-
To fl μηπως το αλλαξαν και δεν εχει υφασμα σε αυτα τα σημεια?
-
sargus wrote:
Προτιμώ χίλιες φορές το ύφασμα του civic. Τώρα αν υπάρχει κάποιο άλλο ύφασμα πιο ανθεκτικό στο λέρωμα που θα μπορούσε να μπει δεν το γνωρίζω, αλλά δέρμα δε θέλω με τίποτα.
Φίλε sargus γιατί ? Και εγώ δεν θέλω δερμάτινο σαλόνι ούτε με σφαίρες , αλλά στα συγκεκριμένα σημεία γιατί δεν θέλεις δέρμα ? Από άποψη συντήρησης μήπως ?
Απλά δε μου αρέσει να ακουμπάω δέρμα. Η αίσθηση του πράγματος. Εξαιρούνται φυσικά τιμόνι-λεβιές που τα πιάνεις με τις χούφτες.
-
Κάτι σε δέρμα μοσχαράκι ας πούμε αλλά θα γλυστραει οπότε καλύτερα ένα nubuck που θα έχει και καλυτερο grip. Θα έπαιρνα και 1 cleaner foam για να το καθαρίζω και θα ήμουν κομπλέ
-
Τυχαίο βίντεο που είδα σήμερα:
Τι όμορφο που είναι αυτό το Si Coupe ρε γαμώτο! Κρίμα που πρώτον δεν έρχεται Ευρώπη και δεύτερον που δεν έχει ΑΥΤΟ το πίσω μέρος και το 4πορτο
-
Τυχαίο ή ψάχνεσαι για tuning;
Τι έγινε; Δε μας φτάνουν πια τα 182 αλογάκια;
-
Καλημέρες και καλή χρονιά σε όλους! Χθες μου άναψε ο κωδικός Β στο maintenance minder! Το έχει κάνει κάποιος αυτό το servise και περιλαμβάνει μόνο ελέγχους; Ρωτάω γιατί στο εξωτερικό περιλαμβάνει κι αλλαγή λαδιών και φίλτρου, αλλά εδώ μου είπαν μόνο για ελέγχους(φρενα κλπ)!!
-
Νομίζω ότι το Β είναι μόνο γενικός έλεγχος. Το γράφει στο manual αλλά και τις ενδείξεις του maintenance minder μπορείς να τις δεις στο infotainment. Aν θυμάμαι πας στις ρυθμίσεις;όχημα; κάπου εκεί και σου λέει σε τι αντιστοιχεί η ένδειξη που σου έχει βγάλει.
-
@imakis - enzo22 : Αν μιλάμε για τον L15ΒA, όταν ανάβει μόνο το Α ή μόνο το Β, σημαίνει ότι το αυτ/το διανύει μικρές αποστάσεις με κρύο κινητήρα ή κάνει συχνά άναψε – σβήσε. Το μοτέρ δε προλαβαίνει να έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και το στροφόμετρο δε φλερτάρει αραιά και που με την κόκκινη περιοχή ώστε να μετριαστεί το φαινόμενο των αναθυμιάσεων. Επίσης και ότι η βενζίνη είναι σχετικά κακής ποιότητας. Στο εξωτερικό κάνουν έξτρα αλλαγή λαδιών στο Β, όπως πολύ σωστά έγραψες, γιατί έχουν την οδηγία για το oil dilution. Είναι η έξτρα αλλαγή που θέλει ο κατασκευαστής για την πρόληψή του. Εδώ που δεν υπάρχει τέτοια οδηγία, περιορίζονται μόνο σε ελέγχους. Στην προσδοκόμενη από τον κατασκευαστή «σωστή χρήση» του αυτοκινήτου ανάβουν ταυτόχρονα ΑΒ κάθε έτος ή όταν τα χλμ που κρίνει το reminder συμπληρωθούν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι το μοτέρ σου υφίσταται τις συνέπειες του oil dilution.
