-
Κι όμως ο κινητήρας της renault nissan στα 1.6 (τώρα 1.7) στο QQ είναι εκπληκτικός!!!
-
ε καλα και κινητηρας 1.6 320KN της φιατ στο ελαφρυ σκαρι του scross εχει τις καλυτερες ρεπριζ της κατηγορίας αλλα μιλάμε γενικά και το scross ειναι εξαιρεση γιατι εχει ροπατο κινητητα σε ελαφρυ σασι.
Σορυ ο κινητηρας ο 1.6 της ρενω εγινε 1.7? ολοι κανουν τα 1.6 1.5 και αυτοι πηγαν αναποδα?
-
Αυτοί από 1.2 βενζίνη πήγαν 1.3 και από 1.6 Πετρέλαιο πήγαν 1.7.
Το VW group από 1.4 βενζίνη πήγαν επίσης σε 1.5. Οπότε το downsizing μάλλον έχει την τάση να ανατρέπεται πριν τη δύση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Είσαι κάτοχος του 1.6 ντίζελ; Εντάξει το έχουμε πει όλα αυτά τα ντίζελ 1.5-1.6 του 1 1/2 τόνου δεν βάζουν φωτιά. Πρέπει το αμάξι σε αυτά τα κυβικά να είναι κάτω από 1400 κιλά για να το νιώσεις λίγο.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
φυσικά και όχι, ένα τεστ drive ήταν υπεραρκετό να με πείσει ... και ήμουν και μόνος μου, σκέψου να ήμουν με την οικογένεια και πράγματα
-
Downsizing δεν σημαίνει να μικραίνουν συνεχώς οι κινητήρες, αλλά να βγαίνουν κινητήρες με ίδια (ή μεγαλύτερη απόδοση) από λιγότερα κυβικά σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα. Η Renault π.χ. με το νέο 1.3Τ δεν αντικαθιστά μόνο τον 1.2Τ αλλά και τον 1.6Τ. Ο 1.2 άτμο αντικαθίσταται από τον 0.9Τ. Άρα έχουμε downsizing σε κάθε περίπτωση.
-
Σχετικά με τους χώρους μην χαλιεστε άδικα,όλα μια χαρά καλύπτουν (πλην του qq στο πορτπαγκαζ), δεν τρέχει και τίποτα για 1εκ +- που έχει το ένα από το άλλο.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Είσαι κάτοχος του 1.6 ντίζελ; Εντάξει το έχουμε πει όλα αυτά τα ντίζελ 1.5-1.6 του 1 1/2 τόνου δεν βάζουν φωτιά. Πρέπει το αμάξι σε αυτά τα κυβικά να είναι κάτω από 1400 κιλά για να το νιώσεις λίγο.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
φυσικά και όχι, ένα τεστ drive ήταν υπεραρκετό να με πείσει ... και ήμουν και μόνος μου, σκέψου μα ήμουν με την οικογένεια και πράγματα
ενταξει αυτο είναι οπως το βλεπει ο καθενας και τι αμαξι οδηγα. Και εγω οταν κατέβηκα από το cx7 και πηγα στο scross μου φανηκε ταφος από τα 7.9 0-100 στα 10.5 ειναι καπως αλλα μετα συνηθιζεται. Ολα τα ντιζελ αυτης της κατηγοριας εχουν επαρκη δυναμη για να σε κινησουν αξιοπρεπως και με παρεα και πραγματα αυτη ειναι η γνωμη μου μετα απο 5 χρονια με 1.6 ντιζελ.
Τωρα αν τα θες για κοντρες στα φαναρια ναι δεν κανει κανενα ντιζελ... -
Μεταξύ του σέρνομαι μετά βίας και του κάνω κόντρες στα φανάρια υπάρχουν αρκετά ενδιάμεσα στάδια. Το θέμα είναι ότι συζητάμε το 2019 για οχήματα των 30Κ+ με 116 άλογα. 20 χρόνια πίσω δηλαδή.
