-
Ποιός υποστήριζε το Kadjar;! To αυτοκίνητο το χαρίζουν εδώ και 4 χρόνια και δεν το παίρνει κανείς!
Η μεγάλη τομή στην κατηγορία όμως ήταν το 3008, το οποίο πούλησε/πουλάει πολύ καλά, και οι Κορεάτες προσφέρουν φοβερό value for money ενώ έχουν κάνει άλματα σε σχεδίαση και upper mainstream χαρακτηριστικά, ενώ και το QQ ήταν το αγαπημένο παιδί της Ευρώπης μέχρι και το 2020, μέχρι και τους τελευταίους μήνες που ξεφορτώνονται τα παλιά QQ πουλάει σε τρομακτικούς ρυθμούς (μέχρι τέλος 2020). Βέβαια το καινούργιο είναι ήδη εδώ.
Το Renegade πήρε παράταση ζωής με το καινούργιο facelift, το βλέπω να πουλάει πολύ περισσότερο από πριν. Το Kuga τα έχουμε γράψει, έχει χαθεί μεταξύ C και D κατηγορίας, ενώ έχασε πολύ από τη ΜΗ suv σχεδίασή του.
Αυτή τη στιγμή με όλες τις αλλαγές που έγιναν στην κατηγορία, χρειάζεται μία γενναία ανανέωση.
-
36Κ χιλιάδες χωρίς αναδιπλουμενους, κάμερα, και με κλειδί.... υπάρχει άραγε άλλο αμάξι της κατηγορίας που σε αυτά τα λεφτά του λείπουν και τα 3 ;
Αυτά τα 3 μόνο να προσθέσεις πας 38233.
Αυξημένο τεκμήριο , φόρος πολυτελείας , και αυτόματο που πρέπει να του φέρεσαι με το γάντι και να κάνεις τον σταυρό σου να μην αρχίσει να μπερδεύει τις ταχύτητες ή να σου ανάψει λαμπάκι για βλάβη μόλις βγει από την εγγύηση....
-
Όντως σημαντικό αξεσουάρ οι αναδιπλούμενοι μπροστά στα 200 τετρακίνητα αυτόματα αλογα
-
Όντως σημαντικό αξεσουάρ οι αναδιπλούμενοι μπροστά στα 200 τετρακίνητα αυτόματα αλογα
Το Tucson έχει 180 τετρακίνητα αυτόματα άλογα με 33.000, ΚΑΙ αναδιπλωμενους..δεν πληρώνει και 440€ έξτρα το χρόνο κερατιατικα..
Να προσθέσουμε εδώ και το γεγονός ότι το παρατσούκλι 'οριζόντιο περίπτερο' έχει προέλθει από τον τραγικό σχεδιασμό του αυτού. Το Duster μπροστά του είναι κλασσικό αριστούργημα εξωτερικά.
-
200? Τι έγινε 150 τα άφησα....γεννάνε;
Επίσης με 36Κ παίρνεις το τουσον ντίζελ με 136/320 ( οκ σαφώς πιο αδύναμο από το τιγκουαν) αυτόματο επίσης 4*4 και με ένα φύλλο παραπάνω εξοπλισμό ή το 1.6 180 τετρακίνητο αυτόματο βενζίνη τουσον με 33 επίσης με ένα φύλλο παραπάνω εξοπλισμό και χωρίς φόρους και μεγάλα τεκμήρια.
-
Το τιγκουαν για να συνεχίσει να υπάρχει με τους ρύπους που πρέπει να ρίξει στο άμεσο μέλλον πρέπει να εγκαταλείψει τον σχεδιασμό Playmobil που έχει αλλά με τα σκουριασμένα μυαλά του σχεδιαστικού τμήματος δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι.
-
Τα περνάει τα τεστ των ρύπων λένε...
