-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
https://www.autoagora.gr/news/data/nea-montela/Sklhrh-dokimasia-gia-to-Hyundai-Tucson-Poso-antexei-meta-apo-100-000-xlm_177565_37331.aspΩραίο άρθρο!...διαβάζεις διαβάζεις σου αναλύει την βίδα αλλά δεν σου λέει ούτε τον κυβισμό ούτε αν είναι ντίζελ ή βενζινα....ότι ναναι
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ωραίο άρθρο!...διαβάζεις διαβάζεις σου αναλύει την βίδα αλλά δεν σου λέει ούτε τον κυβισμό ούτε αν είναι ντίζελ ή βενζινα....ότι ναναι
Άμα δεις την τρίτη φωτογραφία της πρώτης σελίδας σου λέει στο πινακάκι ότι είναι δίλιτρος turbo diesel.
Κακώς δεν τα αναφέρει βέβαια στο άρθρο...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Έχοντας καταλήξει στην αγορά καινούργιου Tucson fl Αυτόματου (εκκρεμεί η απόφαση αν θα είναι βενζίνη ή πετρέλαιο λόγω του ότι είμαι στο όριο των 20.000 km/έτος), βρήκα μια ανάκληση οχημάτων το 2016 για πρόβλημα στο αυτόματο κιβώτιο.
Το έψαξα λίγο παραπάνω και υπάρχουν αναφορές για αργοπορημένη αντίδραση στην εκκίνηση (πέραν του 1-2 sec) οι οποίες ενίοτε περιλαμβάνουν και προβλήματα σε πορεία ( πηγή πληροφορίας carcomplaints.com). Μετά το 2016, οι περισσότεροι κάτοχοι παραπονιούνται και για μη αναγνώριση του προβλήματος από τις εισαγωγικές και τους εμπόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν την δικαιολογία ότι είναι 'λογικό' ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να χρειάζεται έως 5 sec για εκκίνηση.
Θέλω λοιπόν οι κάτοχοι αυτόματου Tucson ή οι γνωστοί-κοντινοί αυτών να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα. Το έχει βιώσει κανείς ή είναι απλά αμερικάνικο παράπονο? Γενικά η Hyundai υπερηφανεύεται για το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο λόγω του είναι built in-house.
Όποιος κάνει τον κόπο να απαντήσει, ας βοηθήσει και λίγο με την πραγματική κατανάλωση.
Ευχαριστώ
-
Το όριο των 20.000 το χρόνο... Πες μου ότι τρολάρεις!
-
Απλά με κάποιους υπολογισμούς και μόνο με μαθηματική προσέγγιση κάπου εκεί προσδιορίζω το σημείο αλλαγής σε πετρέλαιο.
Δεκτές οποιεσδήποτε συμβουλές μιας και δεν είμαι κανένας car expert...
-
Ο χρήστης accountant έγραψε:
Απλά με κάποιους υπολογισμούς και μόνο με μαθηματική προσέγγιση κάπου εκεί προσδιορίζω το σημείο αλλαγής σε πετρέλαιο.Δεκτές οποιεσδήποτε συμβουλές μιας και δεν είμαι κανένας car expert...
Ότι κι αν λένε οι 'γνώστες' και τα περιοδικά, δεν υπάρχει κανένα όριο πάνω από το οποίο να συμφέρει το πετρέλαιο!
Βάζεις κάτω τη διαφορά τιμής αγοράς βενζινοκίνητου με diesel, τη διαφορά σε lt/100Km κατανάλωσης και τις τιμές λίτρου βενζίνης και πετρελαίου κίνησης και βρίσκεις, με βάση τα χιλιόμετρα που κάνεις, πότε θα κάνεις απόσβεση, με βάση τα τωρινά δεδομένα. Από εκεί και πέρα, εσύ αποφασίζεις...Γενικά πάντως, με 20.000 Km το χρόνο, συνήθως συμφέρει το diesel, καθώς η απόσβεση της διαφοράς σε τιμή αγοράς γίνεται σχετικά σύντομα.
-
Έτσι ακριβώς. Πες μας τη διαφορά σε τιμή αγοράς, πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις το χρόνο, να τα υπολογίσουμε.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έτσι ακριβώς. Πες μας τη διαφορά σε τιμή αγοράς, πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις το χρόνο, να τα υπολογίσουμε.Θα κανείς εσυ τους υπολογισμούς στον accountant
-
Mια καλή προσέγγιση στην κατανάλωση είναι το κάτωθι σάιτ :
Είναι για το μοντέλο με τον 1.7 πετρέλαιο, αλλά χειρότερα ο νέος 1.6 χλωμό να τα καταφέρει. Πειραματίσου με ότι αμάξι είχες πιο πριν για να δεις τι απόκλιση έχεις από τον μ.ο., και πιθανότατα θα προσεγγίσεις σωστά και το νέο σου ΙΧ.
