-
Και περισσότερα τελη πληρώνεις.
Αλλα στα αμαξια σαν τιγκ το ντίζελ παραμενει ο κυριάρχος παικτης.
163 ευρω εδωσα, ποσο πιο χαμηλα πχια;;
το 1.6tdi δεν εβγαινε με dsg και το διλιτρο... ηταν διλιτρο (τα ειπα τι θα αγοραζα αν πηγαινα σε >2.000cc)
Γενικα, στην αγορα αυτου του αυτοκινητου δεν πηγα επειδη το ειχα ερωτευτει και ειπα 'ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!'. Απλα, απεκλεισα ολους τους ανταγωνιστες. Οι λογοι ηταν προσωπικοι και βασει των αναγκων μου. Προφανως και δεν το θεωρω ως 'αντικειμενικα' καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας.
-
Φίλε dettol μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις μια υπερανάλυση για το adaptive cruise control και κατά πόσο σωστά λειτουργεί γιατί με ενδιαφέρει ? τα αξίζει λές τα λεφτά του ή θα μπορούσες να ζήσεις και χωρίς αυτό ? Είναι εξυπηρετικό και σε αστικούς ρυθμούς?
-
Ως προς τα τελη τα ντιζελ 1.5-1.6 αυτης της κατηγορίας πληρωνουν από 105 ως 120 ευρω επι το πλήστον. Φυσικα δεν ειναι εκει η διαφορα , η διαφορά ειναι στο καυσιμο και με τα χλμ , στα 20000 πχ με 2.5 λτ μο διαφορά ( βαζω το μικρο νουμερο δεν το παω στα 3 & 4) στην καταναλωση κερδίζεις 700 ευρώ το χρονο , στην επταετια που ειναι κυκλος ζωης του αμαξιου κερδίζεις 5000 μόνο από καυσιμο χωρίς να χάνεις τιποτα ουτε το fun to drive γιατι για να εχεις μονο 2.5 λτ διαφορα με το ντιζελ το εχεις ηδη αφησει στην ακρη. Με fun to drive εχεις επιπλεον 8000 κοστος σε καυσιμα για το... fun
-
Το acc όπως το εχω δει στα τεστ ενταξει για πληρως στικο κυκλο δεν παιζει αλλα πέρα απο τα ταξιδια που το βαζεις και καθαριζεις πολυ χρησιμο ειναι να σε περιφεριακους δρόμους αθηνας θεσσαλονικης που πολλες φορες το μποτιλιαρισματα δημιουργουνται ξαφνικα και καποιες φορες σε στροφες με μικρη ορατοτητα.
Στο cx 30 που το δοκιμασα πραγματικα εντυπωσιαστικα. Βαζεις πχ 110 χλμ σταθερη ταχυτητα και εχει μετα 4-5 σκαλοπατια αποστασης όσο μεγαλυτερη αποσταση δινεις στο ρανταρ τόσο νωριτερα φρεναρει εγω είδα για να μην εχεις καποια δυσαρεστη εκπληξη απο τον πισω σου και να μην τον αιφνιδιασεις θελει κάπου στην μεση της κλιμακας ρυθμιση.
Αλλα κυρεολεκτικα σωζει απο απροσεξιες και αν ολα τα αμαξια το ειχαν θα ειχαν ληξει τα μποτιλιαρισματα που δημιουργουνται απο το ξαφνικο φρεναρισμα και την ακινητοποιηση ενος αμαξιου που προκαλει αλυσιδα αποτομων φρεναρισματων προς τα πισω.
Θεωρω και οσοι ειναι κατα των ηλεκτρονικων αυτου του ειδους το κανουν αθελα τους γιατι δεν το εχουν δοκιμασει.
-
Φίλε dettol μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις μια υπερανάλυση για το adaptive cruise control και κατά πόσο σωστά λειτουργεί γιατί με ενδιαφέρει ? τα αξίζει λές τα λεφτά του ή θα μπορούσες να ζήσεις και χωρίς αυτό ? Είναι εξυπηρετικό και σε αστικούς ρυθμούς?
