-
Δες το 3008
Πιο πολύ μέταλλο άρα πιο ανθεκτικά τα μοτέρ...
Στο νήμα πάλι που συζητάμε τα 177 άλογα βενζινης κοστίζουν σχεδόν 4000 λιγότερα από τα 136 του ντίζελ. Κορόιδα τελικά οι κορεάτες...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Δεν χρειάζεται να αποφασίσουμε τίποτα. Εσύ πρέπει να ηρεμήσεις και να σκεφτείς λίγο πιο ψύχραιμα.
Το ότι χρησιμοποιούν βενζίνη και diesel τις ίδιες τεχνολογίες, δε σημαίνει ότι είναι και ίδια στην εφαρμογή. Ένα απλό παράδειγμα: Άλλο πράγμα τα 150 bar πίεσης καυσίμου ενός βενζινοκινητηρα άμεσου ψεκασμού και άλλο τα 2000 bar ενός diesel. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ποια αντλία καυσίμου και ποια μπεκ κοστίζουν παραπάνω...
Κατά τ'άλλα, για να σου απαντήσω και στα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτεις :
Παραμένουν εμπορικά τα diesel, αλλά με συνεχώς μειούμενη ζήτηση. Όταν πάψουν να έχουν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, θα σταματήσει και η διάθεση τους.
Είναι πάντα οικονομικότερα από τα βενζινοκινητα, όσο κι αν έχει κλείσει ελαφρώς η ψαλίδα. -
Άρα φίλε που έθεσες πιο πάνω το ερώτημα για τον προβληματισμό ντίζελ ή βενζινα πήρες μια καλή παράθεση επιχειρημάτων νομίζω , σου εγραψα ότι σε λιγότερο από 3 χρόνια θα αποσβέσεις το ντίζελ οπότε ...εσύ αποφασίζεις!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δες το 3008Α νόμιζα ότι μιλούσαμε για σοβαρά αυτοκίνητα.
Πιο πολύ μέταλλο άρα πιο ανθεκτικά τα μοτέρ...
Άντε πάλι μια προσπάθεια ακόμα μπας και...
Ο λόγος λοιπόν που το μπλοκ είναι πιο ενισχυμένο είναι ότι ασκούνται μεγαλύτερες πιέσεις σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες, δεν το κάνουν για να είναι πιο αξιόπιστοι. Ίδια προσδοκώμενη ζωή έχουν.
-
Δε γνωρίζω αν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να δείχνουν αν τα diesel είναι πιο αξιόπιστα από τα βενζίνης, σε κάθε περίπτωση πάντως μου κάνει εντύπωση η προτίμηση των ταξιτζήδων προς αυτά. Που προφανώς άλλος βγάζει το ψωμί του από αυτό και θέλει να έχει την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αξιοπιστία. Και κυρίως μου κάνει εντύπωση πως δεν 'έπιασαν' τα υβριδικά, παρά το γεγονός πως είναι χρόνια στην αγορά και πως τα πρώτα μάλιστα ήταν από πολύ αξιόπιστες εταιρείες (Toyota, Honda). Παρόλα αυτά και παρά την εξέλιξη τους, οι ταξιτζήδες φαίνεται να συνεχίζουν να προτιμούν το πετρέλαιο.
Από την άλλη βέβαια το κόστος του πετρελαιοκινητήρα είναι υψηλότερο για τους λόγους που ανέφερε ο Δίας και το σίγουρο είναι πως για να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες τεχνολογίες για να πιάσουν τα νέα όρια για τους ρύπους, το κόστος θα γινόταν ακόμη υψηλότερο. Αυτό σε συνδυασμό και με το dieselgate, φαίνεται να έχει στρέψει πλέον τις εταιρείες ξεκαθαρα προς τον ηλεκτρισμό και σίγουρα μακρυά από το πετρέλαιο. Όταν ακόμη και η Fiat καταργεί το πετρέλαιο από την γκάμα της, το μέλλον δυστυχώς δείχνει δυσοίωνο για τα diesel.