To ως άνω κείμενο απευθύνεται μόνο στους φίλους Μάκη & Άρη και δεν θα ξαναγράψω σχετικά με το θέμα. Οπότε πριν οι διάφοροι «ειδήμονες» ορμήσουν να με φάνε, όπως πολλάκις συνέβη στο παρελθόν, με αερολογίες και «δημιουργικές υποθέσεις», να ξέρουν ότι δε θα λάβουν απάντηση.-
-
Κι εμένα την πρώτη φορά άναψε ΑΒ (11μιση περίπου μήνες -8000 χλμ) και τώρα ΑΒ 2 (11 μήνες 8500 χλμ).
(Α: Λάδια, φίλτρο λαδιού, Β: γενικός έλεγχος 2: φίλτρο καμπίνας).
-
Τυχαίο ή ψάχνεσαι για tuning;
Τι έγινε; Δε μας φτάνουν πια τα 182 αλογάκια;
Χαχα όχι δε ψάχνομαι... Περιμένω σύντομα κάτι που θα δώσει ελάχιστα παραπάνω (έκπληξη) αλλά για πρόγραμμα δε το σκέφτομαι καν
-
Το Β είναι μόνο έλεγχος και μου κόστισε γύρω στα 35 ευρώ.
Εγώ κάνω πολλές μικρές αποστάσεις λόγω των παιδιών μέσα στην πόλη με πρώτη δευτέρα και ίσως ισχύει αυτό που έγραψε ο Ηλίας παραπάνω.
Έχω και καιρό να το πλακώσω γιατί με έχουν φάει οι δουλειές...
-
@imakis - enzo22 : Αν μιλάμε για τον L15ΒA, όταν ανάβει μόνο το Α ή μόνο το Β, σημαίνει ότι το αυτ/το διανύει μικρές αποστάσεις με κρύο κινητήρα ή κάνει συχνά άναψε – σβήσε. Το μοτέρ δε προλαβαίνει να έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και το στροφόμετρο δε φλερτάρει αραιά και που με την κόκκινη περιοχή ώστε να μετριαστεί το φαινόμενο των αναθυμιάσεων. Επίσης και ότι η βενζίνη είναι σχετικά κακής ποιότητας. Στο εξωτερικό κάνουν έξτρα αλλαγή λαδιών στο Β, όπως πολύ σωστά έγραψες, γιατί έχουν την οδηγία για το oil dilution. Είναι η έξτρα αλλαγή που θέλει ο κατασκευαστής για την πρόληψή του. Εδώ που δεν υπάρχει τέτοια οδηγία, περιορίζονται μόνο σε ελέγχους. Στην προσδοκόμενη από τον κατασκευαστή «σωστή χρήση» του αυτοκινήτου ανάβουν ταυτόχρονα ΑΒ κάθε έτος ή όταν τα χλμ που κρίνει το reminder συμπληρωθούν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι το μοτέρ σου υφίσταται τις συνέπειες του oil dilution.
