-
Η απουσία ρεζερβας, μπορεί να σου καταστρέψει διακοπές, εκδρομές, επείγον ραντεβού και τόσα άλλα! Θέλω να μου πείτε τι θα κάνει το Κιτ σε πιθανό σκισιμο στο προφίλ.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η απουσία ρεζερβας, μπορεί να σου καταστρέψει διακοπές, εκδρομές, επείγον ραντεβού και τόσα άλλα! Θέλω να μου πείτε τι θα κάνει το Κιτ σε πιθανό σκισιμο στο προφίλ.....Για αυτό και εγώ προτιμώ την ρεζέρβα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η απουσία ρεζερβας, μπορεί να σου καταστρέψει διακοπές, εκδρομές, επείγον ραντεβού και τόσα άλλα! Θέλω να μου πείτε τι θα κάνει το Κιτ σε πιθανό σκισιμο στο προφίλ.....Τίποτα απολύτως! Όπως και τα RFT ελαστικά, σε τέτοια περίπτωση είναι άχρηστα.
Για να πώ και τον αντίλογο, οι εταιρείες επικαλούνται τα στατιστικά, όπου είναι πλέον τόσο σπάνιο το σκασμένο λάστιχο, ώστε να θεωρούν την ύπαρξή ρεζέρβας μη αναγκαία.
Προσωπικά (το οποίο δεν λέει τίποτα για τις στατιστικές αλλά το αναφέρω), οδηγώ από το 1993 και σε αυτά τα 25 χρόνια με έχει πιάσει λάστιχο 4 ή 5 φορές και όλες ήταν απλό σκάσιμο (από καρφί/βίδα), όπου και ένα κιτ (σοβαρό όχι του 'περιπτέρου') ή ένα RFT θα ήταν αρκετό.
-
Εμένα πάλι, από το 2004 που οδηγώ, και τις 4 φορές που μου έσκασε λάστιχο ήταν πλαϊνό από λάκκο με κωλοδάχτυλα που είτε δεν φαινόταν πόσα κωλοδάχτυλα είχε ή αν δεν έπεφτα μέσα θα έπεφτα σε άλλον.
Οπότε η ρεζέρβα είναι απαραίτητη και ιδανικά κανονικών διαστάσεων ( φαντάσου να μείνεις από λάστιχο στη μέση ταξιδιού και να πρέπει να πηγαίνεις με max 80χλμ/ώρα! omg)Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου έχει δείξει ότι για 1 εκ χιλιόμετρα και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πάνω από αυτό θα μπορούσα να έχω στο χώρο αποσκευών ένα απλό κιτ επισκευής. Η ρεζέρβα η κανονική και όγκο αλλά και βάρος έχει. Βέβαια σε κάθε αυτοκίνητο πάντα είχα και πυροσβεστήρα όπως και φαρμακείο. Τα δύο τελευταία δεν τα χρειάστηκα ποτέ. Μου αρκεί να ξέρω όμως πως είναι πάντα εκεί. Επίσης δεν θα έμπαινα ποτέ σε βαπόρι που δεν είχε σωσίβια και ας θεωρούνταν αβύθιστο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου έχει δείξει ότι για 1 εκ χιλιόμετρα και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πάνω από αυτό θα μπορούσα να έχω στο χώρο αποσκευών ένα απλό κιτ επισκευής. Η ρεζέρβα η κανονική και όγκο αλλά και βάρος έχει. Βέβαια σε κάθε αυτοκίνητο πάντα είχα και πυροσβεστήρα όπως και φαρμακείο. Τα δύο τελευταία δεν τα χρειάστηκα ποτέ. Μου αρκεί να ξέρω όμως πως είναι πάντα εκεί. Επίσης δεν θα έμπαινα ποτέ σε βαπόρι που δεν είχε σωσίβια και ας θεωρούνταν αβύθιστο.παρασκευη και δεν περναει, σαν να την εβγαλες στα μπουζουκια αλλα περιμενεις την ωρα γα το τριπλ εξ.
ρεζερβα σε μη περιπτερο ή σε γυαλιστερο περιπτερο δεν εχει λογο υπαρξης.
το πιθανοτερο να σε τρεξει ο αξυριστος της οδικης σε βουλκανιζατερ.
σε κανονικο ψηλο περιπτερο, που παει να πουλησει τσιχλοφουσκες στα γκραβαρα, και μπορει να σου κατσει η γκαντεμια εκει που δεν πιανει κινητο ή που ντρεπεσαι να καλεσεις οδικη γιατι πρεπει να στειλεις και γκουγκλε μαπς εχει αξια ανεκτίμητη: σαν το εξτρα δωματιο της ημιδιαμονης με τα γκοθικ -
Χαχαχαχα
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Σαν την ρεζέρβα δεν έχει!!!