Για εμένα βέβαια αυτό είναι λάθος, γιατί το πετρέλαιο κάλυπτε σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγκες τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν ακόμη τα βενζινοκίνητα, τα υβριδικά ή τα ηλεκτρικά. Όταν ο άλλος καλύπτει τακτικά μεγάλες αποστάσεις (π.χ. πωλητής που καλύπτει την Β. Ελλάδα και είναι καθημερινά στον δρόμο), τι εναλλακτική έχει από θέμα κόστους έναντι του πετρελαίου; Να πάρει ένα ακριβό υβριδικό για να πηγαίνει με την μπαταρία τα πρώτα 30Km και εφόσον η ταχύτητα του δεν ξεπερνά τα 100Kmh;
-
Υπαρχει το φυσικο αεριο , αλλά δεν ειναι τοσο διαδεδομενο
-
O πωλητής να πάρει βενζινα και να χρεώνει τα 10λτ/100 στην εταιρεία του και να χαίρεται την οδηγική απόλαυση του ανεβακατεβασματος ταχυτήτων μέχρι να φτάσει στον προορισμό του...!!!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
η προτίμηση των ταξιτζήδων προς αυτά. Που προφανώς άλλος βγάζει το ψωμί του από αυτό και θέλει να έχει την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωσηΛογικό δεν είναι να προτιμήσει το ντίζελ; Σκέψου μόνο πόσο καίει μια Mercedes E200 βενζίνης και πόσο η αντίστοιχη ντίζελ. Πόσο να χρεώσεις στον πελάτη; Στην πόλη μας βέβαια κυκλοφορεί και μια (μια συγκεκριμένη πετυχαίνω εγώ, σίγουρα θα κυκλοφορούν κι άλλες) Ε250 φυσικού αερίου, με WIFI κλπ. Αρχοντική, με το γκάζι και την ποιότητα λειτουργίας της βενζίνης και οικονομία ανώτερη του πετρελαίου!
μου κάνει εντύπωση πως δεν 'έπιασαν' τα υβριδικά, παρά το γεγονός πως είναι χρόνια στην αγορά και πως τα πρώτα μάλιστα ήταν από πολύ αξιόπιστες εταιρείες (Toyota, Honda). Παρόλα αυτά και παρά την εξέλιξη τους, οι ταξιτζήδες φαίνεται να συνεχίζουν να προτιμούν το πετρέλαιο.
Προβλήματα με τις μπαταρίες και μικρά σχετικά οχήματα (Civic, Prius).
-
Στην Αθήνα έχουμε πολλά ταξί που είναι Prius με υγραέριο και κόστος κίνησης 3,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
-
Γνώστες, το Τουσόν ανήκει στην υποκατηγορία D-suv η οποία κατηγορία σύμφωνα με την έγκριτη JATO Dynamics έκλεισε το 2017 με τα πετρέλαια να έχουν μερίδιο ...79% και τις βενζίνες ...14%. Αυτά για μια γλήγορη προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα.
https://www.jato.com/diesel-in-europe-in-2017-annus-horribilis/
Επειδή όμως, οι παλιότερες αποδόσεις δεν εγγυούνται τις μελλοντικές, εξ' ου και ο προβληματισμός μου για την ευκολία και τιμή μεταπώλησης ενός τέτοιου οχήματος μετά από μερικά χρονάκια τώρα που έχει στοχοποιηθεί σαν καύσιμο. Ίσως και τη δυνατότητά του π.χ. να μπαίνει δακτύλιο πες το 2030 (στα κουτουρού).
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει σύγκριση και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες. Το πετρέλαιο θα το πληρώσεις λίγο παραπάνω στην τιμή αγοράς (περί το 15%), αλλά θα σου δώσει πίσω τα φράγκα σε βάθος χρόνου και με το παραπάνω.