-
Διασκεδαζω. Για το αμαξι αν πατε πισω, οπως σωστα γραφει ο Νικος ειχαν ειπωθει τα απιστευτα. Οχι ενα μηνα αλλα το 2016 πχ. Η ουσια του βρισκεται στο γεγονος πως με ασυγκριτα καλυτερη εργονομια, ποιοτητα ανω του μεσου ορου, κινητηρες που εντελει και καθαροι αλλα και αξιοπιστοι βγηκαν, με σχημα που μπορει σε καποιους να μην αρεσει αλλα βασει πωλησεων αρεσει σε πολλους, με μπολικη τεχνολογια εξαρχης και πρακτικοτητα αναφορας μοσχοπουλα ακομη 5,6 χρονια μετα την εμφανιση του. Να τα λεμε κι αυτα οπως σωστα γραφει και ο μαστορας. Απο αξιοπιστια με συγχωρειτε μα δεν ειδα σχολια αγανακτισμενων στα φορα. Ακομη και ο γατος που θα εβρισκε το ενα αλογο που εχασα με το ντουστ στα χρονια και χλμ που το εχω, βρηκε λογο καλο να ειπει.
Απο τοτε σχεδον ολοι οι ανταγωνιστες του εχουν αντικατασταθει. Αυτο συνεχιζει. Αυτα ειναι γεγονοτα. Οχι φαντασιωσεις. Επειδη ειπωθηκε, παρομοια αντιμετωπιση ειχε και το 3008. Να που επιβεβαιωνεται ετσι ο κανονας της μοναξιας της κορυφης.
Το ντουστ μια χαρα αμαξι ειναι οπως πχ και το βιτ αλλα επουδενι μπορουν να συγκριθουν με την αρτιοτητα ενος τιγκ. Τι να κανουμε?
Ηρθε κι εσωσε την παρτιδα για τους ουνους οταν βρεθηκαν με την πλατη στον τοιχο και ακομη προχωρει.
Ευχαριστως να εβλεπα ενα τεστ του τιγκ σαν κι εκεινο που ο μακακς ο ισπανος ταλαιπωρουσε ενα κουγκα, τουσον και ραβ4. Ειμαι σιγουρος πως θα τα καταφερνε μια χαρα. Οι γωνιες του το καθιστουν δυνητικα ακομη και κυριλε οφροντερ.
Δε ξαναγραφω αλλο για δαυτο. Προτρεπω απλα οποιον θελει να ριξει οξινη κριτικη, να διαβασει λιγο τις στατιστικες του αυτοκινητου ολα αυτα τα χρονια. Να ριξει και μια ματια στα τεστ ταρανδου. Αυτα βγηκαν απο καποιους εδω μεσα σχεδον σκαρτα τοτες οταν ξεβρακωθηκαν οι ανταγωνιστες του...
-
Πέρα από την χολή που κάθε VAG ελκύει, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο φίλος Trogg γιατί το προτίμησε αυτό σε σχέση με πχ το Tucson ή το 3008, που θεωρώ ότι είναι οι πιο άμεσοι αντίπαλοι του.
-
Αυτοκίνητο που απευθύνεται σε πενηντάρηδες και βάλε.... πολύ συντηρητικό μέσα και έξω. Επίσης καλύπτει και τους δήθεν που αγοράζουν αυτοκίνητο για να πουλήσουν μούρη στη γειτονιά αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά για mercedes και bwv, αφού η LIfe ξεκινάει από πολύ χαμηλά -άδεια βέβαια-. Όπως και να το κάνουμε έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα Γερμανικά είναι καλύτερα αυτοκίνητα και δίνουν κύρος κάτι που ο μέσος πενηντάρης με ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης το κοιτάει. Η πλειοψηφία των αγοραστών δεν κάθεται να διαβάσει forum και να ψαχτεί. Πάει αγοράζει γερμανικό και τέλος, οπότε το Tiguan καλύπτει πολλά κουτάκια των υποψήφιων αγοραστών και για αυτό πουλάει.
-
πολυ χολη ακομη βγαινει...