-
Αυτό ακριβώς. Σαν την κανονική ρεζέρβα δεν...και ειδικά όταν μιλάμε για suv που δεν πρέπει καν να αποτελεί θέμα συζήτησης, κατά την γνώμη μου.
-
Καλησπερα ερωτησουλα... Με 19.590 ευρω αυτην την στιγμη η hyundai δινει tucson με τον 1.6 GDI 132 ps με ροπη μονο 161 στις 4000 στροφες..... Αξιζει να το αγορασω?? Θα μπορεσει ο κινητηρας να τραβηξει μια τετραμελη οικογενεια με φουλ πορτ μπαγκαζ ?? παρολη την μικρη ροπη που παραγει και σαν καταναλωση ειναι γυρω στα 8 με 9 λιτρα....ειμαι ασχετος θελω τα φωτα σας!!!
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
Καλησπερα ερωτησουλα... Με 19.590 ευρω αυτην την στιγμη η hyundai δινει tucson με τον 1.6 GDI 132 ps με ροπη μονο 161 στις 4000 στροφες..... Αξιζει να το αγορασω?? Θα μπορεσει ο κινητηρας να τραβηξει μια τετραμελη οικογενεια με φουλ πορτ μπαγκαζ ?? παρολη την μικρη ροπη που παραγει και σαν καταναλωση ειναι γυρω στα 8 με 9 λιτρα....ειμαι ασχετος θελω τα φωτα σας!!!Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
καταναλωση σεν νομίζω να δεις αυτή που γράφεις
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο κινητήρας είναι οριακός αλλά όταν τον μάθεις και συνηθίσεις να κινείσαι με αυτόν και τα χαρακτηριστικά του ως ατμοσφαιρικός, δεν θα έχεις πρόβλημα. Σίγουρα σε μια προσπέραση θα πρέπει να κατεβάσεις σχέση ή σχέσεις. Και από κατανάλωση μάλλον θα ναι υψηλότερη. Όμως τέτοια τιμή δεν τη ξεπερνάς εύκολα. Το Tucson είναι όμορφο με χώρους και εγγύηση / αξιοπιστία. Σε αυτά τα χρήματα δεν βρίσκεις άλλο αμάξι αυτής της κατηγορίας
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Την οικογένεια θα την τραβήξουν μια χαρά τα 132 αλογάκια , σίγουρα καλύτερα π.χ. από τον 1.6 tdi και τον 1.5 dci που διαθέτουν μεγαλύτερη ροπή αλλά λιγότερα άλογα.
Η διαφορά είναι πως για να βγάλεις και τα 132 άλογα μαζί στον δρόμο θα πρέπει να κρατάς αρκετά ψηλά τις στροφές του κινητήρα όταν επιταχύνεις.
Μετά μόλις πιάσεις την επιθυμητή ταχύτητα και φορά απλά διατηρείς το momentum σου.Αυτό που σου γράφω το διαπιστωσα προσωπικά όταν οδήγησα τον 1.5 dci στο QQ , δεν είχα την παραμικρή εμπειρία από σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα και επηρεασμένος από όλες τις γνώμες για την σημασία της ροπής έπαθα το απόλυτο σόκ.
Ήταν τόσο κακό που ξενέρωσα απίστευτα. Ο κύριος λόγος είναι το μικρό εύρος στροφών που δεν προλαβαίνεις να αντιληφθείς το παραμικρό τράβηγμα , αμέσως πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα γιατί είναι σαν να κολλάει ο κινητήρας.
Συγκρίνοντας το με 1.6 Peugeot 307 του 2003 ως εμπειρία μου με ατμοσφαιρικό θεωρώ πως με την ίδια ιπποδύναμη εχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις.Αντίθετα ένα τούρμπο βενζίνη όμως με τα ίδια άλογα θα έχει πάντα καλύτερη αίσθηση και επιδόσεις ειδικά σε ρεπριζ.
Ως προς την κατανάλωση η δική μου εμπειρία είναι πως σε σχέση με ίδιου κυβισμού τούρμπο μόνο σε συγκεκριμένες διαδρομές θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση, σε πόλη ή υπό πίεση ο κινητήρας θεωρώ πως θα καταναλώνει λιγότερο χωρίς τις μεγάλες διακυμάνσεις που έχουν τα τούρμπο ανάλογα με το στυλ και την διάθεση οδήγησης.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Εννοεις περισσοτερη καταναλωση προφανως... Σημασια εχει οτι αξιζει για αγορα γιατι μπορεις με ενα πεντοχιλιαρο να χτυπησεις καλη δοση...
-
?????