Δεν είναι στραβός ο γυαλός, όχημα με μεγάλο βάρος και τεράστια μετωπική επιφάνεια και ελαστικά και 20.000 χλμ. το χρόνο = ΦΩΝΑΖΕΙ για πετρέλαιο. Εκτός και αν είσαι άπλας. Πάρε βενζίνα τότε και πλέρωνε καμαρωτός.Να σημειώσω εδώ κάτι άλλο, την απίστευτη υποκρισία. Αυτοί που φτύνουν αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο, είναι οι ίδιοι
που κάποτε (πολύ πρόσφατα) το θεοποιούσαν και ρωτούσαν 'τι θα γίνει επιτέλους με το πετρέλαιο στην Ελλάδα?. Ποντάρω και σε κάτι άλλο: Οι ίδιοι θα 'γκρεμίσουν' την βενζίνη από τον σύντομο θρόνο της μόλις παρέλθει κάθε συμφέρον προς αυτή. Θα δούμε πολύ σύντομα και αυτό το επεισόδιο.Περί αξιοπιστίας
Παλιά, δεν υπήρχε σύγκριση μεταξύ αξιοπιστίας βενζινοκίνητου και πετρελαιοκίνητου ΙΧ, τα δεύτερα είχαν πολύ καλύτερη κυρίως διότι δεν είχαν, και δεν έχουν ούτε σήμερα, το σύστημα έναυσης του καυσίμου που έχουν τα πρώτα. Το οποίο είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά μεγάλης τάσης και γενικά είναι ευαίσθητο. Χρόνια έρευνες από την ADAC με βάση τον αριθμό και τη συχνότητα των ακινητοποιήσεων σε Γερμανία, μεταξύ ιδίων κατά τα άλλα οχημάτων (π.χ. συνέκριναν ένα βενζινοκίνητο Πασάτ με ένα πετρέλαιο, κ.ο.κ.) το αποδείκνυαν.
Έχω καιρό να δω τέτοια έρευνα δημοσιευμένη, και στο ενδιάμεσο όλα τα ΙΧ έχουν φορτωθεί με ένα σκασμό νέες τεχνολογίες, ορισμένες φορές παραπλήσιες. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε σήμερα που κάθεται πλέον η μπίλια, με αντίστοιχες επικαιροποιημένες αναφορές. -
Οτι και να λέτε η Hyundai το Tucson την άνοιξη θα το παρουσιάσει υβριδικό ντίζελ 1.6 και βέβαια με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση απο τα υβριδικά βενζίνη. Στην περίπτωση αυτή ο προβληματισμός θα είναι μεγαλύτερος και αν επαληθευτεί το άρθρο που αναφέρει οτι η Σαουδική Αραβία θα ανεβάσει τις τιμές του πετρελαίου βλέπω τις πωλήσεις της βενζίνης στα τάρταρα.
https://www.fleetnews.co.uk/cars/review ... ive-review
-
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγάλη ανταπόκριση στο νήμα αλλά πιο πολύ στο θέμα με το αυτόματο και λιγότερο στο θέμα βενζίνη-πετρέλαιο.
Σας ευχαριστώ πάντως για τις απόψεις και τις συμβουλές.Έχω την αίσθηση ότι το νέο προσθιοκίνητο Tucson βενζίνη αυτόματο θα έχει μέση κατανάλωση κάτω από 9 λ/100 χλμ και αυτό διότι το προηγούμενο μοντέλο με τετρακίνηση και αυτόματο στις δοκιμές που έχω διαβάσει είναι στα 9 λ/100 χλμ. Το δε πετρέλαιο θα κυμανθεί κοντά στα 7λ/100 χλμ. Βέβαια είναι απλά μια αίσθηση.
Στο θέμα του αυτόματου τώρα, έχει κάποιος άποψη γιατί αυτό νομίζω θα καθορίσει εάν τελικά θα είναι μια επιτυχημένη αγορά.
