-
Αν θεωρείς ότι το σιβίκ είναι μέτριο αυτ/το και χρήζει βελτίωσης, κακώς το αγόρασες.
Την φράση ‘απλό και ταπεινό’ την έβαλα σε εισαγωγικά κι αυτό σημαίνει κάτι.
Το σιβίκ είναι το κορυφαίο (με διαφορά από το 2ο) αυτ/το στην κατηγορία του. Δεν αγοράσαμε όμως την έκδοση type r.
Ναι, τα Pirelli P Zero είναι για Μ3 και όχι για Civic 1.5 5D ή 4D.
H πίσω ανάρτηση δεν πλέει καθόλου. Έχω κάνει οργιώδη πράγματα, που δε θα τολμούσα με άλλο προσθιοκίνητο αυτ/το κι όμως κρατάει πεισματικά το πίσω μέρος βιδωμένο στην άσφαλτο.
Μήπως έχεις το σεντάν με την πιο ενδοτική ανάρτηση και τώρα σου φαίνεται soft ???
-
Καλημέρα.Έχω το 1.5 hatchbach.( Μάρτιος του 2018 15000 χλμ). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιον, να του ανάψει η ένδειξη του λαδιού (πορτοκαλί τσαγιέρα με μια αντίσταση από κάτω), Κατευθυνόμουν προς Αγρίνιο κι ενώ είχα για αρκετή ώρα 170 χλμ ανάβει το λαμπάκι. Κόβω και σταματάω σε μια άκρη και σβήνω-ανάβω μηχανή, Σβήνει το λαμπάκι. Μπαίνω Αγρίνιο, πάω στο service. Τα λάδια τα είχα αλλάξει το καλοκαίρι και ήταν εντάξει.Το κοιτάει ο μάστορας δεν βλέπει κάτι. το βάζει στο διαγνωστικό δεν βγάζει βλάβη. Μου λέει μπορεί να κόλλησε ο αισθητήρας. Μου έχει ξανατύχει μου λέει! Φεύγω. Προχωράω 500 μέτρα ξανανάβει το λαμπάκι. Ξαναγυρίζω στο συνεργείο του το δείχνω .Σβήνω ανάβω φεύγει το λαμπάκι. Να βγάλουμε τον πόλο της μπαταρίας μου λέει. Μην ανησυχείς, τα λάδια είναι εντάξει. Καλά άστο του λέω και φεύγω. Έχω επιστρέψει στη βάση μου (Πύργος), δεν έχει αντιπροσωπεία και για service πηγαίνω Τρίπολη. Θα μιλήσω με τον μάστορά μου να μου πει τη γνώμη του και θα δω. Στάθμη λαδιού οκ. Πίεση λαδιου; Αισθητήρας; Κάπου διάβασα ότι μπορεί να έχει πιάσει κάτι το φίλτρο λαδιού και προς στιγμή να επηρέασε την πίεση λαδιού. Το καλοκαίρι όργωσα την Ελλάδα και δεν είχα κάποα ένδειξη. Ευχαριστώ.
-
Δεν έχω Civic, είχα όμως ανάλογου σπορτίφ χαρακτήρα οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο παρέλαβα με PZero Rosso από το εργοστάσιο το 2011. Και σήμερα έχω ένα απλό πετρελαιοκίνητο Supermini που ήρθε εργοστασιακά με το αντίστοιχης φιλοσοφίας Michelin Pilot Sport 4. H Honda επέλεξε ως πρώτη τοποθέτηση ένα λάστιχο με χαρακτηριστικά που πάνε περισσότερο σε ήσυχη μετακίνηση, μεγάλη χιλιομετρική απόδοση και χαμηλή τριβή κύλησης παρά προς το κράτημα και την ακρίβεια. Δεν είναι κακό, αλλά είναι δικαιώμα του καθενός, αν δεν του αρέσει αυτό να το αλλάξει.
Εφόσον λοιπόν η Pirelli βγάζει αυτό το λάστιχο σε συμβατή διάσταση, δείκτη φορτίου και ταχύτητας, το PZero κάνει για το απλό Civic μια χαρά. Αν δεν κάνει για τον XΨ οδηγό γιατί έχει διαφορετικό τρόπο οδήγησης ή εντελώς διαφορετική φιλοσοφία μετακίνησης είναι άλλο θέμα.
Εν κατακλείδη, τα PZero είναι μία γκάμα ελαστικών που ξεκινά απλά καθημερινά PZero, PZero Rosso και PZero Nero, τα πολύ μαλακά Pzero Corsa για χρήση δρόμου σε Supercar και τα Pzero Trophy R με έγκριση τύπου για το δρόμο ώστε να μην αλλάζεις λάστιχα όταν φτάνεις σε πίστα για Track day. H γενίκευση ότι τα Pzero γενικώς είναι για τοποθέτηση σε δυνατό sport αυτοκίνητο και πουθενά αλλού είναι άτοπη. Είναι σαν να λέμε Civic και να τα θεωρούμε όλα Type R...
