-
harisma23 μπηκαμε εδω μεσα για να μαθουμε να ενημερωθουμε...ναι εγω προσωπικα ειμαι ασχετος σε σεχεση με ολους εσας δεν ασχοληθηκα ποτε ουσιαστικα με το αμαξι το θεωρουσα ενα μεσο μετακινησης και τιποτε αλλο... Τωρα στα γεραματα λογω οικογενειας πια και κατι οτι με του πολιτικαντηδες μας μετραμε και τα 20λεπτα μπηκαμε στην λογικη να παρουμε ενα αμαξι καλως ή κακως με χωρους και με οσο πιο οικονομικο κινητηρα γινεται...και μπαινουμε στο φορουμ να πετυχουμε σωστους ανθρωπους να ακουσουμε καμια κουβεντα της προκοπης μεστη και ενθαριντικη τη να προσεξουμε και πως...γιατι οι εμποροι ειναι κερδοσκοποι... και εδω και ποσα σχολια που προσπαθουμε να κατανοησουμε κατι μπαινεις σωστα μεν στις συζητησεις αλλα με νευρα και ειρωνια και δημιουργεις εντασεις... Σεβομαι τις γνωσεις σου και την εμπηρεια σου αλλα ρε φιλαρακι με το μαλακο.... θελουμε την συμβουλη σου αλλα οχι να συμπεριφερεσαι σαν 'μακακας'...και παλι σου ζηταω συγνωμη για την φραση αλλα προς τι ολη αυτη η επιθετικοτητα σε καθε κουβεντα που πληκτρολογουμε εστω και αν ειναι ρουκετα ή ανουσια σαχλαμαρα....εδω μπηκαμε να συζητησουμε αποριες ακομη και ακυρες πιθανων...ναι να κανουμε και τον χαβαλε μας... αλλα να κανουμε τους αλλους να νιωθουν ασχημα επειδη ειπαν κατι χαζο ή ακυρο για να φανουμε πιο σωστοι εμεις τη να πω....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
[quote='kdeligior']harisma23 μπηκαμε εδω μεσα για να μαθουμε να ενημερωθουμε...ναι εγω προσωπικα ειμαι ασχετος σε σεχεση με ολους εσας δεν ασχοληθηκα ποτε ουσιαστικα με το αμαξι το θεωρουσα ενα μεσο μετακινησης και τιποτε αλλο... Τωρα στα γεραματα λογω οικογενειας πια και κατι οτι με του πολιτικαντηδες μας μετραμε και τα 20λεπτα μπηκαμε στην λογικη να παρουμε ενα αμαξι καλως ή κακως με χωρους και με οσο πιο οικονομικο κινητηρα γινεται...και μπαινουμε στο φορουμ να πετυχουμε σωστους ανθρωπους να ακουσουμε καμια κουβεντα της προκοπης μεστη και ενθαριντικη τη να προσεξουμε και πως...γιατι οι εμποροι ειναι κερδοσκοποι... και εδω και ποσα σχολια που προσπαθουμε να κατανοησουμε κατι μπαινεις σωστα μεν στις συζητησεις αλλα με νευρα και ειρωνια και δημιουργεις εντασεις... Σεβομαι τις γνωσεις σου και την εμπηρεια σου αλλα ρε φιλαρακι με το μαλακο.... θελουμε την συμβουλη σου αλλα οχι να συμπεριφερεσαι σαν 'μακακας'...και παλι σου ζηταω συγνωμη για την φραση αλλα προς τι ολη αυτη η επιθετικοτητα σε καθε κουβεντα που πληκτρολογουμε εστω και αν ειναι ρουκετα ή ανουσια σαχλαμαρα....εδω μπηκαμε να συζητησουμε αποριες ακομη και ακυρες πιθανων...ναι να κανουμε και τον χαβαλε μας... αλλα να κανουμε τους αλλους να νιωθουν ασχημα επειδη ειπαν κατι χαζο ή ακυρο για να φανουμε πιο σωστοι εμεις τη να πω....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Φίλε μου μην ασχολείσαι με παιδακια ...ψάξε καλά να δεις τι σε συμφέρει κανε εαν μπορεις ενα test drive σε ότι πιστεύεις ότι σε καλύπτει και μην ακούς κανένα ούτε καταναλώσεις ούτε τίποτα εάν εσένα σε καλύπτει όλα τα άλλα είναι για να χουμε να λέμε..