α. τετρακουνητα κορεατικα ή το τιγκ, ουχι κυριοι, παπαρια μαντολες ολα.
β. διπλοσυμπλεχτα. χαχαχαχ... και να μη σου χαλασει θα εχεις προβλημα στυσης απο το αγχος μη δεις το λαμπακι να αναβει.
γ. ομως ειναι πολυ καλο αυτοκινητο. χωρις απολυτως καμμια εμπνευση μεν αλλα με τη διαβιωση το αντιλαμβανεσαι
δ. ειχατε πραγματι φαγωθει με ενα σωρο αποτυχιες σε ροδες τοτες. μονο κιου κιου, το τριοοχτω και το τιγκ επεζησαν. εκεινο το ερημο το φορντ, αχ εκεινο το ερημο το φορντ. δεν σου κανει καρδια ουτε να μαθεις αν ειναι καλο αμαξι. και μετα ηρθε το επομενο φορντ. καταφεραν να το κανουν πιο αδιαφορο απο το αδιαφορο. το τιγκ ειναι μεν μπαουλο αλλα διατηρει κατι απο fkk, μια μυρωδια ρε παιδι μου, ετσι να δεις τι προσφερει η χοντρη η γερμανη.
ε. το ιδιο κανετε και σημερα στα βου. και ομως το βιτ ακομη εκει, πεισματικα
-
Είναι ένας μάγκας εδώ στο forum με tiguan που εμφανίζεται μία στο τόσο, πετάει ένα σκασμό φωτογραφίες από road trip στο εξωτερικό και εξαφανίζεται. Ο τύπος γ@μάει.. είναι ξεκάθαρο ότι δεν αναλώνεται στα φόρα υπεραναλύοντας πόσο τέλεια είναι η επιλογή του ή αν τρέμει το φυλλοκάρδι του ότι θα χαλάσει το αμάξι και λοιπές μπούρδες για μελλοντολόγους. Θα φορτώσει γυναίκα-παιδιά θα ζήσει τις εμπειρίες της ζωής και το αμαξάκι του είναι ο **κομπάρσος **σε όλη τη διαδικασία.
Εμένα λοιπόν αυτό μου βγάζει το tiguan το απλό χωρίς τη φανφάρα του R Line. Απλή δωρική εμφάνιση, ούτε πολύ ρατσάτο- ούτε πολύ wannabe ρατσάτο, διακριτικό και τίμιο. Και μια γρατζουνιά να του κάνει η γυναίκα κλάιν. Από όσα έχω χαζέψει ίσως το πιο φιλόξενο και με σεβασμό για τους πίσω επιβάτες. Αρκετά ευήλιο, αρκετά ευρύχωρο παντού. Αν μου έλεγες να γυρίσω την Ευρώπη ως family man αυτό θα προτιμούσα. Όπως ακριβώς το περιέγραψα το configuration.. αυτόματο dieselo χιλιομετροφάγο με απόθεμα δύναμης και την πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση-τετρακίνηση αρωγό στην ασφάλεια. Τετρακίνητο όχι για να το πάς σε σπαστήρια αλλά για εκείνο το χιονάκι και την νυχτερινή βροχή που δεν υπολόγισες έχοντας τα πολυτιμότερα άτομα της ζωής σου μέσα.
Και δώστου χιλιόμετρα και δρόμο να καταπίνει και άσε τους άλλους να κουρεύονται (και να βγάζουν χολή στα φόρα)
-
Γράφουν κάποιοι για πικροχολα σχόλια και άλλα δακρυβρεχτα.
Προσωπικά επειδή το σχολιάζω το αμάξι ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα πικροχολος ή εμπαθής με τα σχόλια μου.
Το αμάξι είναι κουτί και το ξέρουν όλοι τώρα αν θα το πεις περίπτερο ή σοβαρή ορθολογική σχεδιαστική πρόταση είναι θέμα προσέγγισης.