Από εκεί και πέρα το χλμ. όριο πάνω από το οποίο συμφέρει το πετρέλαιο είναι ολίγον λαστιχωτό. Βάζεις κάτω καταναλώσεις, χλμ., τιμή αγοράς, επιτόκια, σημερινές τιμές καυσίμων και τελών κυκλοφορίας και το προσδιορίζεις ανά περίπτωση.
Άλλο πρέπει να σε προβληματίζει: Ότι το πετρέλαιο έχει στοχοποιηθεί με αποτέλεσμα αν σε λίγα χρονάκια θες να το πουλήσεις να έχει πέσει η τιμή του στα τάρταρα και παρόλα αυτά να μην θέλει κάποιος να σε απαλλάξει από αυτό.
Όχι ότι το ΙΧ είναι επένδυση δηλαδή, αλλά όπως και να το κάνουμε μια σοβαρή απαξίωση πιθανότατα θα την λουστείς.Από εκεί και πέρα το αμάξι δείχνει πολύ καλό στα χαρτιά, ελπίζω να αποδειχθεί έτσι και στην πράξη.
-
Ο χρήστης accountant έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Έχοντας καταλήξει στην αγορά καινούργιου Tucson fl Αυτόματου (εκκρεμεί η απόφαση αν θα είναι βενζίνη ή πετρέλαιο λόγω του ότι είμαι στο όριο των 20.000 km/έτος), βρήκα μια ανάκληση οχημάτων το 2016 για πρόβλημα στο αυτόματο κιβώτιο.
Το έψαξα λίγο παραπάνω και υπάρχουν αναφορές για αργοπορημένη αντίδραση στην εκκίνηση (πέραν του 1-2 sec) οι οποίες ενίοτε περιλαμβάνουν και προβλήματα σε πορεία ( πηγή πληροφορίας carcomplaints.com). Μετά το 2016, οι περισσότεροι κάτοχοι παραπονιούνται και για μη αναγνώριση του προβλήματος από τις εισαγωγικές και τους εμπόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν την δικαιολογία ότι είναι 'λογικό' ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να χρειάζεται έως 5 sec για εκκίνηση.
Θέλω λοιπόν οι κάτοχοι αυτόματου Tucson ή οι γνωστοί-κοντινοί αυτών να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα. Το έχει βιώσει κανείς ή είναι απλά αμερικάνικο παράπονο? Γενικά η Hyundai υπερηφανεύεται για το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο λόγω του είναι built in-house.
Όποιος κάνει τον κόπο να απαντήσει, ας βοηθήσει και λίγο με την πραγματική κατανάλωση.
Ευχαριστώ
Και εγώ προς τα εκεί τείνω αλλά βενζίνη. Περιμένω να το δω στην έκθεση και αν μου αρέσει στην οδήγηση θα το κλείσω. Έχεις πάρει προσφορά και πόσο σου βγήκε? Το θέμα με το DCT το έχω δει και εγώ αλλά γράφουν πως μετά απο ένα software update το πρόβλημα λύθηκε.
-
20000 χλμ το χρόνο όριο για την επιλογή του ντίζελ; Μάλιστα τελικά τα παπαγαλάκια κάνουν καλή δουλειά....απορώ βρε παιδιά κομπιούτερακι δεν εχετε ; Πες μου πόσο εχουν τα 2 μοντέλα να βγάλουμε το αποτέλεσμα με τα σημερινά δεδομένα ....όχι με προφητείες ότι το όπου ναναι το πετρέλαιο θα είναι πιο ακριβό από την βενζίνη, το ακούμε εδώ και δύο χρόνια και εμείς και οι ...κερδοσκόποι οι οποίοι κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να πατσισει η τιμή, με την δικαιολογία ότι στην Ευρώπη είναι ακριβότερο το ντίζελ από την βενζινα, λες και η Ελλάδα συγχρονίζεται σε όλα τα άλλα με την Ευρώπη και εδώ θα κόψει το αυγολέμονο! Ούτε με επιχειρήματα του τύπου όταν θα το πουλήσεις τα ντίζελ θα έχουν πατώσει όταν όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι τα ντίζελ βγάζουν τα διπλά χλμ από τα της βενζινας δλδ όταν πουλάς ένα ντίζελ 100.000 χλμ είναι σαν να πουλάς ένα βενζινας με 50000!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι τα ντίζελ βγάζουν τα διπλά χλμ από τα της βενζινας δλδ όταν πουλάς ένα ντίζελ 100.000 χλμ είναι σαν να πουλάς ένα βενζινας με 50000!Θέλω να μας δείξεις που το λένε αυτό. Δεν ισχύει φυσικά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι τα ντίζελ βγάζουν τα διπλά χλμ από τα της βενζινας δλδ όταν πουλάς ένα ντίζελ 100.000 χλμ είναι σαν να πουλάς ένα βενζινας με 50000!
