-
Σε όλες τις εταιρίες, το privacy glass είναι απλά σκούρο με κάποια ηλεκτροστατική τεχνική που γίνεται κατά την κατασκευή του τζαμιού. Από θέμα προστασίας δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τα μπροστά που είναι πιο ανοιχτά.
Γι αυτό τον λόγο έγραψα πριν πως όταν χρειαστεί θα βάλω διάφανείς μεμβράνες στο Privacy Glass του Focus.
-
Προσπαθείτε με τα ως άνω λεγόμενά σας, να 'λυγίσετε' τη νομοθεσία στα μέτρα σας …
Νίκο το ξέρω ότι δε κάνεις αυτά που αναφέρεις μέσα στο αυτοκίνητό σου …
Ο δύσμοιρος Αστυνομικός που σε σταματά για έλεγχο, δε το γνωρίζει όμως και μέχρι να το διαπιστώσει … καρδιοχτυπά !!!
Αυτό γιατί δε το λαμβάνεις υπόψη σου ???
Αν θέλετε μεμβράνες αποκλειστικά για προστασία από ακτινοβολία, κάνετε αυτό που ο Δημήτρης γράφει παραπάνω …
Βγάλτε τις σκούρες και βάλτε τις διάφανες με αποκλειστική εφαρμογή την προστασία από την ακτινοβολία …
Είμαι σίγουρος όμως ότι δε θα το κάνετε !
-
Να σημειωθεί απλά πως οι νανοκεραμικές διάφανες (νόμιμες για παντού) είναι αρκετά ακριβότερες
-
Παραθέτω αυτούσια την απάντηση απο το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του Σ σε σχετική ερώτηση μου πριν αγοράσω το αυτοκίνητο......
Αξιότιμε πελάτη,
Αρχικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρωταρχικός στόχος της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ είναι η ικανοποίηση των πελατών μας, οι οποίοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία HONDA,το μπροστινό παρμπρίζ και τα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού είναι χρωματισμένα με πράσινο χρώμα (για απορρόφηση θερμότητας) 70% διαφάνεια φωτισμού και το TUV (transmission of ultraviolet) είναι μικρότερο από 1%.
Τα πίσω παράθυρα και η πίσω πόρτα είναι privacy glass (νέο σκούρο γκρι χρώμα) 30% διαφάνεια φωτισμού και TUV λιγότερο από 1%.
Όλα τα παράθυρα πληρούν τον κανονισμό ECE R43.
Με εκτίμηση
Customer Service
Saracakis Brothers S.A.
71 Athinon Ave., P.O. Box 1200
101 73 Athens, Greece
Tel.: +30 210 348 3300
-
Προφανώς και τα privacy glasses είναι μόνο αισθητικά και δεν έχουν καμία προστασία. Μόνο ως option υπάρχουν θερμομονωτικά και ηχομονωτικά τζάμια κι αυτά συνήθως σε premium επιλογές. Τα μόνα μαμίσια τζάμια με προστασία είναι αυτά των ηλιοροφών για ευνόητους λόγους αλλά κι αυτό συμβαίνει από μία κατηγορία και πάνω. Πχ η ηλιοροφή του 500 ήταν σκέτο τζάμι και το καταλάβαινες με την παραμικρή ακτινοβολία ήλιου. Αντίθετα η ηλιοροφή στο Q5 ή τώρα στο Cupra είναι σα διάφανο πατζούρι. Δεν περνάει τίποτα.
-
Όπως τα θυμάμαι λοιπόν... Τα εμπρός είναι 30% φιμέ από το εργοστάσιο. Όταν μπει οποιαδήποτε μεμβράνη βγαίνουν εκτός.
Αυτό δεν έχει να κάνει με την Honda αλλά με όλες τις εταιρίες...
Όσοι βάζουμε κάτι σε οδηγού συνοδηγού, αποδεχόμαστε το ρίσκο. Και εγώ μέσα. Απλά προτίμησα να βάλω ότι ποιο ανοιχτό υπήρχε πέρα από τις τελείως διαφανείς.
-
Προσπαθείτε με τα ως άνω λεγόμενά σας, να 'λυγίσετε' τη νομοθεσία στα μέτρα σας …
Νίκο το ξέρω ότι δε κάνεις αυτά που αναφέρεις μέσα στο αυτοκίνητό σου …
Ο δύσμοιρος Αστυνομικός που σε σταματά για έλεγχο, δε το γνωρίζει όμως και μέχρι να το διαπιστώσει … καρδιοχτυπά !!!
Αυτό γιατί δε το λαμβάνεις υπόψη σου ???