Τώρα αν ο nikosgolf ή Tiguankostas δεν αντέχουν κανένα σχόλιο για την αγαπημένη τους εταιρία δεν φταίμε οι υπόλοιποι.
-
Αξιοπρεπές το τιγκ.
Καλη επιλογή του συμφορουμιτη με την ειδική παραγγελία.
Μόνη παραφωνία το χειροκίνητο κιβώτιο.
Σε τέτοιο αμάξι και σήμερα μόνο αυτόματο.
Εντωμεταξυ βλέπω τιμή για το υβριδικό πληρέστατο με leasing και ξερογλυφομαι.8900 προκαταβολή και 255 το μήνα + ΦΠΑ.
Έπος.
Το 3008 είναι 100 ευρώ το μήνα πιο αμριβο και με 11800 προκαταβολή.
Πράγματι από τα πιο fair deal της συγκεκριμένης εταιρείας λιζινγκ που έχω δει. Έχεις δίκιο. Πληρώνεις μόνο το 63% της αξίας!
-
Σε ευχαριστουμε παρα πολυ για το ποστ σου. Ακομα και αν καποιος δεν συμφωνει με την τελικη σου επιλογη, δεν μπορει παρα να παραδεχτει οτι υπαρχει μια λογικη συνεχεια και (υποκειμενικη) αξιολογηση συγκεκριμενων δεδομενων. Τετοιου ειδους τροπος σκεψης δυστυχως σπανιζει στις μερες μας και χαιρομαι παρα που τον βρισκω εδω μεσα.
Ειμαι και εγω της αποψης οτι ηταν ελλειψη το αυτοματο κιβωτιο, αλλα η καθημερινοτητα σου, δεν το χρειαζεται. Χιλιες φορες καλυτερα να διαθεσεις τα χρηματα αυτα (οπως και ακριβως εκανες) στο led matrix για να εχεις πιο ανετα και ασφαλη ταξιδια. Για να ειμαι ειλικρινης, στην θεση σου, δεν θα ειχα βαλει το 360 (εγω το εχω, αλλα το αμαξι το χρησιμοποιω καθημερινα και στο κεντρο της αθηνας), παρα μονο την καμερα οπισθοπορειας. Αλλα απο τη στιγμη που μπορουσες να δωσεις αυτο το +500 (καπου τοσο πρεπει να βγαινει), γιατι οχι; το ηθελες, το πηρες!
Σε χαιρομαι επισης που εκατσες και εκανες td σε ολα αυτα τα μοντελα. Εγω πηγα δια αποκλεισμου, ασε που οικονομικα δεν εφτανα τα q3, xc40, διοτι οταν εψαχνα ηταν ολοκαινουρια και οι τιμες ηταν στα υψη.
Με το καλο να το παραλαβεις και ειμαι σιγουρος οτι θα το χαρεις, διοτι ξερεις πολυ καλα τι αγορασες και για ποιους λογους!
-
Απλα συμφωνω με τον μαστορα που μπορει να γραφει χαρισματικα ειτε οταν αστειευεται ή οταν σοβαρολογει διχως διαθεση αστεϊσμου.
-
Ρε σεις καλά έκανε και πείρε ο καθένας ότι πείρε. Το θέμα δνε είναι αυτό. Το θέμα ειναι τα fan boys που κανουν το άσπρο μαύρο.
Και εγω εχω οδηγήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αυτοκινητα. Δεν τα θυμάμαι να τα μετρήσω. Αλλα διάλεξα κατιβπου έχει ελλατωματα αλλά εμένα μ αρεσε διοτι είχε αυτό το κάτι που μου θύμισε άλλες σχολές αυτοκίνησης της δεκαετίας του 90. Ήθελα να δοκιμάσω να ζήσω με ιαπωνικο αυτοκινητο και με μικρό κόστος μετακίνησης. Αυτό γούσταρα, αυτο μ αρεσε.