-
Κανείς δεν θα έπρεπε να αγοράζει ένα civic 1.5 5d ή 4d για να έχει υψηλή κατανάλωση, θορύβους κύλισης και να οδηγεί με την ταυτότητα δαγκωμένη στο στόμα, ώστε να χρειάζεται performance ελαστικά.
Το πρόβλημά μας είναι ότι όλοι θέλαμε ένα type r, με τα κόστη αγοράς και χρήσης του 1.5 … αλλά επειδή αυτό δε γίνεται, θέλουμε να μεταμορφώσουμε το πρόβατο σε λύκο …
Εδώ αρχίζει η λανθασμένη θεώρηση του όρου ΒΕΛΤΙΩΣΗ, που δεν αφορά μόνο τα ελαστικά, αλλά τον κινητήρα και την ανάρτηση.
Ειδικά για τη Honda, που όλοι γνωρίζουν ότι αρέσκεται στο precise engineering και ελάχιστα σημεία μπορείς να βελτιώσεις πραγματικά (ακόμα και στο type r), διατηρώντας το χαρακτήρα του αυτ/του και την εκπληκτική δουλειά που έχουν κάνει οι Μηχανικοί.
Αλλά το όποιο αρχικό κέρδος και χαρά, με την πάροδο του χρόνου θα μετατραπεί σε υψηλή κατανάλωση, κόστος χρήσης, κοπάνημα, πιθανές βλάβες- αστοχίες, απώλεια εγγύησης κλπ και εν γένει απογοήτευση.
Όταν βελτιώνεις ένα σπορ αυτ/το, όπως έχω κάνει πολλάκις στο παρελθόν, είσαι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να ζεις με τα ως άνω αρνητικά, αντλώντας τα όποια θετικά της βελτίωσης που ταιριάζουν στον χαρακτήρα του αυτ/του.
Όταν βελτιώνεις ένα σβέλτο οικογενειακό, δεν είσαι μακροπρόθεσμα το ίδιο συνειδητοποιημένος και διατεθειμένος να πληρώνεις τα ως άνω …
Εν τέλει, performance ελαστικά, αναρτήσεις και βελτιώσεις κινητήρα δε ταιριάζουν και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του αυτ/του αλλά …
Περί ορέξεως … κολοκυθόπιτα …
Και αν δε πληρώσεις … δε θα μάθεις …
-
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει performance ελαστικό... Tα βασικά Pzero, τα Pilot Sport 4, τα Conti Sport Contact, τα S001, τα SportMaxx RT και τα F1 Assym είναι ελαστικά με χαρακτήρα όπως το Civic ως αυτοκίνητο. Σπορτίφ καθημερινά, αλλά επουδενί ακραία. Το μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημα που έχει ένα ελαστικό σαν τα turanza (;) που φοράει από το εργοστάσιο το Civic είναι η χαμηλή τριβή κύλησης που μεταφράζεται το πολύ σε 2-3% χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό τους όμως το χαρακτηριστικό συνεπάγεται και μειωμένη πλευρική, ελκτική πρόσφυση και χειρότερο φρενάρισμα.
Η Honda επέλεξε τα λάστιχα αυτά για να ρίξει όσο γίνεται τις τυποποιημένες εκπομπές CO2. To precise engineering και τα δυνατά φρένα που έχει το αυτοκίνητο, δεν θα αναδειχτούν από αυτή την επιλογή.
Αν λοιπόν για κάποιον είναι σημαντικά τα 10 ευρώ στα 1000 km θα κάνει την επιλογή του. Αν για κάποιον άλλον προτεραιότητα είναι το φρένο και το τιμόνι θα κάνει επίσης τη δική του. Η άνεση, για κάποιον που δε θα αλλάξει διάσταση ελαστικών θα έχει απειροελάχιστη διαφορά, ενώ με τα ratings κάποιων από τα παραπάνω ελαστικά για το θόρυβο κύλησης πραγματικά θα εκπλαγείς αν το ψάξεις.
-
Δεν έγραψα μόνο για τα ελαστικά, αλλά για ότι περιλαμβάνει το πακέτο ΒΕΛΤΙΩΣΗ…
Έχοντας στo παρελθόν στην κατοχή μου τα κάτωθι :
Peugeot 106 Rallye, Fiat Punto GT, Subaru Impreza STi, Toyota Celica TS, Audi s3 2.0 TFSI Quattro…
Πίστεψε με, γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσένα τι θα πει performance ελαστικό !!!