το ειδα πρωτα στο polo της γυναικας μου. Το λατρεψα τοσο, που οταν ηρθε η ωρα να αγορασω το οικογενειακο αμαξι, δεν ηθελα ουτε να ακουσω για αυτοκινητο χωρις ACC! Ειναι ενας απο τους λογους που απορριφθηκε το tucson. Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε σε αστικο περιβαλλον, διοτι στις μετακινησεις μου δεν το χρειαζομαι. Υποψιν οτι για να ιδανικα, χρειαζεται και αυτοματο κιβωτιο. Απο οσο γνωριζω, με αυτοματο κιβωτιο, υποστηριζει την δυνατοτητα stop & go σε κινηση. Δηλαδη, προχωρας στην μεσογειων, σταματαει ο μπροστινος, σταματας απο πισω του και εσυ. Ξεκιναει ο μπροστινος, ξεκινας και εσυ.
Επαναλαμβανω ομως οτι δεν το εχω δοκιμασει σε τετοιο περιβαλλον. Το μονο θεμα που μπορω να φανταστω οτι εχει σε τετοια κατασταση ειναι οτι ΙΣΩΣ αφηνει μεγαλα κενα και χωνονται αλλοι.
Για ταξιδι παντως, τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω. Βγαζω ποδια απο τα πενταλ και παει το αμαξι μονο του. Οταν θελω κανω και προσπερασεις, παιζοντας (αν χρειαζεται) με τα κουμπακια που ελεγχουν την ταχυτητα. π.χ. ειμαι στα 120km/h και πλησιαζω σε προπορευομενο οχημα, παταω 130, αναβω αριστερο φλας, προσπερναω, επιστρεφω στην λωριδα μου και κατεβαζω παλι στα 120.
-
Άρα είναι κάτι που όντως κάνει δουλίτσα και προσφέρει άνεση. Είναι από αυτά τα πραγματάκια που θα τα ήθελα στο επόμενο μου αυτοκίνητο που θα είναι αυτόματο, μαζί με το αυτόματο φρενάρισμα. Lane assist έχω και ανίχνευση κόπωσης οδηγού. Το lane assist το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο..
Σε ευχαριστώ πολύ και καλά χιλιόμετρα!
-
Το acc το θεωρώ και εγώ υπερπολυτιμο για όποιον κινείται σε εθνικές οδούς. Σίγουρα το θέλω και στο επόμενο αυτοκίνητο που θα πάρω.
Το lane assist είναι όντως λίγο ενοχλητικό αλλά είναι από αυτά που θα χρειαστουν 1 φορά που κάποιος απόκοιμηθει και πραγματικά θα είναι σωτήριο.
Το έχω δοκιμάσει να δω πως δουλεύει αφήνοντας το τιμόνι απο τα χέρια και μετα την δεύτερη προειδοποίηση στην τρίτη κάνει έναν ήχο και ένα στιγμιαίο δυνατό φρενάρισμα ώστε να σε 'ξυπνησει'
-
Mastoras78 wrote:
το ειδα πρωτα στο polo της γυναικας μου. Το λατρεψα τοσο, που οταν ηρθε η ωρα να αγορασω το οικογενειακο αμαξι, δεν ηθελα ουτε να ακουσω για αυτοκινητο χωρις ACC! Ειναι ενας απο τους λογους που απορριφθηκε το tucson. Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε σε αστικο περιβαλλον, διοτι στις μετακινησεις μου δεν το χρειαζομαι. Υποψιν οτι για να ιδανικα, χρειαζεται και αυτοματο κιβωτιο. Απο οσο γνωριζω, με αυτοματο κιβωτιο, υποστηριζει την δυνατοτητα stop & go σε κινηση. Δηλαδη, προχωρας στην μεσογειων, σταματαει ο μπροστινος, σταματας απο πισω του και εσυ. Ξεκιναει ο μπροστινος, ξεκινας και εσυ.
Επαναλαμβανω ομως οτι δεν το εχω δοκιμασει σε τετοιο περιβαλλον. Το μονο θεμα που μπορω να φανταστω οτι εχει σε τετοια κατασταση ειναι οτι ΙΣΩΣ αφηνει μεγαλα κενα και χωνονται αλλοι.