Αν θέλετε μεμβράνες αποκλειστικά για προστασία από ακτινοβολία, κάνετε αυτό που ο Δημήτρης γράφει παραπάνω …
Βγάλτε τις σκούρες και βάλτε τις διάφανες με αποκλειστική εφαρμογή την προστασία από την ακτινοβολία …
Είμαι σίγουρος όμως ότι δε θα το κάνετε !
1. Έγραψα αυτό: χρειάζομαι όσο πιο σκούρο τζάμι γίνεται -** επιτρέπεται** με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία. Επίσης έχω κάνει μέτρηση διαπερατότητας φωτός (εκτός από την βεβαίωση που μου έδωσε, από την εταιρία που τις έβαλε, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) και είναι 77% μπροστά δλδ εντός ορίων νομιμότητας (75%) . **Οπότε το νομικό κομμάτι πάει περίπατο. **
2. Ο δύσμοιρος Αστυνομικός που σε σταματά για έλεγχο, δε το γνωρίζει όμως και μέχρι να το διαπιστώσει … καρδιοχτυπά !
**όπως καρδιοχτυπάν και το παιδιά μου που είναι στο πίσω κάθισμα και βλέπει έναν τύπο με το χέρι έτοιμο να τραβήξει το περίστροφο και πλαντάζει στο κλάμα. Αυτό, εσύ δε το λαμβάνεις υπόψη σου. **
Περνάω συχνά από σημείο που στήνει μπλόκο στο Μενίδι η ΟΠΚΕ και με σταματάνε συχνά, συγνώμη δεν ζήτησαν ΠΟΤΕ. Επίσης δεν νομίζω ότι ο τύπος που κάθεται πίσω με ΑΚ-47 κυκλοφορεί με αουρις και στα σκούρα πίσω τζάμια βεντουζομένη έξτρα προστασία με την Μίνι να παίζει με την Νταίζη.
3. Βγάλτε τις σκούρες και βάλτε τις διάφανες με αποκλειστική εφαρμογή την προστασία από την ακτινοβολία
Θέλω σκούρες μεμβράνες γιατί κόβουν τον ήλιο για τα παιδιά που συχνά κοιμούνται στο αυτοκίνητο και τα ενοχλεί ο ήλιος. Οπότε δεν θέλω μεμβράνες αποκλειστικά για προστασία από ακτινοβολία, θέλω και λιγότερο φως.
-
Όπως τα θυμάμαι λοιπόν... Τα εμπρός είναι 30% φιμέ από το εργοστάσιο. Όταν μπει οποιαδήποτε μεμβράνη βγαίνουν εκτός.
Όσοι βάζουμε κάτι σε οδηγού συνοδηγού, αποδεχόμαστε το ρίσκο. Και εγώ μέσα. Απλά προτίμησα να βάλω ότι ποιο ανοιχτό υπήρχε πέρα από τις τελείως διαφανείς.
Μετά συγχωρήσεως Δημήτρη, αλλά ούτε εσύ θυμάσαι σωστά ούτε ο υπάλληλος του Σ τα γράφει σωστά. Για την ακρίβεια γράφει π@π@ριές για πολλούς και διάφορους λόγους, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι η νομοθεσία θέτει ως κατώτερο όριο για το παρμπρίζ το 75%! Επιπλεόν αν έχεις δει πόσο σκούρα είναι μια 70 ή 75άρα μεμβράνη πάνω σε ένα απλό τζάμι (όχι αυτοκινήτου) θα καταλάβεις ότι τα εμπρός εργοστασιακά τζάμια σε καμία περίπτωση δεν είναι 70%!
Το βασικότερο όμως όλων, το οποίο όλοι προσπεράσατε στην κουβέντα είναι αυτό που έγραψα. Δηλαδή ότι είναι τελείως αυθαίρετη η βεβαίωση παράβασης σε αυτοκίνητο που έχει τις σχετικές ΥΔ από εγκαταστάτη, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς μέτρηση από ειδικό όργανο της φωτοπερατότητας!
-
dimitriscsd wrote:
Μετά συγχωρήσεως Δημήτρη, αλλά ούτε εσύ θυμάσαι σωστά ούτε ο υπάλληλος του Σ τα γράφει σωστά. Για την ακρίβεια γράφει π@π@ριές για πολλούς και διάφορους λόγους, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι η νομοθεσία θέτει ως κατώτερο όριο για το παρμπρίζ το 75%! Επιπλεόν αν έχεις δει πόσο σκούρα είναι μια 70 ή 75άρα μεμβράνη πάνω σε ένα απλό τζάμι (όχι αυτοκινήτου) θα καταλάβεις ότι τα εμπρός εργοστασιακά τζάμια σε καμία περίπτωση δεν είναι 70%!