-
εγω προσωπικα με το scross παντως ποτε δεν εχω νιωσει τι κανω τωρα σε μια ανηφορα φορτωμενος , αναγκη να τραβηχτω στην ακρη γιατι καθυστερω κλπ. Κινουμε με επαρκεια ροπης και κανω ασφαλη προσπερασματα χωρις να κατεβαζω μια και δυο ταχυτητες για αυτο και ξανακοιταω για ντιζελ. Ενταξει μετα τις 3500 στροφες εχει ψοφισει ο ντιζελ αλλα εχω πιασει και τα 160ε δεν με ενδιαφερει να παω πιο πανω. Με ενδιαφερουν φυσικα τα αυτοματα γι αυτο περιμενω να εμφανιστει επιτελους το c5 EAT8 μπας και το φτασουμε γιατι το 3008 με τον εξοπλισμο που θελω και το αυτοματο παρεα πιανει τα 39000 που είναι ποσα απαγορευτικα για μενα το 2019!!!
Το τιγκ με αυτοματο και 1.6 δεν υπαρχει περιπτωση να το δουμε ? -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Είσαι κάτοχος του 1.6 ντίζελ; Εντάξει το έχουμε πει όλα αυτά τα ντίζελ 1.5-1.6 του 1 1/2 τόνου δεν βάζουν φωτιά. Πρέπει το αμάξι σε αυτά τα κυβικά να είναι κάτω από 1400 κιλά για να το νιώσεις λίγο.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
φυσικά και όχι, ένα τεστ drive ήταν υπεραρκετό να με πείσει ... και ήμουν και μόνος μου, σκέψου μα ήμουν με την οικογένεια και πράγματα
ενταξει αυτο είναι οπως το βλεπει ο καθενας και τι αμαξι οδηγα. Και εγω οταν κατέβηκα από το cx7 και πηγα στο scross μου φανηκε ταφος από τα 7.9 0-100 στα 10.5 ειναι καπως αλλα μετα συνηθιζεται. Ολα τα ντιζελ αυτης της κατηγοριας εχουν επαρκη δυναμη για να σε κινησουν αξιοπρεπως και με παρεα και πραγματα αυτη ειναι η γνωμη μου μετα απο 5 χρονια με 1.6 ντιζελ.
Τωρα αν τα θες για κοντρες στα φαναρια ναι δεν κανει κανενα ντιζελ...φυσικά.... με τον μπέμπη που απέκτησα τι να το θέλω.... για κόντρες στα φανάρια, για τι άλλο ... diesel 1600cc με 110 άλογα σε αυτοκίνητο 1,5 τόνου απλά σέρνεται... αντικειμενική πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι είτε σοφιστείες είτε πολιτική, τόσο απλά
-
τι να σου πω εμένα τα 120 αλογα με τα κατω από 1400 κιλα κινουνται όπως σου είπα επαρκως.
Το 3008 1.6 ντιζελ που οδηγησα μαζι με τον πωλητη οπως ειπα δεν πετούσε αλλα δεν σερνοταν κιόλας...καπου εκει ειναι και το τιγκ. -
Παιδιά να μην υπερβάλουμε κιόλας. Σίγουρα τα 1600αρια diesel στο αμάξωμα ενός suv δεν βάζουν φωτιά στην άσφαλτο αλλά εξίσου σίγουρα δεν είναι επικίνδυνα. Τουλάχιστον αν το μοτέρ δουλεύει στο σωστό εύρος που αποδίδει καλύτερα και ο οδηγός έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του. Ιδανικά με αυτόματο κιβώτιο που φροντίζει ώστε το μοτέρ να δουλεύει πάντα εκεί που πρέπει και καλύπτει τις όποιες 'τρύπες' στην απόδοση.
Προσωπικά αν έδινα γύρω στα 35 χιλιάρικα θα πήγαινα σε δίλιτρο diesel που δίνει και καλές επιδόσεις και οικονομία. Μέχρι να βγουν τα νέα υβριδικά που θα συνδυάζουν γκάζια και οικονομία σε λογικές τιμές είναι μάλλον η χρυσή τομή για όποιον γράφει χιλιόμετρα και θέλει suv και -σχετικά- καλές επιδόσεις. Αλλά είναι πολλοί που έχουν αλλεργία με τα δίλιτρα (κυρίως λόγω τεκμηρίων) οπότε συμβιβάζονται. Ή απλά δεν τους απασχολεί το κεφάλαιο επιδόσεις.