Οι υπόλοιποι δνε συμφωνούν μαζί μου, αλλά και οι μισοι από αυτούς δεν εχουν οδηγησει ούτε τα μισά αυτοκινητα από αυτά που έχω οδηγησει. Και τι μ αυτό θα μου αλλξουν την γνώμη μου; Μπα....
-
Ο μάστορας είναι είτε σπασαρ@@ης ... Είτε εξαιρετικός αναλυτής
Δυο οψεις έχει η ζωή και δύο και ο mastoras.
-
Αξιοπρεπές το τιγκ.
Καλη επιλογή του συμφορουμιτη με την ειδική παραγγελία.
Μόνη παραφωνία το χειροκίνητο κιβώτιο.
Σε τέτοιο αμάξι και σήμερα μόνο αυτόματο.
Εντωμεταξυ βλέπω τιμή για το υβριδικό πληρέστατο με leasing και ξερογλυφομαι.8900 προκαταβολή και 255 το μήνα + ΦΠΑ.
Έπος.
Το 3008 είναι 100 ευρώ το μήνα πιο ακριβό και με 11800 προκαταβολή.
-
Τους λόγους που επέλεξα το Tiguan έναντι των Audi Q3 , Hyundai Tucson , Volvo XC 40 και Peugeot 3008 γιατί αυτή ήταν η λίστα μου, τους έχω αναφέρει σε προηγούμενα posts . ξεκινώντας με το 3008 που ήταν το μόνο που δεν προχώρησα ούτε σε td αλλά ούτε και σε προσφορά , το απέρριψα εξ αρχής παρόλο που είναι το πιο ντιζαινατο από όλα, γιατί μου την έδινε αυτή η θέση οδήγησης με το μικρό τιμόνι και να μην βλέπω σωστά το πίνακα οργάνων, σε κάποιους μπορεί να μην ήταν πρόβλημα εμένα με ενοχλούσε, συγκριτικά έτσι όπως έχω διαμορφώσει το Tiguan Life θα πήγαινα για την έκδοση gt χειροκίνητο που δεν άκουγα εδώ μέσα και τα καλύτερα για χειροκίνητο και έπρεπε να προσθέσω και τρία έξτρα ακόμη που τα είχα συμπεριλάβει στο Tiguan οπότε η τιμή ανέβαινε αρκετά πάνω από 40 στο διαμορφωτή (δεν ξέρω τι έκπτωση μπορεί να μου έκαναν) το δε αυτόματο με τα έξτρα ξεφευγε αρκετά αλλά σ αυτά τα χρήματα αν πήγαινα τότε θα επέλεγα είτε Volvo είτε Audi.
Το οποίο Audi Q3 παρόλο που του είχα βάλει ως έξτρα τα βασικα συστηματα ασφάλειας, led matrix , 360 view και έφτανε η τιμή στα 41 με έκπτωση και 4 χρόνια εγγύηση ή 80.000χλμ δεν με ενθουσίασε στην οδήγηση , ήταν αρκετά σκληρό , το Volvo το απέρριψα γιατί είχα πάλι θέματα με την θέση οδήγησης , με ενοχλούσαν αρκετά θέματα εργονομίας σ αυτήν , επειδή πήγαινα για χειροκίνητο ,δε το περίμενα τόσο χάλια , δεν μπορούσα να κουμπώσω με τίποτα πέμπτη και έκτη και δεν μ άρεσε το σφύριγμα του κινητήρα στις πρώτες αλλαγές επιτάχυνσης , δλδ πρώτη δευτέρα τρίτη ….κατά τα άλλα εσωτερικά ήταν πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο και πήγαινα για την έκδοση momentum pro και το είχα φέρει με τα έξτρα ακριβώς όπως το Tiguan , (απλά δεν είχε επιλογή led matrix αλλά απλά full led) που με την έκπτωση πήγανε 41 με πέντε χρόνια εγγύηση ή 100.000 χλμ.