Και έχω πληρώσει και λιώσει 10άδες σετ από δαύτα …
Kαι επαναλαμβάνω …
Πεταμένα λεφτά απ’ το παράθυρο … για το σιβίκ 1.5 4d & 5d !!!
-
Κατ αρχάς 1 pimacy 3 έχει περισσότερο θόρυβο από το pirelli pzero σημειωτέον ότι πριν είχα 215 55 16 και πήγα στο pireli 215 50 17 και η αύξηση της κατανάλωσης υπήρξε με ένα νέο λάστιχο και μεγαλύτερης μάζας ζάντα. Όσο για το πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν λέει κανείς ότι είναι απαράδεκτο αλλά δεν είναι τελειο. Αν σε χαλάει συγνώμη. Και τέλος εγώ ότι λέω το έχω δοκιμάσει . Κάποιοι άλλοι αναπαράγουν μόνο αυτά που διαβάζουν στο internet. Έλα να κάνουμε μια ανάβαση Καστανιά να σου φύγει η χωριστρα.
-
Επειδή δεν με ξέρεις Ηλία (Γιάννης ονομάζομαι παρεμπιπτόντως), ασφαλώς και δεν γνωρίζεις τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου. Το ίδιο ισχύει και για εσένα απο την πλευρά μου. Το μόνο που μπορώ να κρίνω είναι την ορθότητα 5 αράδων και όχι το όλον του συμφορουμίτη στον οποίο απαντώ.
Λυπάμαι πραγματικά που έχεις μετανιώσει για τόσα πράγματα στο παρελθόν και που νιώθεις την ανάγκη να τα αναφέρεις για να αποκτήσεις credibility. Το θέμα είναι όμως ότι αναφέρομαι σε απλά λαστιχάκια του θεού τα οποία έχουν το ίδιο κόστος, τις ίδιες εγγυήσεις και τις ίδιες πιστοποιήσεις με λάστιχα χαμηλού συντελεστή τριβής κύλισης που προτιμούν αρκετοί κατασκευαστές για τον λόγο που ανέφερα στο προηγούμενο post μου. Όλα τα υπόλοιπα δεν με αφορούν.
-
No comments χαχαχαχαχαχαχα. Σαν να ξεφύγαμε λίγο
-
Όσο για το πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν λέει κανείς ότι είναι απαράδεκτο αλλά δεν είναι τελειο. Αν σε χαλάει συγνώμη. Και τέλος εγώ ότι λέω το έχω δοκιμάσει . Κάποιοι άλλοι αναπαράγουν μόνο αυτά που διαβάζουν στο internet. Έλα να κάνουμε μια ανάβαση Καστανιά να σου φύγει η χωριστρα.
Κρίνοντας από τη διάσταση του ελαστικού σου, καταλαβαίνω ότι έχεις το σενταν.
Το χατς στο οποίο αναφέρεται ο Ηλίας είναι άλλη περίπτωση (sport). Δεν ξέρω αν είναι τέλειο, άλλωστε δεν έχω και εμπειρία από αγώνες, είναι όμως το καλύτερο πίσω σύστημα σε όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει!
-
To ESP απενεργοποιείται πληρως ?
-
Χαλαρώστε παλικάρια συζήτηση κάνουμε, το 4d έχω το εχω πιέσει αρκετές φορές σε στροφές λόγω χωριού και δεν με απογοήτευσε.Τωρα όσον αφορά τα ηλεκτρονικά έχει ανάψει αρκετές φορές η λυχνία για πίεση ελαστικού (χμμ ποιο ομως) χωρίς να έχει χάσει κάποιο ελαστικό πίεση το εχω τσεκάρει 2 φορές που έχει συμβεί.
Επίσης μια άλλη ένδειξη που άναψε ειναι το acc το tc μαζί με κάποια άλλα λαμπάκια (τρελάθηκα μόλις είδα τόσο πολλά) και τις 2 φορες αναψαν μετά από χώσιμο σε στροφές.
Εννοείται πως έσβησαν μόλις έσβησα και άναψα ξανά το αυτό/το.
-
ΝΑΙ το esp απενεργοποιειται πληρως αλλα δεν το εχω κανει ποτε
-
Sargus comfort hatchback είναι και από ότι γνωρίζω όλα τα hatch έχουν το ίδιο σεταρισμα ανάρτησης. Και πάλι λέω ότι στα πολλά υπάρχει μια επιπλεον ταλάντωση για μένα τον άρρωστο. Όσον αφορά το σωσιμο της παρτίδας ESP δεν έχει ξαναδώσει σημεία ζωής εν κινήσει. Και Ηλίας με αγάπη στο λέω μη μετανοιωνεις γιατί απλά τα παιδιά πρέπει να παίζουν για όσους βέβαια διατηρούν το παιδί.