-
Δεν τίθεται θέμα επιδόσεων. Τίθεται θέμα εξέλιξης ή για την ακρίβεια στασιμότητας. Ότι θα τσουλάνε τ' αμάξια προφανώς και θα τσουλάνε, όπως αντίστοιχα τσούλαγαν παλαιότερα τα διάφορα 1600αρια με τους 75-80 ίππους.
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ εντυπωσιακό πως παρακάμπτει τόσος πολύς κόσμος τα 100-110-120 άλογα όταν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει 25-30-35Κ. Είναι καθαρά θέμα ROI για μένα. Όσο μπορεί τέλος πάντων να χαρακτηριστεί επένδυση ένα όχημα...
-
Αυτα τα αυτοκινητα πουλανε σχεδον μονο στην ελλαδα για 2 λογους.
- λογω του φορομπηκτικου συστηματος για τα διλιτρα και πανω που σου βαζουν φορο 'πολυτελειας'
2)υπαρξη τεκμηριων.Πολλοι δε μπορουν η δε θελουν να δικαιολογησουν μια τετοια αγορα.
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- λογω του φορομπηκτικου συστηματος για τα διλιτρα και πανω που σου βαζουν φορο 'πολυτελειας'
-
ενταξει μην τα ισωπεδωνουμε κι ολα! τα 1600 των 75 αλογων ειχαν 0-100 10.5sec? ή 13-14? ενταξει ειπαμε...
εμενα πχ το 307 το 1.4 των 75 αλογων οντως σερνοταν! καμια μα καμια σχεση με το 1.6 ντιζελ... -
Πάντως άλλο το 115 άλογα diesel και άλλο βενζίνης. Εγώ προερχόμουν από 150 άλογα σε βενζίνη και για να είμαι ειλικρινής δεν μου έχουν λείψει ακόμη (αν και το φοβόμουν πολύ) και δεν το μετάνιωσα καθόλου με αυτή την αλλαγή
-
Στη Γερμανία έχω οδηγήσει Α3 2.0D 150hp SB και Α4 2.0D 190hp Combi, κινητήρες που φορά και το Tiguan. Οι συγκεκριμένοι κινούν γρήγορα το αμάξι εώς και πολύ γρήγορα. Για τον 1.6D δεν έχω άποψη πέραν των χαρακτηριστικών και των τεστ που έχω διαβάσει. Επίσης εγώ πήγα από 160 άλογα βενζίνης σε 110 diesel. Από δίπορτο σε 4x4. Ήταν μια συνειδητή επιλογή και πλέον κοντά στα 50 προτιμώ το off road. Ο καθένας ξέρει τι θέλει, κοιτάζει τα χαρακτηριστικά, κάνει td, μετράει χώρους, πορτοφόλι και αποφασίζει και απολαμβάνει.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Αυτα τα αυτοκινητα πουλανε σχεδον μονο στην ελλαδα για 2 λογους.- λογω του φορομπηκτικου συστηματος για τα διλιτρα και πανω που σου βαζουν φορο 'πολυτελειας'
2)υπαρξη τεκμηριων.Πολλοι δε μπορουν η δε θελουν να δικαιολογησουν μια τετοια αγορα.
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Τα diesel λόγω χαμηλών co2 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ΚΑΙ φόρο πολυτελείας λιγότερο από ένα δίλιτρο 15ετιας (ΧΩΡΙΣ φόρο πολυτελείας).
- Υπάρχει το τεκμήριο για την αγορά και το τεκμήριο για την χρήση. Το τεκμήριο αγοράς έχει να κάνει μόνο την αξία του οχήματος. Το τεκμήριο για την χρήση είναι συνάρτηση κυβικών και παλαιότητας. Ένα δίλιτρο και ένα 1600 που είναι ταξινομημένα το 2017 έχουν τεκμήρια 8800 και 6400 αντίστοιχα (διαφορά 2400). Ένα δίλιτρο και ένα 1600 που είναι ταξινομημένα το 2010 έχουν τεκμήρια 6160 και 4480 αντίστοιχα (διαφορά 1680).
Μήπως τελικά ο φόβος για τα δίλιτρα είναι υπερβολικός? Γιατί όταν πρόκειται να δώσει κάποιος 35 και 40 χιλιάρικα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι μπορεί να κολλήσει στο λίγο μεγαλύτερο τεκμήριο. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας για τους περισσότερους χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που ακόμα και αυτές οι διαφορές τους επιβαρύνουν φορολογικά (άσχετα βέβαια με το γεγονός ότι το μαύρο πάει σύννεφο και έπρεπε έτσι και αλλιώς να πληρώνουν ΠΟΛΥ περισσότερα).