Τέλος για το Hyundai όπου ήμουν αρκετά ψημένος , έκδοση 1.6 HTRAC AT Dinstictive με έξτρα smart cruise , auto tail , και το πακέτο surround 360 view που περιέχει Blind Spot Rear Alert και ηχοσυστημα αναβαθμισμενο πήγαινε στα 36+ και την γνωστή καλύτερη εγγύηση αν έβαζα και τα δερμάτινα αεριζόμενα καθίσματα θα έφθανε τα 38 όσο και το Tiguan. Ο λόγος απόρριψης αν και στο θέμα οδήγησης μου είχε φανεί μια χαρά αλλά μιλάμε για td 30 λεπτών ήταν κυρίως κάποιες αισθητικές λεπτομέρειες και αστοχίες εξοπλισμού που μου έβγαζαν μια φθήνια που βέβαια για κάποιους άλλους δεν θα ήταν θέμα , για εμένα στα 36+ χιλιάρικα και Hyundai ήταν , συν ότι φοβήθηκα αρκετά την εμφάνιση του , όσο το περιεργαζόμουν στις επισκέψεις μου στις αντιπροσωπείες κάτι με απωθούσε στην εμφάνιση του και εξηγω παρακατω τι εννοω.
Έτσι κατέληξα στο περίπτερο μου άλλωστε πενηνταρίζω σε λίγα χρόνια και δε τα λέω ειρωνικά για να πικάρω ότι αναφέρθηκε προηγουμένως , ναι το σχήμα του είναι τετράγωνέ , το πιο αδιάφορο από όλα , υποκείμενο αυτό, αλλά έτσι όπως το έχω φτιάξει δεν έχει καμία σχέση με την απλή έκδοση life μέσα έξω, εντάξει το τετράγωνέ δεν αλλάζει αλλά δε με ενοχλεί αυτό.
ΟΙ Γερμανοί και δεν μιλάω μόνο για VAG δεν είναι ότι δεν ξέρουν ή δεν έχουν σωστά τμήματα σχεδίασης δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το ισχυριστεί αυτό, η φιλοσοφία τους είναι και το έχω ξαναπεί αυτό εδώ ότι δεν απαξιώνουμε ένα μοντέλο με τα χρόνια. Δεν πρόκειται να αλλάξουν το σχέδιο σε κάποιο μοντέλο τους έτσι ώστε να ακυρώσουν με αυτό το τρόπο την προηγούμενη γενιά του , απλά κάθε φορά είτε πρόκειται για facelift είτε για νέα γενιά κάνουν μικρές αλλαγές μπορεί αυτό να ξενίζει πολλούς αλλά πιστεύω ότι μ αυτό το τρόπο δεν απαξιώνουν τα μοντέλα τους και πιστευουν οτι μ αυτον το τροπο κραταν μια αξια , προσοχη δεν μιλαω για αξιοπιστια κλπ μιλαω καθαρα απο θεμα εμφανισης σχεδιο μοντελου . Και αυτό πλέον το ακολουθούν και θα το ακολουθούν όλες οι Ευρωπαϊκές μάρκες από ότι βλέπω στα νέα μοντέλα. Μόνο οι Κορεατες τολμούν σχεδιαστικά αλλά νομίζω ότι κάπου υπερβάλουν με αυτό το future Design
Εγώ σκέφτηκα τους κάτοχους της προηγούμενης γενιάς Tucson (που εμένα μ άρεσε περισσότερο και ίσως εκεί έπρεπε να είχαν επενδύσει και να κάνουν αλλαγές απλά στο εσωτερικό ) ή Sportage (τώρα με ότι έχουμε δει από εικόνες για το νέο μοντέλο, πάλι η προηγούμενη γενιά εξωτερικά μ αρέσει περισσότερο και ας έβαζαν αυτό το εσωτερικό), βλέποντας πόσο διαφορετικά είναι τα νέα γενιάς μοντέλα τους από τα προηγούμενης γενιάς. Εγώ θεωρώ πολύ δύσκολο να πάει κάποιος να πάρει ένα μεταχειρισμένο Tucson ή Sportage προηγούμενης γενιάς τώρα όσο καλή αξιοπιστία και αν έχουν όταν τα προηγούμενα μοντέλα δείχνουν τόσο διαφορετικά . Για μένα οι προηγούμενες γενιές πλέον έχουν χάσει αρκετή αξία μόνο και μόνο από την τοσο διαφορετική εμφάνιση αυτην ειναι η αποψη μου. Το ίδιο πιστεύω έχει γινει και για το 3008 όταν το 2016 βγήκε το εντελώς διαφορετικό και κόσμημα νέο 3008 . Ποιος πάει να πάρει τώρα ένα 3008 μοντελο πριν του 2016. Επαναλαμβάνω έτσι σκέφτομαι εγώ για το θέμα αλλαγής εξωτερική εμφάνισης στα νέα μοντέλα.Ακομη και η Honda με το νεο Civic το γυριζει και το φερνει αλα Γερμανικα το σχεδιο απο οσο εχω δει.
E αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που το προτίμησα από το Tucson , ναι το Tiguan έχει σχεδόν το ίδιο σχήμα-σχέδιο από το 2007 της πρώτης γενιάς , ελάχιστες αισθητικές αλλαγές , είμαι σίγουρος ότι σε 2-3 χρόνια που θα έρθει η νέα γενιά πάλι το ίδιο σχέδιο θα έχει και μόνο μέσα το πίνακα με Infotainment θα αλλάξουν που θα γίνει ενιαίος όπως του νέου golf άντε να βγάλουν και μια έκδοση Sportback όπως του Q3, οπότε προσωπικά μιλάω πάντα όταν θα το συγκρίνω με το νέο μοντέλο δεν θα μου κακοφαινεται τόσο στα ματιά μου. Έκτος αν οι Γερμανοί πάθουν Κορειτιλα και δούμε τίποτα τρελό.
Φυσικά οδηγικα με άφησε αρκετά ικανοποιημένο με τις 17 αρες ζάντες να απορροφούν αρκετά τις ανωμαλίες/λακκούβες των δρόμων του κέντρου Αθήνας που κινούμαι , στο ποτάμι που το πήγα και το γκάζωσα πάταγε πολύ καλά στο δρόμο και δεν παρατήρησα καμία κλίση ή αναπήδηση οπότε βάζοντας κάτω ότι μπορεί η έκδοση Life να χάνει λίγο από ποιότητα στο εσωτερικό και μιλάω μόνο στο θέμα ταπετσαρίας και κυρίως στα χερούλια στις πόρτες από όλα τα άλλα μοντέλα που ανέφερα αλλά σε όλα τα άλλα από θέμα ποιότητας/συναρμογής είναι κλικ πάνω του Tucson και σχεδόν ισάξιο του Q3/XC 40 συν ότι έχω τα συστήματα ασφάλειας/infotainment/μπιμπλικια που ήθελα σε τιμή χαμηλότερη από το Q3/XC 40 κατέληξα σ αυτό.
Όσο αφορά την παραφωνία μου για το μηχανικό από το αυτόματο που οδήγησα (Tucson) άλλα και (Tiguan/Q3) για πρώτη φορά στην ζωή μου με έκαναν να αναθεωρήσω αρκετά θέματα για την απίστευτη ευκολία οδήγησης που προσφέρουν και μέχρι τελευταία στιγμή το σκεφτόμουν , άλλα όταν κάνω μόνο 4-5000 χλμ. το χρόνο και αυτά με το ζόρι , δεν χρησιμοποιώ και δεν θα χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο καθημερινά καθώς κινούμε μόνο με ΜΜΜ και το αμάξι το θέλω μόνο για κοντινές βόλτες και ταξίδια νομίζω ότι δεν θα άξιζε το κόπο η αυξημένη τιμή για την οποία ευκολία αλλά και το όποιο ρίσκο του αυτομάτου DSG ή CVT .
Σορρυ για το σεντόνι
VW Tiguan 2016