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παραθέτω επίσημους πίνακες για για την πραγματικη αποδοση του 1.7 crdi http://www.automobile-catalog.com/perfo ... i_2wd.html και 1.6 gdi http://www.automobile-catalog.com/perfo ... i_2wd.html όπως θα δείτε μέχρι τα 110 υπάρχει μικρή διάφορα δέκατα του δευτερολέπτου υπερ του 1.7 μετα τα 110 όμως ο ψωφιος gdi... αρχίζει να ειναι λιγακι ποιο σβελτος ..επισης στα 0-1000 ειναι και τα 2 στα 32.8 sec .
-
Ναι είχε ξαναγίνει αυτή η κουβέντα πριν λίγο καιρό ως προς τις επιδόσεις ξανά είχαν παρατεθεί λινκ με αναλυτικές μετρήσεις , ο GDI είναι καλύτερος σε επιδόσεις παντού όσο ανεβάζει στροφές , και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η αναλογία κιλών / ίππο.
Έγινε και τότε για άλλη μια φορά αναλυτική εξήγηση για την σημασία της ιπποδύναμης σε σχέση με την ροπή αλλά πάλι τα ίδια λέγονται.
Αν θέλει κάποιος εκτός από οικονομία να τραβάει και τροχόσπιτο ή να δέσει καμία φρεζα για να οργώσει χωράφι τότε ναι είναι καλύτερο το diesel.
Αν θέλει και να προσπερνάει με ασφάλεια τότε πρέπει να βλέπει μόνο τα άλογα που αποδίδει ο dieselοκινητηρας του.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο φιλους ισπανους παραθέτω πίνακα με μέση κατανάλωση που έχουν πετύχει όπως επίσης τι σε τι αναλογία αγοράζουν και ποιο κινητήρα επιλέγουν επέλεξα την Ισπανία μιας και το μοντελο κατέγραψε υψηλα επίπεδα ταξινομήσεις.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Ναι είχε ξαναγίνει αυτή η κουβέντα πριν λίγο καιρό ως προς τις επιδόσεις ξανά είχαν παρατεθεί λινκ με αναλυτικές μετρήσεις , ο GDI είναι καλύτερος σε επιδόσεις παντού όσο ανεβάζει στροφές , και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η αναλογία κιλών / ίππο.Έγινε και τότε για άλλη μια φορά αναλυτική εξήγηση για την σημασία της ιπποδύναμης σε σχέση με την ροπή αλλά πάλι τα ίδια λέγονται.
Αν θέλει κάποιος εκτός από οικονομία να τραβάει και τροχόσπιτο ή να δέσει καμία φρεζα για να οργώσει χωράφι τότε ναι είναι καλύτερο το diesel.
Αν θέλει και να προσπερνάει με ασφάλεια τότε πρέπει να βλέπει μόνο τα άλογα που αποδίδει ο dieselοκινητηρας του.Κάνε ένα κόπο να ρίξεις μια ματιά στις επιδόσεις που έχουν τα δύο προηγούμενα από το ποστ σου links που προστάρησε ο Bill1984. Θα καταλάβεις πόσο μεγάλη πλάνη είναι αυτή η καραμέλα (αγαπημένη του Δία) ότι η ροπή δεν παίζει ρόλο και ότι μόνο η ιπποδύναμη μετράει. Στη σύγκριση Tuscon 1.7 CRDi με 1.6 GDi το πρώτο έχει 115 άλογα και 28 κιλά ροπής και το δεύτερο 132 άλογα και 16 κιλά ροπής.
Τι κάνει λοιπόν η κατά 15% μεγαλύτερη ιπποδύναμη του 1.6; Μια τρύπα στο νερό! Τα δύο αυτοκίνητα έχουν πρακτικά τις ίδιες επιδόσεις από στάση μέχρι και το πρώτο χιλιόμετρο, αλλά στις ρεπρίζ τα χωρίζει άβυσσος! Σε όλες τις ταχύτητες και με όλες τις σχέσεις!
Εκεί δηλαδή που μετράει για τον καθημερινό οδηγό, το diesel είναι ένα σημαντικό πιο σβέλτο αυτοκίνητο, ενώ το βενζινοκίνητο μόνο για περιφορά του επιταφίου κάνει... -
Βρε παιδιά την έχουμε κάνει δεκάδες φορές αυτή την κουβέντα.
Στις ρεπριζ σε συγκεκριμένες σχέσεις κιβωτίου και ειδικά όσο πιο χαμηλές είναι οι στροφές είναι (και λογικό είναι) πιο γρήγορο το diesel.Δες όμως στο ίδιο λινκ τις ρεπριζ εκεί που λέει through gears , δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες όπου χρησιμοποιείς όλες τις ταχύτητες με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ώστε να κάνεις σωστά μια προσπέραση , το GDI είναι πιο γρήγορο και στα 60-100 ,και στα 80-120 και στα 100-180 ειδικά που το diesel δεν μπορεί να τα πιάσει ούτε σε 10 χλμ μήκος αεροδιάδρομο.