Το βασικότερο όμως όλων, το οποίο όλοι προσπεράσατε στην κουβέντα είναι αυτό που έγραψα. Δηλαδή ότι είναι τελείως αυθαίρετη η βεβαίωση παράβασης σε αυτοκίνητο που έχει τις σχετικές ΥΔ από εγκαταστάτη, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς μέτρηση από ειδικό όργανο της φωτοπερατότητας!
Τους συνδεσμους που παρέθεσα τους είδες; Ούτε αυτοί θυμούνται σωστα;
Εντάξει το παρπρίζ ίσως έχει 5% διαφορά. Ακόμα και έτσι να είναι πάλι η ουσία παραμένει η ίδια.
Εγώ όταν το έψαξα, όλες οι απαντήσεις που πήρα ήταν ίδιες. Εσύ το 90% 95% που το βασίζεις; Το τζάμι στο δικό σου αμάξι τι γράφει πάνω στο παράθυρο οδηγού πχ;
Να μην παρεξηγηθούμε, κουβέντα κάνουμε και όντως θέλω να δω τις πηγές σου. Δεν έχω λόγω να μαλώσω με κάποιον ούτε ενάντια στα φιμέ είμαι καθώς και εγώ έχω βάλει το χαμηλώτερο στάδιο!
-
Έχεις απόλυτο δίκιο harisma23 και εδω είναι το ζουμί!
δεν γίνεται να κόβεις μια κλήση, αν δεν μπορείς να αποδείξεις την παρανομία!!!
βέβαια και να είχαν μέτρηση από ειδικό όργανο της φωτοπερατότητας και έκοβαν κλήση με αποδεικτικά στοιχεία, ο sargus μετά θα έπρεπε να κυνηγήσει νομικά τον εγκαταστάτη της μεμβράνης αφού έχει πάρει βεβαίωση νομιμότητας.
στην συγκεκριμένη περίπτωση οι τροχαίοι απλά βγήκαν για να κόψουν κλήσεις με μινιμουμ όριο παραβάσεων όσο ήταν στο μπλόκο (συμβαίνει συχνά)
-
harisma23 wrote:
Έχεις απόλυτο δίκιο harisma23 και εδω είναι το ζουμί!
δεν γίνεται να κόβεις μια κλήση, αν δεν μπορείς να αποδείξεις την παρανομία!!!
βέβαια και να είχαν μέτρηση από ειδικό όργανο της φωτοπερατότητας και έκοβαν κλήση με αποδεικτικά στοιχεία, ο sargus μετά θα έπρεπε να κυνηγήσει νομικά τον εγκαταστάτη της μεμβράνης αφού έχει πάρει βεβαίωση νομιμότητας.
στην συγκεκριμένη περίπτωση οι τροχαίοι απλά βγήκαν για να κόψουν κλήσεις με μινιμουμ όριο παραβάσεων όσο ήταν στο μπλόκο (συμβαίνει συχνά)
Παιδιά έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας λίγο νομίζω...
Βεβαίωση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ; Το χαρτί που δίνει ο εγκαταστάτης έχει να κάνει με πιστοποίηση σχετικα με την προστασία από την ακτινοβολία και το φώς. Ότι δηλαδή κάνει δουλειά.
Δεν είναι χαρτί που λέει πως με βάση τον νόμο, η μεμβράνη είναι ΝΟΜΙΜΗ. Ποιος σοβαρός εγκαταστάτης σας έβαλε μεμβράνη με ΣΚΟΥΡΟΤΗΤΑ σε μπροστινό τζάμι και σας έδωσε τέτοιο χαρτί; Ο δικός μου, και προς τιμήν του, μου εξήγησε πως νόμιμη μπροστά είναι η ΤΕΛΕΙΩΣ διάφανη και πως αν επιλέξω σκουρότητα φέρω εγώ την ευθύνη.
Το χαρτί που μου έδωσε έχει να κάνει με την απόδοση καθώς και με το ότι είναι πιστοποιημένος εγκαταστάτης. Χρησιμοποιείται επίσης στο ΚΤΕΟ για τα πίσω τζάμια, καθώς δε μπορείς να βάζεις ότι αυτοκόλλητα να 'ναι. Πρέπει να είναι πιστοποιημένα.
Και στο ΚΤΕΟ αν πουν να κάνουν εντελώς σωστά την δουλειά τους, αν δουν μπροστά μεμβράνη πρέπει να σε κόψουν.
Αν όντως έχετε τέτοιο έγγραφο για τα μπροστινά, βάλτε μια φωτογραφία να δούμε και εμείς να μαθαίνουμε
-
δεν την έχω μπροστά μου.