To ως άνω κείμενο απευθύνεται μόνο στους φίλους Μάκη & Άρη και δεν θα ξαναγράψω σχετικά με το θέμα. Οπότε πριν οι διάφοροι «ειδήμονες» ορμήσουν να με φάνε, όπως πολλάκις συνέβη στο παρελθόν, με αερολογίες και «δημιουργικές υποθέσεις», να ξέρουν ότι δε θα λάβουν απάντηση.-
Λοιπόν, έχεις κάνει κάποια λαθάκια! Καταρχήν, μπορεί κάλλιστα να βγάλει μόνο το Α ή το Β... γιατι αυτό ακριβώς μου συνεβει! 6 μήνες από την αγορά του αυτοκινήτου με καλό στρώσιμο, λειτουργία του κινητήρα οπωσδήποτε με την σωστή θερμοκρασία, πολλά χιλιόμετρα στην εθνική με το γαματο ημιαυτονομο σύστημα να με πηγαίνει μόνο του στα 130κμ/ωρα και να παίρνω τον έλεγχο για να φτάσω στα 190 σε λίγα δευτ!Μ'αρεσει να παίζω φώτα στο 90% των αυτοκινήτων των ελληνικών δρόμων! Με τα απαραίτητα ξεσπάσματα στο κόκκινο λοιπόν μου βγάζει το Α στα 9000κμ!Παω αλλάζω λάδια και φίλτρο. Συνεχίζω το ίδιο τροπάρι και μου βγάζει πριν λίγες μέρες, 4,5 μήνες από το προηγούμενο σέρβις το Β στα 15000κμ, 6000 δηλ. από το προηγούμενο σέρβις! Δεν χρειάζεται λάδια λογικά, αντέχουν άνετα για 3-4000 ακόμη, οπότε δεν βγάζει το Α. Με το γίνει το σέρβις και μηδενιστεί περιμένω να μου βγάλει το ΑΒ σε καμία 60-90 μέρες όταν τα λάδια θα χρειάζονται αλλαγή, καθώς και το φίλτρο αέρα μιας και θα κλείσω χρόνο. Το σύστημα είναι κατά την γνώμη μου πολύ έξυπνο, γιατί σε φέρνει στα πιτ για όλους τους απαραίτητους ελέγχους, περισσότερους από 1 τον χρόνο, ανάλογα με τον τρόπο οδηγήσης του καθενός! Θεωρώ πως θα δυσκολρυτουμε πολύ να βρούμε δύο παρόμοιες ενδείξεις στους χρόνους των σέρβις, μιας κι ο καθένας μας οδηγάει διαφορετικά!
-
Το Β είναι μόνο έλεγχος και μου κόστισε γύρω στα 35 ευρώ.
Εγώ κάνω πολλές μικρές αποστάσεις λόγω των παιδιών μέσα στην πόλη με πρώτη δευτέρα και ίσως ισχύει αυτό που έγραψε ο Ηλίας παραπάνω.
Έχω και καιρό να το πλακώσω γιατί με έχουν φάει οι δουλειές...
Ρε κακούργε, δημιούργησε χρόνο και πιες του το αίμα, αφού και για αυτό το πήρες!!!
στην χειρότερη να γεμίζεις την 1η περισσότερο!!!
Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, χαβαλέ κάνω
-
Το ΑΒ πόσο κάνει;
-
Το ΑΒ πόσο κάνει;
140 μου κοστισε!
-
Εμένα στα 128€ . Στον χρόνο με 7000 και κάτι χλμ μου έβγαλε ΑΒ
-
Ρε παιδια, εμένα (στο 1000αρι υπενθυμίζω) μου έχει αναψει το Α στα 10000 και κάτι χλμ. Εχω αλλάξει ήδη μια φορά τα λάδια στα 7500 χλμ στην αντιπροσωπεία. Το ερώτημα μου είναι, να ξανά αλλάξω λάδια σε 13 μέρες που μου λέει το αυτοκίνητο ή στις 15000 χλμ που γράφει στο manual;
Επίσης οι Γιαννιώτες, τα δικά σας που τα πάτε για σέρβις; Στον Γκαρτζονικα (έχει ακόμα σέρβις για Χόντα;) ή στον Νουσια;
-
Σε προηγούμενό μου ποστ ανέφερα πως άλλαξα τον εσωτερικό φωτισμό (και του πορτ μπαγκάζ) αντικαθιστώντας τις λάμπες αλογόνου με LED.
Συνεχίζω να του αλλάζω τα φώτα (κυριολεκτικά) και έτσι άλλαξα τις λάμπες αλογόνου στους εμπρόσθιους προβολείς για τα μεσαία φώτα. Δεν είναι τυχαία η κριτική για τον ανεπαρκή εργοστασιακό φωτισμό καθώς την έχω διαπιστώσει ο ίδιος όποτε οδηγώ νύχτα σε μη φωτιζόμενο δρόμο (ιδίως όταν διασταυρώνομαι με άλλο αυτοκίνητο). Με έντονο προβληματισμό κυρίως στο θέμα του να μην θαμπώνω τους απέναντι αποφάσισα να παραγγείλω ένα ζευγάρι LED να δοκιμάσω α) αν όντως είναι βελτίωση σε σχέση με τον εργοστασιακό φωτισμό, και β) αν γίνεται να ρυθμιστούν ώστε να μην ενοχλούν επικίνδυνα τους απέναντι.