Δείτε πάλι αυτό το έρμο το βίντεο που έχει ανεβάσει 100 φορές ο καημένος ο Δίας , είναι απλή φυσική .
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Τα ίδια και τα ίδια!!!!!! Είναι δυνατόν να βγάζετε τάφο ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα από την επιτάχυνση που δίνει στις 2000 στροφές!!!! Κάτι τέτοιες μετρήσεις μου παραθετανε κάποιες ψυχές για το 6αρακι μου κάποτε!!!! 80-120 με 5η........ ζήσε Μάη μου στα 80 ποτέ δεν έχω 5η!
Είναι σαν να συγκρίνουμε το ανάποδο με τους diesel,τις επιδόσεις τους από τις 4000-6000 στροφές,που έχουν να δώσουν έως και τίποτα....... -
Στις ρεπριζ σε συγκεκριμένες σχέσεις κιβωτίου και ειδικά όσο πιο χαμηλές είναι οι στροφές είναι (και λογικό είναι) πιο γρήγορο το diesel.Δες όμως στο ίδιο λινκ τις ρεπριζ εκεί που λέει through gears , δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες όπου χρησιμοποιείς όλες τις ταχύτητες με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ώστε να κάνεις σωστά μια προσπέραση , το GDI είναι πιο γρήγορο και στα 60-100 ,και στα 80-120 και στα 100-180 ειδικά που το diesel δεν μπορεί να τα πιάσει ούτε σε 10 χλμ μήκος αεροδιάδρομο.
Δείτε πάλι αυτό το έρμο το βίντεο που έχει ανεβάσει 100 φορές ο καημένος ο Δίας , είναι απλή φυσική .
Μην κάνεις έτσι... Κι εμείς ένα ρημάδι Πολύτεχνειο το έχουμε βγάλει βρε παιδί μου.
Κατά τ' άλλα το βλέπεις το θέμα μόνο από την οπτική γωνία που επιλέγεις, δηλαδή τις απολύτως βέλτιστες επιδόσεις τις οποίες ο μέσος οδηγός μπορεί είτε να μην δύναται να τις πετύχει είτε να μην τις αξιοποιήσει ποτέ του. Ακόμα κι έτσι, με το μαχαίρι στα δόντια και ανηλεές σκίσμο, στα 60-100 και στα 80-120 through gears το πλεονέκτημα του GDi είναι 3 και 5 δέκατα αντίστοιχα! Το 100-180 δεν το σχολιάζω γιατί και είναι στα όρια της ιπποδύναμης (αυτή αποκλειστικά μετράει στην τελική ταχύτητα) του CRDi και σε κάθε περίπτωση καθόλου αντιπροσωπευτικό της χρήσης που θα έχει ένα Tuscon με μικρό κινητήρα. Από την άλλη, αν δεις στα 80-120 με 4η, που είναι πολύ λογικό σε ένα σχετικά σβέλτο τρόπο οδήγησης, η διαφορά υπερ του CRDi είναι άβυσσος (8,9 με 14,2- τόσο δεν έχει ούτε με 5η το CRDi).
Έχεις λοιπόν από τη μία το CRDi που στο 99% της οδήγησης είναι πολύ πιο σβέλτο και ξεκούραστο και το GDi που στο 1% της οδήγησης, με το μαχαίρι στο στόμα κι εφόσον το σκίσεις ανηλεώς, έχει ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις. Τι συζητάμε λοιπόν; Ακόμη θεωρητικολογούμε ότι η ροπή δεν μετράει;
-
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Φιλε vag μην προσπαθείς να δώσεις εξηγήσεις ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του και καταλαβαίνει 5 πράγματα..Δυστυχώς κάποια άτομα έχουν κάνει την μ@κακια άθλημα...
-
Ο χρήστης Bill1984 έγραψε:
Δυστυχώς κάποια άτομα έχουν κάνει την μ@κακια άθλημα...Δε νομίζω οτι χρησιμοποίησα τέτοιους χαρακτηρισμούς για σένα...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δυστυχώς κάποια άτομα έχουν κάνει την μ@κακια άθλημα...
Δε νομίζω οτι χρησιμοποίησα τέτοιους χαρακτηρισμούς για σένα...
Φίλε δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι.Μάλλον μπερδεύεις την δική σου συμπεριφορά...Αλλά ξέχασα εσείς εκεί του Πολυτεχνείου τα καλύτερα παιδιά ...[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
-
Ο χρήστης Bill1984 έγραψε:
Δυστυχώς κάποια άτομα έχουν κάνει την μ@κακια άθλημα...Μεγάλε, εδώ είσαι φάουλ!