Τα προβλήματα-παράπονα που καταγράφονται είναι πολύ σοβαρά. Ακόμα και μετά την ανάκληση του 2016, συνεχίζουν να εμφανίζονται σε νέα αυτοκίνητα και αυτό γενικώς με τρομάζει. -
Άμα σου λέει ο κατασκευαστής 7.6 για την βενζινα μην ελπίζεις σε 9 ταβάνι . Θα είναι σίγουρα 9.5 και πανω. Στο ντίζελ βάζει 4.6 γι'αυτό το υπολόγισα στην άσκηση που σου έκανα στο 7.
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω αυτό το αμάξι λόγω όγκου βάρους και μετωπικής επιφάνειας φώναζει για ντίζελ και ακόμα περισσότερο αφού το θες αυτόματο! Καθώς πάει περίπατο και η ...οδηγική απόλαυση της βενζινας!
Μόνο αν έχεις συγγενή με πρατήριο και ψωνίζεις στο κόστος πας σε βενζίνη.
Τώρα αν έχεις σχεδόν 1500 ευρώ για τα επιπλέον καύσιμα το χρόνο και σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι και μετά το 2030 πάρε βενζινα γιατί σε 12 χρόνια από τώρα όντως μπορεί να έχει απαγορευτεί η κίνηση εντός δακτυλίου των ντίζελ.
Αν φτάνεις μέχρι τα +30000 για αγορά και σε παίρνει να περιμένεις 8-10 μήνες ακόμα θα σου πρότεινα το υβριδικό ντίζελ που ανέβασε πριν ο φίλος. Είναι future proof . Και φυσικά και το πολυαναμενόμενο c5 aircross που με +30 θα το παίρνεις αυτόματο και με πολύ καλό εξοπλισμό και με εξατομικευση εξοπλισμού εμφάνισης που σαφώς δεν τον προσφέρει το τουσον
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
γιατί σε 12 χρόνια από τώρα όντως μπορεί να έχει απαγορευτεί η κίνηση εντός δακτυλίου των ντίζελ.Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και δεν πρέπει να του δίνουμε λιγότερο βάρος απο αυτό που του αρμόζει.
Γιατί 12; Θα σπεύσω να ρωτήσω.
Είμαι σίγουρος πως η επόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση (όχι του 19), θα έχει στους κεντρικούς άξονες της, αυτό το ακριβώς το θέμα.
Άρα μιλάμε για πολύ νωρίτερα απο τα 12 έτη.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την παρούσα οικονομική κατάσταση που δεν ευνοεί αποπληρωμές εξ' αρχή ή έστω σε μικρό χρονικό διάστημα των νεοαποκτηθέντων οχημάτων.
Άρα και θα το χρωστάς και θα πέσει η αξία του κατά 80%.
Θα ψάχνουμε μαντρά να το στείλει έξω και αν...Κάπου ακούστηκε πως μόνο οι ασχολούμενοι με τα αγροτικά ή έστω οι επαγγελματίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο.
Αυτό δεν το λέω με καμμία σιγουρία, το αναφέρω επειδή το άκουσα.
Δηλαδή θα σε αναγκάσουν να αγοράσεις βενζίνη για να κινηθεί η αγορά, μιας και θα θέλουν να μην έχεις πετρέλαιο αλλά να έχεις κάτι να συντηρείς.Τέλοσπάντων, θέλω να επισημάνω πως το θέμα της απαγόρευσης εδω θα ξαναπαίξει μεγάλο ρόλο...μιλάμε για την χώρα μας. Έξω θα είχες ένα άλφα πλάνο και μια προοπτική προγραμματισμού, εδώ όμως πρέπει να μαντεύουμε ορέξεις, διαπλεκόμενα και συνωμοσιολογίες.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Άμα σου λέει ο κατασκευαστής 7.6 για την βενζινα μην ελπίζεις σε 9 ταβάνι . Θα είναι σίγουρα 9.5 και πανω. Στο ντίζελ βάζει 4.6 γι'αυτό το υπολόγισα στην άσκηση που σου έκανα στο 7.