-
Εγώ πάλι νομίζω ότι δε διαφέρει η ανάρτηση με βάση το αμάξωμα αλλά με βάση την έκδοση. Π.χ. η sport έκδοση (που είναι αποκλειστικά το 1.5 χατς στη χώρα μας) έχει πιο σφιχτή-σπορτίβικη ανάρτηση από όλα τα άλλα (comfort, elegance κτλ.) που είναι προσανατολισμένα στην άνεση.
Δεν επιμένω όμως γιατί μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Καλημέρα.Έχω το 1.5 hatchbach.( Μάρτιος του 2018 15000 χλμ). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιον, να του ανάψει η ένδειξη του λαδιού (πορτοκαλί τσαγιέρα με μια αντίσταση από κάτω), Κατευθυνόμουν προς Αγρίνιο κι ενώ είχα για αρκετή ώρα 170 χλμ ανάβει το λαμπάκι. Κόβω και σταματάω σε μια άκρη και σβήνω-ανάβω μηχανή, Σβήνει το λαμπάκι. Μπαίνω Αγρίνιο, πάω στο service. Τα λάδια τα είχα αλλάξει το καλοκαίρι και ήταν εντάξει.Το κοιτάει ο μάστορας δεν βλέπει κάτι. το βάζει στο διαγνωστικό δεν βγάζει βλάβη. Μου λέει μπορεί να κόλλησε ο αισθητήρας. Μου έχει ξανατύχει μου λέει! Φεύγω. Προχωράω 500 μέτρα ξανανάβει το λαμπάκι. Ξαναγυρίζω στο συνεργείο του το δείχνω .Σβήνω ανάβω φεύγει το λαμπάκι. Να βγάλουμε τον πόλο της μπαταρίας μου λέει. Μην ανησυχείς, τα λάδια είναι εντάξει. Καλά άστο του λέω και φεύγω. Έχω επιστρέψει στη βάση μου (Πύργος), δεν έχει αντιπροσωπεία και για service πηγαίνω Τρίπολη. Θα μιλήσω με τον μάστορά μου να μου πει τη γνώμη του και θα δω. Στάθμη λαδιού οκ. Πίεση λαδιου; Αισθητήρας; Κάπου διάβασα ότι μπορεί να έχει πιάσει κάτι το φίλτρο λαδιού και προς στιγμή να επηρέασε την πίεση λαδιού. Το καλοκαίρι όργωσα την Ελλάδα και δεν είχα κάποα ένδειξη. Ευχαριστώ.
Μου έχει συμβεί και εμένα 2 φορές. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν οτι είναι ψιλογνωστό το θέμα αυτό. Αν ξαναεμφανιστεί μάλλον θα μου αλλάξουν το φλοτέρ. Μακακία πάντως. Και τις 2 φορές μου άναψε στην εθνική οδό και έψαχνα να βρώ μέρος να σταματήσω (ψιλοχέστηκα δεν στο κρύβω). Άλλωστε δεν είναι ένα απο τα πιο σημαντικά λαμπάκια?
-
. Άλλωστε δεν είναι ένα απο τα πιο σημαντικά λαμπάκια?
Ειναι ναι
-
Θυμήθηκα τώρα κάτι να ρωτήσω τους συν-κατόχους:
Εδώ και λίγο καιρό (δεν ξέρω πόσο) δε διαβάζει το αμάξι από το κινητό μου τον τηλεφωνικό κατάλογο και τις τελευταίες κλήσεις. Ενώ παλαιότερα το έκανε. Για να μην ψάχνομαι (και δεν ξέρω και από που να ξεκινήσω) το έχει πάθει κανένας άλλος;
-
Paoki η λυχνία των ελαστικών μου άναψε 3 με 4 φορές. Την τελευταία είχα αλλάξει λάστιχα οπότε χρειαζόταν βαθμονομηση. Τις 3 προηγούμενες είχα προκα. Όπως επίσης αν έχουμε κάποια απώλεια στα λινα πάλι θα ανάψει λαμπακι. Βασικά το σύστημα μετράει τους κύκλους των τροχών. Και όταν υπάρχει άνιση μέτρηση ανάβει.
-
Θυμήθηκα τώρα κάτι να ρωτήσω τους συν-κατόχους:
Εδώ και λίγο καιρό (δεν ξέρω πόσο) δε διαβάζει το αμάξι από το κινητό μου τον τηλεφωνικό κατάλογο και τις τελευταίες κλήσεις. Ενώ παλαιότερα το έκανε. Για να μην ψάχνομαι (και δεν ξέρω και από που να ξεκινήσω) το έχει πάθει κανένας άλλος;
Περίεργο... Εγώ θα έλεγα να διαγράψεις την συσκευή κινητού απο τη μνήμη bluetooth του αυτοκινήτου και να την ξαναπεράσεις. Εγώ αυτό θα έκανα αρχικά
Νέο Honda Civic 2017