δεν θυμάμαι, αν αφορά μόνο πιστοποίηση ή και νομιμότητα και ποια τζάμια αφορά. Είμαι σίγουρος ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε ότι αφορά νομιμότητα. Στα ΚΤΕΟ που πέρασα, μόνο σε ένα την ζητήσανε.
να το δικό μου, μετρημένα νόμιμο μπροστά, δεν φαίνεται καλά λογο γωνίας.
θα βάλω την βεβαίωση μόλις παω στο αμαξι και την βγάλω φωτογραφία
-
Ορίστε και μια από το δικό μου (Μπροστά τίποτα, πίσω εργοστασιακό privacy, οδηγό συνοδηγό 50άρα μεμβράνη 3Μ)
Αυτό που βλέπεις λοιπόν, αν πάμε αυστηρά με ότι ορίζει ο νόμος είναι παράνομο, παρά το γεγονός ότι είναι η πιο ανοιχτή που βγάζει η 3Μ
Όσο για το ΚΤΕΟ, τόσα χρόνια που είχα τις ίδιες στο Corsa δεν είχα ποτέ θέμα ούτε εγώ. Δεν ζητούσαν καν χαρτί.
-
Ενταξει ρε παιδια ας κάνουμε ότι γουσταρουμε και οτι ομορφαινει το αμαξι! ποιος τον @αμει τον νομο! Σαν το προσωπικο γουστο δεν εχει!!!....
προφανως αστειεύομαι....
-
Τελικα υπαρχει κατι που να ναι νομιμο. Εγω ειμαι καπως νομολαγνος...και θελω να ειμαι τυπικος.
-
Προσωπικά πάντως είμαι πρόθυμος να ρισκάρω οποιοδήποτε πρόστιμο προκειμένου να απολαμβάνω καθημερινά την άνεση των μεμβρανών. Κακώς το λέω αλλά είναι η αλήθεια...
Γι' αυτό που βλέπετε προφανώς και έχουν δώσει πιστοποίηση αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν έχει καμία αξία σε περίπτωση ελέγχου. Το πιο σωστό πάντως είναι αυτό που ειπώθηκε περί πιστοποίησης της παράβασης και πως αυτή δε γίνεται με τεχνικά μέσα.
-
Θα συμφωνήσω με τον dimitriscsd.
Το χαρτί που δίνει ο εγκαταστάτης είναι η πιστοποίηση των μεμβρανών, δεν λέει ότι είναι νόμιμες. Την ευθύνη για την νομιμότητα την έχει ο ιδιοκτήτης.
Η 3Μ φυσικά και έχει νόμιμες μεμβράνες για τα μπροστά τα τζάμια, μόνο όμως στην σειρά Crystalline που είναι και η ακριβότερη.
https://www.glassfit.gr/el/3m-crystalline-series.html
Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα επιλέχει την Carglass, μιας και ήταν οικονομικοί, αλλά και γιατί έβαζαν μόνο νόμιμες μεμβράνες.
Στην 3Μ μου έλεγε ο άλλος, θα σου βάλω την μεσαία σειρά (η οποία δεν βγάζει νόμιμη μεμβράνη για τα μπροστά) και θα πας σε γιατρό να σου δώσει χαρτί ότι έχεις φωτοευσθησία, ώστε να μην σε γράψουν σε περίπτωση ελέγχου... Με το που άρχισε να μου λέει αυτές τις ιστορίες, τον χαιρέτισα ευγενικά και έφυγα.
Αν βέβαια ήξερα τότε πόσο πολύ θα μου άρεσαν οι μεμβράνες, θα έδινα τα επιπλέον λεφτά και θα έβαζα τις Crystalline, γιατί θεωρώ ότι αξίζουν με τα χίλια!
-
Πάντως αν τα εργοστασιακά κρύσταλλα έχουν διαπερατότητα φωτός 80% ακόμα και οι διαφανές crystaline,που έχουν στην πραγματικότητα διαπερατότητα 86%, είναι παράνομες (η συνολική διαπερατότητα είναι
-
Με τα σκούρα τζάμια μπροστά μπορείτε να δείτε από τον καθρέπτη & να παρκάρετε;
Μια φορά έκανα τεστ ντραιβ σε ένα Mazda με σχεδόν μαύρα τζάμια μπροστά & κατέβασα παράθυρο.
-
Ο νόμος ορίζει την ελεύθερη μετακίνηση οχηματων έχοντας πλαίσια. Και αυτά ορίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον οι προσθιες θέσεις πρέπει να είναι απολύτως ευδιάκριτες. Οι περιορισμοι δεν είναι ευχάριστοι σε κανέναν. Απλά όμως είναι απαραίτητοι. Ειδεμη θα φτιάχναμε ένα αυτοκίνητο στελθ.
Νέο Honda Civic 2017