Οι λάμπες που παράγγειλα είναι οι https://www.amazon.fr/NOVSIGHT-Conversion-Ampoules-Remplacement-Halog%C3%A8nes/dp/B07S295L4T
Η εγκατάστασή τους είναι πανεύκολη καθώς πρόκειται για plug n play διαδικασία. Θέλει απλά υπομονή, ηρεμία και να ξεκινήσεις από το φανάρι του συνοδηγού όπου έχει πιο πολύ χώρο. Μια δοκιμή βγάλε-βάλε τις εργοστασιακές αλογόνου είναι καλή εξάσκηση για είναι κάποιος έτοιμος όταν έρθει η ώρα. Πριν τις αντικαταστήσω, έβαλα σημάδια στον τοίχο του γκαράζ στο ύψος που φέγγουν οι αλογόνου ώστε με την αλλάγη να δω αν φωτίζουν πιο ψηλά οι LED. Παρόλο που δεν εντόπισα διαφορά, ρύθμισα να φέγγουν μια σκάλα πιο χαμηλά (από το διακοπτάκι στο κοκπιτ, θέση 1 από τη 0 που ήταν) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Στην πράξη (αν και δεν έχει τύχει ακόμα να οδηγήσω εκτός πόλης), όλα φαίνονται πιο καθαρά και φωτεινά. Αισθητικά επίσης είναι μεγάλη αναβάθμιση καθώς το χρώμα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των LED ημέρας οπότε είναι πιο ταιριαστό από του αλογόνου. Βέβαια καθώς τις έχω λίγες μέρες δεν έχουν δοκιμαστεί ώστε να έχω πλήρη άποψη. Οι εργοστασιακές αλογόνου έχουν φυλαχτεί στο ντουλαπάκι για πάσα περίπτωση, είτε ξαφνικής βλάβης των LED (δεν ξέρω για την αξιοπιστία τους, παρόλο που οι συγκεκριμένες έχουν καλές κριτικές στο άμαζον), είτε διαμαρτυριών των απέναντι οδηγών ώστε να λάβουν ξανά την θέση τους μέσα στο φανάρι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Κλείνω με μια φωτό όπου αριστερά στη μεριά του συνοδηγού είναι η LED λάμπα και δεξιά (στου οδηγού) η αλογόνου
-
Μια φωτο απεναντι το πως δειχνουν στον τοιχο θα βοηθουσε καλυτερα ωστε να δουμε και την δεσμη τους..
Αποτι βλεπω επισης εχεις προτζεκτορες οποτε το να τυφλωνεις τους απεναντι ειναι σχεδον αδυνατον..
Επισης αν θελεις βαλε μας και μερικες φωτο βραδυνες να δουμε πως φωτιζουν στο δρομο..
-
Και με προτζεκτορες με after led που δεν σχεδιαστηκαν για leds μπορεις να τυφλωνεις τους απεναντι δεν ισχυει το ειναι αδυνατον, παλι φευγει φως προς τα επανω, αλλα οχι φυσικα στον βαθμο ενος κατοπτρου, πιο λιγο δηλαδη.
Τωρα το ποσο μονο με δοκιμη θα το δεις οπως λες ....παντως ακομα και λιγο εστω ως 'ομιχλη' φωτος να ξεφευγει απο τη δεσμη, τοτε παλι ενοχλει τους απεναντι.
Τα εργοστασιακα led ειναι ετσι σχεδιασμενα που πανω απο τη δεσμη του φωτος δεν ξεφευγει καθολου φως ουτε ως 'ομιχλη'
Νέο Honda Civic 2017