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Δυστυχώς κάποια άτομα έχουν κάνει την μ@κακια άθλημα...
Μεγάλε, εδώ είσαι φάουλ!
Σε ποιο θεμα ειμαι φαουλ δες τα προιγουμενα post εκεί να δεις κάτι φάουλ...
-
Παιδια ερωτηση....το facelift του τουσον βγηκε τωρα τον αυγουστο και οι τιμες ειναι τσιμπημενες...πιστευετε οτι αμα πεις οτι θα περιμενεις μεχρι την αλλαγη του επομενου τιμοκαταλογου το φλεβαρη του 19 θα υπαρξει καμια μειωση στις τιμες του crdi στις βασικες εκδοσεις εστω του 115 ή του 136....????
-
Εντάξει γενικά ισχύει ότι όσο παλιωνει ένα μοντέλο τόσο πέφτει η τιμή και τόσο φορτώνεται σε εξοπλισμό
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εντάξει γενικά ισχύει ότι όσο παλιωνει ένα μοντέλο τόσο πέφτει η τιμή και τόσο φορτώνεται σε εξοπλισμόΣτάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αρα τον φλεβαρη ο καινουργιος crdi θα ειναι πιο φτηνος και με περισσοτερο εξοπλισμο...ενταξει τοτε καμια βιασυνη μερικοι μηνες ειναι μονο....στις 24 νοεμβρη ειναι και το black friday και καμια φορα δεν ξερεις και η χιουνται και η νισσαν μπορει να βγαλουν καμια ολιγοημερη προσφορα
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
Παιδια ερωτηση....το facelift του τουσον βγηκε τωρα τον αυγουστο και οι τιμες ειναι τσιμπημενες...πιστευετε οτι αμα πεις οτι θα περιμενεις μεχρι την αλλαγη του επομενου τιμοκαταλογου το φλεβαρη του 19 θα υπαρξει καμια μειωση στις τιμες του crdi στις βασικες εκδοσεις εστω του 115 ή του 136....????-
Πως ξέρεις ότι θα βγεί νέος τιμοκατάλογος τον Φεβρουάριο του 2019!?!?!
-
ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει την απάντηση στο ερώτημά σου, ούτε καν η εισαγωγική, αφού ανά τρίμηνο (περίπου) αναπροσαρμόζουν την εμπορική τους πολιτική, σύμφωνα με τις πωλήσεις.
-
-
Σε λίγο θα αρχίσουμε να λέμε ότι και κινητήρα μοτοσυκλέτας να βάλουμε σε αμάξι 1800 κιλών,
μια χαρά θα πηγαίνει άμα βγάζει 200 ίππους.
Μην παίρνετε την ευθεία μόνο, η χώρα μας είναι γεμάτη βουνά.
Πηγαίνετε στις ανηφόρες της Τρίπολης με δύο οχήματα και 'προσπεράστε'.
Π.χ. Auris 1.33 11 kg ροπής 101 Hp θα μείνει κολλημένο με 3η και μέγιστες στροφές/ιπποδύναμη και 100-110 km/h
(σκασμένο, να δω οικογενειάρχη να κρατάει για κανά δεκάλεπτο το αμάξι του στις 5500 στροφές...)
διότι πολύ απλά αν βάλεις 4η η ροπή ΔΕΝ μπορεί να γυρίσει τους τροχούς ώστε να βγάλει με αυτή την σχέση
την ιπποδύναμη και μένει με λιγότερες στροφές και π.χ. 60-70 ίππους.
Auris D4D με μόλις 90 Hp έφυγε και αντίο διότι μπορεί να βγάλει σχεδόν όλη την ιπποδύναμη αυτή
στην ίδια ανηφόρα και με 4η. -
Αυτό σημαίνει ότι ο οικογενειάρχης δεν ξέρει να οδηγάει.
Το αουρις 1,4 vvti πάντως μια χαρά ανεβαίνει με 4η και 130. Φορτωμένο πάντα.
Προσπερνάω σημαίνει, βάζω τη σχέση που το αμάξι βρίσκεται στην περιοχή στροφών που θα αποδίδει καλύτερα σε όλη την φάση του προσπεράσματος, πατάω το γκάζι στο πάτωμα και βγαίνω απέναντι/αλλάζω λωρίδα και δεν αφήνω το γκάζι παρά μόνο αν τελειώσει το προσπέρασμα ή χρειαστεί να ανεβάσω σχέση κατά την διάρκειά του που και πάλι στο πάτωμα θα πάει.
Άντε μην θυμηθώ κάτι ζώα που στην ανηφόρα ή στο προσπέρασμα μένουν εκτός περιοχής ισχύος και αρχίσω τα καντήλια.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Hyundai Tucson 2015