Για ταξιδι παντως, τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω. Βγαζω ποδια απο τα πενταλ και παει το αμαξι μονο του. Οταν θελω κανω και προσπερασεις, παιζοντας (αν χρειαζεται) με τα κουμπακια που ελεγχουν την ταχυτητα. π.χ. ειμαι στα 120km/h και πλησιαζω σε προπορευομενο οχημα, παταω 130, αναβω αριστερο φλας, προσπερναω, επιστρεφω στην λωριδα μου και κατεβαζω παλι στα 120.
Έτσι ακριβώς κάνω προσπεράσεις με το απλό CC, και όταν θέλω να κόψω απλά πατάω το κουμπί απενεργοποίησης, κόβει όσο χρειάζομαι, και μετά το ξαναπαταω και φεύγει. Εδώ και χρόνια οδηγώ έτσι εθνική σαν video game.
Απίστευτα βολικό για όλα αυτά τα 'αυτάκια' της PSA στη κολώνα του τιμονιού. Στο Ford που το έχει στο τιμόνι δεν το βάζω σχεδόν ποτέ γιατί δεν με βολεύει να έχω τον πλήρη έλεγχο.
Lane assist είναι το χρησιμοτερο για μένα. Φαντάζομαι και το το αυτόματο φρενάρισμα.
-
Ηθελα το adaptive για μεγαλυτερη ασφαλεια, ειδικα αφου ειχα την δυνατοτητα να επιλεξω εξ αρχης αυτοκινητο βασει των αναγκων μου. Το lane assist δεν το συμπαθω τοσο πολυ, διοτι 1-2 φορες μου εχει κανει κατι κουφα, σε δρομο μαλιστα που δεν το περιμενα, οπου υπηρχε καλη διαγραμμιση. Δεν ξερω αν μπερδευτηκε απο μια σκια που ειχε δημιουργηθει απο τον εντονο ηλιο ή αν υπηρχε διαφορα χρωματισμου στο οδοστρωμα (ειχαν στρωσει τις λουριδες σε διαφορετικο χρονο).
Γενικα, οπως βλεπει κανεις και απο τους αλλους που εγραψαν, ολα αυτα τα βοηθητικα συστηματα καλο ειναι να υπαρχουν, τουλαχιστον ως επιλογη, μιας και ειναι πολυ χρησιμα. Απο εκει και περα, ο καθε οδηγος επιλεγει τι θα ενεργοποιησει και ποτε, αναλογα με τις αναγκες του.
-
Βασικά για το lane assist δεν μου τυχαίνουν και οι συνθήκες που θα με έκαναν να το βάλω στο on.. δλδ σπάνια θα ταξιδέψω έστω και λίγο κουρασμένος ή μεγάλα ταξίδια στην Εθνική.Συμφωνώ οτι σώζει ζωές και αυτό
-
Τι αυτοκινητο εχεις μαστορα;
-
Πέρυσι στα πλαίσια αλλαγής του Yeti πήρα από μια βιτρίνα για δεύτερο αυτοκίνητο πόλης ένα T Cross Style με κύριο γνώμονα ότι έχει full Led. Αγορά της 1 ώρας. Διαβάζοντας τι εστί acc και αφού είπα θα το βγάλω και ένα ταξίδι, από τότε έχει μείνει στο parking το μεγάλο αυτοκίνητο που έχω για ταξίδια..... γιατί το acc το θεωρώ απίστευτη ευκολία. Δεν ξαναγοραζω αυτοκίνητο χωρίς acc. Έχει παρέμβει πριν από εμένα σε μια περίπτωση που δεν την είχα εκτιμήσει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα, δεν σε αφήνει να περνάς από δεξιά....κλπ. Το lane assist όταν ταξιδεύεις βράδυ, είναι ωραίο!! Εγώ αντίθετα έχω λίγο θεματάκι με την κάμερα οπισθοποριας που αν δεν είναι καθαρό το μέρος τελείως πίσω σε έχει αγκυρωσει. Όπισθεν και να χωθεις στην κίνηση το ξεχνάς!
-
Εγώ αντίθετα έχω λίγο θεματάκι με την κάμερα οπισθοποριας που αν δεν είναι καθαρό το μέρος τελείως πίσω σε έχει αγκυρωσει. Όπισθεν και να χωθεις στην κίνηση το ξεχνάς!