Θέλω να μας δείξεις που το λένε αυτό. Δεν ισχύει φυσικά.
Το ότι οι κινητήρες ντίζελ λόγω ανάγκης έχουν ανθεκτικότερο κέλυφος από τα βενζίνης το συμφωνούμε ή όχι; Αν ναι ο ανθεκτικότερος κινητήρας δεν συνεπάγεται περισσότερα χλμ; Τώρα αν κολλήσαμε που γράφει τα διπλάσια οκ . Δεν το γράφει. Έχουμε ακούσει για κινητήρες ντίζελ ενός εκατομμυρίου χλμ .Σε βενζινα έχουμε ακούσει κάτι ανάλογο;
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Το ότι οι κινητήρες ντίζελ λόγω ανάγκης έχουν ανθεκτικότερο κέλυφος από τα βενζίνης το συμφωνούμε ή όχι;Μάλλον η λέξη που ψάχνεις είναι το μπλοκ. Ο λόγος λοιπόν που το μπλοκ είναι πιο ενισχυμένο είναι ότι ασκούνται μεγαλύτερες πιέσεις σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες, δεν το κάνουν για να είναι πιο αξιόπιστοι. Ίδια προσδοκώμενη ζωή έχουν.
Έχουμε ακούσει για κινητήρες ντίζελ ενός εκατομμυρίου χλμ .Σε βενζινα έχουμε ακούσει κάτι ανάλογο;
Φυσικά. Πήγαινε σε ένα παλιό συνεργείο Mazda και ρώτα πόσα χλμ έβγαζαν τα βενζινοκίνητα ταξί 323.
-
1.6T 177ps PREMIUM 7-DCT έχει 27790 και ένα 1.6D 136ps PREMIUM 7-DCT 31690 με 20000 με 9.5 και 6.5 καταναλώσεις και 1.69 και 1.39 τιμές σημερινές θα αποσβέσεις μετά από 2.77 χρόνια. Τώρα αν σε συμφέρει ή όχι το αποφασίζεις εσύ.
Να σημειωθεί ότι στο τουσον βενζινα ντίζελ τα 3900 ευρώ διαφορά είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Το ότι οι κινητήρες ντίζελ λόγω ανάγκης έχουν ανθεκτικότερο κέλυφος από τα βενζίνης το συμφωνούμε ή όχι; Αν ναι ο ανθεκτικότερος κινητήρας δεν συνεπάγεται περισσότερα χλμ; Τώρα αν κολλήσαμε που γράφει τα διπλάσια οκ . Δεν το γράφει. Έχουμε ακούσει για κινητήρες ντίζελ ενός εκατομμυρίου χλμ .Σε βενζινα έχουμε ακούσει κάτι ανάλογο;Η ουσία όμως είναι ότι το αν θα αντέξει ένας κινητήρας ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα δεν αφορά κανένα, πλην ταξιτζήδων.
Στην πράξη το υπόλοιπο 99,99% των οδηγών θα αντιληφθεί αντίστοιχη αξιοπιστία σε diesel και βενζίνη, καθώς πλέον οι τεχνολογίες έχουν συγκλίνει. Αμέσως ψεκασμός, υπερτροφοδότηση, αντλίες με πολύ υψηλές πιέσεις καυσίμου, μπλοκ από ελαφρά κράματα κτλ. είναι κοινά. Ως εκ τούτου η αξιοπιστία (ή αναξιοπιστία) των περιφερειακών του κινητήρα είναι πλέον αντίστοιχη. Τα μπλοκ σε κάθε περίπτωση θα βγάλουν άνετα πάνω από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα.