ενταξει μην τα ισωπεδωνουμε κι ολα! τα 1600 των 75 αλογων ειχαν 0-100 10.5sec? ή 13-14? ενταξει ειπαμε...
εμενα πχ το 307 το 1.4 των 75 αλογων οντως σερνοταν! καμια μα καμια σχεση με το 1.6 ντιζελ...Οτιδήποτε με 0-100 πέριξ των 10-11 sec και με ανάλογα ικανοποιητικές ρεπρίζ δεν είναι σε καμία περίπτωση αργό. Όπως λες κυκλοφορούν γύρω μας μερικές χιλιάδες ατμοσφαιρικά 1400αρια-1600αρια 15τιας και βάλε που είναι στην καλύτερη εξίσου γρήγορα αλλά καίνε τα διπλά (τουλάχιστον).
Άρα έναν μέσο οδηγό που πιθανότατα προέρχεται από ένα τέτοιο αυτοκίνητο ένα 1600αρι diesel τον καλύπτει και με το παραπάνω. Ελάχιστοι -πλέον- βάζουν τις επιδόσεις ψηλά στις προτεραιότητές τους. Ειδικά στην κατηγορία των suv. - λογω του φορομπηκτικου συστηματος για τα διλιτρα και πανω που σου βαζουν φορο 'πολυτελειας'
-
Πάντως και αυτό και τα συναφή Threads (πχ 3008) έχουν κουράσει, ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων γιατι το πήρα και γιατι ειναι καλό κτλ... καμία εμπειρία απο τη χρήση , καμία εκδρομή , κανα off road μιας και είστε και της 4κινησης, κανα ταξιδάκι γενικά...τίποτα.. έστω τίποτα φωτογραφία, λίγο πάθος!
Μόνο καταναλώσεις πιο έκαψε 0.1 λιγότερο, χρήματα εδώ χρήματα εκεί πιο κοστίζει ενα ευρώ παρακάτω
Σορρυ δηλαδή, και δεν ειναι για το Τιγκουαν το σχόλιο απλά το βάζω εδώ μιας και ειναι απο τα πιο active τοπικά τελευταία και κάπου ήθελα να το γράψω, λίγο θλιβερό και μίζερο το κλίμα . -
δυο σχολια. Ο φοβος για τα διλιτρα δεν αφορα μονο το τεκμηριο και φορο πολυτελειας αυτην τη στιγμη, αλλα και τι αλλο θα δουν στα ονειρα τους οι κυβερνωντες και θα χωσουν πανω στα αυτοκινητα 'μεγαλου κυβισμου'. Παραδοσιακα στην ελλαδα πανω απο 1800κυβικα τα χτυπουσαν ανελεητα. Σε μια χωρα οπως η δικη μας που αλλα ισχυουν οταν πεφτεις για υπνο και αλλα οταν ξυπνας, νιωθεις μια αβεβαιοτητα να κανεις κινησεις οπως η αγορα αυτοκινητου που γινονται με βαθος χρονου.
Το test drive που εκανα ηταν το 1.4 150 αλογα (και φανταζομαι αναλογη συμπεριφορα θα εχει και το 1.5) και ηταν σχετικα ανετο μεν, αλλα επ ουδενι δεν το λες γρηγορο. Μαλιστα, μεσα στο αυτοκινητο ημουν μονο εγω και ο πωλητης, οποτε βγαζει κανεις τα συμπερασματα του. Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα οι επιδοσεις, αλλα α. οποιος ψαχνει για ταχυτητα και σπιρταδα, μαλλον ψαχνει στην λαθος κατηγορια οχηματος, β. αν θελει σπιρταδα στο συγκεκριμενο οχημα τοτε μαλλον θα πρεπει να κοιταξει προς τις εκδοσεις με 190+ ιππους.Ως μετρο συγκρισης να αναφερω το τωρινο μου αυτοκινητο 1550κιλα 160ιπποι. Θεωρω οτι ηταν αρκετα κοντα στην συμπεριφορα του το tiguan που οδηγησα με το τωρινο μου
VW Tiguan 2016