το εξηγεις αυτο, διοτι δεν το καταλαβα!
-
Και αλλος στο club ...
Φανη ακους;
Υ.γ και εγω θεωρω πως αυτοκινητο χωρις acc ειναι λογος απορριψης του. Τα ταξιδια αποκτουν αλλο νοημα. Ψυχολογικα φθανεις ξεκουραστος στον προορισμο σου. Ειναι πιο καθαρο το μυαλο σου.
-
Ας πούμε ότι σε αφήνει κάποιος να κάνεις όπισθεν και να μπεις στην κυκλοφορία από θέση στάθμευσης πχ Μαραθώνος αν στη διαχωριστική περναει μηχανάκι ή στην αριστερή λωρίδα κινείται αυτοκίνητο, σου περνει τον έλεγχο και σε σταματάει. Αν δεν σταματήσει και η αριστερή λωρίδα δεν σε αφήνει να ξεκινήσεις με τίποτα. Τελικά δυσανασχετει και αυτός που σε άφησε να κάνεις όπισθεν! Όπισθεν πχ στο Ψυρρή με κόσμο, δεν μπορείς να κάνεις με τίποτα.
-
To θέμα είναι ότι σε κάθε εταιρία όλα αυτά λειτουργούν λίγο διαφορετικά από ότι έχω καταλάβει. Δεν κάνω συγκρίσεις, απλά σε κάποιες λειτουργούν καλύτερα από άλλες. Πιστεύω στα μελλοντικά - ή στα τωρινά καλά - reviews θα αναφέρονται αυτές οι διαφορές. Ήδη δειλά - δειλά διαβάζω μερικά πραγματάκια, ειδικά στου εξωτερικού.
Εμένα το lane assist που κάνω πολύωρα ταξίδια με βοηθάει απίστευτα, ναι, κοιτάω το κινητό μου που και που! Επίσης 'Δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον', ή τελος πάντων όταν περάσεις τα δεύτερα -άντα!
Τώρα για το ACC λέω να το προσπεράσω για τώρα και να περάσω σε καμιά ντουζίνα χρόνια ακόμη κατ' ευθείαν στην αυτόνομη οδήγηση, να διαβάζω και τα email μου με την άνεσή μου.
-
Αυτόνομη οδήγηση ή πάμε για 5 θέσια drones?
-
Ας πούμε ότι σε αφήνει κάποιος να κάνεις όπισθεν και να μπεις στην κυκλοφορία από θέση στάθμευσης πχ Μαραθώνος αν στη διαχωριστική περναει μηχανάκι ή στην αριστερή λωρίδα κινείται αυτοκίνητο, σου περνει τον έλεγχο και σε σταματάει. Αν δεν σταματήσει και η αριστερή λωρίδα δεν σε αφήνει να ξεκινήσεις με τίποτα. Τελικά δυσανασχετει και αυτός που σε άφησε να κάνεις όπισθεν! Όπισθεν πχ στο Ψυρρή με κόσμο, δεν μπορείς να κάνεις με τίποτα.
Rear traffic alert πρέπει να έχεις και σε αυτό να αναφέρεσαι. Έχω υπόψιν μου μόνο θεωρητικά πως δουλεύει.
-
Αυτό δεν απενεργοποιειται? Τον kapelis ρωτάω
-
Και αλλος στο club ...
Φανη ακους;
Υ.γ και εγω θεωρω πως αυτοκινητο χωρις acc ειναι λογος απορριψης του. Τα ταξιδια αποκτουν αλλο νοημα. Ψυχολογικα φθανεις ξεκουραστος στον προορισμο σου. Ειναι πιο καθαρο το μυαλο σου.
Όποιος βαριέται να οδηγεί, υπάρχουν και τα ΚΤΕΛ και τα τραίνα.
Μπορεί να είναι βολικό (εμένα με 'κοιμήζει' και θεωρώ ότι αδρανούν τα αντανακλαστικά μου), αλλά σίγουρα δεν είναι λόγος επιλογής ή απόρριψης, προς Θεού...μιλάμε για αυτοκίνητα όχι για playstation.
VW Tiguan 2016