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Αυτό που σου γράφω το διαπιστωσα προσωπικά όταν οδήγησα τον 1.5 dci στο QQ , δεν είχα την παραμικρή εμπειρία από σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα και επηρεασμένος από όλες τις γνώμες για την σημασία της ροπής έπαθα το απόλυτο σόκ.
Ήταν τόσο κακό που ξενέρωσα απίστευτα. Ο κύριος λόγος είναι το μικρό εύρος στροφών που δεν προλαβαίνεις να αντιληφθείς το παραμικρό τράβηγμα , αμέσως πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα γιατί είναι σαν να κολλάει ο κινητήρας.Εμ, όταν εγώ φωνάζω για την 'απάτη της ροπής'...
-
Παιδια συγνωμη για τα απανωτα μυνηματα γιατι δεν ασχολουμε με αμαξια και ψιλομπερδευτηκα με τις απαντησεις.... Αμα δεν σας ειναι κοπος λιγο ακομη πιο απλοικες η απαντησεις σας...φταιω και εγω γιατι δεν εχω ξαναπιασει συζητηση σε φορουμ ειναι οι πρωτες μερες που το χρησιμοποιω..ξαναεπαναλαμβανω την ερωτηση......με 6 χιλιαρικα προκαταβολη μπορω να χτυπησω το Tucson σε δυο εκδοσεις: 1) 1.6 GDI 132ps με 161Nm/4.850rpm με δοση 214.98 ευρω για 84 μηνες και 2) 1.6 CRDI 115ps με 280Nm/1.250 - 2.750rpm με δοση 255.40 ευρω για 84 μηνες.....υποψιν ειμαι επαρχια αλλα κοντα σε πολη.....τη να παρω??? αν αξιζει να παρω???..... το ενα βενζινη το αλλο πετρελαιο
-
Εννοώ πως με ίδια κυβικά και turbo θα εχεις μεγαλύτερη κατανάλωση υπό πίεση πχ αν θες να κινηθείς με 180 συνέχεια στην εθνική ή γρήγορα σε μια επαρχιακή διαδρομή με ανηφόρα , το ίδιο και στην πόλη αν θελεις να κινείσαι γρήγορα.
Το ατμοσφαιρικό με την ίδια πίεση αν και δεν θα επιταχύνει τόσο δυνατά αποκλείεται να κάψει παραπάνω.Υπάρχουν φυσικά περιπτώσεις που λόγω ροπής στο πάτα-ασε σε μεσαίες στροφές και νορμάλ ταχύτητες το turbo σε ένα ταξίδι με 120-140 να κάψει λιγότερο 1-1.5 λίτρα στα 100.
Φυσικά ένα turbo πχ 1.2 με 130 άλογα και καλουτσικη ροπή θα κάψει παντού λιγότερα από τον 1.6 ατμοσφαιρικό.
Δηλαδή θέλω να πω πως στην τιμή αυτή μην σε αποτρέψει η διαφορετική λειτουργία του ατμοσφαιρικού που θα θέλει να στροφαρεις δυνατά για να επιταχύνεις γρήγορα.
Κατανάλωση μόνο με μικρότερα σε κυβικά τουρμπακια θα έχεις.
Δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτα αντίστοιχο στα χρήματα αυτά , μετά πας σε χαμηλότερη κατηγορία.
Μόνο το duster μπορώ να σκεφτώ ίσως αλλά νομίζω είναι μικρότερο σε χώρους.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Υστερογραφο.... Για τετραμελη οικογενεια με φουλ πορτομπαγκαζ με καροτσια και αλλα συμπρακαλα η βενζινη ατμοσφαιρικο με την χαμηλη ροπη αλλα αρκετους ιππους θα τραβαει εμας και την προικα μας...γιατι η τιμη του αμαξιου με τους χωρους που διαθετει ειναι δελεαστικη...η θα μου βγει ξιμη μακροπροθεσμα η αγορα και πληρωνω συμεργεια και υψηλα τελη (271ευρουλακια παρακαλω) και η χαμηλη τιμη αγορας θα παει περιπατω... Ενω στο πετρελαιο υψηλη ροπη και χαμηλα τελη (108 ευρουλακια) αλλα φοβος για euroπροστιμα μελλοντικα υψηλοτερη δοση....
-
Μιλάμε για 4000 + διαφορά περίπου μεταξύ των 2;
Με 4000 ... σου μένουν αρκετά για να καλύψεις την διαφορά της παραπάνω κατανάλωσης βενζίνης νομίζω και τα τέλη κυκλοφορίας.
Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο;
Μπορείς να τα οδηγήσεις και τα 2 και να δεις ποιο σου κάνει περισσότερο ως προς τις επιδόσεις;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Hyundai Tucson 2015