-
Και τότε ρε παλικάρια αφού όλα είναι τα ίδια τα ντίζελ γιατί κοστίζουν κατά μέσο όρο 10% παραπάνω; Βρώμικα είναι , τεχνολογία δεν έχουν , οδηγική απόλαυση δεν προσφέρουν πάνε για κατάργηση γιατί δεν τα πουλάνε -20% από τα άλλα μπας και τα σπρώξουν;
Τόσο κορόιδα είναι οι κατασκευαστές και εμείς μόνο γνωρίζουμε την αλήθεια; Επίσης γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές τις κορυφαίες τους εκδόσεις με τα πάντα όλα επιλέγουν να τις δίνουν στο ντίζελ και όχι στην βενζινα που είναι καλύτερη παντού;
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Και τότε ρε παλικάρια αφού όλα είναι τα ίδια τα ντίζελ γιατί κοστίζουν κατά μέσο όρο 10% παραπάνω; Βρώμικα είναι , τεχνολογία δεν έχουν , οδηγική απόλαυση δεν προσφέρουν πάνε για κατάργηση γιατί δεν τα πουλάνε -20% από τα άλλα μπας και τα σπρώξουν;
Τόσο κορόιδα είναι οι κατασκευαστές και εμείς μόνο γνωρίζουμε την αλήθεια; Επίσης γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές τις κορυφαίες τους εκδόσεις με τα πάντα όλα επιλέγουν να τις δίνουν στο ντίζελ και όχι στην βενζινα που είναι καλύτερη παντού;Αυτό το τελευταίο με τις κορυφαίες εκδόσεις που βγαίνουν σε diesel και όχι σε βενζίνη, το σκέφτηκες καλά, πριν το γράψεις; Ας δούμε π. χ. τα μικρομεσαία : είναι τα RS3, A45AMG, Focus RS, Megane RS, Golf R, 308GTi diesel;
Κατά τ'άλλα τα diesel είναι πιο ακριβά, γιατί κοστίζουν παραπάνω στην κατασκευή (παρά τη σύγκλιση των τεχνολογιών) και γιατί μέχρι πρόσφατα μπορούσαν οι κατασκευαστές να τα τιμολογήσουν και πιο ακριβά, λόγω της υψηλής ζήτησης και της οικονομίας στη χρήση. Δεν έχει καμία σχέση η διαφορά τιμής με το ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο...
-
Καλά τώρα δεν είπες ότι οι τεχνολογίες είναι ίδιες τόση διαφορά στα κόστη ; Επίσης μέχρι πρότινος ήταν πιο εμπορικά; Μα ακόμα το 2018? Η ζήτηση δεν είναι παραπάνω για τα βενζινας ; Το πετρέλαιο δεν πωλείται ακριβότερα στην Ευρώπη; Εσείς δεν λέτε ότι πλέον οι καταναλώσεις είναι πολύ κοντά;Την ελλαδα έχουν στο μυαλό τους όταν τιμολογουν στην Γερμανία ; Κάτι στο σενάριο δεν κολλάει...
Τελικά είναι κοντά οι τεχνολογίες ή όχι;
Είναι εμπορικά τα ντίζελ ή όχι;
Κάνουν οικονομία ή όχι; Αποφασίστε ..
Πάντως οι κατασκευαστές που γνωρίζουν ...λίγο καλύτερα από εμάς κάποιον λόγο έχουν και πουλάνε τα ντίζελ ,που τα αποκυρησουν από όλη την Ευρώπη ακριβότερα ως και 15%!
Αλήθεια πόσοι θα αγόραζαν βενζινα 1.6 τουσουν σε σχέση με το ντίζελ αν οι τιμές ήταν ακριβώς ανάποδα; Αν η οδηγική απόλαυση της βενζινας κόστιζε 3500 παραπάνω; Θα υπήρχε άραγε το δίλημμα στον φίλο; Αξίζει ή όχι η αγορά βενζινας;
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
τα ντίζελ γιατί κοστίζουν κατά μέσο όρο 10% παραπάνω; Βρώμικα είναι , τεχνολογία δεν έχουν , οδηγική απόλαυση δεν προσφέρουν πάνε για κατάργηση γιατί δεν τα πουλάνε -20% από τα άλλα μπας και τα σπρώξουν;Έχουν λίγο μεγαλύτερο κόστος κατασκευής (πιο πολύ μέταλλο θέλει το μπλοκ και παλιότερα είχαν πιο ακριβά συστήματα έγχυσης καυσίμων, συστημάτων αντιρύπανσης - αν και πλέον και οι βενζίνης έχουν παρόμοια συστήματα) σε σχέση με έναν αντίστοιχο βενζίνης και για αυτό ήταν ακριβότερα - οι τιμές πλέον έχουν εξισωθεί και πολλές φορές το ισχυρότερο βενζίνης στα ίδια κυβικά είναι ακριβότερο. Φυσικά και έχουν υψηλή τεχνολογία όμως και οι ντιζελ, κανείς δεν το αμφισβητεί! Όπως επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα βενζινοκίνητα είναι πιο ενδιαφέροντα οδηγικά. Όσον αφορά στην τιμή, τα εργοστάσια παράγουν ανάλογα με την ζήτηση. Η ζήτηση και η παραγωγή των ντίζελ φθίνει συνεχώς, ενώ κορυφαίοι κατασκευαστές όμως η Porsche και η Maserati τις καταργούν. Και στο τελευταίο ερώτημά σου, οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων είναι πολύ περισσότερες εδώ και 2-3 χρόνια.
ΥΓ: 9 στις 10 κορυφαίες εκδόσεις είναι βενζινοκίνητες. Που είδες εσύ να είναι κορυφαίες οι ντίζελ, απορώ...
Hyundai Tucson 2015