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω αυτό το αμάξι λόγω όγκου βάρους και μετωπικής επιφάνειας φώναζει για ντίζελ και ακόμα περισσότερο αφού το θες αυτόματο! Καθώς πάει περίπατο και η ...οδηγική απόλαυση της βενζινας!
Μόνο αν έχεις συγγενή με πρατήριο και ψωνίζεις στο κόστος πας σε βενζίνη.
Τώρα αν έχεις σχεδόν 1500 ευρώ για τα επιπλέον καύσιμα το χρόνο και σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι και μετά το 2030 πάρε βενζινα γιατί σε 12 χρόνια από τώρα όντως μπορεί να έχει απαγορευτεί η κίνηση εντός δακτυλίου των ντίζελ.
Αν φτάνεις μέχρι τα +30000 για αγορά και σε παίρνει να περιμένεις 8-10 μήνες ακόμα θα σου πρότεινα το υβριδικό ντίζελ που ανέβασε πριν ο φίλος. Είναι future proof . Και φυσικά και το πολυαναμενόμενο c5 aircross που με +30 θα το παίρνεις αυτόματο και με πολύ καλό εξοπλισμό και με εξατομικευση εξοπλισμού εμφάνισης που σαφώς δεν τον προσφέρει το τουσον
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΔιάβαζα και αγχώθηκα που τόση ώρα δεν είχες προτείνει κάποιο citroen........... ευτυχώς το έσωσες στο παρά 5'!!!!!
-
Έτσι είναι αμα τα παίρνεις πρέπει να προτείνεις συνεχώς τα ...σωστά αμάξια! Δύσκολες εποχές φιλαράκι....
Το κράξιμο που γράφω βέβαια για τους ντηλερ στο νήμα του c5air δεν βλέπω να το σχολιάζεις....αλλά αυτό μάλλον σου χαλά την επιχειρηματολογία....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φιλε μου ασε το αυτοματο ...το 1.6 ντιζελ με 115 ιππους μια εκδοση παραπανω απο τον πρωην 1.7......με τζαμπα χρωματακι και το κλειδι στο χερι στα 22375....απο τον γαβριηλιδη βεροια......παρε μηχανοκινητο κιβωτιο ειναι κουραστικο μεν αλλα εγγυηση....τα αυτοματα ειναι εγγυηση στα πολυ πριμιουμ αμαξια κατα την γνωμη μου...στα αμαξακια που μπορουμε να αγγιξουμε εμεις οι απλοι θνητοι το αυτοματο κιβωτιο για μια πενταετια τουλαχιστον θα αποτελει ελαφρως ζημιαρικο και κοστοβορο.....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό πιθανότατα έχει μια δόση αλήθειας μιας και στο QQ έβγαζε πρόβλημα το αυτόματο κιβώτιο (είχαν σταματήσει και την παραγωγή για ένα διάστημα νομίζω), ενώ τις προάλλες διάβαζα δοκιμή του Drive για μεταχειρισμένο Audi Q3, και έλεγε ότι πρώτη βλάβη με διαφορά (σχεδόν 50%!) ήταν το αυτόματο κιβώτιο. Προφανώς βέβαια, αυτά αλλάζουν από μάρκα σε μάρκα.
-
Καλά και εμείς με τα χειροκίνητα μια χαρά μας κόβεται η ντιζα του σασμάν και μένουμε με τον λεβιέ στο χέρι!( προσωπική εμπειρία)
-
Τις προάλλες που μου είχε κοπεί, μπορούσα να κυκλοφορήσω πάντως. Απλά φοβήθηκα και δεν άλλαξα από 3η που είχα μέσα. Αλλά άλλαζε εν τέλει όπως είδα από το μηχανικό εκ των υστέρων.
Hyundai Tucson 2015