....
-
ημιμετρο και φθηνη λυση ειναι και το 1.5Τ σε σχεση με το type-r με την ιδια λογικη, καπου υπαρχει και μια κοκκινη γραμμη στον προυπολογισμο του καθενος μας.
-
Και εγώ έχω γραμμή στα 25κ. Να καταλαβαίνετε τι λέω. Δεν εκραξα όποιον πήρε η θέλει να πάρει το 1000. Πάντως το 1.5Τ δεν είναι ημίμετρο με κανένα πρίσμα. Το TypeR είναι hot hatch. ΤΟ hot hatch. Άλλη κατηγορία. Αγγούρια με ντομάτες....
-
Το Civic κυκλοφορεί αρκετά χρόνια πλέον και μετά το facelift τσίμπησε 2-3 χιλιάρικα πάνω.
Οχι ακριβως....Οι τιμες δεν αλλαξαν πολυ. Απλα τωρα φέρνουν μονο το sport plus στα 28,500€. Τοσο περιπου κοστιζε το sport plus και πριν το fl . Αλλά πριν υπηρχε και η 'σκετη' sport που τωρα δεν την εισαγει ο Σ.
Νέο Honda Civic 2017