-
Η πραγματική διαφορά κατανάλωσης καυσίμου μεταξύ 1,0 και 1,5 είναι αμελητέα για τα οφέλη που προσφέρει ο τετρακύλινδρος
-
Φίλε, πες αν θες μερικά λόγια για το αυτοκίνητο και τη συμβίωση σου μαζί του (το σενταν έχεις;). Είμαι υποψήφιος αγοραστής και οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό -ειδικά από τους κατόχους- είναι μηδαμινές.
-
Ο πατερας μου εχει Honda Jazz, ο θειος μου το ιστορικο Civic 1.5 το γιαπωνεζικο του 1997 (δεν εχει κανει ουτε τσικ 20 χρονια), εγω πηρα προπερσυ το CRV πετρελαιο και φετος το καλοκαιρι θα αγορασει ο αδερφος μου καινουργιο αμαξι. Εχουμε ηδη παει στον Σ. και ειδαμε το νεο Civic και το σενταν και το χατς αλλα ο μονος μας ενδοιασμος (εκτος απο την τσιμπημενη τιμη και του 1.0 και του 1.5) ειναι η πραγματικη καταναλωση, καθοσον στο ιντερνετ διαβαζουμε για 9αρια, 10αρια και 11αρια και με την βενζινη να καλπαζει και τα επομενα χρονια να αναμενεται να γυροφερνει στα 2 ευρω το λιτρο σκεφτομαστε μηπως πρεπει να περιμενει το Auris Hybrid 1.8 στις αρχες του 2019. Εννοειται καμια σχεση σαν αυτοκινητο το ενα με το αλλο αλλα ετσι οπως πανε τα πραγματα το κοστος κινησης ειναι σημαντικος παραγοντας για την τελικη αποφαση.
-
@geiasou Αν το πρωτο πράγμα στην checklist είναι η οικονομία τότε ούτε το civic αλλά και κανένα αμιγώς βενζινοκίνητο δεν σας κάνει. Μάλλον σε υβριδικό πρέπει να προσανατολιστείτε όπως λες. Εγώ κάνω γυρω στα 10.000 χλμ το χρόνο και προτιμώ να εχω ένα αυτοκίνητο που με ευχαριστεί οδηγικά παρά να κυνηγώ το λτ/χλμ. Είναι τι προτεραιότητες βάζει ο καθένας.
@sargus Εχω γράψει αναλυτικά τις εντυπώσεις μου σε προηγούμενα ποστς στο νήμα, αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο ρώτησέ με. Προς το παρόν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο.
-
Ναι φίλε έχεις δίκιο. Σε είχα μπερδέψει με άλλον.
-
Το 1.5 για 182hp έχει τρομερά χαμηλή κατανάλωση και σε ανοιχτό δρόμο ίση με το 1000αρι. Προσωπικά όπως είχα αναφέρει νωρίτερα το παρήγγειλα αρχές Φλεβάρη σε polished Metal με ημερομηνία παράδοσης Αύγουστο. Ελπίζω να έρθει νωρίτερα βέβαια αλλά κρατάω μικρό καλάθι... Να έχετε υπόψιν ότι το sedan κατασκευάζεται Τουρκία ενώ το hatchback Αγγλία. Προτρέπω τους ενδιαφερομενους να δουν το αυτοκίνητο από κοντα, γιατί στις φωτογραφίες αδικειται πολύ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φίλε geiasou εξαρτάται από την χρήση
έαν τα περισσότερα χλμ είναι μέσα στην πολη θα είναι αμαρτία να μην πάρει υβριδικό.
έαν τα χλμ είναι 50-50 τότε το 182 αξίζει και με το παραπάνω.
Έαν τα χλμ είναι 50-50 υπάρχει και το CRV σαν το δικό σου στα 26.000 πλεον.
-
Είμαι κάτοχος του 1.5 εδώ και 3 μήνες περίπου μήνες.Έχω 2.100 χλμ και τα 1400 χλμ τα έχω κάνει σε εθνική (ταχύτητα 140 χλμ) και τα υπόλοιπα εντός επαρχιακής πόλης. Η μικτή κατανάλωση είναι 7.4 lt . Το αυτοκίνητο είναι απόλαυση. Το συγκρίνω και με το civic 2006 όπου είχα μέχρι πρότινος και δεν υπάρχει σύγκριση, (θόρυβος κινητήρα , ανάρτηση, δύναμη). Άσε που εδώ στην επαρχία δεν υπάρχει άλλο και όπου παιρνώ τραβώ τα βλέματα.Το έχω σε polished metal metallic, σκέψου να το είχα και σε κόκκινο!!!
-
Μεγειά και καλοτάξιδο. Το χατς ή το σεντάν έχεις;
-
Το hatch. To παράγγειλα αρχές Οκτώβρη και το πήρα αρχές Μάρτη από τον Σαρακάκη, μιας και στην πόλη μου δεν υπάρχει αντοπροσωπεία.
-
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
Καθώς στα τελευταία ποστς έχει μονοπωλήσει το θέμα της κατανάλωσης:
Είναι η μικτή κατανάλωση του αυτοκινήτου μου από τη στιγμή που το παρέλαβα όπως την υπολογίζει το trip computer για τα πρώτα (σχεδόν) 2000χλμ. Από αυτά τα 1100 περίπου είναι εθνική οδό και τα υπόλοιπα στην πόλη (σε συνθήκες που περιέγραψα σε προηγούμενά μου ποστς).
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Καλημέρα, καθώς στα τελευταία ποστς έχει μονοπωλήσει το θέμα της κατανάλωσης:Είναι η μικτή κατανάλωση του αυτοκινήτου μου από τη στιγμή που το παρέλαβα όπως την υπολογίζει το trip computer για τα πρώτα (σχεδόν) 2000χλμ. Από αυτά τα 1100 περίπου είναι εθνική οδό και τα υπόλοιπα στην πόλη (σε συνθήκες που περιέγραψα σε προηγούμενά μου ποστς).
Τζετ είσαι, για αμάξι με 180φευγα άλογα, εγώ με τα μισά, δεν πέφτω ΠΟΤΕ κάτω από.τα 7,2.
Μην ασχολείσαι με κατανάλωση, έχεις ένα από τα 5 καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, ευχαριστησου το.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Φοβερό νούμερο!!
-
Καλησπέρα σε όλους
Γνωρίζει κάποιος να μου πει κατανάλωση από το 1.0Τ σε συνθήκες ταξιδιού σε εθνική οδο με 120-130 χλμ/ώρα?
Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι συγκεκριμένο και συγνώμη αν έχει αναφερθεί ήδη κάτι τέτοιο.
Ψήνομαι πολύ άσχημα αλλά επειδή γράφω αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο ψάχνω λίγο πιο συγκεκριμένα νούμερα κατανάλωσης αν κάποιος τα έχει φυσικά.
-
Ο χρήστης thesniki έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Γνωρίζει κάποιος να μου πει κατανάλωση από το 1.0Τ σε συνθήκες ταξιδιού σε εθνική οδο με 120-130 χλμ/ώρα?
Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι συγκεκριμένο και συγνώμη αν έχει αναφερθεί ήδη κάτι τέτοιο.
Ψήνομαι πολύ άσχημα αλλά επειδή γράφω αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο ψάχνω λίγο πιο συγκεκριμένα νούμερα κατανάλωσης αν κάποιος τα έχει φυσικά.Μήπως να έβλεπες κάτι άλλο ; σε Φυσικό Αέριο πχ ;
-
Δεν είναι το ντίζελ μονόδρομος για εσένα ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Καλό χρυσό το αέριο, ακόμα το έχω και γράφω καθημερινά τα χιλιομετρακια του, αλλά θέλω να πάω σε κάτι καινούριο, επιτέλους.
Edit
Τώρα είδα που λες Φ.Α. Δεν λέω καλή λύση αλλά μόνο αν είσαι σε Αττική/Σαλόνικα.
Επαρχία δεν παίζουν πρατήρια.Ναι η ορθολογική επιλογή είναι πετρέλαιο, αλλά έχοντας δει αρκετά προβλήματα από 'κακό καύσιμο' και δευτερεύοντος τις τιμές του πετρελαιου/βενζίνης να συγκλίνουν κλίνω προς βενζινα.
Το είδα, το ερωτεύτηκα, διαβάζω ότι το πετρέλαιο έρχεται αλλά πιστεύω ότι θα βγει και ακριβότερο από το 1.5, και ποιος ξέρει πότε αρχίσουν οι παραδόσεις
Ήδη έχω μπει στο τρυπάκι να ψάχνω χρώμα
-
Έχει αρκετά πρατήρια Φ.Α. πάντως σε διάφορες πόλεις και θα ανοίξουν κι άλλα. Αλλά αν δεν σε βολεύουν αυτά που υπάρχουν, όντως βγαίνει εκτός.
-
Δυστυχώς εμείς στα νησιά μάλλον δε θα δούμε ποτέ φυσικό αέριο (εμένα προσωπικά δε με πειράζει γιατί δεν κάνω πολλά χλμ). Έχει να κάνει με τον τρόπο μεταφοράς του που είναι ασύμφορος όπως μου εξήγησε ένας φίλος βενζινάς.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχει αρκετά πρατήρια Φ.Α. πάντως σε διάφορες πόλεις και θα ανοίξουν κι άλλα. Αλλά αν δεν σε βολεύουν αυτά που υπάρχουν, όντως βγαίνει εκτός.Δεν ξέρω αν υπάρχει δίκτυο άλλο πέραν του fisikon, αλλά με δύο πρατήρια στη Θεσσαλονίκη Ένα Βόλο ένα Λάρισα και ένα Λαμία δεν τα λες και αρκετά.
Κάποιος με το 1.0T που να έχει παρατηρήσει κατανάλωση Εθνική δεν υπάρχει τελικά?
Όλοι με τα 1,5 είστε εδώ?
Νέο Honda Civic 2017